Şimdi Ara

FOTOĞRAF MAKİNASI TAVSİYESİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
2.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • eyozgurluk kullanıcısına yanıt
    Hocam hangi sitede 1200, hiç ismi duyulmamış sitelerde var galiba...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jiddi

    quote:

    Orijinalden alıntı: TatarSüvari

    quote:

    Orijinalden alıntı: jiddi
    zordur ya).


    Sony A5000 bunlardan daha iyi bir makine mi? fiyat farkı epeyce var...

    "İyi" neye göre olduğuna göre değişiyor. Misal video'da G3 kadar iyi değildir ama iso başarımında G3'ten iyidir. Yani iso1600 ve üstü ile kaç foto çekersiniz de onun biraz daha iyi olması verdiğiniz farka değer ? Ben nerede ise hiç iso1600 ile çekim yapmıyorum. Hani iso1600,3200,6400'de iyi foto veren makina alayım diye tırmalasanız hepsi hepsi kaç foto çekersiniz bilemem. Fakat konser, ne bileyim kapalı alanda basket maçı işte gece futbol maçı fotoları çekerim ben hep der iseniz bu iso başarımı ön plana çıkar. PL5 ise G3'ten daha yeni, çok daha iyi bir iso başarımına sahip sensörü var.
    -
    ://www.flickr.com/people/125479954@N05/]Nevi şahsına münhasır[/url], on Flickr
    -
    Olympus pen e-PM2 (PL5 ile aynı sensöre sahip) iso 320
     FOTOĞRAF MAKİNASI TAVSİYESİ
    Lady Cüce by Nevi şahsına münhasır, on Flickr
    -
    Netice olarak size göre, tercihlerinize ve duygularınıza göre değişir bence. Zaten bugün RAW işlemeyi bilmiyorsa bir amatör kalacak ise makinanın çektiği jepeg ile başbaşa kalacaksanız sensörün gerçekte verdiğinin bir kısmını kayıp etmeye de razı olacaksınız. Demek istediğim hani bu işin bir fotoğrafın içeriği bakımından görsel ve sanatsal yanı var. Bir de fotoğrafçının kendisini teknik olarak ne denli geliştirmiş olduğu yönü var. Konuştuğumuz araçların fiziken bize verebileceklerinin bile ne kadarını alabiliyoruz ? Burada işte biz sizi bilemeyiz. Siz kendinizi daha iyi bileceğinizden diyebilirsiniz ki "Ben bu hobi ile ciddi ilgilenmek istiyorum, öğrenirim çabucak." öyle ise DXO Mark'ın sensör ölçümüne göre en iyisi Sony a5000, yeni çıkan a5100 ise çok daha iyi deniliyor.

    Bir de şu var, ben öğrenene kadar verimli kullanamadan makina eski model olacak (mı acaba) ! Öyle ise beni şu süreçte ileri taşıyacak en iyi "fiyat" / performans ürününü alayım. Zaten bu teknoloji ürünlerinin 3 yıl sonra adı anılmıyor pek.



    Ben bu işten hiç anlayan biri değilim, deneye deneye öğrenmeye bakıcam artık.Verdiğiniz bilgiler çok yararlı.Autofokusla hangisi daha iyi çekerse, videosunun ses ve görüntüsü güzelse onu almak isterim.Acemiye söz anlatmanın zorluğunun farkındayım, siz en iyisi bana git şunu al diyin.
    Kediler de güzelmiş, sizin canavarlar mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TatarSüvari -- 24 Aralık 2014; 9:14:12 >




  • TatarSüvari T kullanıcısına yanıt
    http://www.sanalpazar.com/Sony-Alpha-A5000-16-50mm-Aynasiz-Dijital-Fotograf-Makin__isp21807382
    denizhoca forumda bilinen güvenilir bir arkadaştır.
    sen biraz araştır bence. Ayrıca 2.ele bak derim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nokia Lumia 1020

    Dostum profesyonel makineyi bilmem ama yeni akıllı telefonlar da işini görecektir profesyonel makine şart değil ve merakın yoksa. Hem taşınma açısından da pratik. Tabi makinenin kalitesi ayrı.

    Akıllı telefon derken bence lumia 1020 ya da nokia 808 haricinde kaliteli fotograf öeken var mı bilmiyorm.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eyozgurluk

    http://www.sanalpazar.com/Sony-Alpha-A5000-16-50mm-Aynasiz-Dijital-Fotograf-Makin__isp21807382
    denizhoca forumda bilinen güvenilir bir arkadaştır.
    sen biraz araştır bence. Ayrıca 2.ele bak derim.

