Şimdi Ara

format atarken takılma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar acil yardım edersiniz sevinirim.
    Sorunum şu
    2 ay kadar önce bilgisayarıma format atmak istedim. Ancak format atma aşamalarında önce
    “Windows loading files” yazan yerde çubuk %80-90 lara doğru geldiğinde donup kalıyordu. 3-4 farklı cd yi defalarca denedim hep o yüzdelere yani sonlara doğru yaklaşınca takılıp saatlerce kalıyordu.
    Tam hatırlamıyorum ama yanılmıyorsam yani tarzan ingilzcem ile anladığım kadarıyla siyah bir ekran gelip orada işte usb veya takılı bazı aygıtlarda hata var gibi bir ileti veriyordu. Ann account ile mi başlıyordu ne. Öyle bir şey işte.
    Ben pes etmedim. Bios pilini çıkardım. Donanımların bazılarını söktüm taktım vs. Birçok cd denedim. Bir o cd bir öbür cd derken bu sefer değişik yerlerde takılmaya başladı. “Windows loading files” bölümünü geçtim. Bu sefer ondan sonra takıldı. Bir diğerinde orayı da geçtik. Mavi ekran geldi. Hani şu yanda değişik noktaların okeylendiği ve işte şu kadar dakika kaldı falan diyen yer orada takıldı. Yalnız bu dediklerim defalarca oluyordu. Velhasıl 2 tam gün uğraşının sonucunda format atabildiim. O günden beri sorunsuz kullanıyorum.
    Üstünde fazla durmadım. Şimdilerde Format atayım dedim ve birden o korku dolu 2 günüm aklıma geldi. Sonra o zamanki sorunumu araştırdım. (O esnada bilg. Açılmadığı için internetten de yardım alamamıştım.) Genel görüş bu tür problemlerin kaynağı hdd de bad sectör olduğu. HD Tune Pro ve HDD regenerator gibi programlar ile defalarca taramama rağmen bad sector bulunamıyor. Bütün kutucuklar yemyeşil yani tertemiz. Acaba dvdrw damı bir bozukluk var diye nero cd speed programı ile tarattığımda tamamen kırmızlar ile yani hata ile dolu. Yani görünüşe göre dvdrw bozuk. İyi de dvdrw ım çalışıyor. Her türlü dvd yi okuyabiliyor. Acaba programda mı bir bozukluk var Yoksa dvd rw bozuk da canı isterse okuyup böyle fromat atmak istediğimde mi takılıyor. Yoksa başka bir yerde mi problem var. Yani format atsam tekrar aynı problem ile karşılaşırmıyım. Şimdi diyecek olursanız ki format at da gör. Olursa halletmeye çalış. Yapamam çünkü 1-dediğim gibi başka bilgisayar yok internetten yardım alamam 2-900 küsür GB verim var. filmler fotolarım belgelerim vs. bir kaybolursa (özellikle fotolar) yandığımın resmidir.
    Neden acil yardım dedim. Çünkü bilgisayarı kendim toplamıştım. Garantinin dolmasına 6 gün kalmış. Eğer bilgisi olan veya aynı sorunu yaşayan birisi “arkadaş senin sorunun büyük ihtimalle şurada diyebilirse” mesela hdd veya dvd rw veya ram veya anakart gibi. Ona göre şikayet dilekçesi yazıp hepsiburadaya göndercem.
    Şimdiden herkese teşekkürler







  • okadar yazmışsınki farklı bir format cd si denemen yeterli büyütmene gerek yok.bu yazıyı okumaz kimse kolay kolay takıldığı yerdeki dosyalarda muhtemel hatavardır. ondan ilerlmiyor.
  • farklı cd dene yine olmazsa bed sectorden dolatı hdd değişimi başka seçeneğin yok
  • 3 ihtimal var ;1 cd ler arızalı
    2 cd-rom bozuk (bazen okuyup bazende okuyamadığı gibi !)
    3 hdd de bad sectör var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcu_27 -- 22 Ağustos 2011; 23:53:40 >
  • arkadaşlar hp 620 notebook laptopuma xp sp3 pro.format atmaya çalışıyorum ama olmuyor.
    ilk aldığımda linüx vardı ben onu hiç kullanmadan xp yi kurdum o zaman bi sıkıntı olmadı, şimdi format atmam gerekiyor ama sorunla karşılaşıyorum.
    cd yi takıyorum herşey normal gidiyo yükleme tamamlanmak üzere pc kapalıyor windows başlangıç sayfası geliyor fakat sonra mavi bi ekran bişeyler yazıyo ama okuyamıyorum hemen tekrar başa dönüyo windows nasıl başlatılsın diye soruyo bu böyle devam ediyo bi türlü açılmıyor dünden beri uğraşıyom.format cd si satalı,sorun cd demi yoksa pc demi bi türlü çözemedim yardımlarınızı bekliyorum.şimdiden teşekkürler
  • format yarıda kaldığı için başka bir format cd siyle dene yoksa kurtulamazsın ondan
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.