Şimdi Ara

FORD SERVİS / OTOKOÇ SERVİS MAĞDURLARI

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
19.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Ford Yetkili Servisleri ile Ford Otokoç Servisleri birbirlerinin sistemlerini göremiyormuş. Yani servis kayıtları farklı.

    ben magdur oldum, başkası mağdur olmasın. lütfen paylaşın bilgilendirin.

    hatta bu durum suistimal edilerek dolandırıcılık haline getirilmiş.

    BENİM DURUMUMU ANLATAYIM:
    Bundan 15 gün önce 2.el 2006 MODEL FORD FOCUS TDCI GHİA almak için, Samsun Otokoç'da 75+kdv ödeyerek 2.el ekspertiz yaptırdım. Araç yaklaşık bir saat servis tarafından incelendi. Sonuçta faturayla birlikte ekspertiz raporu verildi. Araç 101.000 km idi. ordaki kayıtlara göre 80-85.000 km de bu yapılmış, buna bakılmış diye servis kaydı mevcuttu. sonuçta aracı aldım. Samsunda tek Ford yetkili servisi OTOKOÇ idi.

    Sonra Denizliye kendi memleketime geldim. sonuçta 2.el bir araç diye genel bakım ve kontrollerini yaptırıp sonrasında sıkıntı çıkmasın diye Denizli Ford yetkili servisine götürdüm. Araç saşi ve motor numarasından araç bulundu ve kişi bilgileri güncellendi. Sonrasında güncel km'si girilmek üzereyken, aracın şu an 103.000 km olduğunu sisteme giremeyeceklerini söylediler. Çünkü bu araç 142.000 Km olarak kasım 2008 de başka bir Ford servisinde bakıma girmişti. 142.000 km ye kadar değişik tarih ve kmlerde bakım ve kontrollerinin olduğunu belirttiler.

    Sizin anlıycanız benim arabanın km'si düşürtülüp, Normal ford yetkili servisi bakımlıyken, Otokoç servisinde düşük km ile giriş yaptırılıp (NASIL OLUYORSA NORMAL YETKİLİ SERVİS 103bin GİREMEM EN SON GİRİLENDEN FAZLASINI GİRMEM GEREKİR DİYOR) orda da servis kontrollü bakımlı gibi değişik tarihlerde OTOKOÇ'a girmiş çıkmış. Bizde Otokoç ismine güvenip gittik, saf gibi 142.000 km den düşürülüp 35.000-40.000 daha binilip 101.000 diye araba almış olduk 180-200.000 kmdeki arabayı.

    sadece Ford yetkili servisine yada sdece OTOKOÇ servisine 2.el araç gösterip alan varsa, diğerine götürüp baktırsın.
    Benim araba SU AN ford servisinde 145.000 km, sadece OTOKOÇ olan illere götürürsem 103.000 kmde. hele adama abi bak otokoç'a götür arabayı, ford'un kendisi adamlar güzelce ekspertiz yapsınlar de tamamdır bu iş.

    BAŞKASI MAGDUR OLMASIN. SİSTEM FARKLILĞINI MESLEK HALİNE GETİRMİŞ RENT A CAR-GALERİCİ-SERVİS SEYTAN ÜCGENLERİ VARMIŞ, NELER DUYDUK GÖRDÜK, SPESİFİK ÖRNEKLERİNİZ VARSA PAYLAŞIN LÜTFEN.

    Hem FORD ve hem OTOKOÇ müşteri hizmetlerine, web sayfalarına şikayet iletildi. 10 GÜNDEN BERİ HENÜZ GELİŞME YOK. DÖNEN YOK.

    Fikir paylaşmak isteyenler lütfen yardımcı olsunlar.


    TESEKKÜRLER...







