Şimdi Ara

Focus yol sesini çok mu alıyor? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
1
Favori
13.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Ben önceki aracımda yol sesinden rahatsız olduğum için michelin lastiklerin değişme zamanı gelince nokian H serisi takmıştım, şimdi focusumun üzerinde gelen good year ntc5 ler var, bu lastikler bittiğinde bakacağım ilk marka yine nokian olacak, bende bu lastiği kullanmış biri olarak tavsiye ederim.
    Bu arada esmerce nokian'ın hız için Z serisi denen özel bir serisi var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monomu -- 6 Aralık 2009; 2:49:49 >
  • Arkadaşlar herkeze selamlar.. Ben 6 ay öce 2010 sedan focus titanium aldım.Araca sıfır olarak bindim Lpg bile taktırdım:Yani aracım benzinli.Ben bu ses alma işine pek kafamı takmıyorum.Ama forumdaki arkadaşlar bu işi biraz fazla abartmışlar..Yanıma binen Toyotacı ,civik süren arkadaşlar arabadan bole bir şikayet den bahsetmediler.Focus düşünen benzinli focus düşünen arkadaşlar gönül rahatlığıyla alabilirler.Birde klasmanında sıralı LPG işine en uyumlu araç focustur.BUnu da dikkate almalarını tavsiye ederim.Toyato ve honda civik de arıza lambası yanıyormuş tüp takılan araçlarda.Ben 6 ayda tüple 17000 km yaptım en ufak sıkıntım yok Sıralı lpg markamda italyan emmegaz dır.Herkeze hayırlı günler dilerim hoşcakalın
  • Benim focusta da motor arıza ışığı yanıyor. 2 defa lpg tüp servisinde laptopla söndürdüler. yine yandı birkaç ay sonra.

    servise gösterdim tüplü olduğu için yanıyor dediler. söndürsek dahi bi süre sonra tekrar yanar dediler.
    Çaresini tam bulmadım daha.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serhatlı

    Benim focusta da motor arıza ışığı yanıyor. 2 defa lpg tüp servisinde laptopla söndürdüler. yine yandı birkaç ay sonra.

    servise gösterdim tüplü olduğu için yanıyor dediler. söndürsek dahi bi süre sonra tekrar yanar dediler.
    Çaresini tam bulmadım daha.

    Kardeş kitinizin markasını bilmiyorum.Ama demekki takanında çok önemli olduğunu söyleyebiliriz,,Ama şu bir gerçek takan benim arkadaşım.1.6 motorlara atikeri tavsiye etmiyor..İtalyan olursa daha randımanlı oluyor.Denedik ve bindik.teşekkürler
  • Arkadaşlar maalesef bu ülkenin yollarında değil Ford, Renault, Fiat Mercedes, Bmw olsa yine birşey değişmez. Yollar yol değil sanki parkur. Hani şu Discovery'de falan arabaları konilerden kaçırırlarya yol tutuşu falan denemek için bizim yollar zaten o misal. Sağda çukur çıkıyor sola kaçıyorum az ilerde solda çıkıyor yine sağa çıkıyorum ama yok imkansız mutlaka birine "küüt" diye giriyoruz. İçimden hep aynı şey geçiyor, "Bu yolda Mercedes'im olsa ne fark eder ki!" Yola yama yapıyorlar bi yağmur + kar yamadan geriye kalan sadece çakıl.

    Amerika'da adamlarda devasa bir makina var onu yıpranmış asfalta vuruyorlar makina eski asfaltı söküyor içinde topluyor içerisine çok az da yeni karışımdan ekliyorlar temizlenmiş yola tekrar aynı asfalt + yeni zift karışımını döküyorlar bildiğin tertemiz yol oluyor. Hemde çok az masrafla. Bizdede bu şekilde olsa çok daha faydalı olur hem zırt pırt yama atmazlar, hem masrafı daha az olur.




  • türkiye'deki köstebek yuvası gibi yollara focus bile lüks. Yani demek istediğim 30-40 milyarlık bir arabanın o çukurlara girip çıkması yazık. Bir de dünyanın en pahalı otomobilleri ve benzini bizim ülkemizde satılıyor. Ama malesef o vergiler karayollarına dönmüyor. Başka açıkları kapatmak için kullanılıyor.
  • Aynen öyle

    Çoğu firma 16' ten büyük jant getiremiyor .Ne yazık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nicotinell

    türkiye'deki köstebek yuvası gibi yollara focus bile lüks. Yani demek istediğim 30-40 milyarlık bir arabanın o çukurlara girip çıkması yazık. Bir de dünyanın en pahalı otomobilleri ve benzini bizim ülkemizde satılıyor. Ama malesef o vergiler karayollarına dönmüyor. Başka açıkları kapatmak için kullanılıyor.


    Yazık çok yazık.Binlerce liramızı zar zor biriktirip araçlara yatırıyoruz ama sürdüğümüz yollara bak.Mersin'in en işlen caddesindeki çukra düşerek lastik yaran arkadaşım var.
    Bu millet bu denli untkan olursa daha çok başımızda kalacak basiretsiz idareciler.

