Şimdi Ara

[FORMAT İLE SORUNU ÇÖZDÜM] GRUB Sorunu (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
3
Favori
5.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Donatılar Menüsündeki "Ekran Görüntüsü Al" aracını kullanabilirsiniz.
  • Konunun tamamını okumadım ama kolay bir kurulum istiyorsanız windows üzerinden wubi ile kurulum yapabilirsiniz. Silmek istediğiniz zaman da normal bir program gibi linux kurulumunu silebilirsiniz.

    Acemi kullanıcılar için birebirdir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ben son kullanıcı sayılırım, sadece linux ile bir problem yaşadığım zaman yerli yabancı linux forumlarından araştırıp oradaki yöntemleri ve kodları uygulayarak çözmeye çalışırım. Öyle mühendislik veya programcılık gibi bir alt yapım yok. Fakat önceki mesajımda da belitttiğim gibihttps://forum.linuxmint.net.tr/ vehttps://forum.ubuntu-tr.net/ gibi forumlara üye olup oradan problemlerinizi çözmek için destek alabilirsiniz. Zaten bu işin erbapları oralarda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: karakteristik61

    Hocam ben son kullanıcı sayılırım, sadece linux ile bir problem yaşadığım zaman yerli yabancı linux forumlarından araştırıp oradaki yöntemleri ve kodları uygulayarak çözmeye çalışırım. Öyle mühendislik veya programcılık gibi bir alt yapım yok. Fakat önceki mesajımda da belitttiğim gibihttps://forum.linuxmint.net.tr/ vehttps://forum.ubuntu-tr.net/ gibi forumlara üye olup oradan problemlerinizi çözmek için destek alabilirsiniz. Zaten bu işin erbapları oralarda.

    Tamam hocam sağolasın. Bi bakıyım ne var ne yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: karakteristik61

    Yaklaşık 6 senelik Linux kullanıcısıyım. Başlarda insan alışmakta biraz sıkıntı çekebiliyor ama sonrasında windows u açmaya tenezzül bile etmiyorsun. Biraz sabır , sonrası müthiş olacaktır.

    Yüzde 100 katılıyorum. Win 95 den beri faal olarak pc kullanmaktayım ama ne yazık ki linux'u sadece son 3 senedir kullanıyorum. Windows kadar hantal, hımbıl, dışarıya kapalı ve despot bir işletim sistemi yok. Linux demek özgürlük demek, bilgisayarınızın kontrolünü elinize almanız demek! Linux candır can!
  • Kurması çok basit hocam.MD5 fln gerek yok öyle şeylere.Onu nereden çıkardınız?Size kısaca kurulumu anlatayım biliyorsanız da bilmeyen arkadaşlara rehber olsun.

    -Windowstan ara kısmına sabit disk bölümleri oluştur diye aratıyorsunuz.
    -Sonra linuxe ne kadar yer ayırmak istiyorsanız,kurmak istediğiniz sabit diskin boş bölümüne sağ tıklayıp birimi küçült diyorsunuz.
    -Bölümüm oluşturduktan sonra yumi programını google amcadan aratıp indiriyorsunuz.Usb diske yazdırıp kuruluma geçiyoruz.
    -Burada önemli olan nokta bölümleri nasıl ayıracağımız.Windows ve diğer işletim sistemleri için mevcut bir boot bölümü vardır.Burada oluşturacağımız bölümler sırasıyla:

    -Boot(boot)
    -Takas alanı(swap)
    -Kök dizini(/)
    -Home(home)

    Boot bölümü için 512 mb yeterlidir.Bölüm türü için (birincil-Ext2-başlangıç) seçin.

    Takas alanı için ayıracağınız boyut:Eğer 32 bit işletim sistemi kuruyorsanız--2 GB
    64 bit işletim sistemi kuruyorsanız:Ram miktarınız kadar ayırabilirsiniz.(mantıksal-takas alanı-başlangıç)

    Kök dizinini geriye kalan boyutun %60'ı şeklinde ayırın.(mantıksal-Ext4-başlangıç)

    Home kısmınıda kök dizinden kalan kısım olarak ayarlayın.(mantıksal-Ext4-başlangıç)

    Daha sonra önyükleyici için bölüm seçin seçeneğinden önceden oluşturduğumuz "Boot" kısmını seçin ve kuruluma başlayın.

