Şimdi Ara

Ford Fiesta Flairciler buraya.. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
5
Favori
31.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bahriye_33

    merhabalar,

    Benimde 2000 model ford fiestam var. Arabamı 7 aydır kullanıyorum. Çok memnunum, 10 yaşında bir araba olmasına rağmen temiz bir arac. benden önceki sahibi 3 yıldır sadece hafta sonları kullanmış. 76,000 km de aldım. Şimdi 86.000 km ulaştı. Sadece Bir kaç ay önce hiç beklemediğim bir anda su kaynattı, Yanlış anlamadıysam Motora suyun geçisini sağlayan parça kırılmış. bu olay olmadan bir kaç gün önce benzin göstegesinn üstünde yer alan airbag simgesi yanıp sönüyordu. pek ciddiye almamıştım. bu olaydan sonra suyu düzenli olarak kontrol ettim ama bir süre sonra ihmal ettim ve suyu nerdeyse bitmişti. tekrar yeniledim. Bunları anlatmamım nedeni 2-3 haftadır arada yine bu airbag simgesi yanmaya başladı. Bu simge bir kaç kere benzin doldurduğumda sönmüştü. Açıkcası bu simgenin yanması beni tedirgin ediyor her an bi yerinde bi arıza çıkabileceğini düşünüyorum. Bu konuda bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.




    Su dedin iyi ki bak şunu da bu fırsat ve vesileyle hatırlatalım,arkadaşlar arabanızın motoru sıcaksa çıplak elle su kazanının kapağını açmayın,basınçlı buhar ciddi yanıklara neden olabilir,hatta plastik cerrahın onarması gereken defetlere yol açabilir,örnekler görmediğimiz şeyler değildir.


    Dikkatli olalım bu konuda.




  • 2001 model klimalı flair aldım 4 ay önce 9.800 TL 97 bin Km. Şuana kadar çok memnunum 20 tl benzin koyuyorum bana yetiyor.
  • Bende 99 model olan fiestamı sattım 10bin e hadi hayırlısı olsun.
  • Arkadaşlar klimanın çekişe etkisi olmadığını yazmışlar lütfen yanıltmayalım.Benim arabam 2001 model klimalı .Klima açıldığında çekiş gayet düşüyor ve çok yakıyor .!! Çekişi düşmüyor 6 kişi falan olmaz bunlar. 1.250 motor araba zaten klimayı açtığınız zaman araba titremeye başlıyor .Uzun yolda yokuşta sollama yaparken her zaman klimayı kapatıyorum!!!

    Onun haricinde araba şehir içi için ideal ,sorunsuz ,Gün itibarı ile km de 26 kuruş yakıyor +/- 50 Tl benzinle 200 km ye yakın ama sakin kullanırım .Zaten arabayı skin kullanamıyorsanız kesinlikle flair a bulaşmayın sürekli devirli kullanırsanız motor gücü yetmediği için 1600 motor arabadan daha fazla yakıyor. Bu araba için bence optimum uzun yol hızı 80 km ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CATBALCA -- 19 Aralık 2009; 2:00:55 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CATBALCA


    Arkadaşlar klimanın çekişe etkisi olmadığını yazmışlar lütfen yanıltmayalım.Benim arabam 2001 model klimalı .Klima açıldığında çekiş gayet düşüyor ve çok yakıyor .!! Çekişi düşmüyor 6 kişi falan olmaz bunlar. 1.250 motor araba zaten klimayı açtığınız zaman araba titremeye başlıyor .Uzun yolda yokuşta sollama yaparken her zaman klimayı kapatıyorum!!!

    Onun haricinde araba şehir içi için ideal ,sorunsuz ,Gün itibarı ile km de 26 kuruş yakıyor +/- 50 Tl benzinle 200 km ye yakın ama sakin kullanırım .Zaten arabayı skin kullanamıyorsanız kesinlikle flair a bulaşmayın sürekli devirli kullanırsanız motor gücü yetmediği için 1600 motor arabadan daha fazla yakıyor. Bu araba için bence optimum uzun yol hızı 80 km ...



    Dediğin hiçbir şeye katılmıyorum hocam.Öncelikle sana klima gazını kontrol ettirmeni öneririm ve kompresörünü.Klimayı açtığım aracımda çekişten düşmeydi falan olmuyor.Titreme falan hele,hiç olmuyor.



