Şimdi Ara

Ford Focus 3 Prins LPG Dönüşümü 2013

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, 2013 model Ford Focus Powershift Otomatik şanzıman 1.6 Atmosferik Titanium aracıma LPG dönüşümü yaptırdım.

    Prins Silverline LPG sistemi taktırdım. FOCUS aracıma LPG taktırmadan önce LPG taktırmalı mıyım? Taktırırsam hangi markalara bakmalıyım diye internetten baya bir araştırma yaptım ama Focus 3 ve Prins uygulaması ile ilgili pek bir bilgi bulamamıştım. O yüzden ben de kendi deneyimlerimi forumda paylaşmak istedim.

    Öncelikle sorulacağını tahmin ettiğim sorulardan bir tanesi aracın çekişinde bir değişiklik var mı sorusu olacaktır.. Ben az bir şey de olsa çekişte bir düşüklük hissettim. Oturduğum sitenin kapalı otoparkından çıkış yaparken rampada normalde otomatik vitesle 2. viteste çıkardım. LPG'den sonra 2. vites hafifte olsa bayılıyormuş gibi oluyor ve rampa bitiyor :) Yolda ise üst hızlarda çok az da olsa bir fark var gibi. Tabi burada aracın ilk 1.000 KM kontrolüne henüz gitmediğimi de belirtmem gerekiyor. 1.000 km kontrolü için yeniden LPG taktırdığım yere gittiğimde bir iyileştirme de yapıyor olabilirler belki. Bilmiyorum... Yani özet bilgi vermek gerekirse Focus 3 benzinli araç 125 beygir iken LPG'den sonra (tamamen atıyorum) 120 beygirlik bir araba olmuş gibi diye kendi nacizane düşüncemi belirtebilirim. Tork'unda rampada 5 nm düşük olarak düşünebilirsiniz gibi geliyor bana..... Başka sorunuz varsa cevaplayabilirim. Teşekkürler







  • Ariza isiginin yanmasinin normal kabul edildiği LPG dönüşüm sektörünün geneline gore durum çok iyi diye düşünebilirsiniz.

    kontrolde bisey değişmesini çok beklemeyin.

    bisey yapabilecek seviyede olsalardi ilk ayarda gerekeni yaparlardı.

    hayirli olsun iyi günlerde kullanin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yıllar olmuş taktıralı umarım hala memnunsunuzdur
    litre bazında ne kadar yakıyorsunuz şehiriçi/dışı? buna ek olarak bi kaç sorun olacaktı
    lpg dolumu nerden yapılıyor
    konulan tank bagajda ne kadar yer kaplıyor
  • Meehaba lpg yi takali yaklasik 10 gun oldu. Net bir hesap yapmadim henüz ama yakıt para cinsinden yaptığı tasarruf %35-%40 arasında. Lpg deposu simit tank. Stepnenin olduğu yere monte ettirdim. 42lt depo taktirdigim icin bagaj 3 parmak kadar yükseldi... Nalburdan insaat dis cephesi icin kullanilan 5cmlik köpük aldim ve nizami bir sekilde yani simit depoyu saracak şekilde bagaj zeminini simit tankin hizasina yukselttim. Bu 3 parmaklik yukselme payi bagajinizin ort. 5 litre kuculmesi anlamina geliyor. Bu rakam benim icin O kadarda onemli olmayan bir değer

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • apsuvaa A kullanıcısına yanıt
    Sensör iışıklarında veya diğer aksamda herhangi bir uyarı aldınız mı? Bir de motor çalışma sesinde artma/azalma oldu mu ? yazarsanız sevinirim.
  • Hayırlı olsun. Doğru bir karar vermişsiniz. Arıza lambanızın yanmamasına dikkat edin. Düşük devirdeki zayıflığı LPG bujisi takarak yok edebilirsiniz. Saygılar.
  • Merhaba Kagan03 sensör ışıkları vb. hiç bir uyarı almadım. Taktıralı 6.000 km olmuş. Maşallah hiç bir sorun yok. Motor çalışma sesinde hiç bir değişiklik hissetmedim.Ya da ben ayırt edemiyorum, bilemedim.Bir tek şöyle bir durum var, eğer arabayı çalışır vaziyette park ederseniz, arabada müzik çaları kapatıp, arabada çıt ses çıkarmazsanız çok hafif bir şekilde lpg enjektör sesi gelir (özellikle duymak içi mücadele ederseniz duyarsınız). Yani Prins'in enjektör sesi de gerçekten rakiplerine göre az. Çok memnunum.
  • Merhaba Kagan03 sensör ışıkları vb. hiç bir uyarı almadım. Taktıralı 6.000 km olmuş. Maşallah hiç bir sorun yok. Motor çalışma sesinde azalma ya da çoğalma gibi bir değişiklik hissetmedim.Ya da ben ayırt edemiyorum, bilemedim.Bir tek şöyle bir durum var, eğer arabayı çalışır vaziyette park ederseniz, arabada müzik çaları kapatıp, arabada çıt ses çıkarmazsanız çok hafif bir şekilde lpg enjektör sesi gelir (özellikle duymak içi mücadele ederseniz duyarsınız).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apsuvaa -- 1 Ocak 2016; 15:34:20 >
  • Verdiğiniz detaylı bilgiler için çok teşekkür ederim. Bende de sizdeki aracın Style olanı var. Satmayı bile düşündüm ama araştırmalarımdan sonra PRINS taktirabilirim. Fakat görüştüğüm PRINS bayisi motor garantisi vermedi. Ayrıca sigorta yaptırmanız gerekli dedi. Bakalım... 15 Ocaktan sonra taktıracağım. Tekrar teşekkür ederim. Selamlar.
  • 3 parmak 5 lt hesabında yanlışın var 3cm en az 20 litre olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kagan03 K kullanıcısına yanıt
    Hayırlı uğurlu olsun diyelim Prins ailemize hoşgeldiniz

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum bende focus3 ecoboost var ve şuan prinsten başka şansım olmadığı için taktirdim 7250 TL ye mal oldu yakıt tasarrufu iyi problem yok çekiş gayet iyi problem yok tek sıkıntım araba genelde soğuyunca marş alması 6_7 saniyeleri buluyor 3 sefer servise gitti yeni yazılım yükledik düzeldi diyorlar ama hala aynı şimdi ise hollandadan teknik yazılım istediler bilgi bekliyoruz sizce bu sorun neden olur bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim ....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kemaln70 K kullanıcısına yanıt
    Çözümü basit bir olay ama neden bukadar uzamış anlamış değiliz bence diyorum

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • apsuvaa A kullanıcısına yanıt
    yazınız için teşekkürler bende eylül ayında focus titanıum almayı düşünüyorum 0km alır almaz lpg düşünüyorum ama benım cevremdeki focuscular prinsi değil brc öneriyor performans hiç düşmedi diye yorumları alıyorum..
  • Onurunuz kullanıcısına yanıt
    Merhabalar biraz araştırın Prins in dünya markası olduğunu görecekseniz derim dünya devi hertürlü konuda bana ulaşabilirsiniz 7/24 Yusuf koparan İzmir

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.