Şimdi Ara

format sonrası duzgun calismayan vista

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • amd x2 5000+ , 2 gb ram , gigabyte 56s+s3 anakart , 160 ide ve 250 sata hdd , samsung sata dvd rw , 600 watt cooler master power cihazima dun format cektim. formattan once 296*10,5=3110 mhz de duzgun calisan cihazim formattan sonra ozellikle de dvd sata yazicida sorun yaratiyor. dvd rw ye taktigim cd yada dvd yi okuyamayarak makinayi kitliyor. formattan sonra uzunca bir sure vistayi da kuramamistim. sonra bios tan ayarlari normale dondurunce vista duzgun sekilde yuklendi. vistayi ve suruculeri yukledikten sonra tekrar 3110 mhz ye getirdigimde vistanin calismasinda sorun yok ancak dvd rw bir turlu cd ve dvd leri okumakta zorlaniyor. sebebi sadece overclock yapmak mi yoksa eksik taptigim seyler mi var. pc yi ilk aldigimda x2 5000+ be vardi daha sonra islemci arizasindan dolayi normal 5000+ taktim. makina o zamanda ayni hizda calisiyordu. ne zaman format cekip tekrar yukledim bu sorun cikti. yardim bekliyorum.



  • arkadasım bende phenom2 940 ve 4 gb 1066 mhz bellek var ve bende vista kullanıyorum bende bile cd okurken pc kasılıyor bnede buna bir anlam veremiyrum ama genelde bunu düzgün yazılmamış ve eski sidilerde yapıyo.senin durum la aynı gibi
  • arkadasim benim sorun overclock sonrasi olan bir durum pc yi default hizda calistirinca duzgun calisiyor. sorun 2,6 ghz den 3,12 ghz ye hizasirtma yapinca sata baglantili dvd rw cihaz sapitiyor. formattan once hizasirtmayla duzgun calisan makina formattan sonra hizasirtmayla dvd rw bazinda duzgun calismiyor. yoksa sata baglantili harddiskte sorun yok.
  • farklı bir sata port u dene.anakartın en güncel biosunu yükle.ayrıca en güncel çipset driverler ını sata ve ide driver larını kur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _prozac_ -- 7 Mayıs 2009; 10:10:49 >
  • arkadsim yeni format attigim icin suruculerin hepsi guncel, bios ta dahil. sata port degisimini denedim ama dvd rw surucusu hiz asirtmada saatlerce okuma yapmaya calisiyor. pc yi default hiza alinca dvd rw normal calisiyor. sata hdd ise her iki durumda da normal calisiyor. sata portlarina anakart uzerinden yapilan bir islem var mi?. format oncesi duzgun calisan dvd rw surucu formattan sonra sorun cikariyor. ayrica sata ve ide driverlari ayrica mi yukleniyor yoksa chipset suruculerinin icinde var mi. vista kullaniyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madxyloid -- 7 Mayıs 2009; 10:57:49 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.