Şimdi Ara

Ford Ka doğru tercih mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
41.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Az yakan, az sorun çıkaran, uygun fiyatlı bir araba peşindeyim, araştırmalarım sonucu KA uygun geldi.

    Bu arabayı alırken nelere dikkat etmem lazım, motor, yürüyen ve kaportada nelere dikkat etmeli?

    Kilometreler genelde düşük, bunlar oynama mı yoksa genelde fazla kullanılmamış araçlar mı?

    Servis sıklığı ve masrafları nasıldır?

    Hangi fiyatlar uygundur? 98-99 için 8-9 milyar arası fiyatlar verilmiş genelde, klimalı modeller de ise yaklaşık 1 milyar oynuyor. 100.000'den yüksek kmde almak mantıklı mı?



  • valla 170 ten uzunsan alma.
  • Çok uyduruk bi araba, 50-60000 km. civarında olup da dökülmemiş olanını görmedim şimdiye kadar. Sen boşver onu, başka bişeyler bak. 8-9 milyar civarına Tipo, Clio, Fiesta, Astra gibi arabaların düşük modellilerini (96-99) bulabilirsin. Tek bi markaya veya modele takılma yani.
  • Ford Ka ikinci elde tutulmuyor. Aracın iç hacmi dar, 3 kapılı, çok modern bir motora ve kuvvetli bir mekaniğe sahip değil. Bu faktörler, Ka'nın ikinci elde talep görmemesine neden oluyor. Temiz bir Ka bulsanız bile, satarken elden zor çıkarabilirsiniz. Bu sebeple, önerim tercihinizi Ford'un Ka modeli yerine yeni fiestadan, renault clio'dan veya opel corsa'dan yana kullanmanızdır.
  • ayriyetten çok küçük de,ilmi
  • Birkaç arabaya baktım, gerçekten döküntü halde olanı ile hiç karşılaşmadım.

    Bugün birisini kullandım, boyutları konusunda ön yargı var 180 boyumla gayet rahat ettim içerisinde.

    Bu fiyat aralığında zaten çok matah bir araba almamın imkanı yok, göreceli az kilometre yapmış kaportası sağlam ve bana masraf yaratmayacak bir araç yeterli.

    Ana kriterim ise kesinlikle az yakması zira günde ortalama 100 km yapmak için alıyorum 10.000 ytl üzerine çıkamam, Fiesta alternatiflerimin arasında aslında ama temizini bulmak lazım.

    2. el durumu beni en çok düşündüren mevzu, bu yüzden uygun fiyatlı alıp satarken de minimum zarar etmek mantıklı görünüyor..
  • Bu arada kendi arabası olan yada önceden kullanmış olan var mı hiç?
  • MERHABA
    SENİNLE AYNI DURUMDA İKEN 2 YIL ÖNCE FORD KA COLLECTİON ALDIM.
    60.000 BAKIMLARI NİSPETEN BENİ ÜZDÜ ÇÜNKÜ PARÇA FİYATLARI DİĞER İTHAL ARABALARA EŞDEĞER.
    ANCAK BU ARABA GERÇEKTEN YA ÇOK SEVİP AYRILAMAYACAĞIN YA DA NEFRET EDECEĞİN BİR ARAÇ.
    1,3 LT MOTOR MAX 69 BEYGİR ÜRETİYOR AMA GERÇEKTEN BİR KEYİF MAKİNASI
    160 KM SON SÜRATE SAHİPSİN ANCAK YÜREĞİN KALDIRIRSA 3. VİTESTE 110 KM GÖREBİLİRSİN.
    FİESTALARDAN FARKLI OLARAK BU ARAÇLARDA GERÇEKTEN 1. SINIF MALZEME KULLANILMIŞ.(PLASTİK TAMPONLAR ARADA SIRADA ÇANINI SIKABİLİR ARACIN ÖNÜ ÇOK ALÇAK VE GÖVDE RENGİ BOYA SIK SIK SÜRTMELERDEN ÇATLAYABİLİR.
    ARACIMLA 2 YILDA 30.000 KM YAPTIM VE YOL TUTUŞU KONUSUNDA ÇOK CİDDİ TECRÜBELERİM OLDU.
    (DANGALAKLIĞIMDAN EPEY BİR KAZA ATLATTIM.)
    ARACIN GEREK AKS GEREKSE DİNGİL MESAFESİ YETERLİ. 2000 ÜSTÜ COLLECTIONLARIN ÇOĞUNDA ABS VAR.YOL TUTUŞU GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL.
    EĞER ÇOCUKLU BİR AİLEN VE SENİNLE ARABAN KONUSUNDA DALGA GEÇEN ARKADAŞLARIN YOKSA MUTLAKA TAVSİYE EDERİM. 2005 TE BU ARABANIN SON 0 SATIŞ FİYATI 29.000 YTL İDİ.
    9000-10000 YTL YE 2001-2002 MODEL 40.000- 50.000 KM DE KAZASIZ TEMİZ BULABİLİRSİN.
    BU PARAYA ANCAK 94-96 ASTRA ALMAK MÜMKÜN.
    ARAÇ 1,3 8 VALVE MOTORU İLE ŞEHİR İÇİNDE HER TÜRLÜ ATRAKSYONLA VE ŞEHİR DIŞINDA 120-140 KM SÜRATLE KM DE 200.000 YAKIYOR. KALDI Kİ PALİO 1.4 8 VALVE TE BU RAKAM ŞEHİR İÇİNDE 280.000
    ÇOK CİMRİ DEĞİL AMA BENCE İYİ. EN AZINDA 1,2 16 VALVE LERE GÖRE.
    ALMAK KONUSUNDA KARARLIYSAN SANA TAVSİYEM İST-ANK-İZM DE İSEN 2-3 GÜNLÜĞÜNE BİYERLERDEN BU ARACI KİRALA. KULLAN ONDAN SONRA KENDİN KARAR VER.
    BENİM BİR KA'M VAR VE BEN ONU SEVİYORUM.
    UMARIM FAYDAM OLMUŞTUR.
    VOLKAN




