Şimdi Ara

FORD MONDEO KULUBÜ (32. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
10 Misafir (2 Mobil) - 8 Masaüstü2 Mobil
5 sn
3.982
Cevap
52
Favori
698.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet biraz öyle de denilebilir..Ciddi bir sorun yok şükür...Uğraştıklarım genelde acil olmayıp keyfe keder sıkıntıdan ilgilendiğim şeyler..
  • o problemler bende de var ama koltuğu zaten en altta kullandığım için uğraşmadım hiç ... ön cam fitilleri benmde değiştirmem gerekiyor :)
    geçen gün sonradan takma xenon kitli bi corsa geçti yanımdan.. bnmkiler orjinal xenon onunki sonra dan takılma kit ... yanımdan geçerken farlarımdan utandım desem yeridir acaba bizde mi öyle yapsak ... halojen far takımı alıp xenon kit mi yapsak

    bu arada kafama hep takılmıştır bu soru ... acaba diyorum bizim farlardaki fabrikasyon xenon beyninin yerine philips ya da mtec marka xenon montajı yapabilirmiyiz ?? onlar daha güçlü bizimkilere göre
  • Orijinal xenon mu halojenden bir farkı yok ki bunun...Çakma xenonu geçtim..Geçenlerde yeni taktığım philips d2s lerle uzun yoldan gelirken yanımdan kartal basıp geçti gitti..Ben önümü göremediğimden daha fazla gaza basamıyordum..Ya adam canına susamıştı ya modlu bir kartaldı ya da ben far var sanıyordum..O an mercek temizliğine karar verdim..Şimdi yüzde 10 farketti..Yüzde 10 da yükseklik ayarından olsa gece kartala yetişir herhalde..
  • Arkadaşlar 2007 MkIII Mondeo'ma koltuk kılıfı takmak istiyorum ama koltuklarda hava yastığı var. Havayastıklı koltuğa kılıf takmanın bir yolu var mı?
  • yüzde 10 fark olduysa iyi yine ... yüzde 10 da yeni ampul desek yüzde 20 olur

    müsait olduğunuz zaman temizlenmiş farların resmini koyabilirmisiniz?? bide farlar temizlenince sıfırlar gibi parlak oldu mu ?? nette resimlere bakınca baya bi fark gözüküyor ama kullanıcıya sormak lazım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jackget -- 10 Kasım 2009; 18:16:28 >
  • Farlar temizlenince eskisine göre tabii daha güzel oldu ama taş çizikleri filan iyice belirginleşti sıfır gibi olması mümkün değil..Bir de bu farların etrafındaki fitiller neredeyse tamamen dökülmüş..Servise sordum yenisi yok farla birlikte almanız gerek dediler..İyice çileden çıkarıyor bu ford adamı..Bu kadar kalitesiz fitiller konulur mu bu sınıf arabalara yahu..Açılan farın kapakları silikonla yapıştırılıp kapatıldı..Umarım içine su almaz şimdiye kadar olmadı dediler..
    Aydınlatmada pek değişen birşey olmadı..Dediğim gibi yükseklik ayarı ve temizliğin ardından sadece biraz daha belirginleşti, temizlik kesinlikle çözüm değil..Ben bu işten memnun kalmadım.. Ama siz Ankaradasınız orada bu işi daha iyi yapabilirler..
  • far etrafındaki fitillere servis çözüm olmuyor ama bi gün çıkmacıdan 2007 mondeo nun farları etrafındaki lastikleri aldım adam para bile almadı... silikonlanınca birşey olmaz benm sol far su almıştı .. farı açıp kuruttuk sonra cam parçanın birleşme yerine bi yapıştırıcı sürdük bir daha da olmadı o sorun.. ankarada geçen verdiğiniz yerin sitesine baktım iyice .. adamlar işini güzel yapıyor gibi ... gidip bi konuşucam ve far temizliği sırasında camdaki izleri de temizliyorlar diye okumuştum bi forumda.. önce aşındırıcı ile zımparalıyorlar farları ardından da bi cila kullanıp sıfır gibi yapıyorlardı farları ... bakalım bi kaç hafta sonra yaptırırım büyük ihtimalle.. bide benm ampullerin rengi sizinkinden farklı sanırım :)) fotolarda belli olur çekince
  • bende bir sorunumu yazayım bari trend o yönde madem

    km sayacının aydınlatması gitti benimde iyi mi.gece farları açınca o kısım siyah kalıyor,azıcık kenarlardan gelen ışıkla okunabiliyor ama diğer ekran gibi yeşil değil.ilk yaptığında gösterge camına bir iki tıklattım geri yandı ama bu akşam tekrar gitti aydınlatma.ampülden falan değil sanırım bir temassızlık var gibi.zaten gösterge tablosuza düşük devirlerde zırıldıyor tam oturmamış sanırım yerine artık ne ara çıktıysa ya da nasıl oynadıysa yerinden.

    ghialardaki gibi olsa iyice kısarım gösterge ışıklarını ama trendlerde o kumanda far yükseklik ayarı olduğu için ışıl ışıl göstergeler son ayarda.hal böyleyken o küçücük ekranın karanlık kalması çok can sıkıcı.