  • Geçmiş olsun..Ben de otokoç çıkışlı ve bakımları orada yapılmış Focusumu aldığım zaman nasılsa yetkili servis birbirlerini görürler mantığıyla Tan otoya gitmiştim..Arabanın km si orijinal mi kayıtlara bakın demesem hala aynı mantık var zannedecektim..Elinizde expertiz raporu varsa diğer servisin kayıtlarını da göstererek dava açabilirsiniz..Gerçi Tan Oto bana expertiz raporu veremeyiz biz demişti..Olabilecekleri tahmin ettiklerinden olsa gerek..Ben de hiç olmazsa fotokopisini istemiştim..Çıkarken de hiç bakmadan cebime atmıştım..Eve gelince faturaya bir bakayım dedim o da ne bir transitin bakım kağıdıymış..Bu durumu şikayetvar.com a da yazın..Elinizden gelen bütün yerlere iletin..
  • Bilgileriniz için tesekkür ederim.

    normal ford servisi bana da kayıtlarını veremeyiz diyor.
    Ben arac almayı planlayan müşteri olsam eyvallah, bilgiyi paylaşamayabilirler
    ama şu an aracın sahibi benim ama bilgileri döküman olarak veremiyorlar.

    Ford.com.tr ve otokoc.com.tr ve herikisinin müşteri hizmetleri hattına ilettim.
    10 gündür bir gelişme yok.
    Yurtdışına FORD'a şikayetimi iletmeyi ve dava açmayı düşünüyorum.

    HERKES HAKLISINIZ ÇÖZÜM BULUNMASI LAZIM DİYOR
    ama insanlar bu iki marka ismine güvenlerinin mağduru oluyorlar.

    tesekkürler...
  • kayıtlarını veremiyorlarsa ne demeye para alıyorlarmışki.Direk tersi basın.Tüketici heyetine şikayet edin.
  • Öncelikle geçmiş olsun.
    ben bu tür haberleri çek fazla duydum. İşin özü yetkili servislerden 2. el araba alınmaz. nedeni ise şirketler arabalarını yenilerken eski arabaları takasa veriyor. araba ölmüş zaten, neredeyse 200bin km. bu arabaları nasıl satacaklar? tabiiki km ile oynayıp temiz kalpli insanlara iteliyorlar. zaten şirket arabası normal kullanılması beklenemez. çoğu sıradan vatandaş arabasını yenilerken takasa vermez, çünkü satıcılar arabayı ölü parasına alıyor, o yüzden pazarda daha yükseğe satıp o araba alırlar. ama şirketler öyle değil. adamda 20-25 araç var. bunu tek tek satmaya uğraşmaz. zaten düşük fiyata da satılsa vergiden düşüyorlar. o yüzden yetkili servisteki arabaların çok büyük bir çoğunluğu eski şirket arabaları, az önce de dedim şirket niye değiştiriyor arabayı? artık masraf çıkarmaya başlıyor da ondan. satıcılar da bu arabaların km sini düşürüp kakalıyor.




  • Ben de Antalya Otokoç'un bana gösterdiği basit ama sahtekarca tavrı anlatayım:

    Aracımın konsol düğme aydınlatmaları ve bubmarine light yanmadığı için servise gittim. Günlerden cuma olduğu ve haftasonu arabaya ihtiyacım olduğu için de durum yüzeysel incelensin ve eğer detay incelemeye gerek duyulacak olursa bana bilgi verin konuşalım... Ben en geç beşe kadar çözülmesini bekler yoksa alırım aracımı dedim.

    Saat beşe kadar aramayınca ben aradım servis yetkilisini ve aracımın durumunu sorunca biz sorunu bulamadık araç burada kalsın pazartesi teslim ederiz dedi. Ben de hayır araca ihtiyacım var deyince ben konsolu vs heryeri söktürdüm kısadevreyi bulmak için deyince başımdan aşağıya kaynar sular döküldü. Hemen geliyorum diyerek telefonu kapattım ve 10 dk sonra servise ulaştığımda aracım dışarıda (teslim ederken servise alınmıştı) bekliyordu...

    Anlayacağınız ne aracım sökülmüştü, ne de kontrol edilmişti. Hatta bir de utanmadan servisin dışına almışlardı aracımı... Aynı işlemler daha sonra Antalya Bilaller deyapılırken her aşamasını gözlemlediğim için ne kadar zaman alacağını çok iyi biliyorum...

