Şimdi Ara

Ford Otosan'ın elektrikli mobilite markası ilk modellerini tanıttı: Rakun Pro2 ve Pro3

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ford Otosan'ın elektrikli mobilite markası ilk modellerini tanıttı: Rakun Pro2 ve Pro3



    Günümüzde hızla yükselen e-ticaret ve mobilite trendine yönelik müşterilerin ihtiyaçlarından yola çıkan Ford Otosan, elektrikli ve ticari araç üretiminde sahip olduğu bilgi birikimini inovasyon gücüyle birleştirerek ortaya çıkardığı Rakun Pro2 ve Rakun Pro3’ü tanıttı.



    Avrupa’nın ticari araç üretim lideri Ford Otosan, yeni girişimi Rakun Mobilite Teknoloji ve Ticaret A.Ş. şirketi ile yenilikçi ve hafif mobilite çözümleri arayan tüm kullanıcılar için farklı iş modelleri ile hizmet sunmayı hedefliyor.



    Günümüzde, pek çok sektörde büyük dönüşümler yaşandığını ve kuralların yeniden yazıldığını vurgulayan Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, şunları kaydetti:



    “Müşterilerimizden aldığımız ilhamla, elektrikli araç üretiminde ve ticari araç üretiminde sahip olduğumuz bilgi birikimi ile son nokta teslimatına hizmet edecek, 4’ten az tekeri olan çevreci, elektrikli bir araç üretme hayalini kurduk. İşte Rakun da böylece doğmuş oldu. Mobilite alanındaki faaliyetlerimizi ürün geliştirme, inovasyon ve üretim kabiliyeti ile entegre ederek bir üst seviyeye taşıyoruz. Bu amaç kapsamında 100% Ford Otosan iştiraki olan Rakun Mobilite şirketimizle müşterilerimizin mobilite alanındaki ihtiyaçlarına yanıt veren yenilikçi ürün ve teknolojiler geliştireceğiz.”



    Ford Otosan'ın elektrikli mobilite markası ilk modellerini tanıttı: Rakun Pro2 ve Pro3



    İlk etapta kurumsal müşterilerle buluşacak



    Gerek teknolojik gelişmeler gerekse de pandemi ile birlikte ticarette yepyeni bir dönem yaşadıklarını vurgulayan Rakun Mobilite A.Ş. Genel Müdürü Eren Atlı da konuyla ilgili şu açıklamada bulundu:



    “Rakun Pro 2 ve Pro 3 ile işletmeler verilen siparişlerin teslimatını güvenilir, dayanıklı ve en önemlisi %100 elektrikli, dolayısıyla ses çıkarmayan, çevreye duyarlı bir şekilde yapabilme imkanı bulacak. Araçlarımızı ilk etapta kurumsal müşterilerle kiralama ve satış yöntemi ile buluşturacağız. İlerleyen dönemlerde ise bireysel müşterilerimizin de Pro2 ve Pro3 ile yollarda olmasını planlıyoruz.



    Ayrıca Bkz.Skoda, makyajlı Karoq'u bu kez bir videoda gösterdi



    Diğer yandan bu sektörde en önemli noktalardan biri de araçların sürekli çalışır halde olması ve hızlı servis hizmeti. Bu nedenle satış sonrası servis en çok önem verdiğimiz alanların başında geliyor. Seçili Ford binek ve hafif ticari servislerinde, hem de mobil servis hizmeti ile yerinde servis hizmeti sunacağız. Tam elektrikli Rakun Pro2 ve Pro3’ü müşterilerimizle buluşturmak için sabırsızlanıyoruz.”



    Ford Otosan'ın elektrikli mobilite markası ilk modellerini tanıttı: Rakun Pro2 ve Pro3



    Rakun Pro 2 ve Pro 3, İstanbul’un dik yokuşlarını zorlanmadan çıkacak



    Yokuş çıkma yeteneğinin özellikle elektrikli motorlarda önemli bir konu olduğu göz önüne alınarak geliştirilen Rakun Pro2 ve Pro3 için yokuş çıkabilme kapasitesi en kritik önceliklerden biri oldu. Yenilikçi ve üstün elektrikli motor teknolojisiyle gücü doğru şekilde tekerleklere ileterek, özellikle İstanbul’un dik yokuşlarından zorlanmadan yol alabiliyor. 3 tekerlekli Pro3 versiyonu ise yükleri daha rahat taşımaya yardımcı olurken, arka iki teker bağımsız süspansiyonu sayesinde virajlarda normal 2 teker gibi manevra kabiliyetine sahip bulunuyor.



