Şimdi Ara

Forum ve gençlik ne hale gelmiş..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar ben 2004 de bu foruma dahil oldum, hep hayatımda olan bir site oldu, şimdi gençlere bakıyorum da konular hep aynı maalesef, para, ekonomi, gelecek kaygısı, yaş sorunları. eskiden burada hiç ekonomi konuşulmazdı, hep makara dönerdi çok efsane zamanlar yaşadın özellikle 2007-2012 arası. şimdi gerçekten sizlerin kaygılarını anlıyor ve sizler adına çok üzülüyorum, nasıl bu hale geldindi :(


    Bir yerde zaman kırılması oldu da sanki biff tannen evreninde yaşıyor gibiyiz..




  • 2006'da başladım. HATIRLIYORUM. Ülkenin gençlerine şuan üzülüyorum. Buna kendim de dahil (30).. Ancak o dönemde herkes neşeli, eğlenceliydi. İstiklal caddesi Türkçeydi. Millet mekan önerirdi, konserler vs konusulurdu. Makaralar dönerdi. Oyun forumları bile canlıydı. Ne hale geldi ülke. Şimdi 15-25 yaş aralığındakilere üzülüyorum. En güzel zamanları boşa akıyor. Buna bende dahil. Şurada DSÖ'ye göre orta yaşlı olmama 5 sene kaldı.

  • En kısa zamanda o zamanlara dönmek dileğiyle hocam.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 2006'da başladım. HATIRLIYORUM. Ülkenin gençlerine şuan üzülüyorum. Buna kendim de dahil (30).. Ancak o dönemde herkes neşeli, eğlenceliydi. İstiklal caddesi Türkçeydi. Millet mekan önerirdi, konserler vs konusulurdu. Makaralar dönerdi. Oyun forumları bile canlıydı. Ne hale geldi ülke. Şimdi 15-25 yaş aralığındakilere üzülüyorum. En güzel zamanları boşa akıyor. Buna bende dahil. Şurada DSÖ'ye göre orta yaşlı olmama 5 sene kaldı.

  • .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-91EE1B1DA -- 30 Temmuz 2022; 3:12:5 >
  • 2010'da üye olmuştum 2010-2012 arası aktiftim baya o dönemde forumun zirvede olduğu zamanlardı, hatta eskiler 2008 yılını överlerdi hep ama 2010 yılı ayrı bir zirveydi aktiflik konusunda. Gerçekten sabahlara kadar açılan konular sayesinde eğlenirdik, hatta beraber günlerce uyumama etkinliği falan yapardık, efsane konular açılırdı.

  • vala içimde aynı sizin gibi birinin bi parçası var he, müstehak bu ülkem insanına xd.

  • ben 2012-2013 arasında üye oldum. şimdi üniversiteyim o yıllarda ünide olmak isterdim

  • Çok büyük troller dönerdi, efsane üyeler vardı komedi konular açılırdı. inciciler forumu hacklemişti neler neler.. hele 2. elde neler alır satardık.. vay be

  • ben 2004'de askerlik dönüşü üye oldum(yaş 28, biraz geç gittim)... teknolojiyi biraz daha iyi takip edebilmek için, o zamanlar internet vb. erişimim fazla değil...


    o zamanları, eski tip intel amd işlemcileri, uygun anakartları, sd-ddr ramleri agp ekran kartlarını özledim açıkçası... keşke teknoloji bu kadar hızlı ilerlemeseydi...



    konu başlığından bağımsız içimi döktüm... sorry...  

  • O zamanlar nüfus 67 milyondu şu anda 84 milyon bende 2012 de katıldım yaşım fazla yok o yuzden gençleri anlayabiliyorum 2013 e kadar bu kadar kötü değildi yine



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi patatessiz patso -- 8 Temmuz 2022; 18:13:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açık söyleyeyim 22 yaşında bir genç olarak yapabileceğinin en iyisini yapman gerektiği hissini, baskısını çoğunuz yaşamadınız bizler gibi o yüzden saçlarınız falan dökülmemiştir due tahmin ediyorum. belki teknoloji şimdiki kadar değildi ama şimdi elektrikli scooter, VR gözlük olsa ne işe yarar alamadıktan sonra.

