Şimdi Ara

Ford Mondeo'nun üretimi sona erdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
4.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ford Mondeo'nun üretimi sona erdi



    Ford Mondeo'nun Avrupa'da bir geleceği olmadığı geçtiğimiz yıl resmi olarak açıklanmıştı. İşte beklenen oldu ve otomobilin üretimi 29 yılın ardından sona erdi. Bu haftanın başında Valensiya'daki fabrikada Mondeo'nun son örneği banttan indi.



    Markanın ilk global modeli olarak 1992 yılında üretim hayatına başlayan Ford Mondeo, dördüncü jenerasyonuyla günümüze kadar gelmeyi başardı. D segmentinde yer alan büyük bir sedan olarak Ford'un temel modellerinden biriydi ancak son yıllarda aynı segmentte yer alan diğer modeller gibi satışları büyük oranda düştü. Öyle ki, Mondeo'nun bulunduğu segment 2000 yılından bu yana yüzde 80 daralmış durumda.



    Ford Mondeo'nun önü alınamayan SUV trendine kurban gittiğini söylemek mümkün. Zira bir Ford yetkilisi, Autocar'a yaptığı açıklamada, değişen müşteri tercihlerinin Mondeo üretiminin sonlandırılmasındaki ana neden olduğunu belirtmiş. ABD'li üretici zaten Avrupa pazarında popüler olan SUV ve crossover modellere odaklanacağını daha önce duyurmuştu.



    Ayrıca Bkz.Yeni Mercedes-AMG SL'in 381 beygirlik giriş seviye versiyonu tanıtıldı: SL43



    Bazı okurlarımızın aklına geçtiğimiz aylarda tanıtılan yeni Ford Mondeo gelebilir. Evet beşinci nesil Mondeo yepyeni tasarımı ve teknolojileriyle ortaya çıktı fakat bu model sadece Çin pazarına özel olacak. Zira dünyanın en büyük otomotiv pazarlarından biri olan Çin'de hala sedan modellere yönelik büyük bir ilgi var. Avrupa'da ise Ford'un SUV/CUV sınıfında olmayan binek modellerinden sadece Fiesta ve Focus kaldı.



    Valensiya fabrikasındaki boşluk 2.5 litre Atkinson çevrimli hibrit motorun üretimiyle doldurulacak. Kuga, Galaxy ve S-Max modellerinde kullanılan bu motor şu anda Meksika'da üretiliyor. 




    Kaynak:https://www.autocar.co.uk/car-news/new-cars/ford-mondeo-production-europe-ends-after-29-years







  • SUV veya station wagon sedan'dan daha kullanışlı diye tercih sebebi. sedanın hiçbir avantajı yok çünkü. suv ve station olunca bagaj kapağı büyük. yüklemek çok daha kolay. SUV'larda oturup kalmak(özellikle etekle veya belli yaş üstü),küçük çocuğu oto koltuğuna oturtmak daha kolay. yüksek SUV'ların yol tutuşu rahatsız ediyorsa station alınır. bekar veya küçük aile olup da bu kadar yükleme alanı ihtiyacı yoksa da hatchback alınır.

  • Mondeo övücüleri gelip Passat'ı gömecekler bekliyoruz 😁
  • SUV fantezisi nerden çıktı anlamıyorum. Artık insanlar yol tutuşu ve konforu yerden 10cm yüksek gitmeye feda ediyorlar.
  • Darısı pasatin başına.togg kapı sesi bigun onuda siler İNŞALLAH bu coğrafyadan...
  • Rahmetliyi iyi yol tutardı, segmentinde en iyi ses yalıtımlı araçtı. Hala binicilerine tavsiyem ellerindekilere sahip çıksınlar.
  • Bir çok açıdan asıl rakibi Passat'tan daha başarılı bir araç. Passat'ın üretimi durdurulduğuna göre Mondeo neden var olsun değil mi
  • Darklord Sauron kullanıcısına yanıt
    Geçen D Sedan araba almak için galeriler ile görüştük ya üretilmediği için ya da stok sıkıntısı çektiğini için aşırı pahalı ve özellik yoksunu bundan dolayı SUV almak zorunda kaldık aynı paraya 4*4 deli dehşet özellikler. Yani sıkıntı alıcıda değil üreticilerde
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Darklord Sauron

