Şimdi Ara

Fransız Kapı Buzdolabı Seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
5.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mutfağı yaptırırken buzdolabı yerini 90cm genişlikte dolap sığabilicek şekilde yaptırdım. Buzdolabının bir duvara bitişik nizam olmasından ve karşısından açılan kapının duvarın bir kısmını kaplamasından dolayı fransız kapı buzdolabı almayı düşünüyorum. Yaptığım araştırma sonunda aşağıdaki dolapların içinden birisini seçmeyi düşünüyorum. Aşağıda yorumlarımı yazdım

    1) White Westinghouse HQE6307-QUATRO (602lt) 1770 x 915 x 740
    Bu modeli WW sitesinde göremedim, türkiye ve israil dışında hiçbir sitede adı sanı geçmiyor. Ne üretimidir, doğru seçim midir bilemedim.

    2) Amana G3 2026 (561lt) 177,5 x 90,5 x 72,5 (kapı hariç) yada G3 2526 (708lt) 177,5 x 90,5 x 81 (kapı hariç)
    2026'nın içi derin değil, 2526 ise çok derin. ankastreye uysun diye dar olanı tercih etme durumu olabilir. Aralarındaki fiyat farkı pek yok.

    3) Sharp SJ-F75PS (605lt) 1830 x 890 x 770
    Fiyatı diğerlerine göre daha uygun. çok olumlu yorumlar okudum.


    Bu üçü arasından hangisini (yada bu mantıkta başka marka modelde olabilir) tavsiye edersiniz?







  • Fransız Kapı Tipi (Üç Kapılı) Buzdolabı Listenize

    Samsung RF26NEPN (642lt)
     Fransız Kapı Buzdolabı Seçimi



    de dahil edebilirsiniz...




    WW örneğini forumda pek görmedim fakat Sharp ve Samsung modelleri tavsiye ediliyor.

    Sanırım Sharp ile ilgili yazıları forumumuzda okumuşsunuzdur. Samsung içinde derin dondurucusunun 4 yıldızlı olması büyük artı katıyor...

    Umuyorum Candogan62 arkadaşımız bu konuda en detaylı karşılaştırmayı yapacaktır.
  • Yahu bu dolapların özelliği nedir de böyle pahalılar.3.500 ve üzerine.50 Lt fark var çift kapılı Sharp ile bunun arasında.Birileri ayrıca ayrıcalıklarını sıralayabilir mi?
  • 3500 tl nesi pahalı anlamıyorum ya, yazık yani demekki halkımız sıradan mal alıyor evine.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fizikomania

    3500 tl nesi pahalı anlamıyorum ya, yazık yani demekki halkımız sıradan mal alıyor evine.


    Eğer bu taşın bana ise Sharp buzdolabı kullanıyorum ve bilgilenme adına yazdım.Size göre pahalı olmayabilir ancak net Lt bakımından baktığımızda pek fazla bir fark olmaması nedeniyle yukardaki sorumu sordum.
  • T-una hocam önerdiğin makine çok efsane gördüğümde aşık oldum ancak derinliği 90 cm! Gözünle gördünmü bilmem ama korkunç büyük! Bu yüzden 702lt'lik amana'yı da almakta tereddüt ediyorum. sonuçta evimizin boyu posuda belli. derinliği 75cm hadi kapağıyla olsun 80cm geçmese iyi olur. olmadı alıcaz elimize metre bunları bir bir ölçücez :)

    Buzdolabında standart boyların hesapları uygun ancak gardrop tipi veya bu tarz fransız olunca fiyatlar otomatik 3500'ün üzerine çıkıyor. daha kullanışlı olduğu kesin ama bunları almanın en büyük sebebi kaşıntı diyelim :)
  • Beyaz Eşya konusunda forumumuzda profesyonel bilgiye sahip kişilerden candogan62 arkadaşımız, bu başlıkta geçen Sharp ve Samsung modellerini tavsiye ediyor...



    Samsung büyük geldiyse kesinlikle Sharp'ı seçmeni tavsiye ederim... Bu tür modellerde kullanışlılığı etkileyen yukardan aşağı orta panel ayrımı bulunuyorken Sharp'ta bu durum olmaması çok iyi...

     Fransız Kapı Buzdolabı Seçimi





    Amana Türkiye'de hâlâ riskli bir yatırım olarak gözüküyor...

    Amerikan tarz buzdolaplarında çalışma farklılığı olmasına bağlanan gürültü seviyesi konusunda eleştiriler forumumuzda mevcut...




  • haklısın amana sahibi iki farklı tanıdıktan sesli olduğuna dair yorum aldım. sharp'ında metin arkadaşın dediği gibi 50lt az olan bir modeli yarı fiyatından az fiyata satılıyor, insan neden veriyorum bu parayı diye soruyor kendine :)
  • Evinizde yer müsait ise Sharp ta pek gözükmeyen kombi tip yerine bu gardrop tipi çok iyi...

    Kendi evim olsa bende Sharp SJ-PT69R-HS yerine bu modeli alabilirdim...
  • Ürünleri derinlemesine inceleyince White Westinghouse ve Sharp buzdolaplarının kulplar hariç aynı dolaplar olduğu ortaya çıktı, üretimi tayland. Tabi WW 4000$ diğerineyse 4000 tl fiyat çektiler, ürün aynı olduğuna göre demekki lüks buzdolabında muhabbet tutturabildiğine. Bu sefer dünyada ve türkiyede satılan WW'leri biraz araştırayım dedim ancak türkiye'deki modellerin amerikadaki WW ile hiçbir ilgisi olmadığını farkettim. içlerinde de avustralya üretimi electrolux için üretilmiştir yazıyor. frigidaire'de de durum aynı. şimdi bu avustralya modelleri alınırmı onuda sorayım buradan? general electric meksika üretimi, amana'lar ise "assembled in usa". anlaşılan amerikan bildiğimiz hiçbir marka amerikada üretilmiyor. tabi o zaman metin beyin sorusu geliyor akla: "buna bu kadar parayı neden vereyim?"

