Şimdi Ara

format sırasında cd den önyükleme ekranını geçemiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bilgisayarıma format atmak için xp cdsini taktım. pcyi yeniden başlattığımda boot ayarlarından ilk sürücüyü cd sürücüsü sectim ve yeniden başlattım. cd den önyükleme için bir tuşa basın ekranı geldi. bastım kur bileşenleri vs. yüklendi hard disk i böldüm yüklenecek sürücümü seçtim ve devam ettim. seçtiğim sürücüyü biçimlendirdikten sonra tekrar yeniden başlattı. aslında buraya kadar herşey normal. yeniden başladığında cd den önyükleme ekranı bidaha gelecek cnkü hala boot ta 1 sürücü cd sürücüsü. o ekran geldi ve ben tuşa basmadığımda o ekranı atlayıp windows xp yi yüklemesi gerekiyordu ama öle olmadı cdden önyükleme ekranını bir tuşa basmadığım halde atlamıyor bu yüzden de xpyi kuramıyorum. Eğer bu konuda bir bilgisi olan arkadaşlar varsa yardım istiyorum. Mesajımı detaylı olarak yazmaya çalıştım ama eksik gördüğünüz bir nokta olursa anlatabilirim.







  • Bak Simdi şunu sorcam kimi hdd lerde bicimlendirme sonrası yeniden başlatıp bir daha ön kurulum yapmanız istiyor..

    Sizde kurulum dosyalarını kopyaladikdan sonramı yeniden başladı?
  • evet ön yükleme kurulum dosyaları kopyalandıktan sonra yeniden başladı
  • Reboot esnasında Bios'a girip Cd'den okuma seçeneğini iptal etmeyi denediniz mi, HDD yapın okunacak sürücüyü.
  • Hdd yerini değişirsen sorunun düzelcekdir. İnternet cafe varken bir kaç kez basıma geldi.
    .
    Defalarca kurmama ragmen ön yükleme dosyalarını bir türlü xp kurulumu icin cd den ön yükleme yapmak icin....... kısmını gecmiyordu.. Hdd yerimi değiştim sorun düzelmişti.. İmkanın varsa hdd yerini değiş yada farklı cd kullan*
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Darkness

    Reboot esnasında Bios'a girip Cd'den okuma seçeneğini iptal etmeyi denediniz mi, HDD yapın okunacak sürücüyü.


    bunu denediğimde sadece siyah bir ekran geliyor ön yükleme ekranı yerine sanırım xpyi cd sürücüsünden kuracak oyuzdn hdd yapınca devam edemiyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ciglik398

    Hdd yerini değişirsen sorunun düzelcekdir. İnternet cafe varken bir kaç kez basıma geldi.
    .
    Defalarca kurmama ragmen ön yükleme dosyalarını bir türlü xp kurulumu icin cd den ön yükleme yapmak icin....... kısmını gecmiyordu.. Hdd yerimi değiştim sorun düzelmişti.. İmkanın varsa hdd yerini değiş yada farklı cd kullan*


    farklı cd denedim ama sonuç aynı şimdi hdd nin yerini değiştireceğim
  • Biosa girip, LOAD BIOS DEFAULTS seçeneği ile varsayılan ayarları yükleyin, ardından Boot Device: CdROM yapıp deneyin bir kez daha.
  • hdd nin yerini değiştirince de sonuc aynı oldu şimdi bios ayarlarını default olarak yükledm boot dan 1 i cd rom u sectim yüklemeyi deneyeceğim
  • biosu sıfırlamak da işe yaramadım yine o cd icin önyükleme ekranında takıldım kaldım buarada aklıma birşey takıldı anakartla ilgili bir sorun olabilirmi sizce?
  • Aslında aynı sorunu daha önce ben de yaşamıştım, nasıl çözdüğümü hatırlayamıyorum.

    Sanıyorum ki Format sırasında, sürücülerimi Fat32 haline getirdim. Daha sonra Bios ayarlarında Boot Device'ı Floppy olarak ayarladım. Floppye bir disket takıp, bilgisayarı yeniden başlattım; tabi bu esnada Windows CD'si de takılıydı.

    Bilgisayar disketi okuyunca, siyah ekranda DOS gibi komutlar yazmıştım;

    > A:
    > A: E: (enter)
    > E:
    > E: setup.exe (enter)

    Cd sürücüsü olan E'den Windows CD'sini okumaya başladıktan sonra, ilk reboot öncesi sanıyorum disketi çıkarmıştım. O arada Bios'a girip ayarlarla oynadım mı, Boot Device'ı değiştirdim mi, tam olarak hatırlayamıyorum. Sonuçta bir şekilde Windows'u yüklemeye devam etmişti sistem.
  • İkinci bir yol daha var ama bilmem nasıl olur :(

    Hddnin arkadasınad bulunan jumperler ile oyna .. Olmadı hddyi jumperler ile boyutunu kücült sonrada dene bir kez daha.. Olursa eger sonradan jumperlerin yerini değişirsin..
    Neden böyle dedim.. yanılmıyorsam bir tane daha 80 lik hdd vardı ona kurmaya çalışmıştım böyle bir sorun olmuştu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.