    Aracım km de 23 kuruş yakıyor.Benzinde.LPG de 1.83 lpg ile 14 kuruş gibi.Uzun yol için ideal yakıt sürati 80 değil,100.Uzun yolda 140 sabit sürat ile giderseniz şehiriçi değerini yakıyorsunuz sadece,öyle 1.6 motorlu araç yakıtına ulaşmanız falan sözkonusu değil,zira 1.6 corolla sı olan arkadaşım 35 kuruş yakıyor km de her gün görüyorum kendisini bu yüzden arabasını çıkaramıyor evden,corolla sı 2004 model.Benim arabamla yaktırabildiğim max benzin 25 kuruş oldu.30 kuruş rakamını bile hiç görmedim.En kalabalık şehiriçi trafiği dahil.


    Devirli kullanmaktan kasıt 6000 devir falan herhalde,ama 6000 devir kullanacak adamın flair ile işi ne ona katılıyorum.Gitsin ferrari alsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reason666 -- 20 Aralık 2009; 12:48:05 >




  • ben de 2001 flair kullanıcısıyım, şu an orjinal teybini çıkarıp yerine mp3 çalar almayı düşünüyorum. açıkçası çok para vermeden özellikle mp 3 ünü kullanabileceğim bişey arıyorum. sizler neler kullanıyorsunuz, tavsiyeleriniz neler??
  • ben sony setini kllanıyorum 424u teyp önler 13 cm lik 3 yollu arkada ise ovaller var, imzamda modelleri yazıyor. çokta memnunum.
  • allah tan ucuz bişi demişim, yazdığın sony 400 tl. beni aşar saol gene de
  • quote:

    Orijinalden alıntı: intensivecare

    ben de 2001 flair kullanıcısıyım, şu an orjinal teybini çıkarıp yerine mp3 çalar almayı düşünüyorum. açıkçası çok para vermeden özellikle mp 3 ünü kullanabileceğim bişey arıyorum. sizler neler kullanıyorsunuz, tavsiyeleriniz neler??


    Bende fm transmitter var 20 lira 2GB lıkları orjinal teybi falan da sökmeden mp3 dinliyorum gücünü çakmak gözünden alıyor
  • 110 tl ye goldmaster 2080 aldım, orjinal teybi biraz zor söktüler ama montajını da yaptırdım, tabi çerçeve de almak gerekiyor. ben beğendim..tavsiye edebilirim
  • Selam flairciler,başlık ölmüş sayılır nerelerdesiniz?
    Araca dış görünüm olarak birşeyler yaptıran var mı?Ben orijinalliğini bozmamaktan yanayım bu saatten sonra.
    Ancak dikiz aynaları,kapı kolları,bagaj açma yeri ve yan çıtalar gövde rengi olsa güzel olurdu.Bunu folyo ile yapabiliyorlar galiba ama rengi tutturabiliyorlar mı ne dersiniz tecrübeleriniz var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omurkadir -- 11 Şubat 2010; 1:47:47 >
  • benim aldığımda tamponlar boyalıydı zaten ama dediğiniz şeyi yaptırmanın görünümünü bozacağını düşünmekteyim. bence bırakın öyle kalsın
  • Merhaba, bende 1,5 ay önce orjinal 80.000kmde klimalı ilk sahibinden çok temiz bir flair 1.25 aldım. Aracımdan çok memnunum. Bende dış görünüş için sade ve şık şeyler yapmayı düşünüyorum. Camlara film düşünmüyorum zaten renki camlar var fabrika çıkışı ışığa göre yeşile dönebiliyor çok seviyorum rengini. Araç aytozu grisi. Tamponlarım gövde rengi değil siyah ama ben böyle seviyorum, birde lastiklerle tamponlara parlatıcı sürünce 1 hafta simsiyah geziyorum çok tatlı gözüküyor araba. Orjinal spor görünümli jank kapağı aldım gayet hoş oldu. Eksoz çıkışına süsü için krom ekzos aldım ama takınca çok uzun kaldı sanırım kesmek gerekecek orjinal ekzosu. Şu saatten sonra yapmak istedim 3-5 şey var

    -Orjinalinin birebir aynısı mk4 sislilerinden nette var depo marka ikisi 70-80 lira civarı alıp takmak istiyorum, ama bunun için ön tampon ızgarasını sislikler için olan kısa versiyonla değiştirmem gerekecek; link; http://ayaroto.com/home/ford/ford-fiesta-mk4-1996-99/221-344.php fiyatı 16 lira

