Şimdi Ara

format atma, bilgisayar linux kurabiliyorum ama windows kurarken hata alıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    bilgisayarımda problem oldu ve windows u açamadım bir daha ve ilk başta tekrar format atmaa çalıştım ama bios' bilgisayar harddisk görmüyordu bunun üzerine bilgisayarı servise götürdüm, servise götürdüğümde bana şunu söylediler bütün donanımsal testler yapıldı ve sorun yok dendi bende bilgisayar harddiski görmüyordu dedikten sonra harddisk'ten ilk başta şüphenilmiş dendi ama sorun harddiskte değilmiş dendi daha sonra windows çöktüğü için format atmak için 70 tl istediler bende formatı kendim atabilirim dedim ve bilgisayarı aldım çıktım (malum öğrenciyiz 70 tl az para değil :D ) daha sonra eve gelip windows kurmaya çalıştığımda aşağıdaki resimdeki hatayı aldım
    bunun üzerine farklı dvd ve farklı windwos işletim sistemi kurmaya çalıştığımda da yine aynı hatayı aldım (windows 10 ve win 8.1'i denemedim kurmak için) ama ubuntuyu kurmak için dvd yi taktığımda ubuntuuu normal bir şekilde yükledim, ubuntunun üzerinden sanal makineyle windows'u da yükledim ama sadece sanal makine olarak yüklü ve yine normal bir şekilde yüklemeye çalıştığımda yine resimdeki hatayı alıyorum, sizden yardımını isityorum bu resimdeki hatanın çözümü nedir nasıl bu sorunun üstesinden gelirim ? format atma, bilgisayar linux kurabiliyorum ama windows kurarken hata alıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz caliskan -- 25 Eylül 2017; 19:49:32 >







  • aldığım hata : page fault in nonpaged area
    yanında yanlış bir resim daha yüklemişim ilk başta bakanlar ilk resme baksın lütfen, şimdiden teşekkürler

    edit : casper nirvana c500 modelini kullanıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz caliskan -- 25 Eylül 2017; 20:7:15 >
  • Bios ayarlarını ve bootable aygıtı doğru bir şekilde ayarladıysan kurulum olması gerekiyor? Sen biosu bi kurcala. Mesela secure boot, fast boot u disable yapıp dene.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ram'in yetersiz gelmesi durumları için windows paging yapar yanı hard diskten bir bölüm ayırır sizin harddiskte paging le ilgili bir hata olmuş kurtarılacak dosya yoksa tamamen diski biçimlendirip öyle format atın.

    Kurtarılacak dosya yoksa eğer windows a erişiminiz varsa

    https://www.softwareok.com/?seite=faq-Windows-10&faq=52

    Buradan pagefile ayarlarını kurcalayın genelde ram kadar pagefile ayırın derler ama 8 gb filan ram varsa 3-4 gb ayırın zaten gerek de pek olmaz ya neyse. Çözülmezse tamamen devre dışı da bırakabilirsiniz.
  • cevaplarınız için teşekkürler arkadaşalr dediklerinizi deneyeceğim eve döndüğümde (6 saat içinde) size tekrar dönüş yaparım (oldu ve ya olmadı tarızında)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz caliskan -- 26 Eylül 2017; 13:39:16 >
  • biraz geç cevap verdim ama sonunda oldu yapılması şöyle :

    fast boot : disable
    csm boot : enable

    olacak böylece sorun çözülmüş oluyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.