Şimdi Ara

Ford Focus 3.5 1.5 Dizel Otomatik Yakıt Tüketimi Çok Fazla. Neden?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
43
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba donanım haberin değerli üyeleri. Sizlere bir sorum olacaktı, aracımın ortalama yakıt tüketimi ekranda 15 litre civarlarında geziyor. Çok kez sıfırladım ama bir türlü iniş göremedim. Şu ana kadar görmüş olduğum oran 14 litre oldu ve neden bu şekilde yüksek gösteriyor anlamadım. Aracım 210 bin de ve çekişi vs.. iyi gibi bir eksiklik sezmedim. Ankara - Ordu arası dolu depo ile rahatlıkla gidiyorum mesela ama yakıt tüketimi yine yüksek gösteriyor. Diğer aracım Clio 4 1.5 dizel manuel, aynı rotayı Clio ile gittiğim de aralarında 200 km kadar oynuyor sadece ama Clio'nun yakıt tüketimi 4.5-5'te geziyor.. Sonuç olarak gereksiz bir tüketim görünüyor Focus aracımda ve bir türlü çözemedim. Neden öyle olabilir? Sebepleri ne olabilir? Yardımcı olursanız çok sevinirim.


    Saygılar, iyi günler.




  • Aracin ekranindaki görülen degerler,100 km deki ortalama yakiti degilde,1 lt yakitla yapabilecegi km yi gösterecek sekilde ayarlanmis olabilirmi.benzer ayar benim fiat bravoda yapilabiliyor.menuden yakit ayarlarina girip biraz kurcalayin,muhtemelen duzelecektir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevap için teşekkür ederim hocam. Ayarlarına bakmıştım ama dediğiniz tarzda bir durum göremedim, tekrar incelerim. Acaba yakıt tüketimini ölçen sensörlerde hata olabilir mi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.