Şimdi Ara

Foruma Özellik Katanlara Rütbe (158. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
3.161
Cevap
28
Favori
72.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 155156157158159
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mesajlara anket ekleme özelliği gelebilir mi? Sadece konu açarak anket oluşturuluyor fakat o da her bölümde yok zaten. Süreli bir şekilde mesaj olarak anket açma özelliği gelmeli bence.

  • Birçok üyeyi ilgilendiren ve katılımlarının olabileceği bir konu/mesaj içerisinde, bu mesajı düzenleme yetkisi birden fazla üyeye tahsis edilebilir mi?


    Konu içerisinde etiketlenen her üye etiketlendiği alanı düzenleme imkanına sahip olabilir mi?


    Neden lazım? https://forum.donanimhaber.com/onemli-konular-onemli-uyeler-onemli-bilgiler--155252903 konusunda üyelerin bilgi alanını ve yeteneklerini yazdık. Ama konu sahibi daha sonraki zamanlarda ilgilenemeyebilir ve ya bahsedilmesi gereken üye sayısı çok artabilir. AYrıca her üyeyi en iyi kendisi tarif edeceğinden, kendisinden bahsedilen üyenin bahsedildiği yerde kendi bilgilerini sunabilmesi çok makbul olurdu. Farklı amaçlarla da kullanılabilir.

    @gun @powerstorm




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karafetva -- 6 Mart 2023; 15:18:51 >




  • Teknik bölümlerde açılan bir konunun hangi özel alanı ilgilendirdiğine dair renklendirme yapılabilir mi? Forum konu listesinde alanına özel bir renk ?


    Mesela elektronik bölümünde programlama mavi renkle, devre kurulumu yeşil renkle gibi. BU renkler konu başlığının rengi olabileceği gibi başlığın önünde yuvarlak simge de olabilir.

  • Yeni mesajlar kontrol ediliyor diye bir saçmalık var kaldırın lütfen şunu, Mesaj yazdığımız alanda fare ile seçmek işkence haline dönmüş, Resmen foruma özellik katacakken nasıl daha kötü yapabiliriz diye uğraşılıyor...


    Ayrıca bu kadar hala aktif ve fazla kullanıcısı olan bir foruma neden gece modu gelmiyor anlamış değilim, Lütfen şu siteyi örnek alarak benzer bir gece modu özelliği getirilsin;


    www.dpreview.com
    Forums: Digital Photography Review
    https://www.dpreview.com/forums
  • Topluca haberdar etme, etiketleme imkanı sağlanabilir mi ?

    Belirli sayının üstünde etiketleme olmuyor. Ama konu sayı değil, ilgi alanı. Mesela elektronik bölümü uzmanlarına acilen ulaştırmak ve danışmak istediği konunun fark edilmesi için; oluşturulmuş olan uzmanlık listesini etiketleyebilmek? Farklı farklı uzmanlık alanları namına konu açan kişi bir etiket numarası yazabilse ve ilgililerine komple bildirim gitse. Konu açan kişi uzmanlık listesini tanımaz ama ilgili kısayolu açtığı konuya eklediğinde uzmanlarına davetiye çıkarmış olur. Alanında uzman üye aradan çokça zaman geçse bile geldiğinde gerekli cevabı konuya yazar ve kaliteli konu oluşur. Bu sayede konu forum listesinde kaybolmuş olmaz.


    Bu etiketlenecek uzmanlar listesi hem farklı uzmanlık alanlarında oluşturulan listelerde tanımlanır hem de bu uzmanlık alanlarının herbirisini tek seferde etiketleyebilecek bir kısayolda. Mesela elektronik forumu sayısı f2144 adres kısmında. Bu bölümde 5 farklı uzmanlık alanı olsa, a,b,c,d,e gibi; a kısmını etiketleyecek kişi @f2144a yazdığında bu listeye tabi uzmanları etiketlese, @f2144 yazdığında da tüm listeleri etiketleyebilse? @f2144(a+b) gibi kombinasyonlar da olabilir. Yanı sıra başka uzmanlık konularının da farklı forum kısım numaralarından eklenmesi ihtimali de. Mesela mekanik bölümü f2623 adres kısmı sayısı ve robotik bir konunun mekanik özellikleri için e uzman çağırmak için elektronik+mekanik şöyle bir etiketleme; @f2144(a+b)+f2623


