Şimdi Ara

Ford Focus 1.5 TDCI Powershift 120 PS Almak İstiyorum Ama...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
104
Cevap
0
Favori
89.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba... Başlıkta belirttiğim gibi focus 1.5 tdci powershift almak istiyorum arabayı haftasonu Çorum Evlüce'de Titanium olanını test sürüşü yaptım ve tabiri caizse arabaya aşık oldum rüyalarıma giriyor ama trend-x ne 82.500 tl fiyat istiyorlar bu fiyat bana çok aşırı geldi sizin daha düşük fiyat aldığınız bir bayi var mıdır? Ayrıca bu powershift ıslak tipmiş yani yeniymiş sizce nasıldır dsg gibi problem yaşatır mı acaba sonra bilginiz var mı? Paylaşırsanız sevinirim!!! Bu arada jetta,octavia ve astra sedan'ın 1.6 tdci larının test sürüşünü de yapmak istiyordum ama test araçları yokmuş üçününde bayilerinde ne hikmetse... çorum ahlatçı'da bari dsg şanzumanı bir test edeyim yok mu hiç aracınız dedim passat var dediler bu bende büyük bir heyecan yarattı ilk defa hayranı olduğum ama hayalini bile düşleyemeyeceğim passat'ı sürme şansım oldu ta ki çıkış yapana kadar... varan 1 - araç her kalkışta titreme yaptı (focusta karşılaşmadım)!!! varan 2 - süspansiyon d segmenti passat'ta iddia ediyorum focustan daha kötüydü!!! varan 3 - izolasyon focus ta daha iyiydi passat inanılmaz derecede motor sesi alıyor!!! varan 4 - passat'ın direksiyonu çok yumuşak şehiriçi kullanım için düşük hızlarda güzel ama 150 ile hafif viraja girdim sertleşme ya yok ya da çok az ki sanki 2009 model palio'mu kullanıyorum gibi hissettim bi terleme oldu vücudumun heryerinde (yusuf yusuf) ama focusun direksiyon sertliği muhteşem araç daha çok güven verdi!!! yani özetle bu testten önce biri bana bunları söyleseydi bi yerimle gülerdim bunlara (anladınız siz onu!!!) ama inanın ben de şoklardayım bir test sürüşü yapın ikisinede bana hak vereceksiniz diye düşünüyorum tabi ki bu benim 2 aracıda aşağı yukarı 5-10 dk aralığında denemelerim sonucu vardığım sonuçlar belki de yanılıyor olabilirim sonuç olarak şu an aynı fiyat focus mu passat mı deseler inanın bir düşünürüm focus'tan çok haz aldım siz ne dersiniz passat böyleyse jetta ve octavia'yı düşünemiyorum. astra sedan sizce nasıldır onu da çok merak ediyorum siz hangi arabayı neden önerirsiniz ve en uygun bayi fiyatları nerdedir nerden aldınız yardımcı olursanız çok sevinirim saygılar iyi akşamlar...

    NOT: Volkswagen hayranları bana kızacak belki ama inanın bir volkswagen hayranı olan ben izlenimlerimi şeffaf bir şekilde ortaya koydum kesinlikle focus sempatizanlığım yok sadece benim gördüğüm hissettiğim bunlar...







  • cilekes05 c kullanıcısına yanıt
    C cilekes05 demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

