Şimdi Ara

FORD MONDEO KULUBÜ (28. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.982
Cevap
52
Favori
697.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar,bende mondeo ile ilgilenirken burayı buldum.
    http://www.sahibinden.com/masrafsiz_mondeo_sunrooflu_lpgli-66WQQaXQQ17097066WQQpXQQdisplayitem
    burada vergi dilimiyle ilgili bişeyler yazılmış.1998 model 2000 motor araç nasıl aynı model araçlardan daha az vergi ödeyebilir.
    1998 model civarı araçları olan arkadaşlar var burada bilgisi olan varmı?
  • simpson72...... aracının kasko değerini öğrenmen gerekir öncelikle (internetten model ve tipini girerek bulabilirsin), daha sonra ödediğin vergiyle kasko değerini karşılaştır... eğer ödediğin vergi kasko değerinin %5inden düşükse bir alt dilimden ödeme yaparsın. yok eğer %5inden yüksekse aynı vergini ödersin... %5inden düşükse yapman gereken işlem: eğer sürekli bir sigorta acenten varsa ruhsatınla beraber gidip onlarda mevcut olan bi form doldurcaksın ve bu formla vergi dairesine gideceksin ve ödemeni bir alt dilimden yapcaksın. bu ilandaki arkadaş 1.6 vergisi ödüyorum demiş fakat yanlış bir bilgi bu. kasko değerinin %5inden düşükse bile yine 2.0 motor vergisi verirsin fakat bir alt dilimden vereceğin için 1.6 araç vergilerine yaklaşır takriben. umarım yardımcı olmuşumdur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pomatomidae_Grandis

    Değerli Arkadaşlar,
    2-3 haftalık Dizel Mondeo kullanıcısı olmam sebebiyle, arzu ederseniz cevplanmak üzere sizlere sorularım olacak. Umarım tecrübelerinizi paylaşırsınız, şimdiden teşekkürler:
    Genelde günlük 6 km gidiş-dönüş yol yapıyorum, mesafeyi biraz uzattığım halde. Aracı ilk çalıştırdığımda 2dk bekledikten sonra hareket ediyorum. Ancak malumunuz dizel motor gideceğim yere ulaşıncaya kadar ısınmıyor. iş yerimin evime yakın olması sebebiyle durum böyle devam edecek görünüyor.
    Bu tarz kullanımın araca ne gibi zararları olabilir? [Peşinen yanıtlyayım ılık/kuru havalarda yürüyerek gidiyorum ancak sıcak veya yağışlı havalar buna imkan vermiyor, malumunuz takım elbise+çanta vs.
    Kuruma karşı 7.500 km.de yağ değiştirmeyi planlıyorum. Ancak ilk hareket sonrası motorun daha çabuk ısınması için neler yapılabilir?
    Bir de chip tunning ile aracın gücünü artırmayı düşünüyorum, bu konuda neler düşünüyorsunuz?

    Pomatomidae_Grandis aracınızı özellikle yazın iki dakika ısıtmanıza gerek yok . aracınızı çalıştırdıktan sonra yazın 20-30 saniye ısıttıktan sonra aracı hareket ettirip çok gaza yüklenmeden küçük viteste aracınızı bir süre kullanırsanız aracınız giderkende ısınacaktır. kışın ise 50-60 saniye civarında aracı çalıştırdıktan sonra aynı şekilde düşük vitesle aracı hareket ettirbilirsiniz .dizel araçları kışın çok soğuk havalarda nekadar ısıtırsanız ısıtın araç zor ısınır hararet ibresini yukarıya zor kalkar ve araç havalandırmasıda motor ısınmayınca soğuk verir onun için aracınızı rolantide fazla çalıştırmanın bir anlamı yok. aracınızı hareket ettirmek en iyisidir . Önemli bir şeyde aracı durdururkende hemen stop ettirmemenizdir. uzun bir yola gitmişseniz aracınız rolantide 45-60 sn civarı çalıştırın kısa mesafede ise 15-20 saniye aracı rolantide çalıştırmanız gerekir ki turboya zarar gelmesin . elbette kısa kullanım özellikle turbo dizel araba için iyi değil . elinizden geldiği kadar kısa mesafe kullanmamaya bakın .
    yağ olayına gelirsek biliyorsunuz mondeonun bakım aralığı 15000 km de birdir. 15000 km aralığı gerçektende çok uzun eğer dediğiniz gibi 7500 km de bir yağ değiştirirseniz motorunuzun ömrünü uzatmış olursunuz . serviste samimi olduğum bir ustada bana 10000 kmde bir yağını değiştirirseniz araç için iyi olur demişti . bende yağ değişimini 10000 km de bir yapmayı düşünüyorum.
    forumda chip işi yapan mehmet gazihan var. ona bu konuda her türlü soruyu sorabilirsiniz .
    http://forum.donanimhaber.com/m_11834393/mpage_24/tm.htm
    chip tuninigde aracınız 155-160 beygir civarına kadar çıkabiliyor . ayrıca egr valfini iptal ederek aracın kurum bağlamasınıda önlüyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALOK -- 31 Ekim 2009; 14:31:44 >




