Şimdi Ara

FORMULA 1 2018 Sezonu Bitti | Hamilton ve Mercedes Şampiyon! (30. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
701
Cevap
7
Favori
35.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Harika bir yarıştı oldu özellikle yarışın sonları efsaneydi, inanılmaz gergin geçti 3 takım için de. Vallahi bir gün Verstappen'i destekleyeceğim aklımın ucundan bile geçmezdi. Ama pozisyonunu iyi savundu Hamilton'a karşı ve orada hem Verstappen hem de Hamilton zaman kaybedince Raikkonen nefes aldı ve yarışı kazandı.

    113 yarış sonra gelen galibiyet, Ferrari ile son yarışlarında gelen bir birincilik eminim benim gibi Kimi fanlarını da mutlu etmiştir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sercann35 -- 21 Ekim 2018; 22:52:53 >
  • Çok güzel bir yarış oldu helal olsun rai'ye, verstappen muhteşem bir yarış çıkardı çok zevkli geçti son turlar , grande kimi grandeee! forza ferrari
  • verstappen reis ders verdi bugün. mercedes neden erkenden pite soktu hamilton ı? boşuna 2 pit yaptılar
  • Vettel kontrollü davransa belki de galibiyeti alan o olacaktı ama bu sefer iyi ki hata yapmış diyorum. Bu arada sonda yancı Bottas belki Vettel'e geçilmem diye frene basmayı unuttu galiba, pistin dışına taşıp bir şeyleri uçurdu orada Tabi Arrivabane'nin buna aşırı sevinmesi de ayrı eziklik.



  • Bundan tam 11 yıl önce bugün Raikkonen kariyerinin ilk ve tek şampiyonluğunu kazandığı gün gelen bir yarış galibiyeti. İlginç olan Ferrari'nin kötü stratejisinin işe yaraması oldu. Ayrıca Mercedes de Hamilton için ilk pitinde harika bir iş yaptı fakat ikinci pitinde için oldukça geç kaldı. Mercedes Hamilton'ı 2-3 tur önce çağırmış olsa hem pist üstünde bu kadar zaman kaybetmez hem de lastik avantajı sayesinde yarışı kazanırdı.

    Neyse Hamilton bu sene çok yarış kazandı zaten bir yarışı da Raikkonen kazanmış olsun. Ferrari ile son yarışları zaten hem onun için hem de Ferrari için güzel bir galibiyet oldu. Haftaya da Hamilton gereken puanı alıp şampiyonluğunu ilan eder.




  • Arrivabene de cocuk gibi sevindi :) Helal Kimi ye iyi start ve ultra yumusak lastikle araba sendeleyene kadar gitmek buyuk is



    Seneye Sauber ciyiz :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Verstappen böyle ukalalık yapmayıp, pistte rakipleriyle mücadele sırasında çizgisini koruduğu zaman izlemesi cidden zevkli bir pilot. Bugün kusursuz yarıştı. Öte yandan Ricciardo'nun 578. kez mekanik sorunla yarış dışı kalması da garip gelmeye başladı, neredeyse özellikle sabote ediliyor diyeceğim.
  • Yarış inanılmazdı gerçekten. Vettel'in temas sonrası spin atması hayal kırıklığı olsa da Verstappen'in performansı yarışın kaderini belirledi. Bana göre Hamilton'ın erken pite girmesi büyük hataydı ve Raikonnen'de bu hatayı iyi değerlendirdi. Mercedes'te uzun bir zaman sonra yapılan bu hata şampiyonluğu erteledi sadece.
    Gerçekten son düzlüğe kadar dolu dolu bir yarış oldu. Umarım Meksika'da da bunu görürüz.
  • Uzun zamandir izledigimiz en zevkli yaris oldu.
    Verstappen vettel yerine Ferraride yarissa Hamilton bu kadar rahat olamazdi yillardir.
    Onumuzdeki sene de vettelden bir beklentim yok maalesef.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • FlightClub kullanıcısına yanıt
    Bence tam tersi, Hamilton'ın ilk piti strateji anlamında harika bir hamleydi. VSC periyodunda Hamilton pite girmiş olmasına rağmen 10-15 sn gibi bir farkla piste döndü, birkaç tur içinde pit yapmış bir şekilde Raikkonen'e baskı uygulamaya başladı. Mercedes'in, Hamilton'ı ikinci kez pite almak için çok beklemesi yarışta yaptıkları tek hataydı. Hamilton-Raikkonen farkı 17 saniye civarındaydı bir ara. O zaman pite gelse yine ikinci çıkar ama en kötü yarışın sonlarına doğru lastik avantajıyla Raikkonen'i geçip yarışı kazanır ve şampiyonluğunu burada ilan ederdi. Neyse iyi ki de hata yaptı Mercedes de Raikkonen kazandı, çok büyük ihtimalle kariyerinin son zaferini aldı. Böylesine harika bir yarışta galibiyet almak da Raikkonen açısından hoş oldu.
  • Raikkonenin kazanmasına çok sevindim süper bir yarış oldu canlı izlediğim ve yarışı kaçırmadığım için çok memnun oldum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cuma antrenmanında lastik verisi toplayamadığı için Mercedes babayı aldı bu sefer.

