Şimdi Ara

Ford Focus'umda Hararet Sorunu Var...! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
129
Cevap
3
Favori
96.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • muammer bey benim size tavsiyem Çetin ustayla görüşün ve bu işten bir an önce kurtulun. Aslında sorun değil ama hararet ibresi yerinden oynayınca insanın beyni dönüyor. ben haftaya nasib
    olursa çetin ustaya arabamın bakımı için gideceğim. usta her zaman bulunmuyor.
  • yozgatta ford servise gittim 155 tlye ısı sendör değişti bu yalancı hararetten kurtuldum...öyle havayla falan uğraşmayın....ısı sensöründen kaynakanıyor sorununuzx...orjinal parça 155 tl değiştirdim 1 yıl oldu nerdeyse sıkıntı yok...
  • arkadaşlar izmirde tavsiye ettiginiz bir usta varmi bu sorunu bilen ve çozebilecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rezerve kullanıcısına yanıt
    Bana tlf Allah rizasi icin bana gonder 05426135059

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vanda bildigin bir usta varmi benim arabam hararet yapiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar sorunun çözümü çok basit ojinal bir hararet müşürü alıp değiştiriyorsunuz.yalancı harraret diye bi şey kalmıyor bilgilerinize.
    .yok termostatmış yok t takmakmış hepsi hikaye olay müşürde bitiyor.müşürün üstündeki plastik soket zamanla bozulup görevini
    yerine getirmiyor ve hararetinizi araç yüke bindiğinde gereğinden fazla gösteriyor bu yüzden ojinal müşür alıp değiştirin eger eski çıkan
    müşürün ucunda şişme görülüyorsa ince sarı pul takın buna dikkat edin.umarım bundan sonraki bu sorunu yaşayan arkaşlaın işine yarar.
  • acr kullanıcısına yanıt
    sorun sensörde aşşagıda yazdım.
  • Arkadaşlar acilen yardımcı olursanız sevinirim focus 1 var bende aracın ağır bakımlarını yaptırdıktan sonra ilk çalıştırır çalıştırmaz hararet en üst seviyeye çıkıyo ve düşüyo sonra da fan çalışıyo nr yapmam lazım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşalar Bu sorunun kesin çözümü aşagıdaki konudadır. Bende bu konudan çektim çözmün tüm ayrıntıları orjinal parça numaraları mevcut. araça Bir T kiti takılacak Birde termostatınız değişecek 74.derece ile. Aşagıdaki konuyu inceleyiniz ;

    http://forum.donanimhaber.com/m_104438849/f_//tm.htm#104760876
  • Arkadaşlar yaklaşık 1 ay önce 2002 model ford focus comfort AT modeli bir araba aldım. Hararet sorununu aldığım andan itibaren bende yaşamaya başladım. İzmir de bulunan çok iyi bir ford ustasına götürdüm. Araba üç gün serviste kaldı. Devir daim, hararet müşiri, ısı sensörü falan bir yığın parça değişti. Havası alındı. Sorun çözüldü ancak yine tekrarlarsa son çare olarak beyine yazılım yüklenmesi gerekecek, yükleme sırasında beyinin çökme riski de var dediler. Otobana çıkıp rampada biraz yüklendiğimde aynı sorun gene oldu. Hararet göstergesi deli gibi bir anda kırmızıya dayanıp düzlüğe çıkınca bir anda ortaya dönüyordu. Bu nedenle soğumuştum arabadan. İnternette araştırınca bu sorunun focus 1 lerde çok sık yaşandığını gördüm. Sırf bu sorun nedeniyle arabadan birden soğudum, satmayı bile düşündüm açıkçası. Sonra forumlarda önerilen bir ustayı buldum. Ankara Şaşmaz'da Başkent Sanayi Sitesinde bulunan Çetin ismindeki bu ustayı telefonla aradım. Sorunun basit birşey olduğunu yarım saatte garantili bir şekilde çözdüklerini söyledi. Geçtiğimiz hafta sonu atladım Ankara'ya gittim. Çetin Usta'yı buldum. Hemen ilgilendiler ve 45 dakika içinde işlemi tamamladılar. Sonra beraber uzunca bir test sürüşü yaptık. İyice zorladık arabayı. İbre ortadan bir milim bile sağa kaymadı. İzmir'e dönerken arabayı yokuşlarda rampalarda iyice zorlamama rağmen hiç sorun yaşamadım. Problem tamamen çözüldü çok şükür. İşin garibi arabanın performansı da arttı ve yakıt tüketimi inanılmaz azaldı. Klima açık olmasına ve ortalama hızımın 110-120 km olmasına rağmen yakıt tüketimi 18-19 kuruşu geçmedi. Depo tamamen boşken 71 tl lik gaz aldım 389 km yol yaptı ki daha da gaz vardı depoda, sonrasında 68 tl lik gaz aldım 385 km yol yaptı gaz bitene kadar. Eğer bu sorunu yaşıyorsanız arabanızı boş yere kurcalattırıp benim gibi bir yığın masraf yapmayın derim. Eğer imkanınız varsa Çetin Usta'ya götürün.