  • arkadaşalr bende artık aranızdayım

    2003 modeo 2.0i Trend
  • bi sorum olcak arkadaşlar benim mondi 92000 km de fakat 1. ve geri viteste kalkışta araç titreme yapıor ve bi kere de yolda kaldım servise götürdüm muhtemelen baskı balatadan dediler ama ben inanmadım. bu konu hakkında bilginiz varsa yardımcı olurmusunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi websterefe -- 31 Ekim 2009; 20:13:42 >
  • Teşekkürler Alok, bilgileriniz kullanımama destek olacak, stop ederken gerekli özeni gösteriyorum. tabiki netdışı ustaları da dinliyorum. sizde tunning var mı, ingiltere de aynı kasanın 150 ps civarı satılan bir versiyonu olduğunu hatırlıyorum. bu seviyeler yeterli zati.
  • arkadaşlar bende bir kullanıcı olarak aranıza katılmak istiyorum herkese kolay gelsin arabam 2006 tdci mondeo gia 6ay oldu alalı şimdilik kullanıyorum görüşürüz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: websterefe

    arkadaşalr bende artık aranızdayım

    2003 modeo 2.0i Trend



    bi trendci ben vardım yaw iyi oldu seninde katılman
    bendede özellikle havanın soğuk olduğu zamanlarda uzun yoldan sonra sıkışık trafiğe girince yapıyordu bu titreme işini.ve bu durum varken kalkışlarda agresif davranınca debriyaj kaçırıyordu ama kendi kendine kesildi artık yapmıyor nasıl olduysa.
  • Yeni gelen arkadaşlar hoşgeldiniz.. Ruge@ katılım çoğaldıysa paylaşım da çoğalır umarım..

    Benim aydınlatmayla ilgili problemlerim var..Xenonların ampullerini değiştirdim ama aydınlatma hala yetersiz..Mercek temizliği yaptırmayı düşünüyorum ama ne kadar faydalı olur bilemiyorum..Far yükseklik ayarında da sorun var..Bu otomatik ayar nasıl yapılır..Nerelerde sorun olabilir..Daha önce benzer durumlarla karşılaşıp deneyimlerini aktaracak arkadaşlara teşekkür ederim..
  • Sevgili forum üyeleri bi kaç belirttim ama hala kimseden bi yanıt alamadım. Mondeo için en uygun LPG kiti hangisidir. Birinci ağızdan kullanıcı ve gözlemci yorumlarına ihtiyacım var. Bazı kitlerin Mondeo'da arıza lambası yaktırıp, rölanti düzensizliğine ve aşırı çekiş kayıplarına neden olduğu gibi duyumlar edindim. Özellikle Otomatik Vites kullanıcıları beni yakından ilgilendiriyo. Yorumlar için şimdiden teşekkür ederim....

