Şimdi Ara

Forumdaki iletişim sorununa çözüm önerisi içerir. (Ciddili konu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar;


    Bilindiği gibi forumumuzdaki hemen her üye yöneticilere, idarecilere veya bölüm yöneticilerine ulaşamamaktan dem vurur. Bu senelerden beri gelen bir problemdir. Cevap alamamak, aylarca yanıt beklemek çok yorucu bir süreç ve kullanıcı deneyiminin kalitesini azaltmaktadır.

    Forumumuz genelinde görev alacak "İletişim admini" arkadaşlarımız olacaktır. Bu arkadaşlarımız göreve başladığında, adminlere ve yöneticilere direkt olarak ulaşım engellenecektir. (özel mesajdan bahsediyorum) Bu vesile ile, yöneticiden yöneticiye değişen uygulamaların önüne geçilecek, iletişim sorunları ortadan kalkacak ve forum yönetimi tek bir ağızdan konusacaktır. Yani birinin a dediğine diğeri b demeyecek ve kurumsal dil ortaya konulacaktır. Üyelerin birbirine "şu idareci benim kankam hepinizi yakarım" söylemleri son bulacaktır. Yöneticiler ile üyelerin arkadaş olması pek tabidir ve doğaldır ve güzeldir ancak iş adalete geldiğinde terazinin çift tarafının görülmesi sağlanacaktır.

    Bunun için çözüm önerim şu şekildedir;


    İletişim admini ve iletisim üst admini görev ve sorumluluğu

    İletişim adminlerinin görevi, üyelerden gelen talepleri, önerileri ve şikayetleri toparlayıp (HER NEVİ) (özel mesaj veya konu açılması yoluyla) ticket no oluşturarak ilgililere iletmektir. İlgililerden gelen cevaplar muhataplara ticket no yoluyla bildirilecektir. İlgililerden gelen cevapların yeterli görülmemesi sonucu itiraz süreci olacaktır. İtiraz sürecinde iki farklı yönetici konu hakkında görüş bildirecek ve iletişim üst admini son kararını buna yönelik verecektir. Tüm süreç objektif yürüyecektir. Cevap verme süresi forum kuralları gereği 7 iş günü olacaktır ve ilgili cevap iletişim adminine iletilecektir. İletişim admininin çeşitli yetkileri olacaktır.

    1.İletişim admini kendisine ulaşan talebi ivedi sekilde sisteme işleyecek ve ticket no oluşturacaktır.
    2.İletisim admini gerek gördüğü taktirde, kullanıcıların taleplerine veya önerilerine kulak asmayan, kendisine ulasan ticketlara cevap vermemesi durumunda (ilgili süre içerisinde) iletişim admini tarafından ilgili idareciler uyarılacaktır. Uyarıya kulak asmayan idareci, iletişim üst admini tarafından bir üst yönetime bildirilecektir. Üst yönetim kolektif bir görüş oluşturup ilgili idareciyi ve iletişim üst adminini dinleyecek ve çözüm üretecektir. İletişim üst admini gerek gördüğü takdirde yetkili ve idarecilere uyarı cezası verebilecektir.
    3.Üst yönetimde veya idareciler arasında asla bir kişinin dediği olmayacak, birden fazla idareci süreçlere dahil olacak ve farklı görüşler dinlenecektir.
    4.İletişim admininin üyeye ilettiği cevabın yetersiz olması sonucu, ilgili sonuca itiraz eden üyenin talebini 14 iş günü içerisinde sonuçlandıracaktır. İtirazlar, bir üst yönetim tarafından kolektif bir yapı ile değerlendirilecek ve ortak bir görüş bildirimi yapılacaktır.
    5.Üyelere verilen cezalar, silinen mesaj veya konular ile ilgili itirazlar iletişim adminince değerlendirilip, cezanın yerinde olması durumunun oluştuğu görüldüğünde (küfür,hakaret,tehdit,şantaj,itibar suikastlığı,taciz firmalara hakaret ve diğer ilgili forum maddeleri) ilgili talebi anında kapatacak ve itiraz süreci oluşturulmayacaktır. İtiraz sürecinin oluşturulmaması yönündeki karar "iletişim üst admini" tarafından onaylanmalıdır.
    6.İletisim adminlerinin rütbesinde "İletisim admini" yazacaktır. Kendileri konularda etiketlenebileceği gibi, özel mesaj yoluyla da iletisimde olacaklardır. Forum destek kısmı tamamen kendilerine bağlanacaktır.
    7.İletisim admini yetkilendirmesi kolektif bir yapı tarafından yapılacaktır. Görev verme ve görevden alma süreçlerinde mülakat yapılacaktır. İletişim admini görevden ayrılmayı talep ettiğinde, bunun nedenleri, sebepleri araştırılıp "iletisim üst admini" tarafından özeleştiri yapılacaktır. Bunların tamamı objektif bir şekilde raporlanacaktır. İlgili özeleştiri üst yönetime bildirilecektir.
    8.Üst yönetim olarak adlandırılan kişiler beş kişiden oluşacak ve her nevi durum için çoğunluk aranacaktır. Tüm süreçlere iletişim üst admini dahildir.
    9.Üst yönetim itiraz sürecinden tatminsizlik oluştuğunda ilgili konuda son kararı @gun verecektir.
    10.İlk başvuru cevap süresi 7 iş günü, itiraz sonucu cevap süresi 14 iş günü, @gun a devredilen konular için cevap süresi ise 21 iş günüdür.
    11. İletisim admini geçici ban verme yetkisine sahiptir ve acil kodu ile iletilen durumlarda hesapları askıya alabilir.
    12. İletisim admini sayısı ilk etapta on kisilik bir ekipten olusturulabilir, iletisim üst admini ekibi de 3 kişiden olusturulabilir. İlerleyen süreçlerde sayılar arttırılabilir.
    13. İletisim adminleri kullanıcı deneyimi arttırmak adına calısmalar, kampanyalar vb düzenleyebilir.
    14. Kurumsal dil ve kimlik kullanımı ön plandadır.
    15. Özel mesajlasma özelliği devre dısı bırakılmıs idareciler kendi arasında mesajlasabilmekte ve üyelere mesaj atabilmektedirler ancak üyeler kendilerine mesaj gönderemez.
    16. İletisim adminlerinin belirlediği forum dili veya genel ahlak ve dil kullanımı kuralları gereği üyelere ceza islemi uygulayabilirler. Örneğin küfürlü ve uslubu bozuk bir üyeyi yasaklamak yetkisi kendilerinde olmakla beraber, iletisim üst admini onayı ile ban islemi yapabilirler. Bu da adminlerin iş yükünü azaltacaktır.
    17. Konum itibariyle iletisim adminleri diğer adminlerle aynı statüde olup, iletisim üst adminleri ise en üst derecede yetkiye sahiptirler. Ancak genel işleyişe müdahale yetkileri bulunmaz. Diğer admin iş ve işlemlerini yapamazlar. Yapmaları da talep edilemez.