  • INSPECTOR35 I kullanıcısına yanıt
    Hocam bu sorunu zaten yetkili servisler biliyor. Ben serviste yaptırdım siz okadar yolu boşuna gitmişsiniz izmir de de serviste hortum kitini alıp taktırıp benim gibi kurtulabilirdiniz. Sanki burada direk ustaya yönlendirme yapmışsınız. sorunu farklı bir şekilde mi çözdü ? Eğer öyle ise burada açıklayın herkes bilsin. Ama Sorunun çözümü bypass ve termostat degişi mi..
  • Yaz geldiği için firmanın reklamı lazım o yüzden bu üyenin her iki mesajı da bu konu ile alakalı.
    İlginç.
  • Arkadaşlar hepinizin bildiği üzere kabusumuz olan focus 1 lerdeki hararet sorununu kendi aracımda düzeltilmesini anlatıyorum.Sorun o kadar çok basit ki İzmir de 20 tl ye yaptırdım.:))
    Araç kesinlikle su veya antifiriz takviyesinden sonra sorun yapmaktadır.Gaspçı ustaların dediği termostat/fan müşürü/hararet müşürü/yok üst kapak sorunu falan fıstık değil.
    Eğer izmir'de yaşıyorsanız sorunun çözümü 3, sanayide Bülent usta dır.(Nezih oto servis Bülent tunç).
    Sorun ise araç da antifiriz veya su takviyesinden sonra motorun hava yapmasıdır(Bu gıcık sorunu ford otosan resmi bülteninde kabul ediyor)Lpg li araçları servise almıyor malesef:((
    Focus 1 lerde antifiriz veya su gelişi güzel konulmamalıdır.Boru giriş ve çıkışları gözetilerek şeffaf yerden suyun iyice çektiğinden emin olunuz.Kontağı açıp marşa basarak motoru devir daim ettirip yavaş yavaş plastik kabın birleşme noktası yerine kadar doldurunuz.Ama dediğim gibi antifiriz veya su motora girecek ve devir daim edecek.!!!
    Bu denli yanlış takviye sonucunda motor hava yapmakta ve üst kapakta hava birikmesinden dolayı ve hava, sıvıya oranla daha hızlı ısındığı için aşırı yüklenme veya rampa çıkarken hararet göstergesi birden tavan yapmaktadır.Biliyorum dostlar psikolojiniz alt üst oluyor.:((. . Hava alınma işlemi gördüğüm kadarı ile tulumba şeklinde bi araç ile su haznesine basınç uygulanarak hortumları pasif duruma getirilip yapılıyor.Ve motordan hatırısı sayılır biçimde hava çıktı benimkinden..Sonrası mı? Allah ne verdiyse basın ve rampaları gönül rahatlığıyla tırmanın kesinlikle gösterge kıpırdamıyor..Ama yine de çok basmayın trafik de dikkatli olun.:)))) Dediğim gibi dostlar, Sorun basit.çözümü de basit.İZmir için ilgili kişi size hem yardımcı olacak hemde birdaha sorun yaşamamanız için çözümünü anlatacaktır.Forumlarda bazı arkadaşları da eshefle kınıyorum yok söylemem ustaya ayıp olur cart curt diye asıl ayıbı biz değerli ford kullanıcılarına yapıyolar..Herkese geçmiş olsun ama rahat olun kafanıza takacak bir şey yok.Saygılarımla...