    Aracım 2003 Mondeo Ghia Otomatik Vites
  • hocam prins,teleflex en iyi markalar lpg kitlerinde ama kitin kalitesinden daha önemli olan montajın nasıl yapıldığı.kalibrasyonun iyi yapılıp yapılmadığına bağlı bu dediğiniz sorunlar genellikle.
    lpg işi birazda şans işi,sonuçta aracın orjinalinde olmayan parçalar adapte ediliyor ve bu yüzden hem işini iyi yapan hem de bir an önce bitireyimde yenisine başlayayım demeyen bir yerde yaptırmanız lazım.

    fordclubtr de bir sürü lpg kullanıcısı bulabilirsiniz.benim bildiğim kadarıyla burada lpg montajı yaptırmış biri yok,lpg li olanları o şekilde aldılar diye biliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mustafa_Y

    Sevgili forum üyeleri bi kaç belirttim ama hala kimseden bi yanıt alamadım. Mondeo için en uygun LPG kiti hangisidir. Birinci ağızdan kullanıcı ve gözlemci yorumlarına ihtiyacım var. Bazı kitlerin Mondeo'da arıza lambası yaktırıp, rölanti düzensizliğine ve aşırı çekiş kayıplarına neden olduğu gibi duyumlar edindim. Özellikle Otomatik Vites kullanıcıları beni yakından ilgilendiriyo. Yorumlar için şimdiden teşekkür ederim....

    Aracım 2003 Mondeo Ghia Otomatik Vites


    Biizm forum üyeleri biraz tembel sanırım..Hakikaten paylaşım az... Ruge ve aloktan başka yanıt veren yok bu forumda.. Ben de lpg taktıracağım yakın zamanda epey araştırdım..Sizin söyleminizin aksine bizim mondeoların lpg ye iyi uyum sağladığı söyleniyor..Sizin beklentilerinize baktığım zaman rölanti düzensizliği, çekiş kaybı arıza lambası vb..bunların nedeni montaj hatasıdır..Bütün kitlerde arıza lambası yanar ama iyi bir kalibrasyonla kolayca söndürülür..Bu beklentinize göre pahalıdan başlarsak teleflex, prens, brc, landi renzo, tartarini zavoliden den herhangi birini tanınmış bir yetkili serviste taktırınız..Birşey olmaz..Benim beklentilerim daha farklı ve bulunduğum ilde bayi sıkıntısı yaşandığından dolayı şimdilik beklemedeyim..




  • Öncelikle "ruge" ve "X15" arkadaşlara çok teşekkür ederim ilgilerinden dolayı. Zaten gördüğüm kadarıyla forumun her şeyine koşturan ve mesaii ayıran sizden başka pek üye yok.

    Benim de amacım sadece sorularıma cevap almak değil; aynı zamanda edindiğim her bilgi ve deneyimi sizlere aktarmaktır.

    Örneğin ben bir Sigorta Acentesiyim ve forum üyelerine talep edildiği taktirde özel poliçeler ve fiyatlar sunmaya gayret edeceğimden emin olabilirsiniz.

    LPG olayına gelince..Evet TELEFLEX en iyisi ve bir çok BRC kullanıcısının da memnun olduğunu gözlemledim. Fakat ikisi arasında cidden büyük fiyat farkı olduğu için şansımı iyi bir BRC bayiisinde deneme taraftarıyım şimdilik. İlginiz için tekrar teşekkürler....
  • quote:

    Sevgili forum üyeleri bi kaç belirttim ama hala kimseden bi yanıt alamadım. Mondeo için en uygun LPG kiti hangisidir. Birinci ağızdan kullanıcı ve gözlemci yorumlarına ihtiyacım var. Bazı kitlerin Mondeo'da arıza lambası yaktırıp, rölanti düzensizliğine ve aşırı çekiş kayıplarına neden olduğu gibi duyumlar edindim. Özellikle Otomatik Vites kullanıcıları beni yakından ilgilendiriyo. Yorumlar için şimdiden teşekkür ederim....

    Aracım 2003 Mondeo Ghia Otomatik Vites


    Aracınız hayırlı olsun, kazasız belasız kullanın.

