Şimdi Ara

Ford Connect Geri Vitesde Hıvvzzlayıp Gitmeme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamün aleyküm benim 2005 90 lik k210 tourneo connect araçta nadiren son 1.5 yıldir 5-6 aya bir araba tam durmasına debriyaja sonuna kadar basılmasına frene basılmasına rağmen geri vitese geçmiyor ve geçmediği ayak debriyajdan çekilene kadar anlaşılmıyor vites kolu normal duruyor ayak debriyajdan çekilip kavrama noktasına gelince hivvzzzz diye bir ses geliyor ama ses öyle carttt diye böyle kaba bir ses değil daha ince bir ses. bir nevi kuru asfaltta lastik yakarak çekilen patinaj değilde karda kaygan zeminde çekilen patinaj gibi (örnek amaçlı dedim) , kazıma sesi gibi öyle içler acısı bir ses değil. Arabanın durumu kilometresi 170.000 km ilk sahibiyim hep tek el bakımlı dikkatli kullandım 95.000 kmde 2013 yılında Baskı balata bilya seti ve şanzıman yağı değişti volan taşlandı. 2 ay 1000 km önce akslari sökmek zorunda kaldık ondan şanzıman yağınıda boşalttık çok cüzi bir eksilme olmuş onuda tamamladık şanzıman yağı tam oldu ondan sonra kontrol ettiğimde aksta ,şanzımandaki birleşim yerlerinde, tapalarda , keçeler de , diferansiyelde hiçbir terleme yağ kaçağı yok Şanzıman yağı tam ve bundan sonra yine yaptı. Bu sorunun sebebi nedir ? Bu sorunun sebebi şoförmu , arabadaki bir arizami , yoksa arada olabilecek kronik bir sorunmu , bu sorun ilerde devam edermi ? Bu sesin Sebebi ne dişlimi sürtünüyor yoksa boşami dönüyor debriyaj dan mı çıkıyor başka bir parçadanmı çıkıyor ? işin mekanik açıklaması nedir? Bilgili kişiler açıklarsa memnun olurum.








  • fordlarda kronik problemdir, aynısı 2008 fiestamda da vardı. geri vites senkromeçi ile çözülmüştü

  • Bana arkadaş sen takamıyorsun diyor ama debriyaja frene sonuna kadar basılı araba tam durmuşken sağa yaslayıp normal sertlikte yerine tamamen oturacak şekilde takıyorum ve his olarakta vitesin duruşu olarakta geçmiş gibi oluyor tam girmediği zaman elle gözle anlaşılırmı ? zaten çok nadir olan birşey son 1.5 yıldır oluyor 5-6 aya bir oluyor toplam 4-5 kere yaptı ilerde devam edermi ? ford connect 2005 modellerde geri vites senkromeçli mi ? Bu olayın mekanik açıklaması ne o ses nerden niye geliyor dişliilere zarar verirmi ? sorun bendemi ben mi takamıyorum , yoksa arabadaki bir arızamı , yoksa kronik bir sorun kafaya takmaya gerek yokmu ?


    Toplam 5 Sorum Var her soruya tek tek işin ehli biri cevap verirse çok sevinirim. Sorunun Detaylı Açıklaması Yukarıda.


    Not:Yukarıda Belirttiğim Gibi Araç 170.000 kmde , 95.000 km de 2013 yılında baskı balata biiya seti şanzıman yağı değişti volan taşlandı , 2 ay 1000 km önce aksları sökmek gerekti şanzıman yağını boşalttık çok hafif bir eksilme vardı onu tamamladık sonra kontrol ettim hiç bir yağ kaçağı yoktu şanzıman yağı tamdı ama sonra gene yaptı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetcan310 -- 18 Nisan 2023; 13:23:35 >




  • Dişliler tam oturmadığında gelir o ses. Yani vites geriye geçmemiş oluyor arkadaşın haklı. Az ileri al tekrar geriye tak düzelecektir.

  • e30 m3 kullanıcısına yanıt

    dişlileri yermi peki bu durum kullancı hatasımı ilerde devam edermi ?

  • Dişlileri yer tabi fakat öyle kolay kolay bozulmaz dişliler. O kadar üstüne düşülecek bir şey değil. Geriye takmadan önce mümkünse 1 e alın ondan sonra geriye takın.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.