    Şahsen ben şunu düşünüyorum bu zamanda doğduğum için mutlu olmaya çalışıyorum bi şekilde. Çünkü bu zorluk seviyesinde adam olabilirsem , ekonomik açıdan bağımsızlığımı kazanabilirsem kolay kolay devrilmem diye düşünüyorum. Sonuçta 2019- 2023 Türkiyesinde mental sağlığını kaybetmeden başarılı bi şekilde hayatta kalmak her yiğidin harcı değildir.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Harbiden 2007 2012 13 senesi harikaydı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 2007 de gelmiştim hiç karamsar konu hatırlamıyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • daha 3-4 sene önce kyk kredimi biriktirerek akdeniz tatili yapmıştım, şimdi yurtlar 800 falan olmuş diyolar yazık valla insanlara

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 17 yasindayken depresyon nedir bilmezdik, simdikilerin ici ölmüs. Yasadigi 4 duvardan disari cikmayi gozunde kahramanlik olarak goren bir nesil var. Nasil bir konfora alismislarsa, ayni konfor adamlarin zihinsel hapishanesine dönmüs.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 9 Temmuz 2022; 10:15:46 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İnan ki şurada en çok merak ettiğim şey o dediğin dönemlerdir. O dönemlerdeki dönen makaralara şöyle bi göz ucuyla baktım da harbi güldüklerim oldu.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 2005 sonrası başlayan ve yaklaşık 2013'e kadar süren ucuz kredi, düşük faiz, düşük kur, bol para ve inşaat yatırımlarıyla cahil kesimin büyük çoğunluğu mal mülk sahibi olunca özellikle 2013 sonrası kötüye giden ekonomiyi, özgürlüklerin kısıtlanmasını ve ülke yönetimin daha da kötüye gidişini göremedi. Hala da göremiyor.


    Bunun ceremesini ise yeni gelen kuşak yaşıyor işte. Bu kuşak hem çocukluğunu hem gençliğini hem de orta yaş dönemlerini konfor içinde ve mutlu şekilde yaşayamayacak. Üstelik iş hayatına da atılınca ekonominin kemer sıkan politikalarına ve yatırımların üretime yöneldiği, ithalat kısıtlamalı zamanına denk geleceği için harcamalarını planlı yapmak zorunda kalacak.


    Belki yaklaşık 10 yıllık toparlanma politikalarıyla 2030 dönemi çocukları bizim 2005-2013 dönemindeki ekonomik rahatlığı yaşayabilir.


    Üretime yatırım, bilimsel eğitim, özgürlüklerin geri verilişi ve planlamalı ekonomi politikalarıyla ekonomik olarak anca 10 yılda zor toparlanırız zaten. Tabi bu arada bir bölgesel veya dünya savaşı çıkmazsa şanslıyız.


    2005-2022 arasındaki nefret siyaseti ve ayrımcılık dili forumda net şekilde görülüyor. Büyük çoğunlukla saygı yok, yardımlaşma yok, en ufak farklı düşünceye tahammül yok, dinleme ve değerlendirme yok, düşünme zaten yok. Hızlı etiketleme var, herkesi hemen bir kılıfa sokma var. Neredeyse bütün konularda en fazla 5 mesaj sonra atışmalar başlıyor. Herkes kendi düşüncesini tek gerçek zannediyor.


    Maalesef.





  • Öncelikle eskiden donanım testleri çoktu millette para vardı bir ürün alsa mutlaka resimlerini testini burada paylaşırdı şimdi millette para yok sürekli yeni birşey alan da yok yapacak birşey de yok insanlar geçim sıkıntısı yaşarsa mutsuz olurlar mutsuz insan da gelip burada eğlenemez

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.