  • ford
    türkiyede tutulmasa da
    volkswagen den sonra ilk markadır hatta bi iki avantajı bile vardır.
    ford un dez avantajları düşük kalite iç mekan malzemesi ve motor teknolojilerinin biraz geri olması
    ama bunun dışında ford en uzun ömürlü yürüyen aksama- amortisörlere- ve karosere sahip araçlar üretir ve
    bir fordun bu ka dan başlar mondeoya kadar gider en iyi özelliği sınıfının en iyi yol tutuşa sahip aracı üretmesi olmuştur. ( ki bu en önemli güvenlik özelliğidir bir aracın )

    KA 'nın en büyük dez avantajı arkaya oturmak zor ve zahmetli
    motor yürüyen sağlam (alman sonuçta)
    ka ları genellikle bayanlar kullandığı için boyaları ve tamponları bakımsız olabilir ama emin olun bu araçlar hem o yılların teknolojisi için çok güvenli ve ekonomik sayılabilir.

    en başarılı A sınıfı araçlar 98 yılı için
    1- Polo
    2- Ka
    3- Corsa (çarpışma testlerinin sonucu faciadır)

    dikkat ettiyseniz fransızlar ve japonlar piyasada yok bile emin olun o kadar kalitesiz ve güvensizler ki inanamazsınız

    Bütün bu araçların sahibi olmuş biri olarak benim tavsiyemi sorarsan kesinlikle bir polo al derim 97-2000 arası
    hiç üzülmezsin hatta mutlu bile olursun bu araçlarala ama en az 3 kişiye götür. Ustana- Serrvise bide araçlardan anlayan birine




  • a birde her zaman 8 valf li araçları almak daha avantajlıdır 16 valf geyiğine kanmayın neden ?
    çünkü valf leri fazlalaştırmanın amacı motora daha fazla hava girişini sağlamaktır
    daha fazla hava ise daha fazla benzinle karışması ve daha fazla güç üretmek demek
    ayn ızamanda 8 valfli motorlar en yüksek tork aralığını düşük devirlerde verir yani şehir kullanımında ihtiyaç duyulan 1. şey
    16 v ler ise daha yüksek devirlerde iyi güç üretir bu da daha fazla benzin harcamak demek
    yani şehirde kullanıyorsanız ve 3000 dd yi geçmiyorsanız 16 valf sadece pazarlama geyiğinden başka bişey değildir yeni otomobiller haricinde çünkü onların teknolojileri çok daha ileri wv golf fsi gibi ;)
  • Selam,

    2 yıl Ka kullanmış birisi olarak ben de düşündüklerimi yazayım.