    Pro2 ve Pro3’te bulunan 5 kWsa’lik batarya, normal şebeke elektriği üzerinden kablosunun prize takılması ile rahat ve kolay bir şekilde şarj edilebiliyor. 100 kilometrenin üzerinde menzile sahip olduğu belirtilen araçlar 4.5 saatte tamamen şarj edilebiliyor. Motorlarının Arçelik tarafından üretileceği belirtilen araçlar için batarya ve yazılımla ilgili de yerli tedarikçilerle iş birlikleri yapılacak. Böylece yerlilik oranı yüzde 60'ı bulacak.



    Türk mühendisler tarafından geliştirilen ve Ford Otosan Eskişehir Fabrikası’nda üretilen Rakun Pro2 ve Rakun Pro3’ün satış, pazarlama ve satış sonrası operasyonlarından Rakun Mobilite Teknoloji ve Ticaret A.Ş. sorumlu olacak. Fiyat bilgisi henüz verilmedi.









  • İnsanlar satın alma maliyeti düşük, park yeri sorunu olmayan, trafikte kıvrak ve işletme maliyeti düşük çözümler istiyor. Seat'ın da elektrikli scooterı mevcut. Bu İspanyolların fakirleştiği anlamına gelmiyor.
    https://www.donanimhaber.com/seat-mo-escooter-125-ile-elektrikli-motosiklet-pazarina-giris-yapti-iste-fiyati-ve-ozellikleri--126344
  • yukarki modellere iyi bakin. ulke olarak o kadar fakirlestikki heryerin hindistandaki bangladeshdeki gibi tuktuk, triportor bozmasi araclarla dolmasi yakindir.

  • darkaura kullanıcısına yanıt
    aynen katılıyorum. bunlara da astronomik vergiler koymasalar bari.

  • darkaura kullanıcısına yanıt
    Biraz sermayem olsa bajaj gibi arabamsı şeylerin bayiliğini alırdım.

    Güzel satış hacmi olacaktır ilerde.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • istanbul trafiği çok uygun bir çözüm.

  • Direk yurt dışından gelen üründen ziyade, elektrik motoru, yazılım, pil tedariğinin ülkemiz içinden karşılanıyor olması iyi.. Zaman içinde başka yerli firmalarımızın da özgün farklı modeller duyurmasını bekliyorum.. Üretime girişime ihtiyacımız var.. Umarım başarılı olurlar..

  • iyiden hindistana döndü ülke.


    siyah jant araçların %99 unda motorlarda %99.5 inde dışkı gibi durduğunu birisi söylemeli.

  • 5 kW/h çok ilginç bir batarya

  • darkaura kullanıcısına yanıt
    İnsanlar satın alma maliyeti düşük, park yeri sorunu olmayan, trafikte kıvrak ve işletme maliyeti düşük çözümler istiyor. Seat'ın da elektrikli scooterı mevcut. Bu İspanyolların fakirleştiği anlamına gelmiyor.
    https://www.donanimhaber.com/seat-mo-escooter-125-ile-elektrikli-motosiklet-pazarina-giris-yapti-iste-fiyati-ve-ozellikleri--126344



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yc#1 -- 27 Kasım 2021; 08:57:36 >
  • yc#1 kullanıcısına yanıt
    hocam bir ülke, yeşilliği medeniyet seviyesi yüksek diye yiyor (brüksel lahanasi), öteki ete para veremediği için (ıspanak=kilosu 5 tl).

    bizimki tamamen fakirlikten, kim takar trafiği. 30 bin para birimine passat olsaydi, ülkedeki gazetelerde bu araçların haberi bile yapılamazdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut716 -- 27 Kasım 2021; 13:36:55 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yc#1 kullanıcısına yanıt

    hollanda halkida fakirlikden bisiklet kullanmiyor. dedigin dogru olmakda beraber benim soylediklerimin ana fikrini etkileyen, alakasi olan bir durum degil. ne dedigimi sende cok iyi anliyorsun.

  • keşke 2008 de araba alacağıma aynı parayı dolara atsaymışım düşündükçe deli oluyorum. Herkes kardasın diyor anlamadım bunlar matematik mi bilmiyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bize bunlarla gelin işte , TOGG ne abi heryeri deri döşeme full dijital kadran lüks jip kim alacak , bunlar satılır Türkiye'de üstü brandalı modelinde çıkarın güzel olur araba almak hayal artık


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • döviz ve vergiler arttıkça uzak doğu ülkelerindeki görüntüler maalesef ülkemizde görülecek gibi duruyor. tabiki üzücü durumlar bana göre.

  • Şahine binin ama motora binmeyin. Yazık vücudunuza.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu araçların en büyük sorunu hız.40km hız yapacasa eğer hiçbir işe yaramaz.60km hıza zorlanmadan çıkması gerekiyor.Martı kullanırken sokaklara çıktığımda en büyük sorunum hızın olmaması.Hem araç sürücüleri hem de benim adıma büyük sorun

    Not: 11 yıllık ehliyetim var, aracım da var.Martı yolu hakkaten kolaylaştırıyor

  • kemal can parlak ile ne alakası var la fordun

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.