Şimdi Ara

Fps düşmesi ve ping sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar yaklaşık 1 aydır bir çok yöntem denememe rağmen düzeltemediğim sorunları aktarmak istiyorum. Öncelikle 8 yıl önce topladığım sisteme bir kaç takviye yaptım. Gtx 750 ekran kartı, BROOS ATX-400 güç kaynağı, 120 gb sandisk plus ssd. Daha öncesinde 300 w lık everest bir markalu psu ile 9800 gt ekran kartıyla lol oyununda sabit 60 fps ile düşmeden oynuyordum. Termal macun sorunu ile ekran kartı yandı ve yeni aldığım ekran kartı ile 140 fps ile başlayıp oyunun çoğu bölümünde 40 fps civarında oynuyorum. Windows 7-8-10 kurdum baştan sona kurulum fakat çözüm bulamadım. GeForce Experience oyunu otomatik olarak full kaliteye ayarlıyor o ayarları minimum yaptığımda da fps de değişiklik olmuyor. Sistemin fotoğraflarını atiyim.

    Fps düşmesi ve ping sorunu

    İşlemci amd athlon x3 450. 4. çekirdeği açabiliyorum fakat l3 cache açılmıyor. 3 çekirdek de kullandığımda da bir şey değişmiyor.

    Oyun görüntüleri;

    Fps düşmesi ve ping sorunu

    Nvdia ayarlarından bir çok ayar denedim ama çözüm bulamadım. Acaba işlemci ekran kartına mı yetmiyor darboğaz dediğimiz şey bilmiyorum.. Daha önceki güç kaynağı 12v12 veriyordu yine bu kart ile kullandım aynıydı. Elimdeki power 12v18 veriyor yeterli olması gerek. Bir diğer sorunsa ping. Netspeed vdsl 75 mbps kullanıyorum. 76 mbps ye kadar dowloand hızının tamamını alıyorum aynı şekilde 4.5 mbps upload. 1 aydır 30 sabit olan ping 80 civarı sabitleniyor. Oyunun yükleme sırasında 17 den artıp örnek veriyorum yükleme %20 olduğunda 35 %70 de 55 ve sonra nerede durursa. 2 hafta lol yetkilileriyle konuştum bir çözüm bulamadık. Sağlayıcıyla konuştum hat değerleriniz mükemmel arıza kaydı bile açamıyoruz diyorlar. Lakin yaşadığım sorunu ben biliyorum.. Modeme reset attım, lan kablosu değiştirdim mac filtresi aktif wps kapalı.. Tek cihaz bağlıyken pc lan kablosu ile bağlı yine de bir şey değişmedi.

    Modem değerlerim;

    Fps düşmesi ve ping sorunu

    Bu da lol için tr sunucusu trancert verileri;

    Fps düşmesi ve ping sorunu

    Tamamen yüklenmeden kapattım devamında bir değer vermediği için. Biraz uzun oldu ama sorunları ve denediğim çözümleri tek bir konu da paylaşmak istedim. Fikirlerinize ihtiyacım var hepinize teşekkür ederim.







  • Arkadaşlar bir bilgisi olan yok mu? Yanlış yere mi açtım konuyu..
  • Sorun hala devam etmekte arkadaşlar..
  • Aynı sorun bendede oldu, şimdiye kadar kadar sorun çıkarmayan msi afterburner geçen ay böyle bir sorun yarattı tek yaptığım msi after burnerı kaldırmak sonra sorunum çözüldü, başka kullandığın ek programlar varsa devre dışı bırakabilirsin, ama birçok işletim sistemi yüklediğin halde sorunum çözülmedi demişsin bence durum yazılımsal değilde donanımsal gibi duruyor, bilgisayarda enerji var iken bilgisayarın kapalı olması fark etmez güç fişi takılı olması yeterli bu durumdayken donanım sök-tak işlemlerinde kısa devre ve fazla voltaj sorunlarından bazı bileşenlere hasar vermiş olmanda muhtemel yada en basiti anakart uyumlu değilidir çünkü tüm güç dağıtımını anakart üzerinden sağlıyorsun.
  • Termal macun sorunundan ekran kartın nasıl yandı onu anlamadım ama işlemcine de zarar vermiş olabilirsin . Kasanı iyi soğutuyor musun ? genelde işlemci çok ısındığında bu sıkıntı yaşanıyor
    bendede aynı sıkıntı var işlemci iyi soğutulamadığı için oyunlarda ani fps düşüşleri oluyor . Bunu denemek için fps düştüğünde oyunu aşşağıya indir. biraz bekle 1 dk kadar tekrar açtığında fps yüksek ise büyük ihtimal ısınma sorunudur. İşlemci darboğazını içinde anakartda vga çıkışı varsa
    ekranı ona takıp birde ordan oynamayı dene.Eğer fps düşmesi olmuyorsa sorun ekran kartında veya
    işlemci darbogaz oluyor olabilir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.