    2000 model düz vites mondeom'da teleflex kullandım. Kullandığım 1 yıl süresince kitin montajından sonra ikinci gün haricinde LPG kontrolü bile yaptırmadım. Aşağıda verdiğim link aracılığı kulübe üye olabilir, aracınızı tanıtabilir ve detay bilgi alabileceğinizi belirtmek isterim.

    http://www.fordclubtr.com/forum/Mondeo-III-f172.html

    Teleflex'e gelince;

    Teleflex'in diğe markalardan farklılıkları, enjektörlerin manifolda gömülmesi ve bu sayede daha verimli çalışarak estetik açıdan da araçta LPG'nin farkedilmemesi, LPG beyninin aracın beyninin verdiği komutlara göre hareket etmesi ve bu sayede yine performans düşüklüğünün ortadan kalkması. Yazılımı ve montajındaki farklılıklar ile diğer markalara göre yaklaşık 500.-TL pahalı olan bu kiti aldığınızda asıl aldığınız sorunsuzluk oluyor. Ancak ehil bir serviste montajın yapılması kaydı ile. Ayrıca aracınızın LPG montajı yapılmadan önce motor bakımının yapılarak, özellikle ateşleme sisteminin parçaları olan, bujiler, buji kablosu ve bobinin kontrolü, rolanti valfinin kontrol edilerek gerekli ise temizlenmesi LPG'den (marka farketmez) verim alabilmeniz için çok önemlidir.

    Teleflex kullanıcısı olduğunuz taktirde düşük süratlerde performans kaybı varsa bile hissetmeyeceğiniz düzeyde olacak. Ancak son süratlere çıkarken aracın beniznliye göre daha yavaş hızlandığını göreceksiniz. Yani kit teleflex'te olsa son süratlerde kayıp kaçınılmaz. Diğer taraftan aracınızda montaj problemsiz olursa motor arıza lambası yanmayacak, rampalarda, klima devreye alındığda bile aracın performansında kayıp olmadığını düşüneceksiniz. Sİmit tank takarsanız, LPG göstergeniz doğru çalışmayacak, ne kadar lpg kaldığını yaptığınız km'ye göre hesaplayacaksınız. 2-3 seferden sonra hesaplamanın kolay olduğunu göreceksiniz. Yol bilgisayarınız çalışacak, ancak değerlerin doğruluğu konusundaki tartışmalara siz de katılacaksınız. Çünki ekrandaki verilerin LPG tüketimini gösterdiğini söyleyen de var, hala benzine göre hesap yapıyor diyen de.

    Şu anda da 2004 model mondeo kullanıcısıyım fakat mevcut aracıma LPG taktırmadım. Taktırmaya karar verirsem yine Teleflex olur. Uzun süre aracınızı kullanacağınızı düşünüyorsanız taktırın ancak 1-2 sene içerisinde satacağım derseniz daha düşük bedelli italyanları taktırabilirsiniz. Bunlardan da BRC öncelikli olabilir. BRC'nin yazılımı da aracın ECU'sunun simule edilmesine izin veriyor diye biliyorum. Geriye daha kaba montaj ve daha sesli enjektörler kalıyor. Çevremde başka marka araçlarında BRC kullananlar var ve gayet memnunlar.

    Saygılarımla.




  • herkese iyi günler oldukça uzun bir süredir forumu takip ediyorum ancak üyeliğimi aktive etmemiştim ... ismim erhan ... ankara da yaşıyorum :) 2001 yeni kasa mondeo var bende ... benzinli ... sıfırdan beri bende... kısmetse yeni kasa alırız 1 2 seneye kadar... x15 mercekle ilgili sorunu olduğunu yazmış ... o sorun bende de vardı ama ampulleri değiştirince bir nebze olsun düzeldi diyebilirim ama hala yetersiz... bu bizim kasa mondeolarda olan kusur ... çözüm olarak mercek değişikliği yapıldığını gördüm ... mercedes merceği takıyorlar orjinal mercekleri söküp ... bosch marka mercekler daha büyük olduğu için daha iyi aydınlatma sağlıyor sanırım .. yaklaşık 500 lira gibi bir maliyeti vardı sanırım ... mercek temizletmekte çok faydalı olmıcaktır ama o da bir nebze olsun düzelticektir :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jackget -- 1 Kasım 2009; 19:54:54 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: simpson72

    merhaba arkadaşlar,bende mondeo ile ilgilenirken burayı buldum.
    http://www.sahibinden.com/masrafsiz_mondeo_sunrooflu_lpgli-66WQQaXQQ17097066WQQpXQQdisplayitem
    burada vergi dilimiyle ilgili bişeyler yazılmış.1998 model 2000 motor araç nasıl aynı model araçlardan daha az vergi ödeyebilir.
    1998 model civarı araçları olan arkadaşlar var burada bilgisi olan varmı?