    Orijinalden alıntı: cilekes05

    Arkadaşlar merhaba... Başlıkta belirttiğim gibi focus 1.5 tdci powershift almak istiyorum arabayı haftasonu Çorum Evlüce'de Titanium olanını test sürüşü yaptım ve tabiri caizse arabaya aşık oldum rüyalarıma giriyor ama trend-x ne 82.500 tl fiyat istiyorlar bu fiyat bana çok aşırı geldi sizin daha düşük fiyat aldığınız bir bayi var mıdır? Ayrıca bu powershift ıslak tipmiş yani yeniymiş sizce nasıldır dsg gibi problem yaşatır mı acaba sonra bilginiz var mı? Paylaşırsanız sevinirim!!! Bu arada jetta,octavia ve astra sedan'ın 1.6 tdci larının test sürüşünü de yapmak istiyordum ama test araçları yokmuş üçününde bayilerinde ne hikmetse... çorum ahlatçı'da bari dsg şanzumanı bir test edeyim yok mu hiç aracınız dedim passat var dediler bu bende büyük bir heyecan yarattı ilk defa hayranı olduğum ama hayalini bile düşleyemeyeceğim passat'ı sürme şansım oldu ta ki çıkış yapana kadar... varan 1 - araç her kalkışta titreme yaptı (focusta karşılaşmadım)!!! varan 2 - süspansiyon d segmenti passat'ta iddia ediyorum focustan daha kötüydü!!! varan 3 - izolasyon focus ta daha iyiydi passat inanılmaz derecede motor sesi alıyor!!! varan 4 - passat'ın direksiyonu çok yumuşak şehiriçi kullanım için düşük hızlarda güzel ama 150 ile hafif viraja girdim sertleşme ya yok ya da çok az ki sanki 2009 model palio'mu kullanıyorum gibi hissettim bi terleme oldu vücudumun heryerinde (yusuf yusuf) ama focusun direksiyon sertliği muhteşem araç daha çok güven verdi!!! yani özetle bu testten önce biri bana bunları söyleseydi bi yerimle gülerdim bunlara (anladınız siz onu!!!) ama inanın ben de şoklardayım bir test sürüşü yapın ikisinede bana hak vereceksiniz diye düşünüyorum tabi ki bu benim 2 aracıda aşağı yukarı 5-10 dk aralığında denemelerim sonucu vardığım sonuçlar belki de yanılıyor olabilirim sonuç olarak şu an aynı fiyat focus mu passat mı deseler inanın bir düşünürüm focus'tan çok haz aldım siz ne dersiniz passat böyleyse jetta ve octavia'yı düşünemiyorum. astra sedan sizce nasıldır onu da çok merak ediyorum siz hangi arabayı neden önerirsiniz ve en uygun bayi fiyatları nerdedir nerden aldınız yardımcı olursanız çok sevinirim saygılar iyi akşamlar...

    NOT: Volkswagen hayranları bana kızacak belki ama inanın bir volkswagen hayranı olan ben izlenimlerimi şeffaf bir şekilde ortaya koydum kesinlikle focus sempatizanlığım yok sadece benim gördüğüm hissettiğim bunlar...

    2015 focus 1.5 tdci style powershift araç sahibiyim 80 bin TL para verdim. Daha önceki aracım 2013 manüel vites golf 1.2 tsi benzinli idi.
    Fordun VWden öğrenecek çok şeyi var diye bir başlık açmış epey de tepki almıştım.

    Şİmdi focusun motor şanzımanına yürüyenine sürüş dinamiğine rafineliğine laf eden yok. Bunlar çok çok çok iyi. Sessizlikte de gerçekten bir dizel için çok iyi.. Peki ya kalite algısı ve konfora ne diyeceksiniz.
    Test sürüşünde passatla hiç kırmızı ışıkta durdunuz mu ? Ne yaptınız ayağınızı çektiniz autohold tuttu. Focusta ne yaptınız frene basmak veya arabayı Nye alıp elfreni çekmek zorundasınız. Söyleyeyim mi bu o kadar konforsuz o kadar manasız bir şey ki anlatamam sırf auto hold için VW tercih edilir.
    Titanium focusu test etmişsiniz. Trendx alacaksınız. Bammm berbat koltuklar ve kumaşları berbat iç ışıklandırma , saklama gözlerinde bir kadife bile kaplı değil koyduğun her şey gürültü yapıyor, gözlük kabı bile yok, makyaj ışıklandırması yok. Hele bir yol bilgisayarı ekranı var. Otomotiv endüstrisnin yüz karası o kadar küöçük bir ekran o kadar berbat bir çözünürlük o kadar berbat bir font ki anlatamam. 90lara bile layık değil. Benim araç eco mode mıu nedir bana 5 yapraklı yonca verdi. Yani ekonomi odaklı sürücüymüşüm . Öngörü d,ye bir kısmı var. Burayı gören ford plaza müdürü bana araba senin sürüşünü beğenmiş parmaklar yukarı (thumb up) yapmış dedi halbuki ekran o kadar berbat ki oradaki simge dürbün yani uzağı görüp pozisyonun erkenden alıyorsun anlamında. Ekranın çözünürlüğü o kadar berbat ki plaza müdürü simgeyi yanlış anlıyor.

