Şimdi Ara

FORD MONDEO 1.6 ECOBOOST 2011 MODEL HARARET SORUNU

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar


    2011 model ford mondeo ecoboost aracım var. Günler sonra motor hararet yaptı ve blok çatladı. Piston (göetze) yataklar glyco, blok ise orijinal sıfırla değişti. Üst kapakta ise sadece subaplar ve lastikler değişti. Motor toplandı bitti, teslim aldık. Baktık ki araç içeri sıcak hava üflemiyor. Sonra montaj yapan usta termostatın iptal olduğunu ve boş termostat taktığını söylemişti. Ok dedik komple sıfır termostat istedik. Termostatı orijinal olarak değiştirdiler. İşte olayımız buradan sonra başlıyor...


    Termostat değişimi gerçekleştikten sonra araç 10 metre hareket ettiği gibi tak harareti 120 C vuruyor gaz kesiyor korumaya alıyor. Aracı durdurup kontak aç kapa yapınca hararet 60 C ise tekrar 60 C gösteriyor. Sonra tekrar çalıştırıp az biraz gittikten sonra aynı sorun tekrar çıkıyor. Hararet 70 ise kontak aç kapa yapınca tekrar 70 C gösteriyor. Aracı tekrar servise bıraktım kontrol ettiler. Mondeo'nun bu serisinde geri çağırma yapmışlar ve sonradan yedek su deposuna blok soğuması için aparat takmışlar ondan kaynaklı arıza olabileceğini söylediler. Bahse konu olan parçayı sipariş ettik ve elektronik bölümünü değiştirdik. Sorun yine aynı şekilde devam etti. Ecoboost motorlarda kayış kısmında hava filtre civarında ekstra yine soğutma işlevini sağlayan 2 sensör olduğunu söylediler. Onları da değiştirdik beraberinde yine aynı. Artık illallah edecek düzeye geldim. Bu kez termostatı iptal ettiler.


    Termostat iptal edilince araçtaki sorun kısmen düzeldi ve artık kısa uzun mesafe fark etmeksizin hararet göstergesi sona vurmuyor, performans kesmiyor. Şimdi yeni arıza çıkardı. Bu kez seyir halindeyken düz, rampa fark etmeksizin hız 125 KM geçince tak yine gaz kesiyor harareti sona vuruyor. 125 KM hızı geçmeyince 120 ve altıyla seyir halindeyken 400 km yol gittim hiç sorun çıkarmadı.


    Bu konuda yardımcı olabilecek biri var mı? Aracı böyle satıp başkasının günahına da girmek istemiyorum ama ne yapacağımı da bilmiyorum. Fikirleriniz benim için değerlidir.








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.