    Bu modelleri incelerken gözüme WW HBE5100SARE-SALE modeli takıldı, bununla birebir aynı sadece dijital ekranı olmayan Frigidaire FBM5100 modeline 2400tl istiyorlar, pazarlıkla biraz daha inecektir. Bu ürünün 34db sesinin olması çok etkileyici, duyduğum bildiğim en sessiz buzdolabı. Üretim avustralya. Kabinde biraz boşluklar kalacak ama ankastre olduğundan önden dışarı da taşmayacak. Bu model için ne dersiniz?

    http://www.frigidaire-tr.com/fr/index.php?sayfa=product&product_id=351&category_id=180




  • Sevgili Let.Ürün güzel duruyor evet.34Db lik ses seviyesi de gayet makul ancak 505 Lt lik ne hacim eksi bir intiba bırakıyor.

    Boyutlar : 177 x 80 x 72 cm Sharp Boyutları 555 Lt
    Kabin Ölçüsü (mm) 1770 x 820 x 630 Frigidaire boyutlar 505 Lt

    Bu Frigidaireyi yakından incelemek lazım aslında.Görseniz belki daha iyi analiz edebilirsiniz.

    Üretim yerine pek fazla takılmamak gerekiyor.Ama sırf Amerikan markası diye de paraları saçacak değiliz.Sharpda Taiwan üretimi mesela.

    Neyse T-una beyden bi yorum alalım
  • valla ben ürünü gördüm 60cm derinlik olmasına rağmen içi felan acayip geniş, fırın tepsisi koyduk sığdı. mesela amana'nın 60cm derinliğinde dolabına kapakları dana kadar olduğundan ankastre fırın tepsisi sığmıyor. amerikan ölçüleri bizden farklı olduğu için kapaklarındaki yerler çok geniş oluyor. amerikada süt ve portakal suyu galonluk bidonlarda geliyor ve karton kutular bizimkinden çok çok büyük. bu bizim ülkemizde büyük bir dezavantaj oluyor, bazı markalar buralarda ürünler ayakta duramadığı için altlarında kaydırmaz pedlerle satış yapıyorlar. üretim yerine artık hiç takılmıyorum soğutması iyiyse bu dolabı alacağım gibi görünüyor. kullanan soğutması nasıl bilen varmıdır?
  • FBM5100 Modelini Kasım 2009 da bir arkadaş kampanyalı (!) yine 2400TL aynı fiyatla sormuştu...

    Frigidaire markasının bazı ürünlerinin beğenildiği açık fakat ürünü yakından inceleyip iç aksam kalitesi, gürültü seviyesinin gerçekliği konusunda inceleme yapmak lazım...

    Denildiği gibi ürün Whitewestinghouse HBE5100 ile aynı.

    Ama sanıyorum ürün Electrolux ENB5298X ile de aynı. Bu ürünü incelemenizi tavsiye ederim. Bence siyah rengi daha koyu, daha hoş...

    Bu anlamda forumumuzda kesinlikle tavsiye edilen ENB5298X ile aynı olmasından dolayı edinebilirsiniz

    Electrolux ENB5298X

     Fransız Kapı Buzdolabı Seçimi


    FBM5100
     Fransız Kapı Buzdolabı Seçimi

     Fransız Kapı Buzdolabı Seçimi




  • Evet aynı ürün gibi görünüyor ama frigidaire'in derinliği daha az 60cm yani tam ankastre, buna karşılık 6cm daha yüksek, dolayısıyla hacim neredeyse dengeleniyor. Zaten frigidaire makinenin içerisinde electrolux için avustralyada üretilmiştir yazıyor. 2100tl gibi alabileceğim, tam ankastre bir buzdolabı için fiyatı kulağa çok iyi geliyor. Soğutmasıda iyiyse daha iyisi şamda kayısı.
  • Avustralya'da üretilen bu modelleri Electrolux, Frigidaire, White Westinghouse ve AEG markaları çatısı altında bulabilirsiniz. Özellikle kompresörleri çok sessiz ve düşük enerji tüketimine sahiptirler. Forumda cazip olduğu zamanlarda bir çok kişiye tavsiye etmiştim. Şu ana kadar duyduğum tek şikayet soğutucu bölme kapısının tepesindeki bölme kapağının kendi kendine düşüp kırılması yönünde. Soğutması, sessizliği vs son derece cazip.
  • Ne yaptın mühendis bey?
  • Mutfağa uyacağını düşünmüştüm fakat esas tam uymayan fransızmış. Sonuçta Frigidaire FBM5100 aldım cumartesi eve geliyor :) 2150TL, 11 taksit fiyatı. Merakla haftasonunu bekliyoruz. Kurulsun resim gönderirim :)
  • Güle güle kullanın...
  • Demin aldığımız yerden aradılar soldan menteşelisi artık ithal edilmiyormuş dolayısıyla bizim iş yattı. anlayacağınız başa döndük şimdi ne alacağız bakmak zorunda kaldık... neyse herşey kısmet.
  • Gerçekten kısmet...

    Siz bence Sharp SJ-PT69R-HS modelinede bir göz gezdirin artık, kapı yönü değişiyor...

    Görmüşsünüzdür forumda uzun incelemeleri var...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.