    Bugün eu6 dizel , yağlı çift kavrama alayım dedin mi (vw ford opel içinde ) focustabn başka seçenek yok.

    dediğim gibi motor, şanzıman, süspansiyonmlar, sürüş dinamikleri , yol tutuş, sessizlik golften üstün ama iç mekandaki kalite algısı ve konfor çok çok çok geride.
    ablama 1.6 125 bg benzinli manuel olanını almıştık 6-7 ay önce, birkaç saat kullandım,hakkaten sürüş keyfi,konforu,sessizliği,direksiyon hissiyatı,ergonomisi çok hoşuma gitmişti ,,, sürüş dinamikleri konusunda ford ayrı bir yerde,adamlar keyif veren otomobiller yapıyorlar
    quote:

    Orijinalden alıntı: Aydoğan*

    Focus parasını hak etmiyor diyerek almazsınız. Gider aynı paraya başka bir araç alırsınız.
    Aklınız hep Focusta kalır.

    Bence Focus alın. Zaten fiyatlar hep ileriye gidiyor.

    Alıntıları Göster
    Yazık günah dizel diye c sınıfı arabaya o kadar para vermek.

    Passat konusuna gelirsek, dizellerinde dipten hafif bir hırıltı duyarsınız, tsi motorlarında ise golf ve passat bu konuda aşırı iyidirler, ikisi de e sınıfı araç standartında motor izolasyonuna sahiptir, gittiğiniz hızı algılayamazsınız. Yani aşırı motor sesi alıyor yorumunuza kesinlikle katılmıyorum. Yine iki aracı da bilen biri olarak c sınıfı araçla d sınıfı aracın süspansiyonun kıyaslayıp d sınıfına daha kötü demeniz mantıksız olmuş. Bir kere iz genişliği ve dingil aralığı fazla olan araç her türlü her koşulda yola daha iyi oturur, daha az sarsılır daha konforlu yol alır. Passat sınıfındaki iyi konfor veren araçlardan. Aşırı konforlu dğeil ama bir focustan iyi olduğu kesin. Siz amortisör konforunu sadece yumuşaklıkla bağdaştırıyorsanız o ayrı. Esneme, çukur ve tümseklerde darbe emiş, tepkime hızı hepsi bir bütündür. Yumuşak amortisör istiyorsanız focusa değil i30 ya da daha iyisi aurise bakacaksınız c sınıfından onlardan iyisi yok.

    Bu titreme mevzusu bazı dsgli modellerde mevcut. Her model/motor/dsg kombinesinde olmuyor. Bazılarında var. Bunun nedeni de şanzımanın kalkıştan hemen sonra çok düşük hızlarda vitesi 2'ye alması. Bu da titremeye sebep oluyor, kaç sene geçti bunun revizesini yapamadılar hala. Kalkıyorsun 5-10km anında 2 yapıyor. Hatta bazen 2'yle kalkıyor. Şanzımanın en büyük sıkıntısı, çabuk kavrama bitirmesinin olayı bu. Ama bu dediğm gibi her modeli motor kombinasyonunda yok. 1.4tsi golfte gördüm, 1.4tsi 160 passatta görmedim mesela.