    Ayrıca bu liste bildirimleri de ilgili uzman üyelere a,b,c gibi özel uzmanlık alanından mı yoksa forumun tüm uzman listesinin eklenmesiyle mi geldiği de bildirilmeli. İnce bir nokta. Konuyu açıp da uzman ekleyen konu sahibi; eğer özel ilgi alanını tercih etmişse bu muhatap uzmanlar açısından daha önemli -ne yaptığını bilen bir konu sahibi demek-, yok direk komple forumun alayı uzmanlarını tercihlemişe bu biraz daha az önemlidir. Bildirimde "a uzmanlığınızdan dolayı etiketlendiniz" ve ya "uzmanlar toplu listesi üyeleri olarak etiketlendiniz" arasındaki fark.





  • Yönetimin çekinmeden üye hakkını hiçe sayması engellenebilir mi?

    Hiçbir etik değeri yokmuşçasına nasılsa meydan boş der gibi ...


    İçinde en ufak kural ihlali ya da sorun olmayan konu sebebiyle üst üste banlanmaktayım. Konuyu siliyorlar ve düzenleyip tekrar açıyorum ağır ban cezaları bölüm uzaklaştırmaları alıyorum. Sorun nedir diyorum ses yok.... Boyun eğmedikçe bekleyen uyarıları cezaya çeviriyorlar. Yani biz ne istersek o der gibi. Emaneten aldıkları forum yetkilerini utanmadan emanetin sahibine karşı kullanmaktalar.....


    Aslında sorunlaaaar çok fazla ve herkes şikayetçi. Bahsettiğim kısımlar artık fazlasıyla forumu kısadevre eder cinsten. Nasıl siyasi taraf tuttuklarına daha gelmedik. Tamamen masum konulara olan saldırıları bunlar....


    Konu Şu;

    """"Bu konunun gündemde olması, fikirsel ve insan kalitesi namına sürdürdüğümüz forum kültürüne yapılan haksızlıkların iptal olması içindir.


    ---->>> Forum patent diye konu açmıştım zamanında. Üyeler fikirlerini teknik olarak yarıştırır, mesajlar noter takibindedir ve tartışmada yer alan tüm üyeler fikirlerinin önemi neticesi, konuda ortaya çıkan patentten payını alır. Sizce forumun bu halinde mümkün müdür? Diğer taraftan siyasi vb tartışmalarda sırf bir taraf yenildi diye konuların yok edilmeye kalkışılması???


    Tüm internet sitelerine dairdir sözlerimiz. Forum emektarları ve bu emekleri kontrol edenlere dair. Belki bedavadan hizmet verdiğini düşünenler çalışıyor olabilir forumlarda. Yani bezmiş ve sorunlu kişilerle de muhatap olmaktan gerginleşmiş.


    ANCAAAAAAAAAAK!!!

    Ya forumu var eden ayakta tutan ve tüm derinliğini sağlayan forumcuların hakkını hiçe saymaktan çekinmeyen ve konularını da mesajlarını da derin fikirlerini de yerle bir etmeyi kendi benlik sıkıntısının etkisiyle hak sayanlar?


    - Forum üyelerinin orjinal olarak var ettiği ve gerçek zamanla sıralanmış fikirsel derinliği olan mesajları, nasılsa hesap soran olmayacağından talan edilebiliyor. Basit ve geçersiz bir şikayet sebebiyle ya da menfi bir ihtimalle, gerçeklik bile değil ihtimalle.


    - Taraf tutularak Adalet e aykırı menfi hamleler yapılabiliyor.


    - EN üst düzey ve basitçe taraf tutmayan forum yetkilisi bile yeri geliyor sorumluluk almamak için ayan beyan ortada olan bir hakka rağmen menfi davranabiliyor. (marka şikayetlerinde olağan bir şikayetin kaldırılması gibi.)


