Şimdi Ara

FORMULA 1 2018 Sezonu Bitti | Hamilton ve Mercedes Şampiyon! (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
701
Cevap
7
Favori
35.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • LordMayros kullanıcısına yanıt
    Bende onu merak ediyorum. Toro Rosso dün yolda kaldı Honda motoru ile. Bu sezon ilk defa mı oldu bu ?
  • F1 konusunda ilgili, bilgisi geniş ve güncel olarak ilgilenecek birisi açarsa yeni konuyu çok iyi olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dismoor kullanıcısına yanıt
    Bu sezon ilk oldu sürekli motor değiştirdikleri içn yolda kaldıklarını dün ilk defa gördük.
  • Öncelikle Hamilton ve Mercedesi tebrik etmek lazım. Hem pilotaj hem de strateji ve gelişim anlamında kusursuz bir sezon geçirdiler. Ferrari açısından iyi başlayan sezon geçmişte olduğu gibi sene içerisinde sürdürülemedi. Her ne kadar Vettelin bireysel hataları olsa da. Sezonun son yarışlarında Ferrarinin yarış kazanacak hızı olmadığı görüldü. O hatalar olmasa bile şampiyon olması kolay olmayacaktı.

    Kimi ise hem yarış kazandı hem de istikrarlı bir sürüşle Ferrari kariyerini noktaladı. Bottas içinse yorum yapmak bile zaman kaybı ama en öndeki otomobilde bu kadar silik bir performans görmedim. Onun yerine griddeki ortalama yetenekteki pilotlardan biri olsaydı en azından bir kaç yarış kazanırdı. Koltukta oturmasının tek sebebi istenildiğinde yol vermesi,Hamiltonun stratejisi için piyon olarak kullanılması. Yoksa bu otomobille şampiyonayı beşinci bitiren pilot o koltukta oturamaz.

    Redbull açısından ise yılın ikinci yarısından itibaren gayet iyi geçti. Maxden oldukça güzel yarışlar gördük. Ancak Renaulta etmediği lafı bırakmayan Redbull seneye Honda ile neler yapacak şimdiden merak ediyorum.

    Alonsonun bırakması ise cidden kötü oldu. Her ne kadar dört sezondur ön sıralarda olmasa da yarışması bile yetiyordu. Ferrariden ayrılması çokça eleştirilse de o gün için doğru hamleydi çünkü ikincilikten öteye gidemediler ve beş sezon gibi uzun bir süre söz konusu. Bu hikaye uzasa daha kötü sonuçlanabilirdi. Yine de her şartta motive olan ve savaşan bir pilot olarak hatırlanacaktır.

    Gelelim önümüzdeki sezona; Mercedes açısından her şey yolunda. En hızlı otomobil olmaması için bir sebep yok. Önümüzdeki sezonun kilidi Ferraride eğer Ferrari yakın veya daha iyi başlayabilir ve gelişimini sezon içine taşıyabilirse Mercedes ve Hamiltonu tahtından indirir. Bunun için Vettelin daha az hata yapması ,strateji ekibinin de daha iyi olması gerekiyor.Mercedes yakın gidecek mücadele de niye dezavantajlı. Tabi ki Bottas. Leclerc ve Bottasın sürüşü ve geçirdikleri sezon ortada. Rusyanın da Bottasa çok büyük bir darbe olduğu da bir gerçek.

    Redbull açısından ise Honda motoruyla ilk sezon. Tamamen bilinmezlerle dolu. Ancak bu yılki Torro Rosodan edinilen tecrübe ve Newey faktörü olunca çok geriye düşmeyebilirler. Renault ise motor ve şasi de adım atarsa iki tane istikrarlı pilotla güzel puanlar toplayabilir.

    Mclaren için ise fazla söze gerek yok. Öncelikle oldukça büyük gelişime ihtiyaçları var. Ayrıca iki pilot da soru işareti. Her ne kadar Sainz çok övülse de Hulkenbergin gerisinde kaldığını unutmamak gerekir. Norris ise çok şey beklene bir isim. Bu iki pilotu izlemek keyifli olacaktır.




  • Seneye Bottas yerine ocon surseydi mercedesi max ile kapismalari bir hayli zevkli olacakti ikiside gozu kara ve Allah ne verdi daliyorlar bu ikiliye Leclerc de ferrari ile katilinca

    Hamilton ve Vetteli bayagi zorlarlardi ama Bottas butun isi bozuyor



    Redbul da Formula 1 deki dev butcesini kullanip BMW yi ikna etse o zaman cok keyifli olacak ezeli rakipleri 5 yildir markalar sampiyonu olurken formula da olmamak nedir anlamiyorum

    Seneye Honda motoru ile 15hp geride olacagiz araba ile kapatiriz diyorlar tepe taklak olabilirler



    Sauberin Ferrari motoru ile şasiyi gelistirp B liginde kafaya oynamasi gerekiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Erwin

    Yahu Kimi Formula 1'de sırf yarışmış olmak için yarışıyor. Adam yarışmayı seviyor başka şeyi umursamıyor. En son basın toplantısında dalga geçer "3. olmasam daha iyi ödül almaya gitmem gerekecek" tarzında birşeyler söyledi. Kimi'yi çok severim ama Ferrari'ye 2.gelişinde umursamazlığı had seviyede, bu seneki iyi performansı bunu telafi etmiyor maalesef. Ferrari gibi bir takımda 2 pilotta şampiyonluk kovalamalı, hırs göstermeli, gerekirse yarışta sonuna kadar zorlamalı. Kimi'nin kontrat senesinde kendini kasıp sonraki senelerde yattığını çok gördüm, bu sezon da Ferrari'de kalmak için bu kadar iyi yarıştı zaten. Yoksa etliye sütlüye karışmadan takıldığı yarış çok.

