Şimdi Ara

Forza Motorsport (PC Ana Konu / 2023) (28. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
670
Cevap
26
Favori
22.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Rapresyonik R kullanıcısına yanıt

    FM7 olsa olsa kestane olur. görsel tarzının iyi olması dışında bir artısı yok şimdiki oyuna göre.


    360 dönemi fmler asıl efsane olanlardır. ağırlık azaltma modifiyesi yapılınca gerçekteki gibi koltukların filan kaldırılması şeklinde yansıtılması, jeremy clarkson ın araç kültürü ve özellikleriyle ilgili nefis anlatım sunumlarıyla, fm4te olması lazım şimdiki leş araç level ilerlemesi yerine üretici bazlı ilerleme ve bonuslar + içeriklerle fm3-4 ve 5 bence en iyileri olarak kalacaktır. bir daha asla o tutku dolu ve işi bilen ekipler olmayacak korkarım ki forza serisinde.

  • FM8'in şu anda ki iğrençliğine bir örnektir:


    i should've left more space, my bad : forza (reddit.com)


    Hem çarpılıyor hem de ceza alıyor ne kadar mükemmel değil mi? Teşekkürler Microsoft.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mczaga -- 25 Ocak 2024; 11:15:3 >
  • F355 Challenge F kullanıcısına yanıt

    Başka bir konuda yazmıştım, buraya da alınıtılıyorum.


    Ara ara açıp oynamaya çalışıyorum, belki bu sefer hoşuma gider diye.Ama yok arkadaş, kariyer sistemi o kadar sıradan ve kötü tasarlanmış ki, bir türlü oyun kendine çekemiyor. Bir de araç süspansiyon fizikleri yeterli değil, yolda dümdüz gidiyor araçlar. Yolda ki ufak bumpları hissedemiyorsun. Araç fizikleri birbirine yakın, farklı bir arabaya geçtiğini tam olarak hissedemiyorsun. Önden çeker, arkadan itiş ve dört çeker fizikleri yapılıp, üstüne kaporta giydirilmiş gibi bir durum var. Yıl 2024 olmuş hala, arabaların jantları hareket ettikten sonra 2d'ye geçiyor.Yıllardır forzada şu durumu düzeltemediler. Araç detayları hala çok geride.Çevre biraz iyi diyecem ama o kadar soluk bir renk paleti kullanmışlar ki, o da güzel durmuyor. Ben pc'de oynmuyorum, kaç tane update geldi, oyuna alt+enter tuşuna ard arda basmadan giremiyorum. Fps acayip saçma çalışıyor, 120 fps'lerden alakasız yerlerde 45 fps'lere düşüyor. Bu oyuna yüksek puan verenlerin kesinlikle araba yarışından anlamayan, yeni yetmelerin incelediğini düşünüyorum.





  • GT_55 kullanıcısına yanıt

    Abi her zamanki gibi Forza gamepad'le oynansın diye yapılmış bir oyun, bu oyunda direksiyon için biraz daha uğraşmışlar ama yine de kötü. Gamepad için kurgulanmış bir oyunda süspansiyon fiziklerine özenmemişler zaten. Jantların 2D'ye geçmesi bayadır var ama beni hiç ırgalamadı hiç bakmadım jantlara sürüş esnasında :)


    Grafikler aşırı kötü, menüdeki grafikler bile kötü menü nasıl kötü oluyor onu anlayamıyorum. Bu oyuna yüksek puan vermek akıl işi değil, bildiğin yarım oyun bu. Kariyer çöp, FM3'ten beri aynı şey yarışa gir kazan çık tekrarla, pist sayısı yetersiz önceki oyunlarda olan fictional pistler bile yok onlar niye yok bunu da anlamıyorum. Sesleri biraz toparlamışlar FM7 çok kötüydü ama bakıyorsun bir buçuk yıl önce çıkmış rakibinde çok daha detaylı ses var, bir tek multi fena değil o da kurtarmıyor.


    Bu arada bence oyunun fundamentali aslında iyi, her şey yolunda giderse oynarken keyif alıyorum ben gamepad'de, ama o kadar çok kötü şey var ki tahammül edemiyorum. Tam ısındın practice qualifying yarışa hazırsın tak oyundan atıyor, pistlerin bazı yerlerinde random olmayan stutter'lar var hep aynı yerde frame atlıyor oyun artık her turda oraya geldiğimde yavaşlıyorum ki oyun kendine gelince fren yapabileyim falan. Ödül sistemi sıkıntılı, ceza sistemi sıkıntılı biri geliyor arkadan tosluyor pist dışına çıkıyorum bana track limit cezası veriyor bana vuran tertemiz devam :) Skill rating çalışmıyor bana 4980 falan rating verdi ki mümkün değil. Safety rating de çalışmıyor kesinlikle kendinle aynı seviyede temiz yarışan adamlarla lobiye girmiyorsun tamamen random.


    GT7'nin şu anki hali tabi ekstra dezavantaj ilk çıktığında onda da bu seviyede olmasa da problemler vardı ama şu anda son derece rafine bir oyun oldu. Forza'da ise hiçbir şey çalışmıyor en temel şeyler bile çalışmıyor. Burada konuşulduğunu görmedim ama replay'ler de çalışmıyor mesela. Baya kaç oyundur çalışan replay modu bu oyunda çalışmıyor, çalışan hali de kötüydü kamera açıları vs. çağın çok gerisindeydi ama şu anda baya baya yarışınızı kaydedemiyorsunuz. Ben uzun zamandır bu kadar çok çalışmayan, bozuk şeyin olduğu bir oyun oynamadım. Seriye hakaret bir oyun. Bir de para verdik keşke bir garibana verseydim en azından sevaba girerdim... 





