Şimdi Ara

***FREELANDER SAHİPLERİ BURAYA*** (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
6
Favori
75.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • freelander sahipleri
    ben de 2000-2004 arası bir model bakıyorum. kullanımı maliyetli bir araç mı bu?
    yorumlarınızı bekliyoruz.
  • Arkadaşım ankarada ki bir galeriden 2003 model 1.6b freelander aldı aldığı günün ertesi araç yolda kaldı ve çekici ile servise gitti.10 milyar masraf çıktı motor istiyormuş.Sinir oldu araya adam sokarak güç bela araçı verdi yerine başka bir araç almak zorunda kaldı..Sonrasında bu 1.6 2000 -2006 arası lpg takıldığı zaman motor çonta kapağı yanıyormuş hatta araba yanıyormuş.Motoru yapsanız bile aynı sıkıntıyı tekrar oluşturabiliyormuş.Hevesim kursağımda kaldı.Parcası pahalı ve zor bulunuyormıuş.Ve çok yakar dediler.mümkünde 2000 dizel alın diyorlar
  • arkadaşlar 2005 model freelander'da zincir öne mi takılcak arkaya mı:) birde bunlar sürekli 4x4 olarak mı kullanılıyor yoksa 4x2 kullanım var mı? otomatik viteste vitesin altında sarı bir düğme var o ne işe yarar ve nasıl kullanılır? rangelerdeki gibi vitesi N ye atıp öyle mi basmak gerekiyor bir bilgisi olan var mı? teşekkürler...
  • arkadaşlar 2000 model freelander dizel aracımı maalesef bedelliden dolayı satıyorum.zevkle kullandığım aracımımn gereken tüm bakımlarını yeni yaptırmıştım. motorunu komple sıfırladım 4000 5000 km ancak oldu. ön takımını yeni komple yaptırmıstım. ama bedelli ücretini denkleştiremezsem satmak zorunda kalacağım freelander sevenlerden almak isteyen varsa 0532 716 28 88 numaradan ulaşabilirler
  • arkadaslar hayirli geceler dilerim oncelikle...

    ben rusy da yasiyorum ve 2 gun icinde Land-rover Freelander (2.5) 2002 yili marka bir jeep aliyorum. ama formlari soyle biraz okudum da arabadan ses gelmeler viraji keskin veya jhizli donerken ucmalar falan gozum korktu.ve bu araba km basina ne kadar benzin yakiyor. burada bugun itibari ile benzinin litresi bu kadar 28.82 RUB = 0.9078 USD... aracin depo kap. bilemedigim icin hesaplayamadim sizlerin bu araca sahip oldugunu bildigim icin yardimci olmanizi istiyorum ve daha bilmem gereken baska ozellik veya durumlar varsa yazarsaniz cok memnun olurum

    saygilarimla
  • bu araç hakkında fazla bilgi paylaşan yok...
  • 1.8 benzinli mod. gayet güzel saglam kasadır.iç makzemeleri sert kaba gözükme nedeni 2000 yılların has arazi şartı düşüncesi ve lüks 2ci plan.dizeller bize göre biraz sıkıntılı çünkü bilinçsiz hoyrat kullanımdan dolayı.yinede bu araçları alırken en az 2 servisten veya ayrı ustalardan fikir alın.ve parçalarıda makul ve boldur
  • HEM JİP olsun hem ucuz olsun az yaksın gösterişli olsun.adalardaki faytonun beygiri bile arpayla çalışıyor.bukadar lüksü ve zevki birada bulamazsınız.jip istiyen bütcesini zorlar keyfinide yaşar
  • Konuyu uyandıralım :) Yatırım amacıyla jettamızı satıyoruz 20.000 liraya 2000 model bi arkadaşının 2.0 TDI freelanderını görmüş almayı düşünüyor nedir ne değildir 2.0 ların ne yaktığı hakkında bişeler paylaşırmısınız bide aürekli 4*4 mü kullanılıyor 4*2 ye alma şansımız yokmu..?




