Şimdi Ara

Format sırasında yanlışlıkla D'yi sildim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu konuda arama yaptım ancak hepsi format atılan diskten veri kurtarmaya yönelik konulardı. Benim durum biraz farklı o yüzden yeni konu açmayı uygun gördüm.

    Klasik bir şekilde format atmaya niyetlendim ve C deki tüm verilerimi D'ye ve de başka bir bilgisayara kaydettim. Her zaman ki gibi XP cdsini takıp formata başladım. Sözleşmeyi kabul edip F8'e bastım. Sonrasında geldik mevcut durumu gösterdiği ekrana. (C sürücün şu kadar D sürücün şu kadar)
    Normal şartlarda sadece C ye sil deyip onun üzerine kur diyeceğime, dalgınlıktan hem C yi hem D yi sil dedim. Tam D yi silmeyi onaylama ekranında sonra (Önce d ye sonra enter a sonra bi de L'ye bastıktan sonra) farkettim ki D ye atmayacaktım format. O yüzden bi umut F3 yapıp çıktım setupdan. Sonrasında tekrardan o ekrana geldiğimde tüm harddiski "bölünmemiş alan" olarak gösteriyordu. Harddiski alıp başka bir pc ye slave olarak takdım. Şu an makina tek parça halinde görüyor ve tıkladığım zaman "E sürüsündeki disket biçimlenmemiş. Biçimlendirmek ister misiniz?" diye soruyor.
    Yani sonuçta ortada fikrimce bir format yok. Ancak açılmayan bir harddisk var. Recovery programlarına başvurmadan halletmenin yolu var mıdır? Ne bileyim xp yi kurtarmak? ya da farklı bir yol..

    Yardımcı olursanız sevinirim...







  • Kardeş yapman gereken başka bir pcye taktığın zaman harddiski hızlı bir biçimlendirme yap ,

    sonra da recovery programlarından birisi ile herşeyi tekrar klasör klasör kurtarabilirsin

    Başka bir çözümde bilmiyorum
  • quote:

    sonra da recovery programlarından birisi ile herşeyi tekrar klasör klasör kurtarabilirsin


    hocam klasör klasör derken? benim kendi klasör yapımdan mı bahsediyorsun yoksa recovery programın kendi oluşturacağı, genelliklede dosya uzantısına göre oluşturduğu klasörlerden mi? Eğer benim eski klasör yapım aynen gelecekse hiç durmayayım aynen uygalayım senin dediğini.
  • Dostum,öncelikle geçmiş olsun.
    Aynı olayın benzeri benimde başımdan geçti.D sürücün bir kere format için bir komut almış ve hdd nin yüzeyi biçimlendirme işlemine başladığı için yarıdada kessen işişten geçti.çünkü ilk sektörlere işlem yapıldığı için hdd o kısımları okuyamıyor ve biçimlendirilmemiş bölüm uyarısı veriyor.
    Öncelikle d yi formatla.sonra GET DATA BACK NTFS programı var,onu kur bütün kaybettiklerini kurtarırsın.Ben kurtarmıştım.Kolay gelsin
  • Arkadaşlar yardımlarınız için sağolun..

    Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar için nasıl çözdüğümü anlatayım.
    Tekrardan xp kurulumunu açtım.. C ve D yi eski boyutlarına göre yeniden böldüm. C ye xp yi kurdu.. Ardindan Active Partition Recovery v5.0.357 isimli programı kurup onun active file recovery özelliği ile tüm diski tarattım ki yaklaşık bir yarım saat sürdü (80 gb HD). Yarım saatin sonrasında D bölümünün altında eski klasör yapımla, türkçe karakterler dahil sorunsuz bir şekilde karşıma çıkardı. Yaklaşık 50 gb ı 60 dk gibi bi sürede kurtardı.
    Çok şükür :D

    Not: Programa ihtiyacı olan üyelere yardımcı olabilir. (Umarım lazım olmaz ama..)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.