Şimdi Ara

Ford Fiesta Akü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
18.862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2011 model Ford Fiesta 1.25 için akü önerisi varmı? H.burada da en cok satılan ürünlerde Varta ve İnci akü var işime yarar mı ?



  • Varta, mutlu, inci hepsi iyi akülerdir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • varta
  • quote:

    Orijinalden alıntı: odien

    2011 model Ford Fiesta 1.25 için akü önerisi varmı? H.burada da en cok satılan ürünlerde Varta ve İnci akü var işime yarar mı ?

    Aküyü internetten almak yerine akücüden alın. Akünün üretim tarihi 3 aydan eski olmasın mümkünse. İnci akü alabilirsin. Mutlu akü tavsiye etmem çünkü ucuz akülerden farkı yok en fazla 3 yıl dayanıyor. Rafta beklemiş akü ömründen yiyor, akünün belirli aralıklarla şarj alıp çalışması gerek uzun süre boşta bekleyen akünün ömrü çok kısalır.

    Bir diğer konu aracın üzerinden çıkan orjinal akünün değerinde veya ona çok yakın değerde akü alın. Birçok akücü daha büyük kapasitede akü satmaya çalışır, almayın, çünkü gereksizdir artı olarak fazladan ağırlık yapar. Orjinal değerinde yada ona en yakın aküyü alın.




  • mbulur M kullanıcısına yanıt
    Büyük ihtimal varta marka akü alacam yarın sabah ayrıca 3 ay konusunda bilgilendirdiğin için teşekkürler
  • fordlara alcak tip akü (sanırım yükseklik 17.5cm olması lazım) alınması lazım,aklınızda bulunsun
  • odien kullanıcısına yanıt
    40 - 45 Ah arası 360 amper marş basma değerine sahip bir akü almanız yeterlidir. Varta olarak 3 aylık üretim tarihi akü bulmak biraz zor olabilir sebebi ithal akü olmasıdır. Ancak İnci akü gerçekten çok kalitelidir. 3 yıl garanti kullanırsınız ortalama olarak 5 yıl dayanıyor. Akücüler 60 Ah al filan der ancak yazdığım değerlerde olan fazlasıyla yeterlidir zaten üzerindeki orjinal aküsüyse yazdığım değerlerde bir akü çıkacaktır.

    Ancak 60 Ah piyasada daha çok satıldığından ve daha yeni üretim tarihli bulabilme ihtimaliniz yüksek, bu nedenle yerine uyarsa 60 Ah bir aküde takabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbulur -- 24 Ocak 2016; 23:59:15 >
  • mbulur M kullanıcısına yanıt
    Fiyatlar arasında fazla bi fark yoksa 40 45 60 Ah fark etmez.Şimdi klima,radyo,farlar sürekli açık oluyor bende bu 40 60 Ah arasında çok yüksek farklar olur mu ? Bu arada markaya bakmadim ama 2011 yılında fabrika cıkıslı akü var arabada pek incelemedim.Sabah akü bitmiş takviye ettirdim artık yarın yeni alacam ki 5 yıl olmuş zaten :)
  • odien kullanıcısına yanıt
    Klima, farlar ve radyonun açık olmasının önemi yok, çünkü araç çalışırken açık olan donanımlar ve şarj dinamosundan besleniyor. 40 yada 45 ile 60 Ah arasında çok fiyat farkı olmaz ağırlık farkeder çünkü akünün boyutu büyüyecek.
    Siz aracın üzerinden çıkan kapasitede veya ona en yakın kapasitede yeni tarihli akü takın. Bulamazsanız 60 Ah de takabilirsiniz. Ancak 60 Ah boyut olarak aracın üzerindeki aküden kesinlikle daha büyük olacaktır, büyüyen akünün takıldığında aracın far ampulü yada akünün yanındaki diğer parçalara ulaşımı engellemediğini yada kısıtlamadığını kontrol edin aksi halde örneğin şimdiki akü takılıyken far ampulü veya diğer yan donanımı değişirmek için akü sökmeniz gerekmezken büyüyen aküyü nedeniyle o donanımlara erişirken aküyü de sökmeniz gerekebilir.




  • http://www.hepsiburada.com/varta-60ah-d59-12v-aku-alcak-kutu-pm-otva60ah12d59

    30lira civarinada sizin aküyü satarsanız tamammdır.
  • mbulur M kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler Varta marka 60Ah akü aldım 180 TL ye takıpta verdiler :)
  • Arkadaslar konuyu hortlatıyorum.Arefe günü aküm bitti. Gece de olunca bir yerden bi usta getirdim. Taktığı akü varta 72 amp. olması lazım. Üzerinden çıkan 60 mah ford un kendi aküsü. Fiyatta biraz fazla verdim gibi 550 TL ancak adamın gelmesi gitmesi uğraşması gece yaptı tüm bunları.

    Neyse tüketim değerim 4.6 idi şimdi bi baktım 5.1 e çıktı akünün ağırlığı daha fazla zannetmiyorum. Haznesine tam oturdu hani ağır olsa 1 kg daha ağır olsun.

    Sizce tüketim değerinin artmasının akü değişimi ile ilgisi var mı?

    Not: değerler digital göstergeden görülmekte.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.