    Bu iyi fiyat, iyi makina. Bütçenize uygun ise olur. 400 TL. ucuza işinizi görecek Olympus pen e-pm2 var fotozeynep.com'da. Burada mangır devreye giriyor. O paraya değer fark alacak mısınız ? Şu veriler ışığında bence 400 TL. fazla ödemenin pek bir espirisi yok...
    -
    http://www.dxomark.com/Cameras/Compare/Side-by-side/Sony-A5000-versus-Olympus-PEN-E-PM2-versus-Canon-EOS-M___929_840_819
    -
    ...ama bence !..




  • TatarSüvari T kullanıcısına yanıt
    Yukarıda sanalpazar linki verilen A5000 sizin için gayet uygun ve güzel bir alet olacaktır.

    İkinci elde X-E1 800 lira civarı ikinci eli var(belki pahalı ve ya az söylemiş olabilirim, ortalama) ancak sizin için kaliteli fotoğraflar sunacak bir makine.

    En kötü E-PL3 bile alınabilir ki(alacağınız uyduruk kompaktlardan daha iyi) sıfırı 700 lira civarında;

    http://www.vatanbilgisayar.com/olympus-e-pl3-14-42-kit-123-mp-3-lcd-ekran-slr-dijital-slr-fotorgraf-makinesi-11963.html

    Öğrenmekten bu kadar korkmayın bence, kurslar yalan dolan... Biraz istekle ve üzerine düşmeyle kısa sürede öğrenilebilir. Çok zor değil, bunların da otomatik modu var, en kötü o şekilde kullanılır. Bana kompaktlar daha zor geliyor :)

    Seçim sizin, ikinci el düşünün derim...

    ekleme: jiddi hocamın son mesajında dediği gibi e-pm2 de sizin için yeterli ve kaliteli bir alet olacaktır...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stainless.. -- 24 Aralık 2014; 15:35:29 >




  • Verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim, şimdi sıra geli sağlam bi siteden önerdiğiniz modellerden birini almaya...
  • Jiddi'nin Olympus PEN E-PL5 ile ilgili yaptığı yorumlara fazlasıyla katılıyorum.Bence değeri bilinemeyen bir model ve hakkı yeniyor gibime geliyor eğer başka bir marka adı altında 1100'e satılmazdı da hadi diyelim satıldı efsane olmaya aday olurdu bence.Olympus OM-D E-M5 ile aynı sensörü kullanıyor ve bu bile çoğu sırf markası yüzünden satın alınan bu sınıftaki makinaların önüne geçiyor. Olympus OM-D E-M5 için zaten birşey demeye ,onu anlatmaya gerek yok.Bilenler bilir.Bu arada Olympusla bağım yoktur araştırmalarım neticesinde fiyat/performans olarak çok beğendiğim bu sınıftaki fotoğraf makinalarının başında gelir.Seçenekleri 3'e indirdim bende fiyat/performans olarak PL5 1.sırada fakat diğerleri hakkında da araştırmalarım bitsin bende kararımı verecem.Son olarak bu sayfada sözü edilen makinalardan üst sınıftaki Sony a6000 çok harika-hızlı bir fotoğraf makinası Sony'nin kendi sınıfında efsane olmaya adaydır.
    Bu linkte PL5 için iso,keskinlik vs diğerleriyle karşılaştırmalar yapmaya yardımcı olabilir.
    http://www.photographyblog.com/reviews/olympus_epl5_review/sample_images/
    http://www.imaging-resource.com/PRODS/olympus-epl5/olympus-epl5A7.HTM (ikinci linkte samples ve gallery bölümleri)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seasis -- 25 Aralık 2014; 23:44:22 >




  • Hocam SONY A5000 kafama yattı ama vizör yokmuş bu modelde.Bu ciddi bir eksik mi yoksa amatörler için bir anlamı yok mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TatarSüvari

    Verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim, şimdi sıra geli sağlam bi siteden önerdiğiniz modellerden birini almaya...

    Hocam hangisini almaya karar verdiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TatarSüvari

    Hocam SONY A5000 kafama yattı ama vizör yokmuş bu modelde.Bu ciddi bir eksik mi yoksa amatörler için bir anlamı yok mu?

