Şimdi Ara

format atarken sorun yasıyorum acil !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaslar bugun makınemde (acer 5230) vısta vardı fakat ben xp kurmak ıstedım bıos ayarlarını herseyını yaptım sıfresını fılan kırdım bu arada sunuda belırteyım bu sıfreyı kırmak dısarıda 40 lıradan baslıyo bana hata kodunu yollarsanız ben sıze 3 adet sıfre verecegım o sıfrelerden bırısı muhakak oluyodur supervısor sıfresıdır bu hıc dısarıda okadar para vermenıze gerek yok ben sıze o konuda yardımcı olurum gelelım benım soruma ben makıneye format atarken mavı bır ekran cıkıyo karsıma ve orda mavı bır ekran cıkıyo ve hata mesajı verıyo dısketlerı yada suruculerı denetleyın dıyo onun akabınde makıne cok ısınıyo ve kendını kapatıyo normal kullandıgımda boyle bır kapanma soz konusu olmuyo ama o format ıslemınd ebu sorun karsıma cıkıyo ve makıne acayıp derecede ısınıyo acaba sorun fandamı yoksa format ıslemındemı bana yardımcı olursanız cok sevınırım saygılar...



  • illegal şeylerin reklamını yapmasan daha iyi olur aslında
    ısınma sorunu işletim sisteminin fan-hız ayarlarını doğru yapamamasından oluyor olabilir.format atarken derken harddiski silerken mi , windowsu kurarken mi yoksa kurduktan sonra çalıştırınca mı?
  • :)) bızımkısı amme hızmetı hocam 6 saatımı verdım neyse benım sorun mavı ekranda yukleme baslıyo wındows kur yazısıyla ve sonunda hata msjı cıkıyo snra makıne kendını kapatıyo anlam vermedım calısırken normal ama bu ıslemde makıne kapatıyo kendını hala ugrasıyorum ama olmuyo yanı 2 tane sorunum var
  • windows'un bozuk olduğunu düşünüyorum ben.başka cd bulabiliyorsan onu dene
  • Harddiski ide moduna almayı dene biostan , ya da sata entegreli bir cd ile kurulum yap..
  • arkadaslar o sorunu cozdum ama su lanet olası fan olayını bır turlu cozemedım ısınınca dırek kapatıyo makıne kendını ya buna nasıl bır care bulabılırım normal calısırken bırseyı yok ama bu format olayında neden u sekılde oluyor anlamadım gıttı acaba fandamı bır problem arıza var ne dersınız?
  • Sistem kurarken olan ısınma bios kaynaklı olabilir. Bi güncelleme dene veya ayarlarını kontrol et.
  • sanırım bu makınenın servıs zamanı geldı acaba arkadaslar bu sorun yuzunden garantı kapsamına gırermı bı arkadasım bana dedı gonderırsın ıcını temızlerler sonra sana ıade ederler 70 lırada paranı alırlar dedı boyle bırsey soz konusu olabılırmı ?
  • Bu durum bana garip geliyo. Garanti kapsamında olan cihazı temizlemek için ücret istedi diyenler oldu. Çok saçma bi durum ama.
    Şayet gerçekten bi ücret alma durumları varsa sen cihazı aşırı ısınma şikayetiyle ver. Kendin fan temizliğinden bahsetme. Bu durumda cihazın aşırı ısınması bi sorun olarak görülür ve tedavisi ne ise onu yaparlar.
    Yine forumdan bi arkadaşa böyle söylettirdim 1 hafta içinde temizliğini yapıp vermişler ve ücret almamışlar.
  • hocam ben az once acer turkıye temsılcısını aradım ıstanbuldakı merkezını makıneye arıza kaydı actılar kargo suresı 2 ıle 5 gun denıldı ve 30 ıs gunu verıldı ve fandanmı ısletım sıstemındenmı yoksa baska bıseydenmı dıye bısey soylemedıler bana ve daha sonra bursada bazı bılg.tamırcılerını aradım onlar fan temızlıgı dedıler baska bı sorunu yoktur dedıler ucretınıde bı yerde 50 dolar bı yerde 20 lıra dedıler yarım saatte hazır dedıler sımdı bende karamsarlıga dustum acaba ben bunu garantıye yollasam sadece fanı temızledıklerınde bana gerı yolladıklarında benden 35 dolar gıbı bır fıyat ısterlerse eger ve bı okadarda bekleme suresı olursa ben ne anladım o garantı ıslemınden acaba dıyorum dedıklerı gıbı fanı temızletsem yarım saatte hem elımde olur hemde okadar para vermemıs olurum ne yapmam gereklı boyle konularda
  • Fan temizliğini kendinde yaparsın. Eğer ben yapamam dersen bi bilgisayarcıya götür ama başında durarak temizlettir. 20 liradan fazlada verme. Bana fikrimi soracak olursan ben sadece temizleme için servise göndermem. Başka sebepler varsa o zaman yollarım.
  • sımdı maıl adresıme servıs formu ulasmıs formda arıza acıklamasında soyle yazıyor '' CİHAZDA AŞIRI ISINMA MEVCUT CİHAZ SÜREKLİ KENDİNİ KAPATIYOR.'' ve enteresan bır noktada su var arkadaslar

