Şimdi Ara

FORMULA 1 GRAND PRIX DE MONACO 2015 Monte Carlo (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
3.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Rezalet bir hata yaptı mercedes takımı. Rosberg üst üste 3. Monaco galibiyetini almış sennadan sonra, takıma ne kadar teşekkür etse az

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baştan sona sıkıcı geçen yarış Maxin acemice atağından sonra biraz hareketlendi ama Hamiltonun birinciliği gitti.Burada hata kimde bakmak lazım sonuçta pilotların da pite girmiyorum deme şansı var.Bu olayın altında da komplo teorisi aramanın hiç anlamı yok.Bu adam geçen yıl bu takımla şampiyon oldu ve bu senede en büyük adayı.Yani Mercedes müdahale etse Hamilton şampiyon olamazdı.Ayrıca böyle bir şeyi geçen yıldan beri hissetmiş olsa yeni sözleşme yapmazdı.Ne olursa olsun şu anda pistin en formda ismi Hamilton.

    Sonuç olarak sıkıcı bir yarış olduğunu;son turlarda biraz hareket geldiğini söyleyebiliriz.Ferrari-Vettel ikilisinden ise 2010-2012 Alonso-Ferrari benzeri sonuçlar göreceğiz gibi.Mclarenin ise daha yolu var.Bugün puan alsalar da dayanıklılık sorunları devam ediyor.
  • ben böyle bir hata böyle yanlış bir strateji görmedim kalmış şurada 10 küsür tur zaten bariyerin toplanması pist temizliği 5 tur sürdü 2 turda tur yiyen araçlara yol verildi 70. turda yarış başladı 8 tur içinmiydi bunlar??? lewisin ekibi ne içti çok merak ediyorum...
  • ilk defa hamilton'a sempati duydum. hakkı yenilen birini görünce dayanamıyorum yazık oldu.

    bi laf da rai'ye söylemek lazım da diyecek bir şey bulamıyorum sene sonu yollar ayrılır artık. orada Jules Bianchi oturacaktı ona da yazık oldu.
  • Mclaren olarak son sıralama turuna kalabilseydik ilk 5 araç içerisinde olacaktık ya. Geriden gelip puan kazandık. Hamilton'a üzüldüm para için gittiği takımı görsün ekibi görsün.
  • Mercedes ne yaptı? Herkes Hamiltona haksızlık yapıldığını konuşuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mercedes hamilton ile yapilan yeni yuksek ucretli anlasmanin diyetini pist uzerinde odettirmeye calisiyor.
    8 tur icin hickimse pite girmez ustelik gecisin cok zor oldugu bir pistte.

    gecen sezon ilk yarisi da bariz rosberg kayrilmaktaydi.su an yapilan da balans ayaridir

    alonso ya caart diye 5 sn cezasi veren hakemler ricardo yu gormezden gelirse hic iyi seyler dusunmeyecegim.

    bir satirbasi da kimi icin.miyadi doldu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YunotheKid

    Mercedes ne yaptı? Herkes Hamiltona haksızlık yapıldığını konuşuyor.

    Son turlarda durduk yere pite çağırdılar. Ve üçüncü oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Krone


    quote:

    Orijinalden alıntı: YunotheKid

    Mercedes ne yaptı? Herkes Hamiltona haksızlık yapıldığını konuşuyor.

    Son turlarda durduk yere pite çağırdılar. Ve üçüncü oldu.

    Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hamilton; geridekilerin de pit yapacağını sandığın,takımın kendisine dışarıda kal dediğini ama lastiklerin performansının düştüğünü düşündüğünden pit istediğini ve pitin ortak karar olduğunu açıkladı.
  • Yarış güvenlik aracı girmeden önce aşırı sıkıcıydı hatta bir ara izlemeyi bıraktım, tekrar açtığımda güvenlik aracı içerideydi, oradan sonrasını da heyecanlıydı zaten.

    Herkesin konuştuğu Mercedes'in "hatalı pit" kararını büyütmeye gerek yok. Sonuçta takım olarak kazanır ya da kaybedersiniz. Kimse saçma sapan komplo teorilerine başvurmasın. "Mercedes, Rosberg'i şampiyon yapmak istiyor" söylemleri fazlasıyla saçma. Pit kararının takımca tartışılarak alındığını, çünkü Hamilton'ın lastiklerinden şikayet ettiğini okumuştum. Eğer okuduklarım doğruysa alınan pit kararı, o an için oldukça normal bir karar olmuş. Zaten aldığınız kararların, yaptığınız stratejilerin doğru ya da yanlış olduğunu yarış bittikten sonra anlarsınız, o anda kararınızın hatalı olabileceğini nereden bileceksiniz. Kısacası bu olay fazla büyütülmemeli ve sıradaki yarışlara bakılmalı.

