Şimdi Ara

FPS Oyunları Mide Bulantısı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
126
Cevap
1
Favori
22.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bence bir doktora görünmelisin her sey olabilir sonucta
  • 'Video Games' olarak adlandirilan oyunlari yani bizim oynadiklarimizi gunde bir saatten fazla tavsiye etmiyorlar. Bunun yaninda isikli ortam vs gibi kosullarida var saglikli oyun oynamanin. Hatta arada bir pause'ye basip gidin bi gozlerinizi dinlendirin..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • far cry 3 oyna kanka dunyanın en ıyı fps'sı ne bunaltıyor nede mıdem bulanıyoor. ustelık gozude yormuyor. bende dıger oyunlarda mıde bulantısı degılde bunalma daralma aşırı sıgara ıcme ıstegı uyandırıyor
  • Mw3'u 20 dakika oynasam gozlerim agriyor midem bulaniyodu bop2 de boyle degil ama oyundan oyuna degisiyo sanki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onlinlers

    FPS oyunlarında , Midem bulanıyor , Başım dönüyor.Google da araştırtdım.Bu sorun çoğu kişide varmış.Hatta bazıları Ayarlardan Mide bulantısını eklentisini kaldırdım.( büyük ihtimal sallamış.)Call of duty , Crysis gibi oyunlarda Özellikler Yarım saatten sonra midem bulanıyor , basım donuyor.Astigmat var bende az derece ama alakası oldugunu sanmıyorum.Saatlerce Pes oynasam , Gta san andreas , CS hiç problem olmuyor.

    Bunu yenmenın bir yolu var mı ?



    Benimde bazı oyunlardan midem bulanıyor.Örnek verirsem counter.Bence grafikle ilgili + biraz hassasız.(ben öyleyim.)
  • Aynı rahatsızlık bende de oluyor. Field of view (görüş açısı) problemi bu. Birçok oyunda malesef fov değeri 70 derece civarıdır. İnsan gözünün gerçek fps açısı bunun çok çok üstündedir. Bu yüzden oyunlarda karakterin gözünden görüyormuş gibi oynarken, aslında bir pencereden izliyormuş gibi hissediyoruz. Üçüncü şahıs kameralı oyunlarda bu problem olmuyor, çünkü algı ile gözün gördüğü birbiriyle örtüşüyor. Bunun çözümü eğer pc de ise fov değerini oyun destekliyorsa 90 dereceye çekmektir. Mesela half-life 2 de bu yapılabiliyordu. Eğer oyun desteklemiyor, ya da konsoldan oynanıyorsa ekrana daha yakın oturmak bir nebze durumu kurtarır.
  • bomberman'da bile midesi bulanan tanıdım ben , bu standart olabilen bir durum daha önce de duymuştum midesi bulananı filan , genelde hep az oyun oynayan insanlardan duydum bunları ama.
  • Bendede var aynı durum. Bu yüzden hiç FPS oyun oynayamadım. Ps3 var bende. Futbol ve street fighter oynarım.

    Bu durumun sebebine gelince. Sürekli dönen, aşağı yukarı çok hızlı hareket eden bir ekrana bakarken, insandaki orta kulaktaki denge organında sarsıntı yaşanıyor. Eğer astiğmat gibi gözde odaklanamama gibi problemi olanlar var ise bu durum daha da tetikleniyor.

    Yani yaratılış olarak bu oyunlara uygun değiliz. Bu yüzden allaha şükredip, bu oyunlarla olan ilişkinizi kesiniz.
  • fps tiksindiğim tek oyun türüdür biz TPS ciyiz .... bende FPS oyun oynadığımda mide bulantısı yaşıyorum.. malesef ...Oynamayın derim böyle sıkıntısı olanlar...
  • serious sam ,half life v.b oynarken en fazla 15dk. sonra kusacağım geliyor çok kötü oluyorum, ama cafede arkadaşlarla cod4 multi oynarken 4-5 saat nasıl geçtiğini anlamıyorum. Yani oyundan oyuna farkediyor sanırım..
  • Epilepsi uyarısı veriyor zaten Ps3 te bir doktora görünün derim şakaya gelmez bu olay
  • FPS'nin adı bile mide bulantısı
  • aşırı aksiyonlu fps oyunları oynarken bendede oluyor,bu yüzden rpg oyunlar oynamaya çalışıyorum
  • Dostum hamilesin acil doktora başvur
  • Bendede oluyor bazen bulantı özellikle cod mw3 te çok oluyordu.Yalnız fazla abartmışsınız kimileri epilepsi demiş.Epilepsi olsa bunu oyun oynamadan önce anlardı.Gayet normal bir durum bu abartmayın bence.
  • Bende bugüne kadar sadece 2 oyunda oldu bu.
    birincisi tarih öncesi bi dos oyunu "hexen" bu oyunda ne zaman oynasam midem bulanırdı bir süre sonra.
    Diğeri de "half life 2".

    insanın bakış açısı ile oyun içindeki çizimlerin açısı arasındaki bir çakışmadan dolayı mide bulantısı olduğu gibi bişeler okumuşturm ya bu forumdan ya da başka bir yerden. her bulantının sebebi olmayabilir tabi.
  • aynı sorunu bende yaşadım özellikle portal 2 ve duke nukem'de ortaya çıkmıştı, doktora danışmıştım kısaca olayı şöyle özetliyorlar; insan gözü ve beyni arasındaki bağlantı izlediğimiz veya oynadığımız oyunlardaki derinliği ve hızlı algılayamıyor, tabi bazı insanlarda olmasının nedenide norölojik bazı farklılıklar, ben doktora sorduğumda bu etkiyi yaşatan oyunlardan uzak dur bir sıkıntı olmaz demişti bende o dönemden beri fps ne kadar oyun varsa uzak duruyorum, duke nukem'i 1 saat oynadıktan sonra 1 gün boyunca midem bulanıp başım dönmüştü.
  • Bugün Battlefield 3 oynıyayım dedim. Hemen kendini gösterdi yine. Önce baş ağrısı sonra bulantı yapıyor garip bir olay.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CLAIRV0YANT

    Bugün Battlefield 3 oynıyayım dedim. Hemen kendini gösterdi yine. Önce baş ağrısı sonra bulantı yapıyor garip bir olay.

    İftardan sonra bende sly cooper oynuyum dedim bende de oldu bıraktım hemen eskiden cok olurda sin zamanlarda cok nadir oluyor bende

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CLAIRV0YANT

    Bugün Battlefield 3 oynıyayım dedim. Hemen kendini gösterdi yine. Önce baş ağrısı sonra bulantı yapıyor garip bir olay.

    Aynen çok kötü sıkıntı veriyo , Otobüste midesi tutan ınsanın saatlerce gitmesi gibi.Birde şöyle olay var OTObüste mide bulantısı basit olarak , Siz gidiyorsunuz ama beyniniz bunu algılamıyo ve midenız bulanıyor.Giderken Yola bakarsanız mideniz bulanmaz.Otobüs işkencesinni böyle yendi.Belkide beynımız oyunun içinde gibi hissediyordur.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.