Şimdi Ara

Fotoğraflarımı nasıl kurtarırım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Canon A 630 makinam var.Yaklaşık bir yıldır kullanıyorum,3000 adede yakın fotoğraf çektim.bilgisayarımın D kısmında duruyordu ama ben müthiş bir hata yapıp,D yi bozunca bu partisyona erişemez oldum ve biçimlendirdim mecburen dolayısıyle bütün fotoğraflar gitti.Sonradan recovery programlarıyla 850 adedini kurtardım sağlam olarak,aslında tümünü buldum fakat klasör içinde "küçük resim" olarak göster dediğim vakit hepsini hatasız gösteriyor.Büyütüp tektek açınca hatalı olanlar ortaya çıkıyor,bu şekilde 850 adet sağlam ayırdım.Şimdi küçük boyutta niye sağlam gösterip büyütünce bozuyor,bunun düzeltme imkanı yok mu? 5 -6 adet program kullandım hep aynı sonuç.sanırım kurtarma progamıyla kurtarmadan önce d ye bişey yüklememek gerekiyordu ben yükledim,bozulma bundan olsa gerek.Ama kafama takılan niye küçükken sağlam görünüyorda,büyütünce bozuyor.
    Şimdi işin ikinci yolu var;Ben bu 3000 adet fotoyu makinanın hafıza kartından bulamazmıyım.yanlız kart her dolduğunda tek tek silmek yerine,makinanın format seçeneğinden formatlıyordum.Bu işlem den sonra kurtarabilirmiyim,ve hangi programla yaparım.







  • PhotoRecovery adlı programla Harddiskimde bir daha geri gelmeyecek şekilde yok olan fotoraflarımı, bu fotorafları çektiğim makinenin hafıza kartından kusursuz bir şekilde kurtarabildim. Üstelik videoları da kurtardım.
  • galiba sorun yanlış program kullanmaktan. ..
  • Denemediğim program kalmadı sonuç yine aynı,daha fazla kurtaramadım.hafıza kartından ise sadece en son sildiğim 236 fotoğraftan başka kurtaramadım.
  • Hafıza kartını sık sık doldurup boşalttığınız için sadece en son kaydettiğiniz fotoğrafları alabilirsiniz.Kendinizde belirtmişsiniz zaten üzerine yazdığınız zaman eski veriyi kurtarmak zor olur.
  • Arkadasim easy recovery diye bir program var mukemmel otesi desem yeridir. Arkasimin bilgisayarida 1 ay oncesine kadar sizinki gibi oldu hatta daha beter. 80 gb lik hhd yi ne yapsak en fazla 32gb olarak goruyordu. D: surucusu tamamen yok olmustu. Belki 7-8 kere format attik. Daha sonra bu programla resimlerin yaklasik %95'ini kurtardik. Merak etme bu program resimlerini kurtaracaktir. Ama hdd yi taramasi 1-2 saat suruyor. Benimde 4000e yakin fotograf arsivim var ama ben hem kendi harddiskimde hem laptopun harddiskinde hemde dvd de yedekleri var. Sen sen ol bundan sonra onemli dosyalarinin birkac tane yedegini almayi unutma :)
  • doğru söylüyorsun en garanti yol yedek almak.
  • kardeş benim de resimler silindi ve kurtaramamıştım ama smart recovery diye bir program var onunla kurtarabilirsin... en önemli şey silindikten sonra bilgisayarda herhangi bir kayıt işlemi kurulum yapmamak... küçükken güzel büyütünce bozuk göstermesinin nedeni fotoğraf 230 kb sa 150 kb ı düzgün ama geri kalan 80 kb sorunlu... uydudan resim indirirken bende de öyle oluyor tam inmiş sanıyorsun küçük resimde ama bi açıyorsun yarısı sorunlu... çünkü tamamı inmemiş fotoğrafın... tamamı inince normal açılıyor... geçmiş olsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.