Şimdi Ara

Fotoğraf öncelikli kompakt cihaza maksimum kaç vermeliyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,
    Fotoğrafçılığa ilgim olduğu söylenemez ama çok gezen ve sürekli fotoğraf çeken biriyim bu nedenle aldığım karelerimin de kaliteli olmasını istiyorum. Video neredeyse hiç kullanmayacağım öncelikli amacım gece, gündüz, her türlü ortam da hızlı, rahat, pratik ve ortalama üstü fotoğraf çekmem. D-SLR cihazlar benim için fazla lüks olur herhalde çünkü dediğim gibi fotoğrafçılığa ilgim yok. Boyutlarının büyük olması da ayrı bir eksi... O nedenle kompakt cihazlara baktım ancak kompakt cihazlara ne kadar para verilir, kaça kadar değer bunu bilen arkadaşlardan öğrenmek istedim.
    Canon SX210 ve SX220 cihazlarını inceledim bugün electroworld'de ve hoşuma gittiler. 800-900 tl sırayla... Parasına değer mi tek sorum odur. Sonra çıkıp 300-400'lük makinelerden bir farkı olmadığını görürsem üzülürüm çünkü.
    Cihaz-marka tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler...







  • Şimdi bu soru biraz değişik olmus.:)
    Öncelikle siz verebileceğiniz miktarı belirtin.Siz taşıması kolay ve kaliteli bir kompak arıyorsunuz.Vereceğiniz üsst sınıra göre size yardımda bulunulur.Ama öncelikle üst sınır belirtin bence.
  • Olympus XZ-1

    ve

    Canon S95

    fiyatlarını sonuna kadar hakeden iki makinedir, şimdi aklıma gelen.
  • 900 TL'ye kadar çıkabilirim maksimum...
  • Olympus XZ-1 bence de. Kardeşime tavisye ettim alacak bir tane :) En kısa zamanda kurcalamayı umuyorum.
  • 300-400 liradan fazla vermeyin bence. Bende psikolojik sınırlar
    1.grup 150-400
    2.grup 900 ve üzeri.

    Aradaki makinelerin fiyatları fotoğraf kalitelerinden değil daha çok zoom, hd video gibi extra özelliklerine göre belirleniyor diye düşünüyorum. Bu kanıya kağıt üzerindeki özelliklerinin yanında harcadığım paralardan sonra ulaştım.Sonuçta bütün makinelerikullanıp, yakından incelemiş değilim.

    Kullandığım makinelerden örnekler vererek konuyu biraz uzatacak olursam, heryerde çook övülen,en iyi kompakt makineler arasında gösterilen canon a650, yarı fiyatına satılan a720 den,canon s3 ve a640 tan daha kötü fotoğraf kalitesine sahip.Satacak olsam max. ederi 250-300 lira. Bir ton paraya aldığım canon sx10, fuji a920 den daha kötü fotoğraf çekiyordu. Kağıt üzerinde çok iyi özelliklere sahip kodak z885, çok dandik özelliklere sahip sony s730 dan daha kötü fotoğraf kalitesine sahipti. 350 liraya aldığım sony s730 da, 150 liralık av100 ile aynı ayarda çekim yapıyordu vs.




  • Olympus XZ-1 güzel cihaza benziyor ama 1000 TL'nin altında bile bulamadım... Dediğim gibi çok fazla para vermek istemiyorum makineye ama kaliteli de olsun istiyorum. Zoommuş, HD kameraymış falan önemli değil... Cam gibi ceksin gece,gündüz yeter
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ichbinozan

    Olympus XZ-1 güzel cihaza benziyor ama 1000 TL'nin altında bile bulamadım... Dediğim gibi çok fazla para vermek istemiyorum makineye ama kaliteli de olsun istiyorum. Zoommuş, HD kameraymış falan önemli değil... Cam gibi ceksin gece,gündüz yeter


    kardeş aradığın makineyi bulunca pm at gözünü seveyim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: u_g_o_189


    quote:

    Orijinalden alıntı: ichbinozan

    Olympus XZ-1 güzel cihaza benziyor ama 1000 TL'nin altında bile bulamadım... Dediğim gibi çok fazla para vermek istemiyorum makineye ama kaliteli de olsun istiyorum. Zoommuş, HD kameraymış falan önemli değil... Cam gibi ceksin gece,gündüz yeter


    kardeş aradığın makineyi bulunca pm at gözünü seveyim


    süpersin




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.