    Ferrari'de daha sakin ve akıllı bir pit duvarı vardı. Pirelli ne ömür biçtiyse o kadar kullandılar lastikleri. Bu sefer Mercedes gazına gelip Kimi'iyi pite almadılar iyi de yaptılar.

    Sondaki Ves-Ham kapışmasında Ham yerine Vettel olsaydı orada kaza olurdu. Bunu da söyleyeyim.
  • Son zamanlarda izlediğim en iyi yarış diyebilirim. Bir Kimi taraftarı olarak çok sevindim. İlk turlarda Lewis'i savunması yarışı kazandıran şey oldu aslında. Bir de Verstappen etkisi var tabi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bahreyn'de salakça yarış dışı kalmasa, Belçika'da Ferrari yakıt koymayı unutmasa,(O yarışta en az 2. olurdu) Almanya'da yanlış pit ile yarışı Hamilton'a hediye etmeseler Kimi şu an şampiyonluk yarışının içindeydi resmen.

    Kimi reyize ve cenabet kariyerine yakıyoruz.
  • Raikkonen'i tebrik ederim. Sercann35'in dediği gibi son turlarda Verstappen-Hamilton mücadelesinde ikisi de zaman kaybedince Raikkonen rahatladı.

    Heyecanlı bir yarış oldu, hoşuma gitti açıkçası.

    Umarım Meksika'da bu iş bitecek.

    Get in there Lewis!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ve kral yıllar sonra aradığı zafere kavuştu. Raikkonen'in kazanması ekstra mutlu ediyor beni. Çok güzel yarış olmuş. Bir gün geçte olsa izledim. Özellikle son 10 tur nefes kesiciydi. Verstappen günün pilotu olmayı sonuna kadar haketti.

    Mercedes Hamilton'ı 17 sn fark varken pite alsaydı, rahat bir zafer alabilirdi. Ama arada almanlarda hata yapabiliyormuş.(Vettel'i tenzih ediyorum.)
  • Erwin kullanıcısına yanıt
    Kimi 2008 sezonunda da şansızlıklar yaşamıştı, o sezon biraz şanslı olsa Alonso gibi çifte dünya şampiyonu olabilirdi. Bu sezon bahsettiğin gibi birkaç yarış Kimi açısından oldukça şanssız geçti. Bahreyn'de pitte meydana gelen talihsiz kaza ile ciddi puan kaybetti, Spa'da önce sıralama turlarında Ferrari benzin koymayı unuttu ardından yarışta Ricciardo'nun teması ile lastiği patlayıp otomobili hasar aldı ilerleyen turlarda yarış dışı kalıp ciddi puan kaybı yaşadı. İspanya'da mekanik problem ile yarışa veda etti. Arada da Kimi'nin Ferrari tarafından Vettel uğruna strateji ile feda edildiklerini de hesaba katarsak şu anda Vettel ile benzer puanda olması işten bile olmazdı. Şu çok net ki bu sezon Kimi, Vettel'den çok daha iyi bir performans gösterdi, daha istikrarlı sürdü, gerektiği yerde risk aldı, gerekmeyen anda risk almayarak olası temaslardan kaçındı, pilotlar sıralamasında Vettel'in 55 puan geride olması Kimi'nin şanssızlığından kaynaklandı.

    Kimi ikinci Ferrari döneminin en iyi sezonunda Ferrari'nin kontratını uzatmaması sebebiyle seneye Sauber'e gidecek. Bence Ferrari, Kimi'nin kontratını bir sene daha uzatmalı, 2020 sezonu ile birlikte Leclerc'i takıma getirmeliydi. Umarım seneye Sauber, B liginin liderliğine oynar da Kimi'yi en azından puan ve puanlar alırken görürüz.




  • Tahminleri alalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MichaelTownley M kullanıcısına yanıt
    Yağmur ihtimali %80'miş o yüzden
    Ham
    Bot
    Rai
    Vet
    Max
    Ric
    Ocon
    Gas
    Gro
    Per
    Sai
    Hul
    kalanı karışır
    Lewis 5.Şampiyonluğu bu sefer Meksika'da 1. olarak alacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.Hamilton -- 25 Ekim 2018; 19:45:53 >
  • İnşallah, yağmurlu olur mu bilmem ama artık Hamilton kazansın yani!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.