    çoktandır bir şey yazmıyordum bunları yazmak geçti içimden.baya bi silecek muhabbeti dönmüş,nasıl oluyor bilmiyorum ama sanırım benim silecekler orjinalleri hala.üzerinde sadece ford yazıyor başka bir yazı yok.zaten aküde hala fabrikanın taktığı akü.maşallah nazar değmesin çok iyi durumda sileceklerde aküde.hatta servise gittiğimde şaşırmışlardı 2002 model olduğuna emin misin orjinal akü duruyor,normalde 4 senede falan değiştirilmesi gerekirdi diye.(nazar etmeyin olm dedim bende adama,bu tip şeylerden bahsetmek uğursuz geliyor çoğu zaman,1-2 ay sonra aküyü değiştirdim demek istemem şahsen)




  • akü benmde 8 yıl gitmişti servistekiler her zaman olmuyor demişlerdi sonra daha fazla riske atmadan değiştiriyim dedm keyfi olarak :)) daha fabrikasyon ön balatalar duruyor 111111 kmdir kullanıyorum onları ... arkadaki balatalar 75000 de değişti ilk kez onda da sol arka balata bitmiş ondan değişti ilk kez yoksa onlarda duruyordu hala
  • Peki şu an hangi marka akü var mondeolarınızda? Bosh povver denedim ama yuvaya oturmadı..İçinden çıkan akü de delphi marka ve artık satılmıyor diyorlar..Servise telefon ettim biraz tuzlu fiyat ve servisteki otosan aküleri tavsiye eden duymadım, motorcraft olsa hiç kaçırmaz alırdım..
  • Dün akşam itibariyle '98 MkII Ghia otomatikten, 2006 MkIII Trend otomatiğe geçtim. Aracım çok temizdi ama ne de olsa 12 yaşına geldi. Bir yenileme ihtiyacı duydum. Fark belirgin. Tabii fiyatının 2 katı olduğunu düşününce mecburen belirgin fark olması gerekiyor. Araç gayet tok ama Ghia'nın da ayrı bir güzelliği varmış.
  • quote:

    Dün akşam itibariyle '98 MkII Ghia otomatikten, 2006 MkIII Trend otomatiğe geçtim. Aracım çok temizdi ama ne de olsa 12 yaşına geldi. Bir yenileme ihtiyacı duydum. Fark belirgin. Tabii fiyatının 2 katı olduğunu düşününce mecburen belirgin fark olması gerekiyor. Araç gayet tok ama Ghia'nın da ayrı bir güzelliği varmış.

    Hayırlı olsun. MKIII sahipleri arttı baya .
  • Bu zamana kadar, sorularıma daha doğrusu forumdaki sorulara cevap veren arkadaşlara teşekkürler...
    Anladığım kadarıyla forum körler sağırlar birbirini ağırlar formatına doğru hızla ilerliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: teodor

    Dün akşam itibariyle '98 MkII Ghia otomatikten, 2006 MkIII Trend otomatiğe geçtim. Aracım çok temizdi ama ne de olsa 12 yaşına geldi. Bir yenileme ihtiyacı duydum. Fark belirgin. Tabii fiyatının 2 katı olduğunu düşününce mecburen belirgin fark olması gerekiyor. Araç gayet tok ama Ghia'nın da ayrı bir güzelliği varmış.



    Yeni mondeonuz hayırlı olsun..Kazasız belasız sürüşler..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: x15

    Peki şu an hangi marka akü var mondeolarınızda? Bosh povver denedim ama yuvaya oturmadı..İçinden çıkan akü de delphi marka ve artık satılmıyor diyorlar..Servise telefon ettim biraz tuzlu fiyat ve servisteki otosan aküleri tavsiye eden duymadım, motorcraft olsa hiç kaçırmaz alırdım..



    mutlu
  • Benim denediğim povver mutlu ile aynıydı ama olmadı..Zaten mutlunun bir üst segmenti diye satılıyormuş..Bunların hepsi standart sizinkine olmaz dediler..Mutlu sorunsuz yuvaya oturup kapak kapanıyorsa ben bir daha uğrayayım sanayiye..
  • valla benm arabaya mutlu taktılar .. cuk diye oturdu yerine ... eski taunus ta hep mutlu kullanmıştık memnun olunca yine mutlu alalım dedik
  • MkIII için silecek bakıyorum. Daha önce MkII için muz tabir edilen düz silecekten kullandım ve memnun kaldım. Sanıyorum Bosch idi. Yine aynısını düşünüyorum. Diğer sileceklere göre oldukça pahalı olduğunu hatırlıyorum. Bu konuda başka marka ya da tip tavsiyesi olan var mı?
  • quote:

    Arkadaşlar 2007 MkIII Mondeo'ma koltuk kılıfı takmak istiyorum ama koltuklarda hava yastığı var. Havayastıklı koltuğa kılıf takmanın bir yolu var mı?

    Bu soruyu yukarda sormuştum ama sonradan başka mesajlar geldi, arada kaynadı. Mondeo'ya koltuk kılıfı taktıran var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mustafa_Y

    Aslında bahsettiğimiz şeyler her Mondeo'da görülebilecek kronik sorunlar ama devede kulak; sorunsuzluktan küçük sorunları sorun olarak yazıyoruz.

    Eğer benim gibi 2 nesil opel vectra kullansaydınız, kronik sorun neymiş anlardınız (en son 135.000kmde aşırı bakımlı olan vectram piston kolu kırmıştı, yeni motor yapılmak zorunda kaldı:)) yok egr valfiydi yok arıza lambası yaktıydı, bi de 70 model araba gibi yağ yakıyodu.

    Yani onun yanında Mondeo sorunsuzluk abidesi gibi kalabilir; en azından mekaniği sıkıntılı değil.


    evet öyledir . bende motordan gelen ufak bir ses için gittim .. kalkışlarda bazen kayma yapıyordu .. diferansiyel dağılmış .. Tam 3000 liraya maloldu ..milyonda 1 görülecek olay benim başıma gelmiş .. Bu araçları alırken arızalarda çıkabilecek masrafları kaldırabilecekseniz alın derim ..

    2006 mondeo ghia tiptr .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tgezer -- 15 Kasım 2009; 21:28:47 >




  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.