    Ferrari'den Vettel, şansı ile 2. sırayı aldı. Şanstan kastım Mercedes'in pit kararı tabii ki. Raikkonen ise 6. oldu ama Ricciardo-Kimi temasından ötürü Ricciardo'ya ceza verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Eğer ceza gelirse Rai de bir sıra yukarı çıkacaktır. (Yarış esnasında kaçırmış olabilirim, ama sanırım bu konuda henüz karar verilmedi.)

    Max Verstappen'in kazasına da değinelim... Açıkçası böyle bir hatayı Maldonado bile yapmazdı herhalde, ya da "Maldonado'yu kıskandıracak bir hata yaptı" diyelim sonuçta Maldonado'dan bahsediyoruz. Bu kaza, gridi para uğruna çoluk çocukla doldurmanın sonucundan biri ve bunların devam edeceğini de düşünüyorum. Sene başında da bu durumu eleştirmiştim, nitekim haklı da çıkıyorum. Kaza anını dikkatlice izledim. Verstappen, artık bariyerlere vurması kesinleştikten sonra dahi direksiyonu tutmaya devam ediyor. İşte burada yukarıda yazdığım "çoluk çocuk" tabiri devreye giriyor. Biraz tecrübeli ya da birkaç yaş daha büyük bir pilotun o tür bir davranışta bulunacağı düşünmüyorum. Bilmeyenler için anlatalım. Pilotlar pist dışına çıkıp kaza yapacaklarını anladıkları anda otomobili, bariyerlere yan şekilde vurmayı denerler, bunu yapma şansları yoksa yani direkt aracın ön tarafıyla bariyerlere çarpacakları kesin ise, otomobil bariyerlere vurmadan önce pilotlar ellerini direksiyondan çekip, dizlerinin üstüne koyarlar. Çünkü o anda oluşan G kuvveti ile direksiyonu tutan el ve kolların kırılma tehlikesi vardır. Max Verstappen kazadan yara almadan kurtulduğu için oldukça şanslı. Umarım Formula 1'i yönetenler bu yaştaki çocukların pilot olarak gride sürülmelerine en azından bundan sonra engel olurlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sercann35 -- 24 Mayıs 2015; 19:01:26 >




  • Bernie'nin son açıkalamaları Hamilton'un kasıtlı olarak yapıldığını düşündüğüm puan kaybı felan düşününce iyi olan kazansın olayını yerle yeksan ediyorlar.Formula 1 izlediğimizi sanıyoruz bizlerde.
  • Max Verstappen'in okadar cok sert atağı + drs Grosjean'in dediği gibi "aptalca" bu tarz hareketlerle çok riske sokuyor ayrıca Hamilton'ın Güvenlik aracının girişinden 1 tur sonra pitstop yaptırmaları çok saçma oldu insanı farklı şeyler düşünmeye itiyor
  • Bernie Ecclestone: "Totto'nun üzerinden Mercedes tişörtünü çıkarırsanız, Almanya'da sokaklarda kimse O'nu tanımayacaktır."

    Düzenleme: fakir-fukara, garip-gureb-a edebiyatı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derincan -- 25 Mayıs 2015; 14:53:54 >
  • Mercedes:Safety car,safety car so we are staying out.

    Hamilton;Are you sure is the best thing to stay out?These tyres have lost their temparature.Everyone is going to be on options now.

    Mercedes:ok copy copy box.


    Hamilton ve takım arasında pitten önce geçen konuşma.takım güvenlik aracı ve pistte kalıyoruz diyor Hamilton bunun üstüne dışarıda kalmanın en iyi şey olduğuna emin misiniz diyor ve lastiklerin ısısını kaybettiğini ve herkesin opsiyon lastiklerine geçeceğini söylüyor.Bunun üzerine de takımdan anlaşıldı pite gelebilirsin cevabı geliyor.

    Komplo teorilerini bitirmesi açısından çok net bir konuşma.
  • Bu telsiz konuşmasıyla;
    2014 yılında FİA ile birlikte Mercedes-AMG'nin 2017'ye kadar kullanılacak 1.6 Lt. V6 turbo motorlarının tasarımını gerçekleştirirken, aynı rakibiyle, Ferrari'nin salt sürekli aero dinamik güncellemelerle ve Pirelli verileriyle Monaco'da nasıl kapışmaya çalıştığını izah ettiğiniz için teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.