    - En önemlisi hata yapılmış olabilir ama kesinkes ispatladığınız ve aşikar bir gerçeğe rağmen hiçbir şekilde düzeltilmeyip hiçbirşey yokmuş gibi davranılabiliyor.


    Forumcular olarak farkında mıyız? Yazın neyin farkındaysanız;

    """""





  • Merhabalar,


    Teknik olarak ne kadar zorlar bilemem. Ama yazıyorum:


    Yanıtlar moderasyonla şak diye silineceğine, yazara gösterilecek şekilde dondurulmaya alınabilsin (Sonuçta bazen el emeği uzun bir yazı sakıncalı bir kelime yüzünden gidebiliyor). Gerekçe bildirilecek, düzeltme yapılmadığı sürece yayınlanmayacağı bilgisi verilecek. Böylece vay mesajım silindi krizleri azalır, forumdaşlar daha bilinçli olur.

  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt

    Dile getirdiğimiz ve getirmekte olduğumuz bir husustur. Üstteki mesajımda ve https://forum.donanimhaber.com/forumlarin-ve-forumcularin-hali-forum-yonetiminin-onemli-hatalari-forum-emegine-liyakat--155987027 konusunda incelenebilir. Hatta https://forum.donanimhaber.com/forum-mahkemesi-acin-davanizi-inceleyelim-sorunlarinizi--156003958 konusunda dava açılabilir ve ya açılmış davalara fikir verilebilir.





  • karafetva K kullanıcısına yanıt

    Selamlar,


    Hocam yeni bakabildim mesajlarına. Mahkeme derken gerçek mahkeme sandım.


    Şimdi bu başlık pek yeri değil ama sadece belirtmek istiyorum, konu hakkında son mesajım olacak.


    Forum nihayetinde özel bir şirket (tam adı DonanımHaber Elektronik Yayıncılık LTD. ŞTİ.)


    Her ne kadar üyelerin çok ciddi katkıları da olsa, en nihayetinde sitenin sahibi, şirketin sahibidir. Yönetimde söz sahibi olanların herhangi demokrasi, liyakat vs ile seçilme zorunluluğu yok. Aldıkları kararlar da keza öyle. Site sahipleri ne isterse o olur.


    Anlaşılması için uçuk bir örnek vereyim, site sahipleri "Sitenin kapasitesini kaldıramıyoruz, aldığımız kararla üyelik numarası çift olan herkesi forumdan çıkarıyoruz" dese gidebileceğimiz hiçbir hukuki mecra yok.


    Aynı şeyi bir ülkede yapamazsın, örneğin hükümet "Çift yıllarda doğanları vatandaşlıktan çıkarıyoruz" dese dünya ayağa kalkar.


    Şimdi hocam, taleplerinin hepsi çok güzel, hepsi üzerinde düşünülmüş ince ayrıntılar ama site yönetiminin aklına yatmıyorsa yapacağımız çok da bir şey yok.


    Ortada çok ters bir durum varsa önce TC yasalarındaki karşılığını ararım. Bulamazsam tüm iyi niyetim ve inancımla burada 1 söylerim 2 söylerim 3.de üyelikten çıkarım.





  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt

    Cevaba teşekkürler...

    Kaçmak asla kurtuluş değildir. Kaçmak için mi geldik ? Kaçmakla mı övüneceğiz?

    Çözemeyebiliriz ama zor olan mücadeleyi vermeliyiz. Zaten zor olduğu için bizi bulmuştur.

    Menfi talep yok. Düzen için olan mazur görülebilir hatalar değil, başkalarının hakkını hiçe sayan aşırılıklar konu oluyor.


    Olması gereken bir Adalet var, hiç kimse buna karşı gelemez. Dünyaya sadece geldik ve faydalanıyoruz, çıkıp da haksızlık yapılmasını olağan sayamayız.