    Kurulum bittikten sonra "Easy BCD" programını google amcadan bulup indirin.Programı kurduktan sonra kısaca şunları yapın:

    Sol kısımdan "Add new entry"--"linux/bsd" burada "type"--"name"--"drive" kısımları var.

    type kısmı otomatik gelir

    name kısmına hangi linux dağıtımını kurduysanız onu yazın.

    drive kısmından daha önce ayırmış olduğumuz "512 mb" lık alanı seçin ve add entry deyin.

    Kurulum bu kadar.Sonra bilgisyarı yeniden başlatın windowsun boot bölümü açılır zaten.Oradan hangi işletim sistemini kullanmak istiyorsanız onu seçin.Bilgisayar yeniden başlayacak ve linuxe geçmiş olacaksınız.

    Şu uyarıyı da yapayım sakın ama sakın grub önyükleyicisi kurmayın.Kurarsanız,linuxu bilmiyorsanız işin içinden çıkamazsınız.Benim için önyükleyiciler farketmiyor ama bazı insanlar kıl kapabiliyor.Easy bcd programı güzel bir programdır.Kafanız yatmadığı zaman linuxu tek tıklamayla kaldırabilirsiniz ama dediğim gibi grub kurarsanız cinnet geçirmeniz işten bile değil.Takıldığınız yer olursa sorun




  • Öncelikle şu kod yazma deyimini bir çöpe atalım. Senin dediğin şey linux terminalinde komut yazmak. Sanırsın program yazıyoruz terminalde isteğimize göre. Python ön yüklü geliyor diye linux kral mı oluyor :D Ayriyeten ben linuxu sadece ilgi çekme amaçlı, videolardan rehberlerden ezberlediği komutları uygulayarak linux kullanıp, ama programlama dili deyince o ne diyen insanlarda tanıdım. Linux demek, programlama demek değil yani. Hatta senin dediğin kod yazmak hiç değil
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -sKypeR-

    Öncelikle şu kod yazma deyimini bir çöpe atalım. Senin dediğin şey linux terminalinde komut yazmak. Sanırsın program yazıyoruz terminalde isteğimize göre. Python ön yüklü geliyor diye linux kral mı oluyor :D Ayriyeten ben linuxu sadece ilgi çekme amaçlı, videolardan rehberlerden ezberlediği komutları uygulayarak linux kullanıp, ama programlama dili deyince o ne diyen insanlarda tanıdım. Linux demek, programlama demek değil yani. Hatta senin dediğin kod yazmak hiç değil

    Ohoo sen nerelere taşıdın konuyu. Benim demek istediğimi yanlış anlamışsın. Kod yazmak derken ; Windows'ta program oldukça fazla. Bunun için cmd yi pek kullanmıyorsun. Ancak Linux'ta Windows'a göre terminali çok daha fazla kullanıyorsun. Bu da kod yazmayı gerektiriyor. Yoksa ne Python u ne programlaması?

    Hiç aklımdan bile geçmedi. Bu kanıya nerden vardım? Yukarıda da yazdım, herşeye bi kod var. Yazmadan olmuyor. Ohoo dedim biz herşeyi böyle kodla mı çözücez? Demek ki bu sistemde böyle. Ses için ayrı komut, sürücü için ayrı komut. Noldu? Yine benim dediğime çıktı. Program yazan kadar değil belki ama, yine de yaz babam yaz.

    İlk defa Linux kullanan biri için çok fazla bu kadar komut.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • karakteristik61 kullanıcısına yanıt
    Mint yukledim: Monitorumun hoporlerinden ses alamadim.

    Xubuntu yukledim: Bu sefer hic bir turlu ses alamadim.



    Ne zaman masaustu bilgisayarima bir linux sistemini yuklemeye calissam bilgisayarim pert oluyor. Geri windows a donuyorum.



    Hayatima ciddi anlamda ios/mac developer olarak yon vermek istiyorum meslek olarak. O yuzden android den ios a gececegim. Masaustumu de satip ustune biraz para koyup macbook alacagim. Windowa uzerinde sanal mac hantal kaliyor sanal mac uzerinde de xcode emulator ile yazdigim app i emulatorde deneyimleme ne derece hantal olur bilemiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nickola Tesla kullanıcısına yanıt
    Çok bilgilendik, sağ olasın da, şu an sorun farklı. GRUB bizi mahvetti. Windows seçeneği yok GRUB'ta. Keşke daha önce bunları söyleseydin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turn table kullanıcısına yanıt
    Linux demek Windows'u silmek demektir!