    SUV fantezisi nerden çıktı anlamıyorum. Artık insanlar yol tutuşu ve konforu yerden 10cm yüksek gitmeye feda ediyorlar.
    SUV kullanmak daha kolay geliyor insanlara :/ cidden daha mı kolay?
  • komple Ford üretimden kalksa aslında daha iyi olur. bir marka bu kadar mı sevimsiz olur?

  • 5-6 aya araba alma niyetim var, muhtemelen bütçem 2008-2010 mondeoya yeter, bekar halimle tek başıma kullanacak olmama rağmen çok alasım var, bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum…
    Bu arada şehir istanbul, çok bela olur mu büyüklüğü
  • SUV veya station wagon sedan'dan daha kullanışlı diye tercih sebebi. sedanın hiçbir avantajı yok çünkü. suv ve station olunca bagaj kapağı büyük. yüklemek çok daha kolay. SUV'larda oturup kalmak(özellikle etekle veya belli yaş üstü),küçük çocuğu oto koltuğuna oturtmak daha kolay. yüksek SUV'ların yol tutuşu rahatsız ediyorsa station alınır. bekar veya küçük aile olup da bu kadar yükleme alanı ihtiyacı yoksa da hatchback alınır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 7 Nisan 2022; 16:34:55 >
  • Bir yıl kadar Mondeo MK3 sahibi olmuş biri olarak beni üzdü.


    Teker teker D-sedanlar bitiyor. Yakında sıra C-sedanlara da gelecek.

  • moondaye M kullanıcısına yanıt

    Passat'ında üretimi bitti


    Bir devrin sonu: Passat sedanın Avrupa için üretimi sona erdi | DonanımHaber (donanimhaber.com)


    Sadece bizim ülkemizdeki passat hastaları için birkaç yıl daha üretecekler Yavaş yavaş bıraksınlar diye Ford Mondeo'nun üretimi sona erdi 

  • Şaka gibi
    İşte demokrasi bazen böyle sonuçlar verebiliyor

    Çoğunluk arabadan anlamıyor veya yerden yüksek araba seviyor diye üreticilerde işleri gereği kar amacı güderek aslan gibi D sınıfı araçlardan vazgeçiyor

    Mondeo , passat konuşuluyor belki ileride insignia ( yeni kasa ile alakalı hiç bir veri henüz yok ama bazı Alman siteleri crossover suv tarzından bahsediyor umarım olmaz )
  • zotacing kullanıcısına yanıt

    isterse 45 yanak lastikle getirsinler. daima performans olarak rakiplerinin gerisinde kalan bir markadır ford. kağıt üstündeki hp'leri yola aktarmakta başarısızdır. hiç sevmedim bu fordu. 2.0 lt motorlu Golf R veya Civic Type-R ile 2.5 lt focus rs'e nal toplatırsın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut_emmi -- 7 Nisan 2022; 20:32:11 >
  • Mondeoyu binen bilir. Yazik oldu.
  • zotacing kullanıcısına yanıt

    ha 2.3 ha 2.5 .. sonuçta gitmeyen tosbağa Ford Mondeo'nun üretimi sona erdi alırsan ford, olursun mort Ford Mondeo'nun üretimi sona erdi  zota racing kardeşimizi duyan da zannedecek ki; agam hep pistte gazliy. iki ışıkta kalkıp, uzun yolda denk geldiğinde rollingte kapışacaksın ve altında focus rs varsa, yenilmeye hep mahkumsun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut_emmi -- 7 Nisan 2022; 22:14:2 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.