Şimdi Ara

Format atarken bilgisayar kapaniyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
51.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bilgisayarimi servise gondermistim bugun elime geldi. laptop un mouse kismi fln biraz kotulesmisti yani renk fln atmisti o yuzden gondermistim. nese bilgisayarim geldi tertemiz fln dedim bari format atiyim. nese hp nin bilgisayari alirken bana verdigi opareting cd sini taktim. yeniden baslattim bilgisayarimi nese hersey normal buraya kadar. bir tusa basiniz olayi ciktigi zaman basiyorum ama mavi ekrana gectiginde (her denememde farkli saniye araliklariyla) bilgisayarim kapaniyor ve hic bir sey olmuyor. arkadasimin da ayni bilgisayari var onun operating cd sini denedim ayni sorun yine oldu. sonra Turkiyeden getirdigim xp pro turkce vardi onu deniyim dedim ama yine ayni sorunu verdi.. bilgisayari ne kadar cok bekletirsem mavi ekran de gecirdigim zaman suresi daha cok artiyo galiba. onun disinda bilgisayarim normal calisiyo hic bir sekilde kapanma olayi yasamadim simdiye kadar. herneyse bunun nedeni bilen varsa yardim ederse cok sevinirim. tessekkurler simdiden.



  • öncelikle yapacağın iş işlemci fanını kontrol et ... çalışmıyor olabilir ya da yavaş çalışıyor olabilir ... bios ayarlarına bak ram ların ve işlemcinin mhz si yüksek olabilir ...bazen hp dekiler böyle yapıyor...

    ayrıca soracağım soru bilgisayar direk siyah ekranmı verip kapanıyor yoksa mavi ekranmı verip kapanıyor
  • direk siyah ekran verip kapanio. harddisk ten olabilir die dusunuorum ama bilmiorum pek. bios tan hdd testi yapiim dedim yine sak diye kapandi makina.
  • power kablolarını ii kontrol et. benim de basıma geldi hatta pc acılmıyodu hdd gormuyodu uctu sandım power danmıs meger.. bi kontrol et.
  • ayni bilgisayar arkadasimda da var onun sarjiyla fln da denedim ama ayni sonuc. kapanio. :(
  • Kanka Mavi Ekran dedigin nedir ?


    En bastan baslayalim.xp pro (turkey den yolladigim ) Cd yi taktin makinaya makina aciliyor. Normal boot etti ondan sonra Cd den on yukleme icin bir tusa basiniz tarzinda bir bolum geldi. Eger bir kere on yukleme yaptiysan on yuklemeden sonraki restartta bekledin ve windows kurulumuna gecti ? Hangi arada mavi ekran hatasi veriyor. ya da mavi ekrandan kastin nedir kanka ?

    Sen musait oldugunda arayim ben seni en iyisi.
  • arkadaşlar bendede böyle bi sorun var; bu hafta 4-5 adet pc virüs yedikten sonra format atmaya kalkmışlar. hepsi format esnasında windows yüklenirken kapanıveriyor. makinalar amd 64x2 2.2 ghz 2 ram. kimisindede 512 ekran kartı var. (geri kalanlar kontrgerilla.. :D ) diğerlerinde onboard 256.. bi şekilde klonluyorum harddiskleri çalıştırıyorum oyuna girince kapanıveriyormuş yine. fanlarını temizledim kapaklar açık klimanın altında ve biostan ısı değerlerinide maximuma getirdim. yine format atarken kapanıyorlar. elektrikde normal durumda. işlemci fanını değiştirmeyi deniycem. olmadı işlemcinin termal macununu yeniliycem. olmadı ne yapacam?
    ama bundan önce yapılabilecek bişey varmı? bi virüs böyle bişeye neden olur mu? (partitionları siliyorum en baştan biçimlendiriyorum. c yi silip d yi bırakmak gibi bişeyde yapmadım). f1
  • mavi ekran ram'den yada hdd'den kaynaklanır.

    Pc eğer daha açılmadan bios'da kapanıyorsa donanımsal sorun var demektir ;)

    büyük ihtimal soğutma sistemi yada psu'dan kaynaklanıyordur.




