Şimdi Ara

???FORUM KURALLARINI SORGULAMAK???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bilindiği gibi herkes bu foruma üye olurken bir kurallar kısmını okumak ve onaylamak durumunda kalıyor.bu uzun uzaya olan forum kuralları kısmını kaç kişi okuyor bilmiyorum ama ben iyice inceledim ve şu kanıya vardım:
    --Birincisi tamamen maddelerden oluşan bu kurallar karmaşası çok uzun,okumak sanırım öyle ki çoğumuz tenezzül bile edip zahmete girmez.hiç bir forum sitesinde de rastlanmaz.
    --İkincisi hiçbir kural buradaki kullanıcıyı koruma altına alma yada onun haklarını savunmayla alakalı değildir.sayın gun oksay daha içerikli vede kullanıcıyı kollayıcı maddeler koyabilirdi.
    --burada anlaşıldığı üzere (kurallar) sadece mod ve adminleri kollamak vede onlara tanınan geniş yetkilerle kişileri asıp kesmek değil öğretici vede en azından ceza verirken daha duyarlı ve en azından ikaz edici olabilirler.
    --topu sadece moderatorlere yetki vermekle değil daha kapsamlı ve üyelerin daha anlaşılır biçimde kabul edilmesi istenebilir.
    --yapılan hataların çoğuna moderatorler cevap vermek zorunluluğu hissetmemeli gerekirse özel mesajla uyarılabilir yada aleni uyarılarda bulunabilmelidirler.
    --forumları dolaştığımız zaman moderator (albay) ların genelde alaycı bir uslupla değil daha yapıcı bir şekilde yaklaşımmda bulunabilmeli ve moderatorluk yada administratorluğun verdiği ağırlık ve sorumluluğu bilmeleri gerekmektedir.
    --gözlemlediğim kadarıyla bu forumda rütbe sistemi uygulanmakta ve umuyorum ki rütbelerde daha kıdemli olanlara biraz daha musamaha gösterilmeside fayda olabilir,bunun sebebine gelince 1000-1500 post yada her nekadarsa bilemiyorum tüketmiş bir insanın ne kadar engin bir bilgiye sahip olduğu zaten kanıtlanmış olmaktadır.
    sonuç olarak
    Lütfen bilgi bir hazinedir ve bu hazineyi basitçe tüketmeyelim...biliyoruz ki emek saygı ister...

    tüm ceza almış ve alacak olan kıdemli arkadaşların anısına..

    şimdi sayın modlar, bu özeleştiri karşısında çıkarın bakalım banlama veya engelleme yada ceza verme sopalarınızı..

    not: kurallara aykırı herhangi bir unsur yada yazı kullanılmamıştır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ice cube -- 24 Eylül 2005, 0:02:18 >







  • Son cümlenden sonra ceza almış arkadaşlarım için forumda genel af istiyorum diyecekmişsin gibi geldi. :)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mika_hakinen

    Son cümlenden sonra ceza almış arkadaşlarım için forumda genel af istiyorum diyecekmişsin gibi geldi. :)


    hayır kesinlikle sadece haksız yere harcanan kıdemli arkadaşlara dikkat çekmek istedim..
  • modlar iyiler de şu konu dışında bari 2 dakikayı 1 dakikaya indirseler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kkslyyldz

    modlar iyiler de şu konu dışında bari 2 dakikayı 1 dakikaya indirseler.


    modlar sence demek iyi ne diim daha ...bende zaaten kötü demedim ama duyarsızlık var gibi..
  • Bu foruma sadece olgun insanlar üye olmuyor.O yüzden yöneticiler hak edene ceza verdikleri zaman asıp kesmiş gibi görünüyorlar.

    Bu forum kullanıcılarına yarar sağlıyor olmasaydı üye sayısı bu kadar hızlı artmazdı.Bundan emin olabilirsin.Kurallar adminleri ve modları kollayan kurallar değil.Onların yetkilerini belirtmek için oraya koyulmuştur.Bu tip bir iş yaptıkları için özel statüde olmaları doğal karşılanmalıdır.

    Başka bir sitede admin olduğum için nasıl bir zorluk olduğunu iyi biliyorum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: jakoben

    Bu foruma sadece olgun insanlar üye olmuyor.O yüzden yöneticiler hak edene ceza verdikleri zaman asıp kesmiş gibi görünüyorlar.

    Bu forum kullanıcılarına yarar sağlıyor olmasaydı üye sayısı bu kadar hızlı artmazdı.Bundan emin olabilirsin.Kurallar adminleri ve modları kollayan kurallar değil.Onların yetkilerini belirtmek için oraya koyulmuştur.Bu tip bir iş yaptıkları için özel statüde olmaları doğal karşılanmalıdır.