    ''CİHAZINIZI GARANTİ KAPSAMI DIŞINDA ÇIKARACAK DURUMLAR:

    · Elektrik şebekesinden doğan tüm arızalar elektrik kesilmesi, (voltaj dalgalanması v.b.) garanti kapsamı içine girmez.

    · Garanti etiketinin herhangi bir şekilde zarar görmesi durumunda cihazınız garanti kapsamı dışında kalır.

    · Düşme, çarpma nedeniyle meydana gelen arızalar. Sistemde yüklü olan yazılımların herhangi bir sebeple silinmesi.

    · Hatalı kullanımdan doğan arızalar. Sıcak, soğuk, rutubet, ''TOZLANMA'' gibi nedenlerle oluşan arızalar.

    · Virüslerden doğan her türlü problem GARANTİ KAPSAMI DIŞINDADIR.

    ne yapsam karar veremıyorum




  • Eee elektronik aletlerin hepsinin garanti olayı böyle. Bu durumda bence hiç onlara yollama ve kendin aç içini temizle. Dikkatli aç iz bırakma. Sorun fan falan değilse garantiye verirsin.
  • hocam oylede 1 senelık makıne okadar toz kapmasının ımkanı yok dıye dusunuyorum bılmıyorum yanlısmı dusunuyorum sızın makınelerde bu olay sızınde basınıza gelıyomu 1 senede bu hale gelıyosa eger herkesın basına gelmesı gerekır cunku masa ustunde kullanılmıs devamlı okadar fanın tozlanması olayı olacagını pek sanmıyorum
  • Sonuçta kullanıma bağlı fakat ne kadar temiz bi ortamda da olsa 1 senede mutlaka toz birikintisi vardır. Ben 5 aylık bi cihaz açtım en genç olarak. Sahibi inanamadı o kadar tozun olduğuna!
    Yani bana göre laptop fanlarını 4-5 ayda bir temizlemek gerek. Bu süreyi sen iyi aşmışsın.
    Zaten o fan o kadar ufak ki görünce sende gülersin. E haliyle ufak olunca ufak bi toz bile stabil çalışmasına mani oluyo.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frk_Plt -- 17 Mayıs 2010; 20:25:18 >
  • yanı bır tamırcıye goturup fanını bır temızletıp sonra durumda duzelme varmı yokmu bakayımmı dıyosunuz
  • abi ne parasi ya git bi benzinciye yaninda laptopuda gotur fan cikis yerinden kalin bir kagit sok fani dondurmesin yeter ordan kompresorle hava cikis deliklerinden iceri dogru tabancayla hava bas sonucu buraya yaz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: quarentina_26
    yanı bır tamırcıye goturup fanını bır temızletıp sonra durumda duzelme varmı yokmu bakayımmı dıyosunuz

    Zor bi olay değil kendin açabilirsen aç temizliğini yap hatta macun da sür ve durumuna bak. Ha düzelmedi dersen servisine ver kardeş.
  • hocam ben hıc kasmıyım kendımı dırek servıse yollayayım zaten denıldıgı gıbı eger garantı kapsamı dısında herhangı bır sey yapılacaksa dırek benı arıyolarmıs yapalımmı yapmayalımmı dıye soruyolarmıs ona gore bır yol ızlerız hıc rısk etmıyım sımdı 75 lıradan kacalım derken ılerde allah korusun daha buyuk bı arıza cıkar sonra garantıde elımızde patlar daha kotu olur en ıyısı dırek servıse yollamak
  • kardeş o sorun fandan değil dolaylı olarak sadece xp kurarken fan çalışmıyor ama ne kadar sıcak olursa olsun vista kurmaya çalıs bilgisayar kapanmaz sana tavsiyem windows 7 kurman yada cidden söylüyorum buzdolabına koy bilgisayarı buzdolabında xp kurmaya çalış o vistadanını güvenlik kilidi gibi bir şey her bilgisayarda olmaz ama bazılarında oluyor fanında felan da sorun yok.Sen windows 7 kur en iyisi ondan sonra xp ye geçiş olabilir belki.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.