    -Arka bagaj logom silikleşmiş zamanla onuda bunla halletmek istiyorum
    http://www.tekford.com.tr/FIESTA-ON-PANJUR-VE-BAGAJ-ARMA-STICKER-19962001-pid-12387.html 5 lira

    -Spoyler istiyorum ama izmirde nerede bulacağımı bilmiyorum.
    nette bunu buldum İstanbul'da http://www.sahibinden.com/ford_fiesta_97-2002_arasi_spoiler_sem_tuning_mustafa-00WQQaXQQ19624821WQQpXQQdisplayitem?

    -Ön kabinler sanıyorum 13 cm, 2 tane düzgün ama uygun fiyatlı kabin alıp teybide yine eli yüzü düzgün ama uygun fiyatlı bir teyp ile değiştirmek istiyorum.

    Tüm bu konularda tecrübesi olan arkadaş varsa paylaşırsa sevinirim. Amacım arajın orjinaalliği hiç bozmadan hafif bir spor hava katmak, daha şık yapmak. Aracımı çok sevdim bu ilk arabam. yakında fotoda koyarım tüm arkadaşlarda koysun, bu başlığı güncel tutalım hem mk4 hem mk5 için.




  • Fun modellerinde 1.4lt 90HP motor var. Chip tuning ile 95-100HP arası artış olabiliyor. Benzin sarfiyatı bu işlemden sonra düşer mi ya da ne kadar düşer? Fabrika verisi 100km - 8.7lt civarı, sakin kullanımda 7lt'ye kadar düşebiliyor. Chip tuning ile sakin kullanımda 6- 6.5lt olursa değer diye düşünüyorum. Bunun dezavantajı da üst devirlerde performans düşüşü oluyormuş, ne dersiniz?
  • Sattım fiestamı =( çok da güzel yapmıştım keretayı. Hayırlısı artık. Babamın Brava ile devam ediyorum birşey alana kadar..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CooLBye

    Sattım fiestamı =( çok da güzel yapmıştım keretayı. Hayırlısı artık. Babamın Brava ile devam ediyorum birşey alana kadar..

    Hayırlı olsun. Yakıt, performans olarak Brava ile karşılaştırma yapabilir misiniz... Bir de bravaya göre fiestanın park etme avantajı var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gezmen -- 17 Şubat 2010; 21:33:50 >
  • Ben bu arada tekford sitesinden logo alacaktım almadım, çünkü kredi kartı numarası gireceğim zaman şifrelenmedi sayfa, ssl yok!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gezmen

    quote:

    Orijinalden alıntı: CooLBye

    Sattım fiestamı =( çok da güzel yapmıştım keretayı. Hayırlısı artık. Babamın Brava ile devam ediyorum birşey alana kadar..

    Hayırlı olsun. Yakıt, performans olarak Brava ile karşılaştırma yapabilir misiniz... Bir de bravaya göre fiestanın park etme avantajı var mı?

    Teşekkürler
    Yakıt olarak Brava'ya göre çok ekonomik fiesta. Zaten biri 1.25 motor diğer 1.6 103hp. Malum.. Fiesta Bravaya oranla çok daha rahat park ediliyor benim boyum 1.95 olmasına rağmen zorlanıyorum. Park sensörü taktıracağım bravaya. Tabi konfor ve performans olarak Bravanın yanına yaklaşamaz.
  • arkadaşlar 2000 model bir fiesta flair 1.3'üm var. 100km de 9 litre yakıyor, yani km de 35 kuruş. Çok fazla değil mi? Neden bu kadar fazla yakıyor olabilir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bukowski JR

    arkadaşlar 2000 model bir fiesta flair 1.3'üm var. 100km de 9 litre yakıyor, yani km de 35 kuruş. Çok fazla değil mi? Neden bu kadar fazla yakıyor olabilir?


    9 litre yakıyorsa kilometrede 32-33 kuruş yapar. Bendede 98 model fiesta flair var 1,25 zetec 16v motorlu. Benim çokta idareli olmayan kullanımımdada 8,5 - 9 litreyi buluyor yakıt tüketimim, artık çok daha sakin kullanmaya çalışacağım. Sizin kulllanımımınız nasıl?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.