    Taze kan her zaman iyidir, hele ki Leclerc gibi en az Verstappen kadar yetenekli bir genç ise.
    Kimi için sadece yarışmak önemli, bunun haricinde röportajlar, ödül törenleri, sponsor aktiviteleri vs. onun umurunda olan şeyler değil. Bunu çoğu kez kendisi de belirtmiştir. Son basın toplantısında üçüncülük için söylediği şeyler de tamamen kendi düşünceleri, oraları da gülümseyerek söylüyor. Herkesin koşarak ödül almaya gideceği bir ortamda Kimi'nin ödül törenini önemsememesi onu tüm gridden farklı şeylerin başında geliyor zaten. Bunda dalga geçilecek ya da eleştirilecek bir şey yok, sadece bu onun kişiliği ile alakalı bir durum.

    Kimi'nin ikinci Ferrari kariyerinde sadece son iki sezon nispeten rekabetçi otomobile sahipti, iki sezonda da iyi performans gösterdi zaten. Eğer otomobil zirveye oynayacak performansta, yarış kazanabilecek tempoda ise o zaman Kimi'nin de performansı ve motivasyonu artıyor, aksi halde durum tersine dönüyor. Ferrari'nin ortada olmadığı 2014 sezonunda Kimi'nin performansı (bana kalırsa kariyerinin en kötü sezonuydu) ve Ferrari'nin yarışlar kazanabildiği, bazı pistlerde en hızlı otomobil olduğu 2018 sezonunda ki performans farkı bu dediğimi destekler nitelikte.

    Ferrari'nin iki pilotu da şampiyonluk kovalamalı kovalamasına da hem geçen sezon hem de bu sezon daha rekabetçi bir Ferrari olmasına karşın Vettel'in de Hamilton'a şampiyonluk yolunda ciddi bir sorun çıkaramadığını gördük. Ferrari'nin kağıt üzerinde birinci pilotunun bile bu durumda olduğu bir ortamda sadece Kimi'yi eleştirmek de pek doğru gelmiyor bana. Kaldı ki Kimi, bu sezon hiçbir hatası olmamasına rağmen 4 kez yarış dışı kaldı, bunlar olmasa şampiyonayı Vettel'in önünde bile bitirebilirdi.

    Yazında şiddetle katılmadığım yer "Kimi'nin kontrat kapmak için kendini kasması" kısmı oldu. (Bu dediğini genelde NBA oyuncuları yapar, F1'de bunu hiç duymadım.) Herhalde tüm gridde kontrat kapmayı önemsemeyecek tek pilot Kimi'dir. 2007 sezonunda şampiyon olmuş, yarışlar kazanmış, pole pozisyonları almış, 100'den fazla podyum görmüş kısaca kanıtlayacak hiçbir şeyi kalmadığı gibi zamanında 2010 sezonu için yarış galibiyetleri için savaşan McLaren ile yarışma fırsatı varken bunu önemsemeyip henüz 30 yaşında F1'i bırakmış birinden bahsediyoruz. Kontrat kapmak için kendini kastığı yorumu belki bazı pilotlar için geçerli olabilir ama Kimi için kesinlikle değil. Aksine Ferrari ne kadar iyiyse Kimi de o kadar iyi performans gösteriyor.

    Leclerc'i bu sezon çok beğendim, ama bana kalsa bir sezon daha Kimi'yi tercih eder, önümüzdeki sezondan itibaren Leclerc'i takıma getirirdim. Ama artık bu konuda ne kadar konuşsak da boş, kararlar verildi. Umarım Leclerc de Ferrari'de başarılı bir sezon geçirip orada kalıcı olmayı başarır.




  • Bir yabancı arkadaşım gelecek sene Bottas yerine Ocon'un yarışması gerektiğini savunuyor. Nedeni ise Hamilton'ın 1, Bottas'ın 5. olmasının bir Mercedesliye yakışmamasıymış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MichaelTownley

    Bir yabancı arkadaşım gelecek sene Bottas yerine Ocon'un yarışması gerektiğini savunuyor. Nedeni ise Hamilton'ın 1, Bottas'ın 5. olmasının bir Mercedesliye yakışmamasıymış.
    bottas iyi bir pilot değil zaten silverstone-macaristan-çin-rusya buralarda hep hamiltonun arkasını korumaya çalıştı ama hiç başarılı olamadı savunma yapamadı rahatça geçildi.oconun zaten mercedes pilotu olacagı belliydi bottasın kontrat süresinden.
  • Zaten bende onu anlamıyom arkasını korumak nedır yahu senınde bı karıyerın var kendıne göre yarıs begenmezlerse göndersinler resmen rezıllık he son yarısları anlarım son bı kac yarıs takım arkadasın sampıyon olacaktır eyw. ama daha basta baslıyor bottas mercedese hiç yakısmıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SxDark

