Şimdi Ara

Formula 3 Sürücüsü Olmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
6.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selamlar arkadaşlar, araştırdım ve neticede genellikle sponsor, çok para, çok çok para gibi cevaplar buldum... fakat futbolda hakem/antrenör olmak isterseniz federasyondan kursuna gidersiniz parasını verirsiniz ve olursunuz, yetenekliyseniz de yürürsünüz. formula 3 için ( daha alt seviyesi var mı bilmiyorum ) , nereye başvurabilirim, kimle muhattap olup pilot yeterliliği için sertifika alabilirim ? yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler



  • Almanya da futbol gibi ligleri olduğunu biliyorum ama Türkiye de herhangi Bi şey yok ne yazıkki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Formula 3e gelen kadar daha neler var neler. F3e kadar çıkmayı başaran sürücler paranın yanında ayrıca yaklaşık 7 8 yaşlarından itibaren kartingle spora başlamış olup hem karting şampiyonalarında hem de Formula BMW veya F3000 tarzı serilerde yarışmış oluyor yıllar boyunca zaten.
    Öyle pat diye F3e başvurup girebilmek oldukça zor olsa gerek.
  • » Nasıl yarışçı olunur?
    Otomobil yarışlarına katılabilmek için, iki önemli aşamayı tamamlamak gerekir: lisans almak ve yarışacak otomobili / bütçeyi temin etmek. Lisans alma kısmıyla ilgili detayları, TOSFED´in web sitesiwww.tosfed.org.tr ´de bulabilirsiniz. Ama kısaca özetlemek gerekirse, Federasyon’a bir başvuru yapılması, bu başvuru sırasında çeşitli evrakların verilmesi ve lisans alınacak branşa göre belli bir yıllık lisans bedelinin yatırılması gerekir. Lisans alındıktan sonra, katılınan her yarışta belli miktarlarda kayıt parasının, yarışı düzenleyen organizatör kulübe ödenmesi gerekir.

    Yarışlara katılımın ikinci aşaması öncesinde, yarışılacak branşa karar verilmelidir. Öncelikli olarak otomobil ile yarışılacaksa tırmanma ve otokros, pistte yarışılacaksa karting ile başlanması, hem sporcunun kendini geliştirmesi hem de bu branşların maliyetinin nispeten daha düşük olması nedeniyle, sporcunun yararına olacaktır.

    Genel olarak, ralli ve pist yarışlarına katılmanın maliyeti daha yüksektir. Sporcunun bazı kategorilere günlük hayatta kullandığı otomobille katılabileceği oto-drag (kalkış) yarışları da, en ucuz seçenekler arasında yer almaktadır. Klasik otomobil yarışlarına katılmak için, klasik statüsü kazanmış 25 yaş üstü bir otomobile, off-road yarışlarına katılmak içinse 4 x 4 bir arazi aracına ihtiyaç vardır.

    Otomobil temini konusunda, genel anlamda üç farklı seçenek mevcuttur: a) yarış versiyonu bulunan binek bir otomobilin alınması ve yarışlara hazır hale getirilmesi, b) hazır bir yarış otomobilinin satın alınması, c) lisanslı marka ve takımların hazırladığı bir otomobilin yarışlar için kiralanması.

    a) seçeneği, güvenlikle ilgili tüm önlemlerin alınması (roll-barlar, yangın söndürme sistemleri vs) ve diğer mekanik modifikasyonlar (motorun kurallara göre modifiye edilmesi, süspansiyonun değiştirilmesi vs) gibi işlemler nedeniyle oldukça yüksek bir maliyet anlamına gelmektedir.

    b) seçeneği, hazır bir yarış otomobilinin alımı sebebiyle uzun vadeli olarak yarışmayı düşünen ve belli bir bütçeye sahip olan sporcu adayları için daha uygun bir seçenektir.

    c) seçeneği kendisini denemek isteyen ve spora yeni başlayan adaylar için aslında en uygun seçenektir. Bahsedilen takımlar, yarış bazlı otomobil kiralaması yaptığı için düşük bir bütçeyle spora başlama şansı mevcuttur.

    Otomobil temini dışında, sporcuların yanmaz tulum, yanmaz içlik, balaklava (başlık), kask, eldiven, yarış ayakkabısı ve bazı branşlarda baş ve boyun destek sistemi HANS edinmeleri gerekmektedir.

    İlk iki seçeneğin tercih edilmesi halinde, otomobilin işletme maliyetlerinin de (yedek parça, lastik, benzin, teknik ekip harcamaları vs) hesaba katılması gerekmektedir.

    Ralli ve pist yarışlarına katılmayı düşüne sporcu adaylarının, yarış eğitimi almaları tavsiye edilmektedir. Pist branşında, bu eğitim alınmadan Türkiye Şampiyonası’na katılabilmek mümkün değildir. TOSFED tarafından tanınan yarış eğitimleri aşağıda yer almaktadır:

    Volkan Işık İle Ralliye İlk Adımwww.imk.org.trwww.deltasport.org
    Safari Motorsport (Pist Eğitimi –Hakan Dinç)www.safarimotorspor.com
    90 Auto Academy (Pist Eğitimi)http://90autoacademy.com/

    Kısacası, yarışlara katılmayı düşünen sporcu adaylarının ciddi bir çaba harcaması gerekmektedir. Dolayısıyla TOSFED´e veya bana zaman zaman yapılan ‘Ben yetenekliyim, beni eğitin’ ya da ‘Ben yarışmak istiyorum, beni bir deneyin görün’ benzeri taleplere cevap verilmesi mümkün değildir.


    Not: Alintidir .
    Alinti sahibi Serhan ACAR

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • blueandgreen B kullanıcısına yanıt
    D-NZ-93 dediği gibi
    F3 de başarılı olup f1 de çıkabilinir.(niki lauda) gibi
  • yardimlariniz icin cok tesekkurler arkadaslar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiyede üniversitelerde bulunan formula student takımlarıyla iletişime geçeblirsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.