    Ka'mı çok sevmiştim, üzülerek elden çıkarmıştım. Hafif olduğu için motoru 69 bg de olsa çok seri bir araba. Harika hızlanması var. Yol tutuşu çok çok güzel. 1.3 motor haliyle az yakıyor. Sattığımda 90 binlerdeydi km. ama Ecotec motor mükemmel durumdaydı. İki kişi veya bekar için enfes bir araba. O fiyata buna denk bir araba bulmak sanırım imkansız. Aracın kullanımı neredeyse focus ile aynıydı. Ka'yı satıp Focus1 almıştım, şimdi yeni Focus almaya uğraşıyorum. :)

    Gelelim dezavantajlarına. Tüm iki kapılı araçlar gibi, arka koltuklara ulaşmak için öndekilerin inmesi gerekiyor. Kalabalık ailelere bu nedenle hiçbir 2 kapılı araba uygun değil bence. Benim Ka'm klimasızdı, camları elektrikli değildi. Alarmı yoktu, üzerindeki orijinal teybi iş görüyordu ama çok da iyi değildi. Üst modellerde ABS'li, elektrikli camlı, klimalı ve CD'li Ka'lar var. Ama sanırım pek bulamazsınız. Bulursanız kaçırmayın derim.

    Ka'nın ikinci eli yok diyen yanılıyor. Ben Bursa'dayım. Arabayı aynı galeriden almış ve geri satmıştım. Çocuklara sürekli Ka geliyor ve birkaç günde hemen satabiliyorlar. Buralarda çok rağbet gören bir araba.

    Aynı model ve donanıma sahip iki kapılı bir Corsa muhtemelen daha konforlu olacaktır. Ama bilmiyorum aynı fiyat mı oluyorlar.

    Saygılar.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: okyaypay

    valla 170 ten uzunsan alma.

    İkibuçuk yıl ford ka kullandım boyum 179 hiçbir sıkıntı yaşamadığım gibi aksine çok konforlu bir araçtı kliması olmadığından satmıştım ardından kullandığım araçlarda o konforu yol tutuş vs bulamadım.
  • arkadaşlar yorum yaparken bir de bu araçların fiyatlarına dikkat edelim..Sonucta fiyat aralığı 8-10 bin ytl olan araçlar bunlar..Bende bir kaç gün içinde bir KA almayı düşünüyorum..Ne dersiniz acaba???
  • 4 seneden beri ford ka kullanıcısıyım diğer arkadaşların yorumlarına saygı duyarım ama lütfen kullanmayanlar yorum yaparken kulaktan dolma bilgilerle yorum yapmasınlar.benim arabamdan şu ana kadar problemim yok.ekonomi açısında kendi sınıfındaki araçlarla hemen hemen aynı, belki başka özellikleri ilede öne çıkabilir.ben 1.90cm. 95 kiloluk biri olarak arbaya çok rahat sığıyorum bacaklarım vitese değmeden rahatça yolculuk yapabiliyorum.eğer arkadaşım ka almak istiyorsan 8-10 000 ytl.arası bütçen varsa al derim arbada aır bag-elektirikli camlar-inmobilıser-far yükseklik ayarı-arabanın artıları(her modelinde olmayabilir benim arabamda bunlar var)tek sorun arkaya binenlar olunca saygıdan ötürü değilde mecburiyetten sizde kalkıp yer veriyorsunuz ben alıştım sende alışırsın.nede olsa yılın arabası olmuş bir otomobil(98) de.paranın hakkını albileceğin bir araba.bu benim 2. fordka arabam ilkini ihtiyaçtan sahibinden coma verdim 15 günde satıldı.2.eli olan bir araba.eğer beğeniyorsan hemen şimdi aramalara başla.unutmadan senelik vergileride 60 ytl.civarında (6 aylık)

     Ford Ka doğru tercih mi?




  • bunlar nasıl sizce

     Ford Ka doğru tercih mi?
  • alın size

     Ford Ka doğru tercih mi?
  • alın alın çekinmeyin

     Ford Ka doğru tercih mi?
  • bakın bunu alırsınız yoksa diğer aynı sınıftakilerinimi

     Ford Ka doğru tercih mi?
  • Ben bu sis farlı modelleri görmedim türkiye de..Ama gayet güzelmiş..Özellikle de o gostergelere bayıldım..Acaba o gostergeler orjinal mi?yoksa sonradan mı yapılmıs??Bilgi verirsen cok sevinirim..
  • 1.70 den uzunsan aalma dememin sebebi ön tarafa sığamayacağın için değil , her aracın önüne sığarsın zaten fiat bis e de sığarsın
    ama 1.70 den uzunsan ve onde isen arkana kimse oturamaz demek istediğim o :)
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.