    Benim açımdan hiç önemli değil. Vizörlü makinam Canon A720 IS idi, mercimek sensör kompakt ama bugünkilere kıyasla daha iyi idi. Temel fotoğrafçılığı onunla öğrenmiştim. Fakat sonra, son 5 yıldır vizörsüz makinalar kullandım-kullanıyorum ve hiç aramadım ben. Keşke vizörü olsa idi demedim hiç. Hatta birkaç ay önce Olympus pen e-pl6 aldım. Alır iken 3'üncü vizörsüz pen serisi makinam olacak bunu almayıp vizörlü bir üst modeli seçebilirdim ama vizöre extra para ödemek bile bana gereksiz geldi şahsen !.. Belki "vizörist"lerin düşüncesi vizörden bakıldığında kompozisyonu daha iyi görmek olabilir. Biraz da yüze dayanması sebebi ile titreşimi giderme konusunda da pozitif etkisi olabilir.




  • Sayın üstatlarım, dün Teknosadaydım Sony A5000 de dokunmatik ekran yokmuş. Buna yakın hangi modelde bu özellik vardır?Çok sordumsa kusura bakmayın, bu son olsun...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TatarSüvari

    Sayın üstatlarım, dün Teknosadaydım Sony A5000 de dokunmatik ekran yokmuş. Buna yakın hangi modelde bu özellik vardır?Çok sordumsa kusura bakmayın, bu son olsun...

    İlla dokunmatik şart mı hocam, olympus epm3 istersen bir bak. Ben de a5100 alacağım ama alamıyorum imkanım yok, ürün ülkemize gelmeyecekmiş ve yurt dışında,

    Hocam bence sormaktan çekinmeyelim ben de çok sorarım isteyen cevap verir isteyen vermez, bence hemen karar vermeyin daha çok sorun :) jiddi hocam sağolsun cevap veriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyozgurluk -- 31 Aralık 2014; 13:04:22 >
  • Gelen tüm cevaplar için içtenlikle teşekkür ederim., dokunmatik hakkında pek de fikrim yok açıkçası...Sony a5100 de amazon.com 500 dolar, burdan alınabilir mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TatarSüvari -- 31 Aralık 2014; 13:23:12 >
  • TatarSüvari T kullanıcısına yanıt
    Est hocam, sormaktan çekninmeyin, vazgeçmeyin

    Dokunmatik ekrab bence gereksiz. Şahsen olmamasını tercih ederim fakat siz bilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stainless.. kullanıcısına yanıt
    Hocam a5100 sizce nasıl?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TatarSüvari

    Sayın üstatlarım, dün Teknosadaydım Sony A5000 de dokunmatik ekran yokmuş. Buna yakın hangi modelde bu özellik vardır?Çok sordumsa kusura bakmayın, bu son olsun...

    Acele etmeyin... bugün 2'inci kez denedim teknosa.com açmıyor. Yılbaşı alış-veriş çılgınlığından mıdır bilemiyorum. Ben teknosa'yı pahalı bilir idim, halen öyle mi, kapmanya var da makul fiyatlara gelmiş mi bilemiyorum. Samsung NX3000 sanırım hem dokunmatik hem hareketli LCD ekranlı idi.
    -
    Olympus pen e-pl5 + 14-42mm kit lens + 40-150mm tele lensli set 1.420 TL. (http://www.klasfoto.com.tr/Olympus-PEN-Lite-E-PL5-14-42-II-R-40-150-FL-LM1-Flas,PR-19665.html ) Dokunmatik ve hareketli LCD var bunda da.
    -
    Var mı ve bütçeniz dahilinde mi bilmiyorum Sony a5100, çok yeni ve a5000'den iyi, dokunmatik LCD mevcut.
    -
    Tekrar gibi olacak ama, hatırlatma amaçlı yazayım yine de...
    Daha uygun ürünler olarak ise Canon EOS-M (Sabit LCD ama dokunmatik özelliği var)
    Panasonic G3 - Dokunmatik ve hareketli LCD, elektronik bakaç mevcut. Fotozeynep.com'da 800 TL. kit lens ile.http://www.dpreview.com/products/panasonic/slrs/panasonic_dmcg3
    Pana G3'ün karşılaştırmalı test fotosu için TIKLAYIN
    Göreceğiniz üzere giriş seviyesi d-slr dengi kalitede fotoğraf verir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 31 Aralık 2014; 19:28:39 >




  • Dün itibariyle geçte olsa Teknosadan Sony A5000 almış durumdayım.Ev içi ilk çekimlere otomatik modda başladım.Fotoğraflar biraz mat geldi bana.Daha canlı renkler için İSO ayarlarını mı değiştirmem gerek.Bi de makinada hem intelligent automatic hem de superior automatic diye iki mod var.Farkını anlayamadım.Saygılarımla...
  • Kutay Kösem gibi kişilerin Videolarını izleyip, manuel modda çekime başlayın.
    İSO ışık hassasiyetidir. Eğer videolar izleyip öğrenirseniz ne demek istediğimi anlarsınız.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.