Şimdi Ara

Fotoğraf Makinesi Önerisi !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 2.el bir fotoğraf makinesi almak istiyorum.Makinelerle ilgili hiçbir bilgim yok.700-800 TL civarında bütçem var ne önerebilirsiniz ? Alırken nelere dikkat etmeliyim? Marka olarak canon mu nikon mu tercih etmeliyim dışarıda kullanım için?



  • rx100 o bütçeye güzel gider
  • Ben nikon D3200 kullanıyorum, bazı yönlerden eski kabul ediyorum. Mesela AF motorü gövdede değil, lensleri bu nedenle biraz pahalı. Wifi yok, odaklama nokta sayısı düşük vs ama çok güzel fotoğraflar çekiyor. =)

    Bütçeniz için 2. el bulabilirsiniz bir tane. Shutter sayısını çok dert etmeyin, makine temiz kullanılmışsa Shutter için milyonlu rakamlara kadar ömrü var kameraların. Alırken dikkat etmeniz gereken sensörde ya da lenste toz kir kırık olmasın. Makinenin kasasında kırık olmasın, kırık varsa demek ki düşmüş ya da darbe almıştır. Üzerindeki tüm tuşlar çalışıyor mu üşenmeden hepsine basarak bakın. Mümkünse beyaz ve simsiyah fotolar çekip o fotoları bilgisayar üzerine atarak kontrol edin, toz kırık vs bu şekilde anlayabilirsiniz.
  • Fotoğraf dünyasını Canon ve Nikondan ibaret düşünmeyin. Piyasada son yıllarda atılım yapan birçok marka mevcut. Bunlardan birkaçı Fujifilm, Sony ve Olympus. Önemli olan ihtiyacınızı net olarak belirlemeniz.
    Küçük, hafif ve fiyatına göre cömert özellikleri ile Olympus Pen e-p5 öneririm. Piyasada pek bilinmemesinden dolayı 800 lira civarına çok rahat bulunabiliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ilk makine olarak CANON'un modellerini tercih edebilirsin hem ucuzdur hem de performanlıdır. İstersen link atabilirim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.