    Buyrun, danışmanlık firmalarının milyon liralar isteyip sunacağı tüm önerileri ücretsiz şekilde paylaşıyorum. Foruma hediyemdir. Başka siteler veya forumlar bu önerileri alabilirler hiç mesele değil. Yeter ki daha adil ve daha iyi bir kullanıcı deneyimi yakalayalım.



    Özel teşekkür;

    Forumumuz genelinde @Jeolog. kardeşimiz yıllarca bizim problemlerimizi dinledi, ilgililere iletti. Bir nevi köprü görevi gördü, yetkisi dahilinde kendisi bizlere çözümler üretti veya ilgilere iletti. Kendisine emekleri için çok teşekkür ederiz. Yeri daima ayrıdır, çok sevdiğimiz bir kardeşimizdir. Asla kendisini unutmayacağım, çok iyi bir insan tanımanın verdiği mutluluğu yaşamaktayım. Elbette isimlerini anmadan geçemeyeceğim, yine üstteki söylemlerime dahil olarak @kangroo ve @DENIZCISERKAN kardeşimize de çok teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 19 Ekim 2021; 17:10:20 >







  • Merhaba forum arkadaşlarım;


    Görüşleriniz ne yöndedir?

  • @gun

  • @gun

  • Kimsenin dikkatini çekmedi mi konu?

  • Boşuna uğraşıyorsun bu forum böyle gelmiş böyle gider değişiklik beklememek gerek .

  • Fikir olarak nasıl hocam beğendin mi?

  • Gördüğün gibi adam seni ciddiye almıyor. Hatta kimseyi ciddiye almıyor. Forumun Community Manager'ı olan Jeolog bile işi bırakmış. Neden acaba? Adam bile bezdi sorunlardan çünkü.


    Kimse kalmadı bu forumda. Boşuna zaman kaybetme burada.


    @XpressMusic34




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2B89456E2 -- 11 Ocak 2022; 2:30:23 >
  • Birçoğu forum işleyişi, forumun imkanları nelerdir onu da düşünmek gerek.


    Ama iletişimin artması her zaman ferahlıktır.Forumda yoğun olan işleri üyelere sunup yaptırmak çok faydalı olabilir. İşini ne kadar doğru yapacağı kuşkusunu aşabilecek basit bir iki taktik uygulansa iş yükü azaltılabilir forumun... İletişim sorununun esası iş yükünün fazlalığıdır.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.