Şimdi Ara

FPS Drop - i7 7700 HQ - 1050 Ti - Videolu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
1.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar 1 sene öncesine kadar Assasins Creed: Odyssey gibi bir oyunu hiç sıkıntı olmadan oynayabiliyordum. Şimdi tekrar kurdum ve FPS drop sorunu yaşıyorum. CPU - GPU değerleri videoda gözüküyor.
    -Bilgisi olan birileri yardım edebilir mi lütfen ?
    -Bu sorun neden yaşanıyor ?

    Video:https://www.google.com/sorry/index?continue=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3Dd1sIrxxvgOY&q=EgQuLZpEGPqppfYFIhkA8aeDS5wiKViKhZm675KDDqOqgwSKepiBMgFy ( Oyun tam ekran, Bandicam'dan dolayı öyle gözüküyor sadece )

    -Ekran kartı ve diğer bütün driverlarım güncel
    -Nvidia ayarları da yapılı
    -Pil ayarları yapılı
    -Windows 10 sistem
    -Güçlü soğutma ve Bitdefender oyun modu ve Windows oyun modu etkin
    -Oyun en düşük ayarlarda
    -SSD ve HDD %100 Sağlık durumunda
    -Oyun SSD'ye sığmadığı için HDD'ye kurulu ancan geçen sene de öyleydi ve hiç sorun yaşamıyordum.

    FPS Drop - i7 7700 HQ - 1050 Ti - VideoluFPS Drop - i7 7700 HQ - 1050 Ti - Videolu

    Merhaba arkadaşlar. önerilen üzerehttps://www.geeks3d.com/20170213/how-to-disable-intel-turbo-boost-technology-on-a-notebook/ buradaki çözümü denedim. 2.4 adımındaki gibi yaparak AC: Odyssey'de en düşük çözünürlükte ve en düşük grafiklerde 75 civarı sabit FPS alıyorum. Ayrıca sıcaklık değerleri de idare eder durumda. Ancak daha iyi duruma getirebilirim diye umut ediyorum, araştırmaya devam edeceğim. Yardım eden herkese çok teşekkür ederim.
    FPS Drop - i7 7700 HQ - 1050 Ti - Videolu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismailma95 -- 23 Mayıs 2020; 19:55:17 >







  • İşlemcin fazla ısınınca termal sınıra geliyor. Bu yüzden de ısıyı azaltmak için mhz değerini düşürüyor sanırsam.
    Daha önce oynadığında kullandığın grafik ayarlarını kullanmıyor olabilirsin. Termal macunla alakalı sıkıntı olabilir. Fam bıçaklarını tozlanmış olabilir.

    Bana kalırsa undervolt işlemini gerçekleştir. MHZ değerini düşürmek mantıklı çözüm olabilir. Bu sayede fps kaybı yaşamazsın.
    throttlestop veya intel intel extreme tuning utility kullanarak yapabilirsin.
    Youtubede işlemcine uygun video olabilir. Kendin kurcalayarak da ideali bulabilirsin.
  • Sismologger kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam çok teşekkür ederim. Araştırma yapıp uygun ayarları deneyeceğim. Ancak bu işlemin bir riski var mıdır ?
  • Hocam işlemcin 90-95 derece üzeri çalışıyor yer yer 100 derece gösteriyor attığın videoda hiç dikkatini çekmedi mi? @Sismologger hocamın söylediği gibi işlemci sıcaklığı daha fazla yukarı çıkarmamak adına frekans düşürüyor, cihaza termal macun değişimi, fan bakımı ve toz bakımı yaptır en kısa sürede, cihazın ömründen yeme derim böyle kullanarak.

    Ben söker yaparım diyorsan Arctic Mx 4 macun alabilirsin kaliteli uzun ömürlü ve termal iletkenlik olarak iyi bir macundur, ben yapamam bir teknik serviste yaptırırım dersen yine dediğim macunu al serviste bakım yapılırken bakımın aldığın macun ile yapılmasını iste.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • parcapincik kullanıcısına yanıt
    Tabi dikkatimi çekti hatta mouse işaretçisiyle sizlere de gösterdim ama Bandicam'da işaretçi gözüksün ayarını yapmadığım için göremediniz. Hocam zaten cihaz yeni gelmişti servisten, macun değişimi ve fan dahil temizlik yapıldı. Acaba sürdükleri macun kalitesiz olabilir mi ? Ben de sürebilirim diye düşünüyorum ama cihazı sökmek sıkıntı olabilir belki :D
  • ismailma95 İ kullanıcısına yanıt
    Daha önceden yapmadıysan girişme derim,