    Tekrar ve tekrar belirtmek istiyorum... Küçücük bir kablo kaplamasındaki açıklık kısadevreye neden oluyormuş aracımda ve bunun tayini için Bilaller'deki elektrik ustası titiz bir incelem yaparak sorunu tespit etti. Saatlerini aldı bu iş ve mesaisi bitecekken bile abi beni eve bırakabilirsen çıkmayalım bulalım sorunu diyordu...

    Antalya'da Ford servisine işi düşenler yukarıdaki örneği iyi okusunlar... Sorun belki basit ama yaklaşım farkı ortada...

    Bir ikincil durum da şu ki Samsun Otokoç'a geçen gün arka tamponuma çarpıldığı için oluşan küçük hasarın sonucunda tampon değişimi talebiyle gittim (Kaskom Koç Allianz). Hasar bölümünde Yahya Bey ile tanıştım ve çok ilgili ve yardımsever birisi olduğunu düşünüyorum. Umarım aracımı teslim aldıktan sonra da kanaatim aynı olur... Buradan tekrar sonucu bildiririm.




  • ARKADASLAR DESTEĞİNİZE TESEKKÜR EDİYORUM.
    fORUM Gercekten etkin ve faydalı birçok konuda.

    Gelen Cevaplara istinaden benim aracım şirket aracı değil, yada servis 2.el aracı değil.
    2006 FOCUS TDCI GHIA HP

    Benim başıma gelen olay, Ford servislerine güvenen, almak istediği araca ekspertiz yaptırmak isteyen herkesin başına gelebilir.
    Çünkü 2 servis birbirinin kayıtlarını kesinlikle göremiyor.
  • Ekspertiz yaptırdığım Samsun Otokoç'dan ekspertiz evragını ve faturasını aldım.
    Denizli de baktırdığım normal ford yetkili servisi aracın eski bakım vs kayıtlarının diğer ford servislerinde olduğu için evrak veremeyeceklerini belirtiyor.
  • Konuyu hortlatıyorum ama sadece bu başlık için üye oldum.
    Geçen hafta Kuşadası'na giderken frenlerden ses gelmesi sebebiyle çok yakın olan Ford yetkili servise gittim.
    Derdimi anlattıktan 1-2 saat sonra arabada inceleme yapıp bana 9 bin küsur tl yapılacaklar listesi çıkarıldı. Sonra da %30 indirimle 6370 tl'ye yaptırabileceğimi söylediler.
    Bir de elinde yapılacaklar listesini hesaplarken hiç tanımadığım servis müdürünün kendine göre espri olan: ''Dil hapını aldınız mı?'' sorusuna muhatap oldum.
    2 gün sonra Aydın merkezde Ford servisine elimde listeyle erkenden gidip tek tek yazılanları kontrol ettirdim.
    SIFIR TL masrafı olduğunu sadece fren balatalarının %50'nin altına düştüğünü söylediler.
    Ailem ile birlikte olduğum için eğer Kuşadası'ndan uzun yola çıkmış olsaydım indirimli yapılacaklar listesindekileri yaptırmak zorunda kalacaktım.
    Boş yere bir sürü parça vs vs değiştirip habersiz kazıklanmış şekilde gidecektim.
    Buradan Ford Kuşadası servisini kınıyorum.
    Dolandırıcılık veya tüketici kanununa göre haklarımı arayacağım.[simage][/simage]
    [simage][/simage][simage][/simage] FORD SERVİS / OTOKOÇ SERVİS MAĞDURLARI




  • 2019 yılında yaptırdığım periyodik bakımı, bakımı yaptırdığım servis kendi ekranında göremedi. Bizde bakım yaptırmamışsınız diyor. Israr edince muhasebeden faturayı bulup çıkardılar. Bakkallar bile Ford'dan daha iyi kayıt tutuyor, bakkal defterine işliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.