    Focus 3,5 özellikle şu anda dizel ve powershift şanzımanıyla çok güzel araba ama kesinlikle o paranın arabası değil. Sunduğu motor şanzıman kombinasyonları rezil. Otm benzinli istiyorsanız atmosferik motoru dayatıyor, ecoboost istiyorsanız manuel motoru dayatıyor. Opsiyon fiyatları vw'den bile pahalı, üzerine araç alırken jantını, içini sıfır kişiselleştirebilme imkanı. Bunlardan dolayı benim fordla işim olmaz. 6 ay önce 66bin olan arabayı 74bine satıyor şu an insaf leon fr parası.
    Çok zaman geçmiş,şu an zaten fiyatlar tavan.

    Hele en beğenilen yorumlarda bir forumdaş Ford'un,Vw'den çok öğrenecek şeyi var yazmış.

    Kusura bakmasında Vw kumda oynasın.

    Hala daha çoğu aracı torsiyon.Focus 99 yılından beri Mk1 Focuslara bile bağımsız süspansiyon koyarak sportif hale getirdi.

    Neymiş efendim,sessizlik,konfor,o,bu.

    Tamam Vw de konfor iyi ama çoğu marka artık yakaladı bile Vw'yi.
    Focus'un A3'ten iyi olduğunu bir tek sen söylüyorsun, bütün otomobil otoriteleri sınıfının en iyi araçlarından biri olarak Audi A3 olarak gösterirken, sen gelip burada 'bizim ülke otomobil konusunda cahil, A3 ile Leon veya Golf arasında fark yok' gibi saçma bir yorum yapıyorsun. Acaba merak ediyorum bahsettiğin aracı yani A3 'e hiç bindin mi şöyle 1-2000 km kullandın mı da bu kadar saçmalıyorsun? Ben hem Golf , hem de A3 sahibiyim ,ve A3 ciddi bir biçimde Golf'ten daha iyi bir araç . Yalıtım, yol tutuşu, malzem kalitesi olarak Golf'ün 1 tık üstünde.
    quote:

    Orijinalden alıntı: malumsite_stoperi

    ablama 1.6 125 bg benzinli manuel olanını almıştık 6-7 ay önce, birkaç saat kullandım,hakkaten sürüş keyfi,konforu,sessizliği,direksiyon hissiyatı,ergonomisi çok hoşuma gitmişti ,,, sürüş dinamikleri konusunda ford ayrı bir yerde,adamlar keyif veren otomobiller yapıyorlar

    Premium marka normal böyle şeyler.
    Bu arada vw ne zaman mustang gibi bir araba yapar o zaman vw ile fordu karşılaştırırım haricinde vw ''BANA GÖRE'' faso fiso

    -'leyin şimdi vw'ciler dicektim ki - kaldırılmıştı bir an unutuşum
    Merhaba arkadaşlar;

    konu açılalı baya olmuş ancak. bende mayıs ayında 2015 model 1.5 dizel otomatik tit. focus aldım. tüm yorumları okudum. kısaca hem kendi düşüncelerimi hem de yukarıda ele alınan bazı hususlara cevap vermek istedim. bu bireysel olarak 2. focusum, şirket aracı olarak bir çok otomobil kullandım. ancak bireysel olarak hep ford markasını tercih ediyorum.

