Şimdi Ara

FORD Focus Çekişi Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
21.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    2008 Model Ford Focus TDCI Ghia model aracım var. Aracımdan çok memnunum yanlız şöyle bir problemim var.

    Aracımın çekiş gücünde farklılık hissediyorum. Önceden 2 bin deviri geçtikten sonra ani bir hızlanmaya geçiyordu ve koltuğa yaıştırıyordu bu şekildeken aracım okadar performanslıydı ki ışıklarda kalkışta falan öyle kolay kolay hiç bir araba bu şekilde hızlanmıyordu.

    Şimdi aracım çekişten düştü gibi öyle 2 bin devri geçince falan koltuğa yapıştırma falan yok yavaş yavaş hızlanıyor. önceden turbonun açıldığını hissedebiliyordm ani hızlanmadan şimdi hiç farkedemiyorum. 3bin devire geldiği halde arabam öyle çok çok hızlanmıyor yavaş bir ivme ile hızlanıyor.

    2 gün önce servise götürdüm serviste baktılar incelediler baya bilgisayara bağladılar öyle baktılar en sonunda turbo filtresindemi ne pislik varmış onu temizlemişler ama sonuç değişmedi. Mazotu aracımı aldığımdan beri aynı yerden alıyorum başka yerlerden aldığım sayılıdır. (mazottan kaynaklandığını zannetmiyorum.)

    Serviste bir çözüm bulamamışken aklıma buraya yazmak gelidi anlattığım sorunu yaşayanlar olmuştur belki sıkıntı nedir neler yapmam gerekir?

    Şimdiden yardım edenlere çok çok teşekkür ederim. :)







  • araç kaç bin oldu bu arada herhangi bir şey değişdimi filitreydi mazot filitresiydi fln..triger de olabilir..
  • Anlattıklarının tek bir açıklaması var turbonun devreye girmemesi. Bunu serviste anlayamıyorlarsa ya serviste çok büyük bir problem var yada senin araçta çok farklı birşey var. Seviste kullanıp bakmadılar mı? Dediğiniz kadar fark varsa nasıl problem yok diye sizi gönderebildiler?
  • araç 18 binde mazot filtresi değişti 15 bin bakımı yapıldı.

    Turbo devreye giriyor girmiyor değil Anlatmak istediğimi tam ifade edemiyorum aslında.

    Focus kullandığınız için bilirsiniz 2000 devire kadar araçta çok fazla bir çekiş gücü olmaz 2000'i geçince devir ani bir şekilde hızlanmaya geçer benim aracım böyleydi bu hızlanma kendini çok belli ediyordu sanki arabaaltımdan kayıyormuş hissi verip koltuğa yapıştırıyordu şimdi bu durum yok gayet sakin bir şekilde hızlanıyor turbo devreye giriyor ami keskin ani bir hızlanma yok yani buna kalkışlar hantallaştı diyebiirim. Umarım anlatabilmişimdir çok fazla ifade edemedim ama.
  • Walla ben anladım. Turbonun ilk devreye girmesindeki o atlama kayboldu diyorsun. Biz anladıkta önemli olan servisteki ustanın anlaması. İnşallah başına gelen biri veya çözümü bilen biri olurda halledersin. Biz ne desek boş şu an.
  • Turbo devreye giriyor ama tam etki gösteremiyor...
    Bunun tek nedeni vardır...Turbo emiş hortumu delinmiştir...Servis bunu anlamadıysa sorun yok demiştir...Aynen banada oldu...15 Bin bakımında garantiden değiştirdiler hortumu
  • Çok alakasız olacak ama aklıma gelen benim klima açık olabilir mi? Havalar şu günlerde epey ısındı ve sıcağı soğuğa çevirmekte olduğu için klima motoru sömürmektedir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: l.a.c.i.w.e.r.t

    Walla ben anladım. Turbonun ilk devreye girmesindeki o atlama kayboldu diyorsun. Biz anladıkta önemli olan servisteki ustanın anlaması. İnşallah başına gelen biri veya çözümü bilen biri olurda halledersin. Biz ne desek boş şu an.



    çok doğru yaşadığım sıkıntı aynen böyle. Klima kapalı olduğunda da yine aynı.

    Turbo hortumun delik olduğunu ben kendim nasıl anlayabilirim en kolay yolu nasıldır bakınca gözükmeye bilir belki küçük bir delikse
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Alfredo

    Çok alakasız olacak ama aklıma gelen benim klima açık olabilir mi? Havalar şu günlerde epey ısındı ve sıcağı soğuğa çevirmekte olduğu için klima motoru sömürmektedir.

    bende bunu söyleyecektim
    kışın klima motora fazla etki etmez
    yaz geldi kliman hep açıksa aracının çekişinin düştüğünü düşünmen normal
  • Erdm24 arkadaşın dediği gayet mantıklı geliyor. Zaten sorun torbonun performansında. Artık bunu etkileyuecek şeylere bakmak lazım. Yakıt sistemini bilmediğim için gözlemlemeyle görebileceğin bişey mi bilmiyorum. En iyisi deneyimli bir usta bulup(serviste veya dışarda, hangisini isterseniz) baktırmak.
  • 1750 devirde araç overboostsuz max torku olan 240nm ye ulaşacaktır bunun ortaya çıkmasının nedeni ise turbo basıncının artması,yani halk arasında turbo açıldı denilen olaydır.

    eğer 1750 d/d den sonra eski ivmelenme yoksa ya turboda problem var,ki aracınız daha 18bindeymiş bu ihtimal biraz daha zor,yada Erdem'in dediği gibi turbo hortumunda sorun var.

    gerçi 2007 mayıstan itibaren üretilen focuslarda turbo hortumu problemi ortadan kaldırılmıştı ancak siz yine de bir baktırın.
  • Dizel Focus lar 2000dd de şahlanıyor 2250de iyice yaydan fırlayan ok misali insanın altından kayıp gidiyor.