    Mahvetti Windows deneyimimi...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ***Leopard*** kullanıcısına yanıt
    cagdas70 kullanıcısına yanıt
    Komutları uyguladım. Değişen bir şey olmadı.
    Bu da uygulamanın ekran görüntüleri...
    EFI modundaymış bir de. Ne yapabiliriz Windows'u kurtarmak için? Bir türlü alışamadım. Mozilla Firefox'un güncellemelerini bile el ile yüklüyorum sitesinden.
    Düzenleme:
    O da başarısız oldu. Adblock Plus yükleyemiyorum güncel olmadığı için. Komut denedim, o da başarısız oldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçesever -- 3 Aralık 2018; 18:59:8 >
  • Sağ olsun, benim de Windows'u mahvetti. AdwCleaner'ın, EEK'in dosyaları falan; hepsi duruyor galiba ama GRUB'da Windows seçeneği yok, bir türlü çözemedim olayı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçesever -- 28 Mayıs 2017; 11:54:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Grub olayı cozuttu.Linux Mint 18.1 kullanmıştım ortada ne grub vardı nede ethernet
    Hayır Win10 açabilseydim uçuracaktım Linux'u.
    Birton küfür ede ede 120 gb ssd komple sildim yeni baştan Windows 10 kurup öyle kurtulmuştum linux'tan.
    9 yıllık Linux kullancısı olarak şunu söyleyebilirim:Daha bulaşmam.Distrolar gelişeceğine dahada geriye gidiyor.10 yıldır bazı modemlerin Ip atamasını dahi çözemediler.Her Linux'lu makinaya elden Ip atamak zorunda kalıyorum.Mint 18.1 onuda yemiyor.Adamlar internete tepki olarak dağıtım yapmış

    Edit:Kardeşim Live üzerinden Windows bölümüne gir dosyalarını kurtar diski biçimlendirerek format at.En kestirme çözümün bu.Sabah kadar uğraşanda O grub'u kuramazsın.Sanırım sende Mint 18.1 indirip kurdun.
    O sürümde grub ve ethernet hatalı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Parker -- 28 Mayıs 2017; 12:26:30 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: KALEMLİK100

    Sağ olsun, benim de Windows'u mahvetti. AdwCleaner'ın, EEK'in dosyaları falan; hepsi duruyor galiba ama GRUB'da Windows seçeneği yok, bir türlü çözemedim olayı.

    windows icin bios a girip modu legacy yapip basyan baslatmayi denediniz mi? cok sayfa var konuda bakamadim :d

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genjuro kullanıcısına yanıt
    BIOS'a hiç girmeyi denemedim açıkcası. Deneyeceğim mecbur galiba.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçesever -- 28 Mayıs 2017; 12:29:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Richard Parker kullanıcısına yanıt
    Format atmayı bilsem neyse. Bir Windows 10 ISO ile ürün anahtarıyla kalakaldık. Microsoft, Linux Vakfına katılmıştı. Bunda da bir iş varmış demek ki.

    Program kurmak da mesele. Terminalden kod arıyoruz.

    Düzenleme:

    Linux Mint 18.1 Cinnamon 64-bit kurdum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçesever -- 28 Mayıs 2017; 12:36:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muhtemelen linuxu yanlis bios a kurdun bu sekilde grub da gozukmez ama en azindan isletim sistemini secersin biostan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Genjuro -- 28 Mayıs 2017; 12:30:16 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genjuro kullanıcısına yanıt
    GRUB görünüyor. Windows seçeneği yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lan mint popülere girince şaşırdım dedim heralde dh de yavaş yavaş linuxa geçiyor diye 2 tane adam sokmuş popülere

    bu arada eğer minti ve windowsu iki farklı harddiskte kullanacaksanız minti kurarken windows harddiskini sökün ve öyle kurun. o grub muhabbeti yüzünden windowsu çökertmiştim manjaro kurarken.

    eğer diğer harddiski sökerek kurarsanız hiç sıkıntı çıkmıyor ve her açıldığında boot ekranından hangisini seçerseniz o açılıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netstat -- 28 Mayıs 2017; 12:41:44 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.