    öncelikle mayıs ayında 38 binde aldığım araç an itibarı ile 58 bin km de, yani yeterince tecrübe edindiğini düşünüyorum. Bildiğiniz gibi araç 120 beygir ve 300 nm tork üretiyor. Bu değerler kağıt üzerinde çok yüksek görünmese bile araç özellikle şanzumanın sport modunda harika bir performans gösteriyor. devir güç ve vites değişimleri bence harika ayarlanmış. sarsıntı yok en önemlisi de vitesler doldukça atıyor. araç ara hızlanmalarda harika süspansiyon da bence çok başarılı, fordun yol tutuşu zaten çok iyi, bu da çok önemli zira yüksek hızlarda araç kullanmıyor ve virajlara hızlı girmeyen hatta arabayı yavaş kullanan bir sürücü olsanız dahi yol tutuşun, direksiyon hissinin ve sürüş dinamiklerinin yüksek olması sürücüyü araç kullanırken mutlu eder. hatta izlediğim bir testte sanırım kim geçer youtube kanalındaki eleman aynen şöyle demişti "focusun sürüş dinamikleri bu sınıf için adeta bir hediye gibi" bu cümleye aynen katılıyorum. eski focuslara göre yalıtım ve malzeme kalitesi de baya iyileştirilmiş. konuşulmayan bir konu daha var ki bence çok önemli oda aracın iç konsolu ve göstergeler. focus mca bu sınıfın en iyi iç mekanına sahip arabasıdır. ortaya gömülü ekranı olsun yazı fonları olsun renk seçimleri ve iç ambiyansı ve koltuk desenleri ve kumaşı ve bel desteği çook iyi.

    şimdi gelelim üzerinde en çok konuşulan konuya fiyat mevzusu birden fazla kişi bu aracın fiyatının arabası olmadığını söylemiş te acaba tr de hangi araba fiyatının arabası diyorum.
    öncelikle mca focus şüphesiz sınıfının en iyi arabası, bu durumda sınıfının en pahalı arabası olması lazım ama öyle de değil.

    yani focusun pahalı olduğu bilgisi de doğru değil rakipleri ile üç aşağı beş yukarı aynı fiyatlara satılıyor. compact c sınıfında daha iyisi var diyen olursa buyursun gelsin tartışalım.
  • Al gitsin o zaman. Şimdi 80 e almazsan seneye 120 ye hiç alamazsın.

    Ne demişler...

    "alan kazanır"
  • Ikisi de pahali alinmaz.
    Passat a hayran olmayi anlamiyorum ben. Nihayet siz de aksini anlamissiniz. Kahveci mehmet ahmet abinin balonu hep passat ta passat demeler.
    Focus iyi ama pahali dedigim gibi.
  • ablama 1.6 125 bg benzinli manuel olanını almıştık 6-7 ay önce, birkaç saat kullandım,hakkaten sürüş keyfi,konforu,sessizliği,direksiyon hissiyatı,ergonomisi çok hoşuma gitmişti ,,, sürüş dinamikleri konusunda ford ayrı bir yerde,adamlar keyif veren otomobiller yapıyorlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: High Quality

    Ikisi de pahali alinmaz.
    Passat a hayran olmayi anlamiyorum ben. Nihayet siz de aksini anlamissiniz. Kahveci mehmet ahmet abinin balonu hep passat ta passat demeler.
    Focus iyi ama pahali dedigim gibi.
    Az önce ben o paragrafı nasıl okudum, şuan 5 derece miyopum heralde.
    konuya gelirsek, az km'li ikinci el bakabilirsiniz veya o paralara bir üst sınıf araç bakabilirsnizi. Şahsi fikrimi soracak olursanız, focus o paraları hak etmiyor. Hoş hiç bir sıfır araç bu piyasada parasının arabası değil bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sahin261

    Az önce ben o paragrafı nasıl okudum, şuan 5 derece miyopum heralde.
    konuya gelirsek, az km'li ikinci el bakabilirsiniz veya o paralara bir üst sınıf araç bakabilirsnizi. Şahsi fikrimi soracak olursanız, focus o paraları hak etmiyor. Hoş hiç bir sıfır araç bu piyasada parasının arabası değil bence.

    Alıntıları Göster
    bizdede focus 3 tdci manuel varda 82 verene kadar otomatik hyundai tucson al daha iyi.