    Ayrıca bk.
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-2012-jetta-1.2-tsi-highline-105998697/detay
  • @kaosem

    2.0tdi ler 2004 sonrasını tavsiye ederim, öncekiler sorunludur genelde.
    100 km'de 12-13lt mazot yakarsınız
  • Merhabalar

    Konu hazır canlanmışken Freelander almayı düşünüyorum. 2.0 TD4 HSE Dizel 2004 - 2006 arası bi 2006 araç buldum ama önden darbesi var fiyatı uygun Ön kaput, Sol,Sağ çamurluk değişmiş iyi bi ustaya bakıtırsam sizce arabanın şasesinde filan kalıcı bir hasar oluşmuşsa düzeltseler bile kalıcı bi yamukluk filan olmuşmudur.

    Birde bu modellerin kronik bir sorunu var mı? 2003 modellerine kadar 100.000'de filan Turbo ister diye duymuştum. Bu modellerde Turbo, Şanzuman sorunu varmıdır.
  • Herkese merhaba. Konuya geç dahil oldum farkındayım, bildiğim kadarıyla aracımı anlatayım. 2001 Model Freelander Td4. 180,000Km de. 163,000 Km de almıştık, 2 yıldır kullanıyoruz. Araca 2 yıldır ön takım vs hiç bir masraf yapmadık. Aldığımızda diferansiyelde ötme vardı. Çıkma bir diferansiyel aldık (1000 tl) Geçtiğimiz kış aşırı zorlamadan dolayı arazi şanzımanı (yavru şanzıman) ses yapmaya başladı. söküp baktık, arazi şanzımanının içinde bulunan ayna ve mahrutiden bir kaç diş kırılmış. Araştırdık konyada bu parçaları birebir üreten birisini bulduk. 700 tl havale yapıp parçaları aldık. 4-5 gün normal kullanımdan sonra boeing uçak motoruna benzer bi ses yapmaya başladı :) bu sesle kullanımı mümkün olmadığı için şaftı söktük. Aracı 4X2 yaptık. Yakıt inanılmaz derecede düştü. Yol tutuşu biraz etkilesede, gaza yüklendiğinizde 1 ve 2. viteste pati çekiyor. Çözüm olarak ingilterede ki bir üreticiden sıfır ayna mahruti ve iç bilya keçe takımı aldık. Diferansiyelin içinde bulunan ayna mahruti ve bilya keçe takımınıda aldık. Araz şanzımanı ve diferansiyeli söktük, iç parçalarını değiştirip dış kısımlarını boyadık. Sıfır kalitesinde oldu. Normalde almak isteseniz arazı şanzımanının yenisi 3,500 tl, diferansiyelin yenisi 2,000 tl.

    Araç karda çok başarılı. vitesin altında bulunan sarı düğme inişte çok yardımcı oluyor. vitesi 1 e alıp düğmeye basıp ayağınızı frenden çektiğinizde, 5 km sabit hızla en dik yokuştan inebilirsiniz. karda kayma yapan tekeri kilitleyip diğer tekerleğe güç verir, katır kutur sesleri aracın içinden duyabilirsiniz, ama kesinlikle yoldan çıkartmaz.

    Bu araçlar 2001 yılından önce 1,8-2,5 benzinli ve land a ait 2,0d dizel motorlarıyla satılmış. Özellikle dizel motor sıkıntıları yüzünden 2001 yılında BMW ile anlaşılmış 3,20D de kullanılan motor bu araca takılmış. Arazi şanzımanı ve diferansiyel değiştirilmemiş. 1998-2006 bütün modellerde aynı. 2,0 Td4 motor diğerlerine göre daha güçlü olduğu için bu anlattığım arazi şanzımanı problemi er geç hepsinde meydana gelirmiş. Yakıtından şikayet edenler yada karda kışta işim yok dağa bayıra çıkmam diyenler için tavsiyem, şaftı söktürün, otomobil yakıtında kullanın.

