Şimdi Ara

Focustan Sonra Linea ya da Megane Alınır mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, 9 yıllık Focus kullanıcısıyım. Ancak model yükseltmek istiyorum. Yine Focus almak istiyorum ama Focus fiyatları çok yüksek ve temiz, az kmde Focus bulmak zor. Bu yüzden Linea ya da Megane düşünmeye başladım. Özellikle Megane daha ağır bastı. Sizce bu araçlar beni tatmin eder mi? Kalitesi nasıldır? Yine düşük model de olsa Focus mu alayım? Sizden yorumlarınızı bekliyorum.



  • quote:

    Orijinalden alıntı: realmusician

    Arkadaşlar, 9 yıllık Focus kullanıcısıyım. Ancak model yükseltmek istiyorum. Yine Focus almak istiyorum ama Focus fiyatları çok yüksek ve temiz, az kmde Focus bulmak zor. Bu yüzden Linea ya da Megane düşünmeye başladım. Özellikle Megane daha ağır bastı. Sizce bu araçlar beni tatmin eder mi? Kalitesi nasıldır? Yine düşük model de olsa Focus mu alayım? Sizden yorumlarınızı bekliyorum.

    merhaba, önceki kullandığınız Focus 1 miydi?
    önceden 2000 model lpgli Focusumuz vardı, şimdi babamda dizel Linea bende dizel Megane olduğu için her 3 arabanın da kullanımını biliyorum.
    - şehir içi yakıt tüketimi ve kullanım konusunda Megane içlerindeki en iyisi, uzun yolda Megane ile Linea arasında pek fark kalmıyor, bu arada bizdeki Linea 95bg, Megane 80bg
    - yol ve motor sesi, bizdeki focus ambiante paketti hem yol hem motor sesi konusunda çok kötüydü, Megane ve Linea yol sesi konusunda daha başarılı, Linea'nın motor sesi biraz daha az gibi geliyor.
    - Malzeme kalitesi Megan'da yumuşak plastik kullanılmış biraz daha kaliteli, Focus ile yarışır fakat tıkırtılar olabiliyor, Linea biraz daha yeni olduğu için sanırım sert plastik olmasına rağmen gövdede pek tıkırtı yok malzeme kalitesi düşük
    - arka koltuklar ve genişllikte Linea ilk sıradadır. sonra Megane daha sonra Focus gelir
    - yedek parça fiyatı ve sorunsuzlukta Linea kesinlike 1. sıradadır, Fiat servisinde arkadaşım var, Linea'da hiçbir kronik problem yoktur yeterki 1,6 Multijet alma dedi. (tavsiye edilmiyor)
    - kasa kalitesi Focus kemik gibi arabadır, yaşını göstermez diridir. Megane Focus kadar diri durmasa da kaliteli kasaya sahip, Linea'da yaslanırsan kasa içeri göçecek gibidir. buna rağmen 1270 kg gibi bir ağırlığa sahip.
    Focus kullanmayı çok sevdim, daha yeni arabalardan bile seri aynı zamanda ekonomik fakat bence piyasası fazla yüksek. Megane 2'deki donanım ve özellikle dizel motor çok ekonomik. ayrıca Focus'a göre yalıtım da çok daha iyi. Yine de arabamı yenileyecek olsam biraz daha donanımlı daha yeni bir Megane 2 arardım. Yaşınızı ve aracı ne maksatla kullanacağınızı bilmediğim için Linea'yı direk eledim ben çünkü Focus'a göre kalite farkı çok fazla. (Bu arada Linea'nın 500 Lt müthiş bagaj kapasitesi ve çok iyi diz mesafesi vardır artı olarak söylemek isterim)
    başka sorunuz olursa elimden geldiğince yanıtlamaya çalışırım




  • Gerçekten çok ayrıntılı bir şekilde cevap yazmışsınız çok teşekkürler. Şu anki aracım (satmayı düşündüğüm) Focus 1 2000 model Ambiante. Aracım benzinli ve hiç LPG taktırmadım. Yalnız düşük kmde pek dziel araba bulamadığım için Megane alırsam benzinli düşünüyorum. Mesajınızı da okuyunca Linea'yı eledim :) Focuslarda yol sesi gerçekten çok kötü. Benim focusta ABS yok. Meganın Authentiqte bile ABS ve daha bir çok donanım var. Megane alırsam 2009 ve sonrasını düşünüyorum Extreme olabilir ama temiz bulamazsam Authentiqte olabilir. Yaşım 38 2 çocuğum var, aracı şehir içi işe gelip giderken ve arada şehir dışı kullanacağım. Bagaj da lazım olacağı için Sedan tercihim. Authentiq alınır mı sizce? Ya da alsam ilerde satmakta zorluk yaşar mıyım?
  • Renault, Ford, Fiat, Volswagen, Opel bunlar piyasası en hızlı arabalar, Megan da piyasası olan bir araba. arabanız temiz olduğu sürece satılmasında problem yaşamazsınız. bahsettiğiniz gibi Megane en düşük modelde dahi Abs standart ve ses yalıtımı, direksiyon yumuşaklığı gibi konularda Focus 1 den çok üstün. Donanım konusu biraz daha konfor işin içine giriyor. donanım çok önemli değil diyorsanız bulabilirseniz temiz bir Autantic bile Focus 1 Ambiante'den sonra konforlu gelecektir. :) (benim felsefem temizliğe verilecek fazla para donanımdan önemlidir, yarın sanayiden çıkamamak, ucuza aldığınız farkı servislere tamir için ödemek zorunda kalabilirsiniz)
  • babaevren kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim, zaman ayırıp yanıtladığınız için. Gerçekten bana yol gösterici oldu. Temizlik donanımdan daha önemli bence de haklısınız. ....[simage][/simage]
  • Ford Focus sahibiyim.Eğer araba değiştirecek olursam bu sefer Mondeo alırım.Yani Ford'un sürüş dinamikleri,yol tutuşu,konforundan sonra başka marka araca bindiğim zaman o tadı alamıyorum.O yüzden Ford.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: real_madrid_

    Ford Focus sahibiyim.Eğer araba değiştirecek olursam bu sefer Mondeo alırım.Yani Ford'un sürüş dinamikleri,yol tutuşu,konforundan sonra başka marka araca bindiğim zaman o tadı alamıyorum.O yüzden Ford.

    Ben de aynı fikirdeyim ama bahsettiğim markaları düşünmemin nedeni birazcık da maddi. Focuslar muadili diğer markalara göre pahalı. Bir de 2.el fiyatları olması gerekenden yüksek. O yüzden bu markaları da düşünmeye başladım. Önceliğim Focus ama istediğim gibi bulamazsam o zaman başka marka düşünebilirim. Ben maksimum 30.000 TL'lik bir 2.el araç düşünüyorum. Az km yapmış olması da tercihim. Hayırlısı olsun bakalım...
  • Merhaba, bu konuda daha sonra yazışma olmadı, merak ettim de arabanızı değiştirdiniz mi? Fikirlerde değişiklik var mı?
  • babaevren kullanıcısına yanıt

    Merhaba, uzun süredir siteye girmediğimi farkettim. Bütçem o zaman 30.000 TL olduğu için 2015 yılında 2013 Citroen C-Elysee 1.2 aldım. Yakıt tüketimi ve aracın yeni olması beni cezbetti. Araç 6500 km'deydi. Fiyatı da 32.500 TL idi. Expertize soktuğumda hiçbir sıkıntısı yoktu. Bu yüzden bu marka ve modeli tercih ettim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.