     Ford Focus 1.5 TDCI Powershift 120 PS Almak İstiyorum Ama...




  • Trend x otomatikte benzinli ve dizel farkı 15k.. Benzinli neden düşünmüyosun hocam çok mu kullanıcaksın?
  • Focus özellikle mk3.5 kasası ile segmentinde bir devrim gerçekleştirmiş olabilir. Arabadaki her bölmede ustun teknoloji ve işçilik göze çarpıyor. Keske o kadar param olsa da dizel olanını alabilsem lakin; vwnin dizel jetta üretememesi sebebiyle şımaran ford, dizel araçlarıyla vurgun yapma pesinde. Bu kadar ustun bir araç üzerinden yapilan rezalet ötesi kazıklama politikası ise...
  • istanbul ford kent haramidere 1 hafta önce focus orta paket beyaz powershift araca 82 artı ücretsiz 1 sene garanti uzatma teklif etmişti titanium un bir alt paketi idi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sekizkozalak

    Trend x otomatikte benzinli ve dizel farkı 15k.. Benzinli neden düşünmüyosun hocam çok mu kullanıcaksın?

    evet hocam çok kullanıyorum bu fiyat benzinle binemem ocağım söner ama tüp takılabiliyor mu o motora bilginiz var mı? eğer problemsizse o ihtimali de düşünebilirim dediğiniz gibi...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cilekes05

    quote:

    Orijinalden alıntı: sekizkozalak

    Trend x otomatikte benzinli ve dizel farkı 15k.. Benzinli neden düşünmüyosun hocam çok mu kullanıcaksın?

    evet hocam çok kullanıyorum bu fiyat benzinle binemem ocağım söner ama tüp takılabiliyor mu o motora bilginiz var mı? eğer problemsizse o ihtimali de düşünebilirim dediğiniz gibi...

    Tüp konusunda bi bilgim yok hocam.. Umarım gönlüne göre olur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: the gift

    istanbul ford kent haramidere 1 hafta önce focus orta paket beyaz powershift araca 82 artı ücretsiz 1 sene garanti uzatma teklif etmişti titanium un bir alt paketi idi

    anlaşılan gene çok bir şey oynamıyor gibi... çorum giray otomotive astra sedan 1.6 cdti 136 ps sport paket sordum en son 82000 tl dediler ama bu forumda başka bir konuda istanbul'da bir bayiden 71000 hatta bir arkadaş 69500 tl fiyat almış şaşırdım acaba fordda da böyle bir durum olabilir mi diye sormuştum ama yok herhalde... :(
  • cilekes05 C kullanıcısına yanıt
    Geçen hafta yeni focus aracıma brc taktirdim. Brc 2 yıl garanti verdi ama artık servis tarafından motor garantisi yok. Diğer yerler garanti kapsamında. Uyum sorunu olsa sanırım brc gibi bir firma garanti vermezdi. Subaplar alaşımlı ama sanırım bir bildikleri var :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cilekes05

    quote:

    Orijinalden alıntı: the gift

    istanbul ford kent haramidere 1 hafta önce focus orta paket beyaz powershift araca 82 artı ücretsiz 1 sene garanti uzatma teklif etmişti titanium un bir alt paketi idi

    anlaşılan gene çok bir şey oynamıyor gibi... çorum giray otomotive astra sedan 1.6 cdti 136 ps sport paket sordum en son 82000 tl dediler ama bu forumda başka bir konuda istanbul'da bir bayiden 71000 hatta bir arkadaş 69500 tl fiyat almış şaşırdım acaba fordda da böyle bir durum olabilir mi diye sormuştum ama yok herhalde... :(

    Alıntıları Göster
    dizel demiş sen benzinli tucson diyorsun




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sahin261

    Az önce ben o paragrafı nasıl okudum, şuan 5 derece miyopum heralde.
    konuya gelirsek, az km'li ikinci el bakabilirsiniz veya o paralara bir üst sınıf araç bakabilirsnizi. Şahsi fikrimi soracak olursanız, focus o paraları hak etmiyor. Hoş hiç bir sıfır araç bu piyasada parasının arabası değil bence.

