Şimdi Ara

Ford Focus 4 (Focus mk4 2018 ve Sonrası) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
248
Cevap
25
Favori
44.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kubilay.adalet

    mrb. benım de 2015 focus var benzinli 1,6 vtec arac ısınınca tekleme ve arıza lambasını yakıp söndürüyor tam yanmıyor lamba..kontagı kapatıp acıyorum belli bir süre düzelio sonra tekrar yapıo gaz gemiyor . titreme de yapıo.. kısa mesafede olmuyor arac ısınınca ve yokuşlarda cok yapıo. 4 farklı ustaya gittim 2 si sibobla yemiş dedi 2 si bilemeyiz herseyden olabılır basit mekanık bişi de olabılır dedi karsılasan varsa yazarsa sevınırım napacagımı sasırdım..

    bende de benzinli focus var ve sübap yakmış biri olarak senin de sübaplar yanmış veya tam sınırdasın diyebilirim. Aslında silindir içi basıncını ölçen bir alet var sanırım buji yerine takıp ölçüm yapılıyor basit yani sübap sağlığı anlaşılabiliyor. Motoru açmaya gerek yok yani.

    Bendeki belirtileri yazayım siz karar verin. Araba önce özellikle sıcak havalarda (35 40 derecede) ve motor sıcakken ışıkta stop etmeyle başladı. Çok nadir. kışın düzeldi gibi oldu ama motorda bir cansızlık olmaya başladı özellikle motor sıcakken. havalar tekrar ısınmaya başlayıncada rölantide oynama başladı. Son noktayı uzun yolda koydum sanırım. 100 km yolu eve hemen varayım diye 150-160 gaz kesmeden varmak üzereyken motor arıza ışığı yandı. Sağa çektiğimde araba tekleyerek çalışıyordu. Biraz bekleyip tekrar çalıştırdım motor arıza ışıgı sönmüştü ama titreme az da olsa vardı. Sonraki gün araba normal çalıştır ama ısınınca tekleme yine başladı. Servise götürdüm servis 140 km ve yolda normal gittim ama motorda cansızlık hala vardı. Serviste aletle ölçtüler silindirlerden birinde subapların erimiş olduğunu yeterli kapatma yapmadığını söylediler. Takım halinde Güneş marka(konya imalatı) subapları değiştirttim. Şimdi tekrar eski haline geldi.


    Şimdi benzinli ve LPGli focuslar için şunu tecrübe etmiş oldum. Siz siz olun LPG de uzun süreler arabayı sıkıştırmayın. Yüksek hızlarda uzun süre LPG de kullanmayın. Çünkü LPG yanarken benzinden daha yüksek sıcaklıklara ulaşıyor ve silindir içinde benzinden daha uzun sürede yanıyor. Benzine göre ayarlanmış zamanlamadan dolayı LPG alevi subapların açıldığı saykılda sübap başlarını yalayıp dışarı çıkıyor. Bunlar subaplara aşırı ısı yüklüyor. Sonuç olarak subaplar eriyip formunu kaybediyor ve yeterli kapatma yapamıyor.