  • Focus 1 im var. Böyle bir sorunum vardı , arabaya binemez olmuştum. Hafif rampada , yolda giderken hararet yükseliyodu. Termostat , Devir dayım , radyotör değiştirdiler yinede olmadı . Sonunda internette gezerken Albayraklar Otoyu buldum Allah razı olsun . Çetin Ustam sorunu halletti. Sizede yardımı dokunabilir .
    05327745724
    05358233286[/size]
  • ceya023 C kullanıcısına yanıt
    Hortum kiti değişmedi. Sanırım termostatın yerini değiştirdi. Eski fiestalarınki gibi yaptı. Her ne yaptıysa o günden bu yana motoru sonuna kadar zorlamama rağmen ibre hiç sağa kaymadı.
  • Arkadaşalar ben yukarıda bahsettiğim gibi Servisinde yaptırdım orjinal parçasını taktırdım şuana kadar hiç bir sıkıtı olmadı bol bol uzun yol yaptım kiti taktıralı 7bin km oldu hiç hararet çıkmadı .Bilginize.
  • fero1 F kullanıcısına yanıt
    Selamünaleyküm merhaba arkadaş sendeki sorun benim yaşadığım sorunun aynısı allah hiç bir Müslümanı tamircilerin kapısına düşürmesin arkadaş kapatu açan 50 tl den kapıyı açıyor biraz merhamet yahu tamircilerin hepsi aynı arkadaş neyse ben aracımın problemini sana kısaca yazayım inşallah Sana bir faydam olur bende 2000 model focus var radyatöre usta 3 lt antifiriz koydu araç bir gün sonra hareret yaptı su kaynatmaya başladı 500 tl para harcadım inşallah haram olsun gittiğim her usta kazıkladı devirdayım arızalı değiştir,Termostat arızalı değiştir,radyatör arızalı değiştir, conta yakmış dediler şimdi bittim dedim iyi bir ustaya götürdüm neyse korktuğum olmadı daha sonra normal bir elektrikçiye baktırayım dedim ve elektrikci ustaya bu aracın hararet muşuru nerde dedim diğer döküntü ustalar gibi hararet muşurunun olmadığını söyledi nasıl olmaz dedim illede yok dedi, sorduğum ustaların tamamı bana bu araçlarda Muşur yok dedi bir iki kablo değiştirdi neyse 50 tl de o çarptı internette iyice araştırdım Muşur buji lerin yanında çıktı gittim parçaacıdan aldım 30 tl ye kendim söktüm ve taktım arac düzeldi allaha şükür sende çalışıyor deseler bile hemen hareret müşürü nü değiştir sorun müşürde unutma buji lerin yanında iyi günler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Benimde aracimin sorunu ayni.
    Ancak benimki 2yildir kullandigim aracta 2kez yapti dediginiz gibi zorlanma sonucu hararet bir anda kitmiziya vuruyor ancak kenara cekip kaputu actigimda asiti derecede bir sicaklik hissetmedim ben.Birde gercek varki motor kendini sanirim korumaya aldigi icin gaz yemiyor arac o esnada.
    Benimde aklima ilk gelen sanal bir ariza olabilecegi.Termistat yada musur kararsiz calisip asiri sicak gosteriyor diye dusundum.

    Servisde termostat ve bahsi gecen hararet modifokasyonu yaptirmanin maliyeti nedir tavsiye edeceginiz İst-Avr yakasi servis varsa yazarmisiniz.

    Simdiden tesekkurler...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rezerve kullanıcısına yanıt
    ben istanbul dayım sincan daki ustaya gitme imkanım yok maalesef. hararet sorununu nasıl çözdünüz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avcuugur -- 3 Eylül 2015; 11:05:36 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: avcuugur

    ben istanbul dayım sincan daki ustaya gitme imkanım yok maalesef. hararet sorununu nasıl çözdünüz.

    Hocam hararet müşürünün altına ince bi pul koydur.
    Motorun havasını komple almak imkânsız gibi bişey, havayı alamıyorsak müşürün havayla temasını keseriz.Mantık bu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.