    Şimdi eskiye oranla ciddi bir çekiş azalması varsa büyük ihtimalle turbo basıncı yeterli seviyeye ulaşamıyor,bununda birkaç nedeni var ancak 18.000km deki aracın turbosu kirlenmişse kullanım tarzınızda ya da kullandığınız yakıtta da bir terslik olabilir.


    Bende de birkaç gündür yakıt artışı (4.5l/100km den 5.3l/100 km ye) var ancak sebebi çok açık; havalar 22-23 dereceden 32 dereceye yükseldi,klimam ve soğutucu elektrikli donanımlarım sürekli açık..
  • Banada yakıttan kaynaklanıyo ihtimali yüksek geliyor. Yakıtı Opetten Erodisel alıyorum yakıt güvencesinden dolayı, Ankara'da önerebileceğiniz biryer varmı kaliteli yakıt için menun olduğunuz.
  • Ben %90 olasılıkla turbo hortumu delinmiştir/çıkmıştır.

    Aşırı duman atma problemi de varsa kesinlikle hortum çıkmış demektir.En güzeli servise gidip kontrol ettirmeniz olacaktır
  • hemen hemen aynı durumu 2004 dizel fiesta aracımla yaşadım. bahsettiğin sorundan tek farkı araç devirlendikçe giderek hızlanan bir fön makinası gibi üfleme sesinin gelmesiydi. turbo hortumunda yırtık tespit edildi, değiştirdik. üfleme sesi tamamen kesildi. fakat aracın hızlanmasında bir değişiklik olmadı, araç normal bir şekilde hızlanıyordu.
    turbo tamiri yapan ustaya gösterdik. turbonun devreye girdiğini fakat yeterli basıncı üretmediğini söyledi.bunun en büyük göstergeside hızlanırken özellikle ani hızlanmalarda hiç olmadığı kadar siyah duman atıyordu araç. turboyu revize etti. turbo mili ve tamir takımı diye bir şeyi değiştirdiler. şimdi duman atmayı kesti vehızlanması ile birlikte araç eski halini aldı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nejdet Ay -- 20 Mayıs 2009; 15:05:08 >
  • Arkadaşlar burada yazılanları ve diğer yerlerde okuduklarıma göre turbo sisteminde bir problem yok sanırım yani siyah duman atma turbodan extra farklı bir ses gelmesi gibi durumlar olmuyor. Yada aracın çok hantallaşıp hiç çekmemesi gibi bir durum olmuyor. Sadece Ani atiklik yok. Belki şu olabilir bence düşük bir ihtimal ama turbo hortumu küçük bir şekilde delinmiş olabilir buda biraz performans kaybı veriyor olabilir.

    Ben yakıt olarak Opet ten EuroDisel alıyorum, forumlarda Shell V-Power Diesel 'i çok övüyorlar ve performansın arttığını söylüyorlar. Bu yakıtı kullananız varmı gerçekten etkisi varmı?

    Opet te aldığım yakıtta bazen aracın sesinde değişiklik oluyor. İstasyondan istasyona fark ediyor bence.

    kullanan arkadaşlar Ankara'da önerebileceğiniz bir istasyon varmı ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: arenwap

    Arkadaşlar burada yazılanları ve diğer yerlerde okuduklarıma göre turbo sisteminde bir problem yok sanırım yani siyah duman atma turbodan extra farklı bir ses gelmesi gibi durumlar olmuyor. Yada aracın çok hantallaşıp hiç çekmemesi gibi bir durum olmuyor. Sadece Ani atiklik yok. Belki şu olabilir bence düşük bir ihtimal ama turbo hortumu küçük bir şekilde delinmiş olabilir buda biraz performans kaybı veriyor olabilir.

    Ben yakıt olarak Opet ten EuroDisel alıyorum, forumlarda Shell V-Power Diesel 'i çok övüyorlar ve performansın arttığını söylüyorlar. Bu yakıtı kullananız varmı gerçekten etkisi varmı?

    Opet te aldığım yakıtta bazen aracın sesinde değişiklik oluyor. İstasyondan istasyona fark ediyor bence.

    kullanan arkadaşlar Ankara'da önerebileceğiniz bir istasyon varmı ?


    shell yüksek devirlerde performansı arttırır ama Duratorq TDCI motorlarda genel yakıt tüketimini de arttırıyor.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Duratorq
    gerçi 2007 mayıstan itibaren üretilen focuslarda turbo hortumu problemi ortadan kaldırılmıştı ancak siz yine de bir baktırın.


    Benim başıma geldi...15Bin bakımında garantiden değiştirdiler hortumu...Bu birazda bakım zamanı aracı zorlamaya bağlı...5100 devir görmüştüm ertesi gün servise gittim hortum delinmişti
  • Bugün araba babamdaydı yakıt bitince Shell'den V-Power disel almasını söyledim yakıtın bitmesine yakın Shell'den yakıtı almış ve aracın yine eskisi gibi ani bir şekilde atikleştiğini performansın arttığını söyledi benim kullanma imkanım olmadı ama yarın deneyeceğim buraya tekrar yazarım.
  • arenwap sorunu halledebildin mi?
    bende aynı sorunu yaşıyorum.
    bende 2008 makyajlı kasa dizel var.
    eğer çözdüysen tecrübeni paylaşmanı rica edicem.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.