  • Ben benzinli otomatik focusun tırmanmasını merak ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi risdis -- 27 Aralık 2020; 17:12:5 >
  • risdis R kullanıcısına yanıt
    Hafif-orta ve uzun rampalarda spor modunda, dik ve uzun rampalarda vites L konumunda araç yüklüyken sorunsuz. Araç yüklü değilken zaten sorun yok. Bayılırmı diye endişelenmenize gerek yok. Bahsettiğim şekilde kullanılması yeterli.
  • L modu nedir. Hiç kullanmadım. Bir kaç kişiye sordum tam bir cevap alamadım.
  • fbhakanb F kullanıcısına yanıt
    Gerektiğinde rampa çıkış ve inişlerinde kullanılıyor. Vites L konumuna alındığında devri max tork devri civarında tutuyor. Bu sayede araç güçten düşmeden rampa çıkıyor ya da inerken motor freni yapıyor. Her hızda kullanılabiliyor, herhangi bir sınırlama yok.
    F1 vitese sahip Focuslarda L modu bulunmuyor.
  • plf P kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Benim araçta da L modu var ama nasıl kullanıldığı konusunda çok detaylı bir bilgi alamamıştım. Yolda araç yürürken rampa da ( aşağı veya yukarı) direk L ye basarak bu işlemi yapabiliyoruz sanırım.
  • fbhakanb F kullanıcısına yanıt
    Evet hız limiti olmadan vitesi L konumuna alabilirsiniz ama devir yükseleceği için bunu motor soğukken yapmamak lazım. Benim deneyimime göre şanzıman Spor sürüş modunda 1 vites, L konumunda ise 2 vites düşürüyor.
  • Ben de aldim otomatik trend x.Ocak ayı basında almaya gideceğim.Heyecanliyim
  • risdis R kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun iyi günlerinizde kullanın. Rodaj yapmayı unutmayın. Benim aracın motoru 3.000km sonra verimlilik olarak tam randımanlı çalışmaya başladı. Bir de 16 jantlı olan Trend X lastik hava basınç değeri şehiriçi yüksüz 2.6bar iken 17 jantlı Titanyumlar 2.3bar, biginiz olsun.
  • Teşekkür ederim.Ilk kullanımda dikkat etmem gereken neler Var? Sizinki de otomatik galiba?
  • risdis R kullanıcısına yanıt
    Evet benzinli Trend X otomatik var bende. Ford'un sitesinden kullanım klavuzunu indirip inceleyebilirsiniz. Frenler, lastikler ve motorun rodaj dönemleri var. Bu süreler klavuzda belirtilmiş. En önemlisi motorun rodajı. İlk 1.000km yumuşak ama farklı hızlarda ve 3.000-3.500dd'yı geçmemeye çalışarak kullanım öneriliyor. Sonraki 500km devri biraz yükseltmek gerekiyor. İlk 1.000km eco ya da normal mod, sonraki 500km 4.500dd'yı geçmeden spor mod kullanılabilir. Ben her 500km'de devri 500dd artırarak 3.000km rodaj uyguladım. Rodaj döneminde tam gaz yapılması önerilmiyor.
    Yüksek kaldırımların yanına park ederken kapıları dikkatli açın araç yüklüyken sürtme riski var.
    ESP hatası uyarısı çıkarsa serviste yazılım güncelleme yaptırırsınız. Bu konuda bir güncelleme yayınlandı. Bu hata bende (henüz) çıkmadı.
    Kışlık cam suyu kullanmak önemli.
    Araç genel olarak muntazam ve çok özel bir kullanım gerektirmiyor. Standart olarak kullanabilirsiniz.
    Ben serviste alt kısma pütür attırmıştım korozyona ve alt kısma çarpması muhtemel taşlara karşı iyi bir tedbir. Düşünebilirsiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çok teskkur ederim.Cok yardımcı oldunuz.Putur olayini hic duymamıştım.Aklima takılan olursa yine sizden yardım isteyeceğim.
  • Merhaba,
    Hiç Focus Mk4 aracına Led far uygulaması yaptıran oldu mu, tavsiye verebilecek var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Master_Evil kullanıcısına yanıt

    Aracın biraz da iyi yanlarından bahseder misin hocam?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • focus4'ü genel olarak beğenmiştim, yol tutuşu iyi, direksiyon tepkileri iyi, buna rağmen direksiyonu yumuşaktı yormuyor, ivmelenmesi iyiydi, eski kasadan daha ferah, tipi de çok hoşuma gidiyor

    mayısta 280bin demişlerdi 100bin kapora istenince vazgeçmiştim, şimdi 380bin oldu araba