    Zaten bende onu anlamıyom arkasını korumak nedır yahu senınde bı karıyerın var kendıne göre yarıs begenmezlerse göndersinler resmen rezıllık he son yarısları anlarım son bı kac yarıs takım arkadasın sampıyon olacaktır eyw. ama daha basta baslıyor bottas mercedese hiç yakısmıyor.
    rusyada yerini verdikten sonra telsizden tekrardan yerimi geri alacakmıyım diye acınası bir soru sormuştu podyumdada trip atıyordu toto amcasıda telsizden gönlünü almaya çalışıyordu.
  • ne mercedes nede gündüz feneri hamilton şampiyonluğu haketmedi... hilelerle şampiyon oldular...
  • L.Hamilton kullanıcısına yanıt
    hoşt... hamilton denen gündüz feneri renginden ve takımından dolayı kollanmasa hile yapa yapa şampiyon olamazdı...
  • MichaelTownley M kullanıcısına yanıt
    dedi merso kölesi... troll...
  • Bottas Mercedes'e gelmeden önce Williams'ta istikrarlı ve neredeyse hata yapmayan bir pilottu. Zaten bu performansı ve Rosberg'in şampiyon olduktan 1 hafta sonra emekliliğini açıklaması ile bir anda kendisini Mercedes'te Hamilton'ın takım arkadaşı olarak buldu. Geçen sezon yine fena bir performans göstermedi ama bu sezon ki performansı tamamen rezalet. Bu sezon tam 11 yarış kazanmış bir otomobil olan Mercedes ile hiç yarış kazanamadığı gibi üstüne pilotlar şampiyonasını Verstappen'in bile ardına düşerek beşinci bitirdi. Bu sezon yarışlar ilerledikçe performansı geriye gitmeye devam ettiği için Mercedes de bazı yarışlarda Bottas'ı Hamilton'ın kalkanı gibi kullandı. Bu görevi de sadece Hamilton'ın rekorlarına yardım edip, onu hiç zorlamamasıyla layığıyla yerine getirdi Bottas. Rusya'dan sonra "Mercedes, Bottas'a yarış kazandırır bu sezon" demiştim ama hiç yarış kazanabilecek bir performans da gösteremedi. Bu sezon yarışan diğer pilotları Bottas'ın yerine Mercedes koltuğuna oturtsak eminim gridin yarısı ondan daha iyi performans gösterirdi. Zaten bu sezon son şansı, bu sezona benzer bir performans göstermesi halinde 2020'de koltuğunu Ocon'a kaptırır. Bence şu anda gridde Mercedes'i Bottas'tan daha çok hak eden çok pilot var.

    Bottas kötü bir pilot değil ama Mercedes de ona bir gömlek fazla geliyor gibi. Orta sıralarda bir takımla daha iyi işler çıkartabilir, kariyerinde Williams'ta yaptıkları tam da buydu.




  • Sercann35 kullanıcısına yanıt
    mercedes bottası harcadı... vasat takımdan başka ne beklenir ki... hamilton denen gündüz fenerini kollar kollatırlar anca...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MichaelTownley

    Bu mesaj silindi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 4Yankee



    Alıntıları Göster
    Tm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mercedes ile ferrari arasındaki fark baya büyük oldu. 0.7 saniye
  • Açıkçası bu kadar fark beklemiyordum.
    Ancak Bu pistte sıralamalarda genelde kötüyüz zaten.
    Bakalım yarışta neler olacak.
    Uzun turlarda mercedesin arka lastik açındırdığına dair bilgiler var.
    Yarışta bu sorunla başbaşa kalırsa mercedesler, o zaman bir şansımız olacak.
  • Bottas temiz bir yarış çıkardı galibiyeti hak etti. Mercedes hızlı Ferrari yavaş vs geçiyorum bunları. Bu konuda yapacak bir şey yok.

    Leclerc Vettel ile farkı 1 saniyenin altına indirdi. Hemen ardından 3-4 saniyeye çıktı fark. El insaf be Ferrari. Daha ilk yarışta böyle emir vereceksen ne diye aldın Leclerc'i. Bırak potansiyeli neyse göstersin çocuk. Bir hafta sonu zevkimiz vardı onun da içine edecekler bu sene anlaşıldı.

    Ne varsa RedBull'da var. Geçen sene aslanlar gibi kapıştırdılar pilotlarını. Max'a helal olsun, altındaki arabadan en iyi verimi alıyor.

    Edit: Şimdi dinledim mesajı, Leclerc soruyor Seb'in arkasında mı kalayım diye. Bu kafayla gidersen senden bir yol olmaz Leclerc.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EBF85AD14 -- 17 Mart 2019; 14:3:0 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.