    Başka bir sitede admin olduğum için nasıl bir zorluk olduğunu iyi biliyorum.


    dostum sana katılamıyorum benim gözümde herkes eşittir kimse daha üstün yada farklı yaratılmamıştır.
  • 22(Eylül)sinde üye olmuşsun daha nerden biliyorsun modların duyarsız olduğunu...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ensar

    22(Eylül)sinde üye olmuşsun daha nerden biliyorsun modların duyarsız olduğunu...


    forumları gezer vede modların yazdıklarını okursan sende anlarsın ama bence sen sadece yazmak için yazıyor gibisin.ben bir foruma üye olduğum zaman önce bir içerik vede alt yapısına bakarım.takibe edebildiğim kadar vede okuyabildiğim kadar her ufak hatada bir ban olayı gerçekleşiyor ki bunları pm leştiğim kişilerden de gerekse msn deki dh üyelerinden de biliyorum.sende belki benden çok önce üye olmuş olabilirsin ama bir forum vede site karakter analizi olayı vardır.modlar bence sadece ceza vede banlama yada yazı editleme veya (moved) taşıma ile ilgilenmemeliler.biraz anlayış lütfen.kıdemli arkadaşlarımın çoğu soğmuş durumda.bu belki dh yöneticilerinin hiç umurunda olmayabilir ama sanıyorum ki içlerinde cevherler olan arkadaşlarımız da bulunmaktadır,demek istediğim bunları kaybetmeyelim.yeterli kıdem almış olan arkadaşlar zaaten tüm kuralllardan haberdardır.hanginiz hata yapmıyor ki..?




  • hiçbir suç cezasız kalmamalı.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ensar

    hiçbir suç cezasız kalmamalı.


    kalıplaşmış sözler artık bunlar aşılmalı derim...
  • cok haklisn ice cube thankss
  • dostum 84686 üyesi olan bir forumu yonetmesi dışarıdan gorunduğu gibi kolay değil kaldı ki modlarla ilgili hiç bir gorusune katılmamakla beraber
    quote:

    İkincisi hiçbir kural buradaki kullanıcıyı koruma altına alma yada onun haklarını savunmayla alakalı değildir.sayın gun oksay daha içerikli vede kullanıcıyı kollayıcı maddeler koyabilird
    askeriyeyi dusunecek olursan o kadar kişiyi yonetmek için disiplini sağlamak için çok sert kurallara sahip ve şunu unutmamak gerekir ki toplumların olduğu yerde belli başlı kurallar mevcuttur bunlar sevgiyi saygıyı disiplini hoşgoruyu Vs Vs sağlamak amacıyla konulmuş kurallardır lutfen sunu unutmayalım bu sitede olabilecek herhengi bir olumsuz olay karşısında kullanıcılardan once sitenin adına ve yanında gun oksara leke geleceğini unutmayalım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Benzodiazepin -- 24 Eylül 2005, 1:04:34 >
  • artı şunu eklemek isterim uye olunurken onyalanan kurallar sitenin ve forumun kullanım kurallarıdır zaten bu kuralların içinde kullanıcıyı koruma amçlı bir şeyler aramak çok yersiz
  • Modların şahsi hareket ettiği mevzular var ve bu nefsi hareketleri bazen gerçektende kıdemlilerin çıkıp gitmesine neden oluyor. Aynı mekanda yaşadığım ve burada konulara katkıda bulunmak isteyen arkadaşımın sinir küpüne döndüğü gün merak edip üye oldum buraya ve arkadaşımın haklı olduğunu gördüm. Özellikle ingilizce başlıklarını tek konu halinde organize bir şekilde idare edip bir çok dile gelen talepler nedeniyle cevap veriyor ve kaynak sağlıyordu. pkk ile ilgili bir topike verdiği tepkiden dolayı ceza aldı ama cezası bitiği halde artık gelmiyor.Zaten onun açtığı topiki modlar silmişler bu çok ayıptı.Ceza aldığı topik başka silinen topik başka.Yani iş kıllığa bindirilmiş.


    Ben işim düştüğü için takılıyroum arada sırada sorularımın cevabını alıyorum.Buraya arkadaşımın yaptığı gibi sahip çkıp bir şeyler vermek niyetinde değilim.Çünkü öyle yapınca ona yapılanları görünce iştah kalmıyro insanda.

    Sağol quazar (Her ne kadar yan komşum olsa da bu gurbette burdan da selam




  • demek herkes hayatından memnun..?
  • memnun olmasak burada olmazıyız zaten dimi arkadaşım
  • yaklaşık 3 4 ay öne bende bu yüzden general bi arkadaştan güzel bi ceza almıştı hemde duble



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cck_ylmzzz -- 24 Eylül 2005, 20:41:06 >
  • Biz de hiçbir üyemizin bırakıp gitmesini istemeyiz ama sonuçta kurallarımız vardır. Bunlara üyelerimizin uymalarını istemek de hakkımız.