    Vesile ile,

    Focusun yol sesinden şikayetçi olan ben civic forumlarında hiç de rastlamadığım civic yol sesini ve rüzgar sesini dün bizzat 300 km yaşadım :))




  • ikigün önce arkadaşımla beraber focus kiraladık uzun bir yolculuk yaptık gezdik dolaştık 2010 tdci 90 ps araç daha 15 günlük lastikler michelin primacy hp seyir halinde arkadaşımla aracın içinde konuşmalarımızı zor duyuyorduk abartmıyorum bağırmak zorunda kalıyorduk iki gün geçmesine rağmen kulaklarımız hala ağrıyor ben şimdiye kadar kullandığım araçların hiçbirisinde bu kadar berbat ses yalıtımı olan bir araç görmedim tek şikayetim bu oldu fakat yol tutuşuna hayran kaldım ve uzun yolculuklarda sürücüyü hiç yormuyor yol tutuş konusunda gerçekten çok mükemmel önümüzde giden passatı viraj içinde bile solladık olay şöyle gelişti passat sol şeritte gidiyor bizde geçmek için iyice dibine yanaştık geçmek istiyoruz ama inatla yol vermiyor viraj iyice keskinleşince passat arkadan hafif kaydı ani bir frenle sağa geçti bizde yanında hızımızı hiç kesmeden geçtik o anda focusa hayranlığım dahada arttı çünkü bu derece bir yol tutuş beklemiyordum yanımda oturan arkadaşımda hemen yorumunu yaptı passat için şunu söyledi bu virajı dönemiyeceksen passatı niye aldın




  • Titanium deneyin birde...Ve 500 liraya zeibart'da yalıtım yaptırdınmı sorun yok
  • Arkadaşlar yalıtım kötü

    Test sürüşü yapmadan almayın bu konuda hassassanız

    Hatta hiç almayın

    Yol sesini geçtim, rüzgar sesi beni ifrit ediyor.

    Yalnız üst donanımda yalıtım daha iyi sanki, kardeşimde trend bende ghia var. Bariz fark var.

    Onun arabada kulaklarım uğulduyor, benimkinde ise sadece rahatsız ediyor
  • Evet focus 2nin süspansiyonları çok sert,yalıtım 0,dolayısı ile cukur ve yol sesini fazlasıyla içeri alıyor,bu mevzuyu yumuşak lastik alarak biraz giderebilirsiniz, ama kesemezsiniz, Yalıtım olayına gelirsek kesinlikle tavsiye etmiyorum,ben aracın tabanına pütür denen izolasyondan 8 kutu yaptırdım hiç farkını göremedim, Megane II araç ta kullanıyorum,elin adamı ne güzel izolasyon ve süspansiyon yapmış, focus çukurdan geçerken 'tak' diyo ,megane pof diyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .: mds :. -- 9 Ocak 2014; 9:36:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: .: mds :.

    Evet focus 2nin süspansiyonları çok sert,yalıtım 0,dolayısı ile cukur ve yol sesini fazlasıyla içeri alıyor,bu mevzuyu yumuşak lastik alarak biraz giderebilirsiniz, ama kesemezsiniz, Yalıtım olayına gelirsek kesinlikle tavsiye etmiyorum,ben aracın tabanına pütür denen izolasyondan 8 kutu yaptırdım hiç farkını göremedim, Megane II araç ta kullanıyorum,elin adamı ne güzel izolasyon ve süspansiyon yapmış, focus çukurdan geçerken 'tak' diyo ,megane pof diyor.

    megan privilage yi iş dolayısıyla focus ghia yı şahsi olarak kullanıyorum. belirtmiş olduğunuzun izolasyonla bir alakası yok süspansiyon farkı. evet megan çok daha sessiz ve yumuşak süspansiyona sahip ama focusun virajlardaki yol tutuş yada ani manevralardaki kontrol kabiliyeti meganla kıyaslanamaz bile. yol sesi konusunda 4 kapıyada megane 2 nin kapı fitilini alıp taktım. arkadaki araçların korna sesini bile duymuyorum artık.




  • 2011 Focus 2 kullanıcısıyım araç otabanlarda gayet güzel fakat dökme asfaltta berbat.Ses yalıtımı malesef kötü...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: .: mds :.

    Evet focus 2nin süspansiyonları çok sert,yalıtım 0,dolayısı ile cukur ve yol sesini fazlasıyla içeri alıyor,bu mevzuyu yumuşak lastik alarak biraz giderebilirsiniz, ama kesemezsiniz, Yalıtım olayına gelirsek kesinlikle tavsiye etmiyorum,ben aracın tabanına pütür denen izolasyondan 8 kutu yaptırdım hiç farkını göremedim, Megane II araç ta kullanıyorum,elin adamı ne güzel izolasyon ve süspansiyon yapmış, focus çukurdan geçerken 'tak' diyo ,megane pof diyor.

    Hocam Focus 2 de arka çamurluk diye bişey yok bilmem dikkat ettiniz mi ? Eski cliomda bile çamurluk vardı bunda davlumbaz var.Bu araca yakışmıyor.Ama segmentinde bir numaradır bana göre.
  • Evet alıyor nihayet bu sorunu Focus 3'lerde çözdü , Focus 2 ve 2.5 kasalar fena alıyor yol ve motor sesini.
  • focus II de motor sesini kabin ile motor arasina ses yalitimi yaparak hissedilir derecede kesdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • .: mds :. kullanıcısına yanıt
    nasıl bir yalıtım yaptınki torpidoyu sökmeden adam akıllı bir yalıtım mümkünmü
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.