    Değerli forumdaşım fikirlerini ilgili konulardan detaylıca da yazabilirsin. Olsun olmasın HAK bir kere bile söylenmedi denemesin.

  • Portal beğenilerinde istatistikler kümülatif hesaplanmıyor. Bu bir hata mı yoksa yeni özellik mi bilemedim. Ama böyle de güzel mantıklı olmuş.. Sadece şu yapılabilir, haftanın en beğenilenlerin yanına ilgili yoruma git bağlantısını da eklerseniz daha iyi olur veya hepsini alt alta görebileceğimiz bir sayfa.

  • Hocam mobil sürümden tam sürüme geçildiğinde bir daha mobil sürüme geçilmiyor. Bunun için tam sürümde ana ekrana küçücük bir buton eklenirse mükemmel olur
  • Yıllar önce başka Forum'da dile getirmiştim Forum'a Mesajları konuşarak yazma özelliği getirirlsin mikrofon işareti bulunsun ve basıldığında konuşarak yazıya çevirirlsin


    -----<Bu mesaj Google mikrofondan yazılıp kopyalanıp yapıştırılmıştır

  • Sahibinden sitesindeki favori aramalar benzeri bir özellik gelirse süper olur. 2.el bölümünde hergün almak istediğimiz ürün paylaşıldı mı diye anahtar kelime giriyoruz. Örneğin oyun bölümünde GT7 kelimeleri ile bir ilan paylaşıldığında bildirim alabilsek çok güzel olur kanatindeyim.

  • Ama çağdışı ama o ama bu ama şu... Ben anlamam.


    Burası Donanım"haber" ise altta kayar bir Son Dakika bannerı olacak. Artık portal haberleri mi yoksa sıcak fırsatlar mı... Böyle alttan bakıcaz. Güzel de nostalji olur.

  • Merhaba,


    Kullanıcı profilinde aşağıda paylaşmış olduğum bu 3 bölüm, gizlilik ilkesine istinaden profil'de görünsün-görünmesin olarak özellik getirilmelidir. Örnek olarak ben profilime girdiğim zaman bu sütunları görmek istemiyorum.


    Hareket Dökümü / Mesajları / 2. El İlanları

  • Bazen insanız, boşluğumuza geliyor, forumda kural çiğniyoruz.


    Elbette yetkililer siliyor, gerekirse ceza veriyor, vs onları da uğraştırıyoruz. Buraya kadar her şey olması gerektiği gibi, itiraz yok.


    Ama burada biraz daha "yapıcı" bir düzenleme getirilebilir.


    Örneğin çok da ciddi suç işlenmeyen bir konuda (örneğin kaba tabir) mesajı doğrudan silmek yerine; moderasyonun takdirine bırakılan bir buton sayesinde ara bir karar çıkacak; üye silinen mesajını konu içinde görecek ve moderasyonun notunu okuyacak, sözgelimi:


    Alıntı

    metni:
    "Mesajınız forum kurallarına aykırıdır, düzenleme yapmanız gerekmektedir, aksi takdirde yayınlanmayacaktır, tekrarında uyarı ve uzaklaştırma alabilirsiniz."


    Üyenin de niyeti belli olur zaten.


    Bu hem yeni katılanların forumun düzenini tanıması için iyi hem de eskiler için de bir doz hatırlatma.





  • Üyelerin eski/kıdemli olduğunu gösteren güzel bir uygulama var.


    10+ yazıyor profilinde. Yani 10 seneden daha eski üyedir diye belirtiliyor.


    5+ 10+ 15+ gibi olsa sanki daha güzel olur.


    10 senelik üye ile misal 19 senelik üye e aynı şey yazıyor 10+ yazıyor. Birinde 10+ diğerinde 15+ yazabilir.


    Futbolda da 5 seneye bir yıldız veriliyor. O mantık olarak kıdem gösteren seneler 5 li dilimlerde olabilir.

  • 1905sss 1 kullanıcısına yanıt

    Bende 17 yıl 6 aylık üyeyim profilimde 10 yazıyor ağam :)

  • 
Sayfa: önceki 155156157158159
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.