    bu sorunun cevabı da bence aracın kaskosuyla ilgili... vergi kaskonun %5 ini geçerse bir alt dilimden vergilendiriliyordu ... yanlış hatırlamıyorsam

    mercek linkini de buldum burda

    http://www.sahibinden.com/ford_mondeo_bi-xenon-51WQQaXQQ14086301WQQpXQQdisplayitem?keyword=mondeo

    bu da dipnot olsun :)

    aracımdan çok memnumum ... 20 yıldır ford kullanıyoruz ve çok memnunuz
    araçla ilgili kısa bi bilgi daha aracım 110000 de 100 km de ortalama 7,5 lt yakıo ... tüp taktırmadım hiç ... eğer bu kasayla ilgili sorunu olan arkadaşlar varsa yardımcı olmaya çalışırım ... bundan sonra forumdayım ;)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jackget -- 1 Kasım 2009; 19:13:58 >




  • Erhan bey foruma hoş geldiniz ve verdiğiniz bilgiler için teşekkürler..Uzun süre benimle aynı model mondeo kullanmış birine rastlamak güzel, üstelik ilk sahibinden..İlk aldığımda arabaya bayağı yabancıydım..Şimdi yeni yeni alışıp, tanımaya başladım.. Tanıdıkça yeni şeyler keşfediyorum ve problem olarak gördüklerimi çözmeye çalışıyorum..Söylediğiniz gibi xenonlarda mercek değişikliği yapılması gerek..Kesin çözüm bu olur ama fiyat tuzluymuş..Siz değiştirdiniz mi mercekleri ve şu anki aydınlatmadan memnun musunuz?

    Bir de epey az yakıyormuş aracınız..Ben bir depoyla 10 lt civarı yakıyorum ama kullanımım tam şehir içi ve genelde kısa mesafe..Siz sanırım genelde çevre yolunda kullanıyorsunuz..
  • teşekkürler :)) hoşbulduk... her zaman kısmet olmuyor ilk elden uzun süreli modeo kullanıcısı :) bende memnun oldum sizlerle tanıştığıma... far konusunu da şöyle söyliyim arabayı aldığım günden beri tur oto ya götürürüm yetkili servis... oldukça da memnunum ordan... servisle görüştüğüm zaman ampuller bitmiş dedi usta ... değişmesi gerek dedi ... serviste te 750 lira gibi bi fiyat verdiler ampullere ... bende gittim sanayiden 150 tl ye philips aldım :)) orjinali osram dı ama philips te oldukça iyi... farlarımda fazla bi kararma yok ... şu an yeni ampulleri mi kullanıyorum eskiye göre hiseddilir bir fark var ama kesin çözüm ya yeni far almak ki baya bi tuzlu o ... ya da mercek değişikliği ... şimdiki ampuller hafif maviye yakın beyaz ışık veriyor ... sizin farlarınızda benm eskiler gibi olmuştur büyük ihtimalle ... aydınlatmıyor gibiydi en son ... baya bi şikayetçiydim hatta ... ama yeni ampullerden memnunum ... tavsiye ederim ... sıkı bi pazarlıkla sizde 150 liraya alırsınız ampulleri... yakıt durumuna gelince çok yoğun trafiğe girince 9 lt i buluyor ama benm kullandığım güzergah ta şehir içi de var çevre yolu da var ... mümkün olduka şehiriçi trafiğe girmekten kaçınıyorum haklı olarak :) şöyle söyliyim araçta tek başıma çevre yolunda giderken 4,5 a kadar iniyor yakıt tüketimi ama kontrollü kullanınca ... 5.vites 2000 2500 civarı.. o hızlarda 80 90 a denk geliyor ... normal kullanımda da zorlamam pek arabayı yine 2000 2700 arası kullanırım zaten oldukça iyi çekiş sağlıyor ... kısa mesafe de az yakıt tüketmek zaten imkansız ... motor ısınana kadar yakar ... benm minimum güzergah 15 km ... o mesafe üzerinden yazdım tüketimi ... bide aracın bakımını düzenli olarak yaptırırım hep ... kilometresinin gelmesini beklemeden değiştirtirim yağını filtresini ... arabaya bakınca arabada sizi üzmüyor haliyle