  • www.bolumsonucanavari.com
    Forza Motorsport için Şubat Güncellemesi Geliyor: Neler Sunuyor?
    https://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Forza_Motorsport_icin_Subat_Guncellemesi_Geliyor_Neler_Sunuyor-119985.htm
  • Bu oyunda bazen pist falan kayboluyor simsiyah bir boşluk oluyor. bazen motor sesi takılı kalıyor. ikinci seriye geçince fps 20 lere düşüyor. bir çok performans sorunu var. sistemim çok iyi olmasa da çöp değil. 9700k, rtx3070 ve 32gb ram ile kullanıyorum. burada grafik ayarlarında mı sorun var?

  • Şubat güncellemesinde performans artışı olacakmış bir umut onu bekliyorum

  • merhaba arkadaşlar ,

    Multiplayer kısmında yarışları iyileştirmek için cezalar gelmiş olsa da can sıkan durumlar fazlasıyla oluyor. Bunun için biraz daha ciddi yarışlar yapabilmek adına grup kurdum .

    Buradan günün berlirli saatlerinde yarış programlayıp yarışmayı umuyorum . katılmak isteyenleri bekleriz :)



    telegram
    Forza Motorsport
    https://t.me/+B221D-d8fqU3MWI0
  • Multiplayer'da süre saymayı kısaltsalar bari bu Şubat güncellemesiyle, bi yarışa girmek için en az 11 dakika bekliyoruz...

  • Nürburgring Nordschleife pisti geliyor sonunda :)

  • Nordschleife pistine kavuştuk en sonunda. Fena olmamış pist aktarımı, çevre öğelerini ve gece ışıklandırmalarını da bolca kullanmışlar. Yeni güncellemeyle grafik/performans olarak olumlu bir fark ölçümlemedim. DLSS 2 kullanımında bir gelişme yok, yine en iyisi DLSS/FSR vs. kapatıp, %150 veya %200 ölçeklendirmeyi seçmek. En net görüntü öyle alınıyor. Yeşil cehennemde farklı hava koşullarıyla, farklı saatlerde turlamak tabi zevkli oluyor, ama genel olarak oyunun bu "olamamış" hissiyatı da sinir bozuyor.

  • gamepass pc ye şubat güncellemesi daha yayınlanmadı değil mi?

  • ulaaaa kullanıcısına yanıt

    FM 8 yaması var şu anda yükledik onu soruyorsan Bir şey soruyorsunuz Türkçeyi doğru kullanın çok zor değil.

  • mczaga kullanıcısına yanıt
    Konunun başlığına bir bak bakalım hangi forzayı sorabilirim.şaka gibi ya !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulaaaa -- 16 Şubat 2024; 11:30:29 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ulaaaa kullanıcısına yanıt

    Dün ring için girdim bir tur atayım dedim.


    Aynı ayarlarım baktım girmeden önce yarışa normalde 2k ultra %150 ölçeklendirme ile 60-70fps arası alıyordum.


    Bir girdim ringe 30-40-45 arası fps şok oldum.


    Sinirlendim çıktım hemen haftasonu daha detaylı bakacam benim ayarlarda bir sorun mu var yoksa bunlar iyice sıvamaya mı başladılar anlayacaz.


     

  • MARCO kullanıcısına yanıt

    165hz monitörlerde sorun yaratıyor. Yenileme hızın 165 ise 144 olarak ayarlayınca düzeliyor.

  • tanerq kullanıcısına yanıt

    144hz monitörüm hocam anlamadım valla neden böyle olduğunu.

  • Yine oyuna her girişte gölgelendiriciler optimize ediliyor.

  • hayatımda steam veya başka yerden alıp anında iade ettiğim ve tekrar almadığım tek oyun bu. beceriksiz herifler düzeltemediler o kadar imkanla. baştan yazıp güncelleme diye bile versen şimdiye olmuştu hatta şu mod yapan eleman var ya ona bile verseler şimdiye daha iyi düzeltmişti işte büyük şirket olunca sallamıyorlar mı desek bürokrasi hantallık mı çakallık mı desek bilemedim?

  • Cezalandırma sistemi sonrası bana göre en büyük sorun Araç geliştirme sistemi

    Atıyorum 500 tane araba var sürekli etkinlik yarışları geliyor tüm yarışlar için en az 3 tane level 50 lemen lazım

    Sürekli level 50 lemeye çalışmak bir yerden sonra bayıyor çalışan zamanı olmayan için bu aşırı saçma çünkü yapamaz.


    500 araba var ve sen topu topu 20 aracın level 50 lenmiş bekliyorsun diğer 450 arabaya daha binemedin bile.


    Bana göre oyundaki en büyük Sorunlar:

    1-Cezalandırma (Penalty System)

    2-Araba ilerleme geliştirme sistemi (Car progression)


    Bu Arabaları level atlatmanın güzel basit bir yöntemi var mı?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mczaga -- 21 Şubat 2024; 14:3:18 >
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.