    @bitlipire eğer windows'a girmeden yada açılmadan pc kapanıyorsa sorunun donanımsaldır.

    dediğin gibi termal macunları yenile işlemcilerin altındaki , olmadı işlemci fanını değiştir dene ;)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeathWing -- 26 Ekim 2008; 17:31:18 >
  • Bilgisayar kendisini kapatıyosa işlemci den yapar. toz kaplamış olabilir.

    Mavi ekran Veriyorsa ekranda " 0000000 " vs. hata kodu nu google de arattır microsoftun sitesinden yardım alabilirsin orda arızanın nereden kaynaklandıgını bulabilirsin..
  • şu anda xp kurmak için enter tuşuna basın ekranı açık 2 saattir bekliyor kapanmadı ama c partitionunu seçip yükle dediğim anda 1 dakika geçmeden kapanıyor cd den yükleme yapmaya başlayınca. dediğim gibi harddiski klonlayıp takınca açılıyor ve çalışıyor windows. ancak oyuna girince çok geçmeden kapanıveriyor.
  • bnde formatı attım fakat bnmkisi microsoft yükleme ekranından sonra deli gibi hardisk i okuyor ve kapanıyobilgisayar laptop formatı masa üsütü pc'mde harddiski çıkartarak atmıştım bununla bir ilgisi warmı acaba*
    harddisk masa üstü pc ye takınca normal bir şekilde çalışıyor
  • bios u default ayarlarına al... win98 veya hiren boot cd ile fixmbr fixboot sonra fdisk yap, harddiski birleştir sonra böl... xp cd si ile yüklemeyi şimdi dene... bad sector yoksa büyük ihtimal düzelecektir... kolay gelsin.
  • Arkadaslar elimde hp notebook var xp cd sini taktigimda kur yapilandirilmasi inceleniyor dedikten sonra laptop kendiliginden bir sure sonra kapaniyor.Kesinlikle bataryasindan degil.Yardimci olursaniz sevinirim
  • bende win 7 kuruyorum ama formatta ekran kapanıyor bekliyorum format suresi bitince yeniden başlatıyorum formatı atmış oluyor ama böyle olmaması lazım bunun sorun hakkında bilgisi olan varmı
  • Sata driverı yüklü bir windows cd'siyle kurmayı deneyin.
  • iyi günler,
    Yeni kodu açmak istemedim. Durum yukarıdakilere biraz benziyor.
    Format esnasında CD'den önyükleme yapmaya başladıktan bir süre sonra PC kapanıyor.
    Mavi ekran hatası almıyorum.
    Win Xp ile denedim olmadı.
    USB'den çalışan Ubuntu ile denedim ama yüklemenin bir yerinde yine kapandı.

    Aynı HDD'yi çıkarıp başka bilgisayarda Xp ile güzelce formatladım.
    Hard format attım. NTFS olarak yavaş biçimlendirdim. PC sorunsuz açıldı. gayet güzel kullanabiliyorum.
    HDD'yi XP yüklü haliyle çıkarıp kendi PC'me taktım. Bu seferde
    Disk Okuma Hatası Ctrl + Alt +Del hatası alıyorum.

    Çözüm önerisi olan var mı?

    XP'yi CD'den USB DVD okuyucu ile, Ubuntuyu USB bellek ile kullandım.
  • Yeni sıfır RAM denedim ama sonuc değişmedi.
    BIOS ayarlarını başa döndür yaptım.
    Şuan XP yükleme aşamasına geçti. Ubuntu hala aynı şekilde kapanıyor.
    XP yükleyebildiği için sorun çözüldü sanırım. Ama biostaki hangi ayar buna neden oluyor merak ediyorum doğrusu.
  • aynı sorunu bende yaşadım, sorun ekran kartından arkadaşlar. ekran kartını çıkardım ve on board girişi kullandım, hata vermeden formatı atabildim çok şükür.
  • Toshibadan pc aldim 2 side bozuk cikti bu sorunlari cok yaşadım toshiba ve AMD alınmaz artik intelin ve nvida nin yeni kartlarıda sorunlu pc işi iyice kazik olmaya başladı insanları soyuyorlar resmen
  • laptopta aynı sıkıntıyı yaşadım. bilgisayarcıya verdim termal macunu yeniledi format attı çalışıyor...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.