    Yapılan serviste işçilik ne durumda yada kullanılan macun nedir bilmiyorum, fan sıkıntısız ile çok kalitesiz macun kullansalar dahi belirli bir müddet iş görür sonra sapıtmaya başlar, fan ne durumda aida64 ile yükte CPU fan kaç rpm gösteriyor,
    işlem yeni yapıldı ise aynı teknik servisle görüş işlemci 100 derece oluyor bir daha bakın de,
    kabul etmezlerse çevrende bulunan bir teknik servise gidip sıcaklık değerlerini göster, sorun çözülmeyecek bir sorun değil.
  • parcapincik kullanıcısına yanıt
    Hemen programı kullanmayı öğrenip tesleri yapıyorum.
    Garantim bitti artık malesef ve açıkçası kargoların bu kadar yavaş olduğu bi dönemde göndermek de istemem. Yerel bi servisle halledebiliriz diye düşünüyorum 15-20 tl'ye, sonuçta macunu ben alacağım onlar sürecek sadece.
  • sıcaklık sorunun var gibi duruyor thermal macun degişimi yap açmışken iyice sağına soluna hava tut temizle

    oyun oynucagın zaman antivürüsleri komple kapat hem 2-3 fps fazla alırsın hem işlemci sıcaklıgında 1-2 derece düşüş olur
  • parcapincik kullanıcısına yanıt
    Hocam Cooling Fans kısmında hiç bir değişim göremedim ama ? Acaba ben mi birşeyi yanlış yapıyorum veya Turbo Fan manuel mi açmam gerek ? Ayrıca Bilgisayar/Algılayıcı kısmında da Fanların RPM değerlerini görmem gerek diye biliyorum ama yok malesef ?

    FPS Drop - i7 7700 HQ - 1050 Ti - Videolu
    FPS Drop - i7 7700 HQ - 1050 Ti - VideoluFPS Drop - i7 7700 HQ - 1050 Ti - VideoluFPS Drop - i7 7700 HQ - 1050 Ti - VideoluFPS Drop - i7 7700 HQ - 1050 Ti - VideoluFPS Drop - i7 7700 HQ - 1050 Ti - VideoluFPS Drop - i7 7700 HQ - 1050 Ti - VideoluFPS Drop - i7 7700 HQ - 1050 Ti - Videolu




  • SoNx27 S kullanıcısına yanıt
    Hocam tavsiyeler için teşekkürler ancak 1-2 fps ve 1-2 derece ile olacak iş değil gibi, bu laptopun ciddi sorunlarını çözmem gerekiyor.
  • ismailma95 İ kullanıcısına yanıt
    ciddi sıcaklık problemlerin var Cooler Master MasterGel Maker gibi bir macun almanı öneririm kasayı açınca fanı(yada fanları) iyice temizle


    fanları turbo moda alınca hava akışlarını kontrol et sesle doğru orantılı olarak artıyor mu en temizi ilk dediğimi yap rahat et



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SoNx27 -- 18 Mayıs 2020; 14:13:56 >
  • ismailma95 İ kullanıcısına yanıt
    Yok hocam senin yanlış yaptığın bir şey yok, sensörler cpu fan deviri ölçmüyor gibi,

    Biraz araştırdım, geeks3d üzerinde bir konu buldum 7700hq ile ilgili, orada bir kişinin de aynı sorunu var seninki gibi, o hwmonitor ile değer almaya çalışmış 0 rpm gözüküyor,


    Konuyu aşağıya bırakıyorum, istersen bir bak, windows içinden birkaç ayar yapmışlar, işlemci kullanımı %100 olduğunda turbo boost açılınca bu sorunlar çıkıyormuş ve güç ayarlarından %99 sabitledikleri için işlemci 2.8 ghz baz frekansta kalıyor 3.8 ghz çıkmadığı için bir nebze sorunu çözüyorlarmış bu şekilde istersen bir göz at.
    https://www.geeks3d.com/20170213/how-to-disable-intel-turbo-boost-technology-on-a-notebook/




  • SoNx27 S kullanıcısına yanıt
    Macun işini kesin yapacağım zaten de bir de ek olarak throttlestop veya intel intel extreme tuning utility öneriyorlar siz ne dersiniz ?
  • parcapincik kullanıcısına yanıt
    Tamamdır hocam müsait bir zamanda inceleyeyim. Peki bu sensörler mi bozuk ? Düzeltme imkanım var mı ? Bu arada ben oyuna başlamadan kendim açıyorum turbo boostu
  • ismailma95 İ kullanıcısına yanıt
    Sensör bozuk yada değil bir fikrim yok,
    belki windows verileri okuyamıyor/alamıyor olabilir,
    işlemci ile fan direk anakart üzerinden haberleşiyor olabilir ve windows okuyamıyor olabilir hepsi olabilir yani ama varsayım olarak yazıyorum.
    birkaç yabancı forumda konulara göz gezdirdim 7700hq ile ilgili cpu fan ile ilgili olarak ya 0 rpm yada veri hiç yok sensör/ölçüm ekranlarında,

    Turbo Boost açmadan dene hocam durum nedir onu da görelim.
  • parcapincik kullanıcısına yanıt
    Yeni oyun videosu mu çekeyim yoksa Aida64 mü ? Siz ne istediğinizi yazın benim ufak bi inşaat kontrolüm olacak onu halledip ilgileneceğim hocam teşekkürler bu arada gerçekten yardımcı oluyorsunuz
  • ismailma95 İ kullanıcısına yanıt
    Videoya gerek yok hocam sorunu biliyoruz zaten, belki turbo boost açmayınca rahatlar cihaz diye bir deneyin bize de haber verin diye dedim.
  • Hıı tamamdır anladım hocam işimi hallediyim deneyeceğim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • SoNx27 S kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğiniz termal macunu kaç kez kullanabiliriz? Termal macunlar tek kullanımlık mı ?
  • parcapincik kullanıcısına yanıt
    Hocam denedim durum videodakiyle tamamen aynı diyebilirim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.