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jackget -- 1 Kasım 2009; 21:01:04 >




  • Benim farlardan da osram çıktı..2 si de ölmüştü ampullerin ve 2 sine 260 tl verdim.. Pazarlıkta yaptım üstelik ve 10 tl indirebildim ancak..Siz bayağı uygun almışsınız.. Farları yakınca ampuller ilkin beyaz yanıyor ardından hemen sararıyordu..Şimdi şehir içinde rahatım ama dün uzun yoldan geldim aydınlatma berbattı..Halojenden farkı yoktu..Yükseklik ayarında da sorun var sanırım bir taraf diğerine göre daha fazla aydınlatıyor..Yakın zamanda kısmetse komple far temizliği yaptıracağım.Bakalım nasıl olacak..

    Ben de vites değişimini 3 binin üzerinde yapmıyorum hatta bazen hızlanırken 2 bin de değiştirdiğim bile oluyor..Yağ değişimini yeni yaptırdım buji hava filtresi yeni..Uzun yola çıktığım zaman tüketim çok bariz düşüyor..4.5 lt yol bilgisayarı verisi mi..?Benim yol bilgisayarı çok nadir kımıldıyor..İlk aldığımda 8.6 idi..Şimdi 9.3 gösteriyor..Uzun yola çıktım yine hiç kımıldamadı..Birer birer hareket ediyor ama ben verileri hiç sıfırlamıyorum..Yaklaşık 1 lt de hatalı (eksik) gösteriyor..Verileri güncellemek için çubuğun üzerine basılı mı tutmak gerekiyor?




  • far sorunu aynı sizinkiyle :)) bende bir kaç hafta önce uzun yola çıktım gecede sürmek nasip oldu ... sis leri açınca daha bir güzel aydınlatıyor sanki :)) ama mercek temizliği yaptırmak lazım ... eğer yaptırırsanız mercek temizliği sonuçlarını paylaşırsanız burda çok mutlu olurum :)) benimde aklımda var çünkü ... 100 tl gibi bir rakamdan bahsediliyor ... yakıt verisine gelince yol bilgisayarı tuşuna basılı tutunca sıfırlar .. gösterge tablosundakine ... bir kez basarsanız mil e geçer... aldığınızdan beri hiç sıfırlamadıysanız sıfırlandığı andan itibarenki tüketim ortalamasıdır o ... bizim kasa mondeo larda öyle ... ben sıfırlayıp yola çıkıyorum 4.5 - 5 i görüyorum sakin kullanımda ... hatta birinde ankaradan çıkıp bursa üzerinden izmir e gittim ... 1200 km yapıyor yaklaşık, izmir den gümüldüre geçerken izmir çıkışında aldım benzini ... son uzun yola çıktığımda da sıfırladım yine yol bilgisayarını depo ağzına kadar doluydu ... arabada doluydu yol bilgisayarında depo bittiğinde 6,3 yazıodu ... boş depoyu fulleyip hesapladığımda ise 6,4 e denk geliodu yaklaşık yaktığım ... ama aralarda basarak kullandım :)) eksik hesabına gelince de, bazen depodaki havadan dolayı ya da deponun girişindeki boruya kadar benzin doldurtursanız daha kesin hesap yapabilirsiniz ... geçenlerde depoyu bi doldurtmaya başladım 60 lt oldu hala alıcaktı :)) yazılım güncellemesi yaptırın mutlaka

    far yükseklik ayarını da kendiniz yapabilirsiniz eğer servis yolunuzun üstü değilse ... ben arada yapıyorum mecbur kalırsam ... kaputu açıp farın arkasına doğru bakarsanız Beşgen tornavida ucunun girebiliceği yer var ... onu sağa ya da sola çevirmenize göre aşağı ya da yukarı doğru ayar değişicektir... bu normal far ayarı ... aracın yüklü olup olmamasına göre kendi yaptığı bir ayar var ona müdahale imkanınız yok ... onun sensörleri aracı arka amortisör grubunun orada olucaktı yanlış değilsem... eğim sensörü gibi birşeydi ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jackget -- 1 Kasım 2009; 22:30:20 >




  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.