    :) hocam kusra bakmayın çok sık konu açmıyorum yazıyı büyütmek aklıma gelmedi idare edin artık... evet haklısınız ama benim hala umudum var şu aralık ayına güveniyorum belki bişeyler olabilir bakalım hayırlısı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: adil07

    dizel demiş sen benzinli tucson diyorsun

    Karışıklık olmuş k.bakmayın ama tucsonda güzel araç.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cilekes05

    quote:

    Orijinalden alıntı: sekizkozalak

    Trend x otomatikte benzinli ve dizel farkı 15k.. Benzinli neden düşünmüyosun hocam çok mu kullanıcaksın?

    evet hocam çok kullanıyorum bu fiyat benzinle binemem ocağım söner ama tüp takılabiliyor mu o motora bilginiz var mı? eğer problemsizse o ihtimali de düşünebilirim dediğiniz gibi...

    Alıntıları Göster
    passatın süspansiyonlarını beğenmediysen astrayı hiç deneme bile, bir de i30a bak derim




  • Son fiyat durumunu bilmiyorum ama dengi donanimlarla golften yuksek olmasi muhtemel.

    Ama sunu cok net soyleyebilirim ki; premiumlar haric, focus 3.5 su an sinifinin lideridir. Astra k dahil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MeTalliCaLi

    Geçen hafta yeni focus aracıma brc taktirdim. Brc 2 yıl garanti verdi ama artık servis tarafından motor garantisi yok. Diğer yerler garanti kapsamında. Uyum sorunu olsa sanırım brc gibi bir firma garanti vermezdi. Subaplar alaşımlı ama sanırım bir bildikleri var :)

    hocam brc çok iyi bir marka zaten ya prins ya da brc taktırırdım herhalde ama şöyle bir durum var bir arkadaşım 1.6 180 ps insignia almayı düşünüyordu çorum özençler brc karadeniz bölge bayisine sordu alsam taktırabilir miyim? takılırsa sorun yaşar mıyım garantisi var mı diye? ona da 2 yıl garanti verdiler ama insignia'ların lpg'de sorun yaşamayanını duymadım bilmiyorum ki arkadaşta sonra güvenemedi vazgeçti almaktan... yani ona da çok güvenemem açıkçası siz ilerleyen dönemlerde izlenimlerinizi tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cilekes05

    quote:

    Orijinalden alıntı: MeTalliCaLi

    Geçen hafta yeni focus aracıma brc taktirdim. Brc 2 yıl garanti verdi ama artık servis tarafından motor garantisi yok. Diğer yerler garanti kapsamında. Uyum sorunu olsa sanırım brc gibi bir firma garanti vermezdi. Subaplar alaşımlı ama sanırım bir bildikleri var :)

    hocam brc çok iyi bir marka zaten ya prins ya da brc taktırırdım herhalde ama şöyle bir durum var bir arkadaşım 1.6 180 ps insignia almayı düşünüyordu çorum özençler brc karadeniz bölge bayisine sordu alsam taktırabilir miyim? takılırsa sorun yaşar mıyım garantisi var mı diye? ona da 2 yıl garanti verdiler ama insignia'ların lpg'de sorun yaşamayanını duymadım bilmiyorum ki arkadaşta sonra güvenemedi vazgeçti almaktan... yani ona da çok güvenemem açıkçası siz ilerleyen dönemlerde izlenimlerinizi tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim...

    Alıntıları Göster
    Focus parasını hak etmiyor diyerek almazsınız. Gider aynı paraya başka bir araç alırsınız.
    Aklınız hep Focusta kalır.

    Bence Focus alın. Zaten fiyatlar hep ileriye gidiyor.




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.