    Birisini görmezden geldiğimiz zaman buna niye müsamaha gösteriyorsunuz diye tepkiler alıyoruz. Ben şahsen eski üyeleri daha çok seviyor olsam da onlardan gelen yanlış hareketlere daha çok kızarım. Kural dışı topiği yeni bir üye açsa normalde kuralları okuyup bilmesi gerektiği için kızmam gerektiği halde hiç tepki vermeden sadece silerim ve sebep olarak kural dışı yazarım. Ama aynı hatayı günlerce forumda gezmiş birisi yaparsa artniyet ararım.

    Kuralların uzun veya sıkıcı olması bizi kesinlikle bağlamaz. Zaten aşırı bir kural da yok. Çoğu forumda warez paylaşımı serbest olduğu için bunun bizde yasak olması aşırı yadırganıyor sadece. Sanki normalinin serbest olması gibi bir anlayış var. ice cube peki sen olsan nasıl kurallar yazardın bize bunu söylersen memnun olurum.

    Bir de küfür meselesi. Anlamadığım şu ki; insanların bazen burayı kahve sanıp ağzına gelen lafları söylemesi. Kısaltma da olsa küfür kullanmayın diyoruz ama nedense bazıları hala kendine çeki düzen vermiş değil. Forumda küfür istemiyoruz, sebebi ne olursa olsun.

    Bir de bu küfür edenler "Vatan, Millet, Sakarya edebiyatı" yaparak veya ortaya kimi zaman dini, kimi zaman siyasi sebepler, kimi zaman da -buna artık akıl, sır ermiyor- Atatürk'ü katarak küfürünü haklı göstermeye çalışıp zeytinyağı gibi üste çıkmaya çalışırlar. Küfür için hiç bir sebebi haklı gösteremezsiniz bana. Birilerine küfür edecekseniz, kendiniz bir forum kurup orada doya doya milleti kalaylarsınız. Ancak akl-i selim görüşlere yer veriyoruz. Burada yazmanız için dikkat etmeniz gerekir. Kendinizi kaybederseniz bu bizim sorunumuz değil. Vatan sevginizi küfür etmeden, sadece düşünerek yazı yazarak göstermenizi istiyoruz. Ne yani marifet olarak görsem ben de açarım bi üst konu, basarım küfürü, ama bunun marifet olduğuna inanmıyorum kesinlikle. Bu bir acizliktir bence. Bundan dolayı "vatan haini" veya "Atatürk düşmanı" damgası yeme pahasına üyelere ceza veriyoruz.

    salihaybey,
    quasar'ın açtığı topic incelendi ve yasal olmayan kaynaklar olduğu tespit edildi. Yoksa biz de üyelerin ingilizce öğrenmesini isteriz. Ama piyasada 100'lerce dolara satılan bir setin de burada bedavaya dağıtılmasının bizi ne duruma sokacağını bilmeniz gerekir. Ben o firmaların resmi sitelerinden linki var mı diye sordum olumsuz cevap aldım. O yüzden silmek zorunda kaldık. Ama o topic için ceza vermedik.

    Topiği açan arkadaş,
    Siz de önceki kullanıcı adınızı söylerseniz sizin de neden ceza aldığınızı burada söylerim. Ama bana yeni üyeyim diyerek bir yalanın ardına sığınmayın.

    Ayrıca
    quote:

    dostum sana katılamıyorum benim gözümde herkes eşittir kimse daha üstün yada farklı yaratılmamıştır

    ile
    quote:

    gözlemlediğim kadarıyla bu forumda rütbe sistemi uygulanmakta ve umuyorum ki rütbelerde daha kıdemli olanlara biraz daha musamaha gösterilmeside fayda olabilir,

    Bu iki sözünüz arasında tutarsızlık var yalnız .

    Bizim gözümüzde de kurallara uyan her üye eşittir zaten. Bazıları üyelerin şikayetiyle birileri forumdan atılıyor sözleri de hatalı. Değerlendirilip öyle yaptırım uygulanıyor. Ama geldiği gün reklam yapıp küfür eden bir üyeyi kilitleyip bir daha açmıyoruz. Bunu eski bir üye yapsa süreli ceza alıyor. Bu da kıdemli üyelere yapılan bir ayrıcalıktır.




  • Mevlüt Bey buradayken size sorayım.Kurallardaki CnnTurk ile ilgili yazılı olan madde tam olarak ne anlama geliyor?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.