    Herkese iyi ramazanlar dilerim.




  • TARIKY T kullanıcısına yanıt
    Araştırdığım kadarıyla TURBO su en uzun ömürlü olan araçtır. Arazi şanzımanı ve diferansiyele dikkat edin. Hasar kaydı varsa ve miktar fazlaysa PERT olmamasına dikkat edin, kasko yaptıramazsınız. Bu arada sigortacıyım. Kasko fiyatı merak eden arkadaşlara fiyat konusunda yardımcı olabilirim.
  • sedefbyo S kullanıcısına yanıt
    1,6 motorlu freelandermı varmış, rover olmasın o ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: coni-wayt

    @kaosem

    2.0tdi ler 2004 sonrasını tavsiye ederim, öncekiler sorunludur genelde.
    100 km'de 12-13lt mazot yakarsınız

    2.0Td4 ler 2001-2006 yılları arasında motor ve yürüyen olarak birebir aynıdır. 2004 den itibaren İç kısım farklıdır. Ön arka tampon ve far stoplar makyajlıdır. 2004 sonrasını ne amaçla tavsiye ettiniz, anlayamadım.
  • Bu araçlar alınır mı alınmaz mı anlamadım
    Anladığım 2004 ten öncesini alma
    Anlamadığım 2004 model üstü için yorum yok

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, yaklasik 8 yillik konudan net bir sonuc cikartan var mi?
    Amaci, guvenli, kis kosullarinda avantajli, biraz gosterisli, tum bunlarin yanina kafa agritmayacak bir araba isteyen icin uygun mudur? 2001 model 2.5 V6 mi tercih edilmeli yoksa yine 2001 2.0 TD4 mu?
    Dusundugum aracin linki:
    http://m.sahibinden.com/classifiedDetail.html?id=147842137&rnd=1050

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne yazıkkii ben bu ortama şu an katılma fırsatı buldum bu bölüm 2006 yılında açılmış amam ben şimdi yeni size katılma fırsatı buldum hamdolsun ama ne yazıkki 2006 dan beri tartışılan bu konu halen açıklık bulamamış çok üzücü ben 2000 model 1.8 motor hacminde bir araç düşünüyorum ama halen detayşlı bilgi almış değilim

    ERRROOOrr
  • Hayırlı olsun iyi günlerde kullan abıcım,bende dün aldım 2000 model 1.8 Benzinli+LPG li manuel vites 137.000 km de
    Ama beni şimdiden çok üzmeye başladı bile:(:(:(
    Arkadaşlar dün almış olduğum aracımın 4 çeker şanzımanında arıza cıktı(motor arkasındaki kısımda)
    ORJİNALİ çok pahalı yan sanayi veya çıkmasını istanbulda ucuza bulabileceiğim bir yer varmıdır? Bana yardımcı olabilirmisiniz??
  • Freelander kesinlikle Land Rover in en kötü arabasıdır. Bunu 1 sene önce 2.0 td4 2005 model siyah renk freelander sahibi olarak söylüyorum. Aracımda koltuk isitma falan hepsi vardi HSE yani en fullü. Arabayı 28.500 tl yazıp internete koydum ne arayan varr ne soran. Tam 4 ay internette kaldı ve dizel otomatik girtlak dolusu bir jipi 25 bin tl ye verdim. Pişmanmiyim inanin hiç değilim araç elimizde patladı o kadar uygun fiyat yazmişken. Birdaha freelander mi? ASLAAA !!! Kimseye önermiyorum bu araçlari arkadaşlar uzak durun. En problemli land roverdir kendileri. Arazi şanzumani denilen lanet bir parçaları var 2 ayda bir arıza veriyor. Diyiceğim o ki kesinlikle uzak durun. İlla bi jipe binicem derseniz biraz para biriktirip 40-50 arası on numara yeni modelli bir jipe sahip olursunuz..
    Saygılar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.