  • Arkadaşlar Merhaba
    Focus titanyum dizel otomatik alma arifesindeyim. Araç ile ilgili aklıma takılan birçok soru var. Ama yine de bu aracı alma taraftarıyım çünkü dizel otomatik olarak alternatifi yok. Şimdi arkadaşlar
    1- Bu aracın lastikleri 215 50 17 bunu 215 55 17 yaparak ilerde altını yükseltebilir miyiz ?
    2- aracın altı çok alçak mı normal yollara ve köy yollarında yüklü halde altı yere sürter mi ? Özelikle altının alçaklığı ile ilgili çekincelerim var. Honda civic ten alçak mı ?
    3- led ampul taktıran oldu mu ? Verim alınıyor mu ? 300 binlik araçta led aydınlatma kullanılmaması da ilginç olmuş ?
    4- normal kullanımda aracın genel yakıt ortalamaları nedir ?
    5- araçta kendinde alarm var mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba. Ben yeni ford puma aldım ilk defa ford kullanıyorum. Multimedya sistemi ile ilgili bir sorum var. Sync3 multimedya sistem focusta da aynı olduğu için en çok kullanılan focus forumunda size sormak istedim.


    Arabayı her çalıştırdığımda usb yi tekrar baştan okuyor ve bu uzun sürüyor. Yani mesela çalıştırdım arabayı usb den müzik dinliyorum gittim markete 5 dk alışveriş yapıp geldim kontağı açtığım da usb dizinini tekrar oluşturuyor. müzik sistemi radyo ile başlıyo usb okumasını bekliyorum. Okuduktan sonra da kaldığı yerden devam etmiyor


    Önceki aracım mk3 seat leondu. Arabayı çalıştırır çalıştırmaz usbdeki müzik nerede kaldıysa aynen devam ederdi. Ne kasma sorunu ne başka bişey hiç bişey yaşamadım çok memnundum. fordddaki bu geç ve kısmen yavaş ekran-müzik sistemi sinirimi bozuyor. Sizin de böyle mi acaba? Yoksa usb hızından kaynaklanabilir mi değiştirsem işe yarar mı. Cevap verirseniz çok sevinirim





  • symbiotic kullanıcısına yanıt

    Dediğiniz olay bende olmuyor. Usb'de şarkının kaldığı yerden devam ediyor direk. Hatta sesi hangi seviyede bıraktıysanız aynı şekilde açılıyor. Bazen ilk açılışta radyoyla başlıyor ama kaynaklardan usb'yi seçince hemen kaldığı yerden devam ediyor. Kasma, donma vs. hiç yapmadı.

    Servise güncelleme olup olmadığını sorun ya da yeni sürüm varsa internetten araştırıp kendiniz güncelleyin.

  • commandostigre kullanıcısına yanıt

    teşekkürler hocam. Bazen dediğiniz gibi kaldığı yerden devam ediyor. Dediğiniz gibi zaten kaynaklardan seçmek zorunda kalıyorum ama bazen radyo ile başlayıp uzun süre usb yi okuyamıyor kaynaklarda gözükmüyor 3-4 dk bekliyorum öyle geliyor. 1000 küsür şarkı var sanırım biraz onun da etkisi var :) ama dediğim gibi leonda böyle bir şey hiç yaşamadığım için garip ve yavaş geldi. Bir de ekranlar ne kadar büyük ve özellikli olursa o kadar kasmaya başlıyor sanırım. Ben 5 inc düz ekranımla mutluydum :D


    Apple car play falan kullanayım dedim onda da youtube dan video falan açıp izlenmiyor bari o işlev olsaydı da büyük ekrana ve kastığına değseydi. Onu da sanırım dışarıda müdahale ile aktif hale getiriyorlarmış


    Bir de genelde ön konsol sürücüye dönük olur pumada konsol ve ekran yolcu koltuğuna dönük o da garibime gitti focuslar da öyle mi acaba





  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.