Şimdi Ara

Freenas için donanım ve fikir nasıl

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,
    Nas cihazları baya bir pahalı 4 lü boş bir nas cihazı almak istesek 1000 TL üzerinde 2'li en ucuz naslar bile boş olarak 500 TL civarında. Nas'ın en büyük avantajı kücük ve az elektrik harcaması. Fakat fiyat performans olarak 1000 tl üzerinde alınabilecek 4 lü nas istasyonu kendini amorti edebilecek mi? daha HDD de alınacak. Bende düşündüm ve kendi nas sunucumu yapmaya karar verdim (ev için) günümüz anakartları, işlemcileri, ramları hatta hdd leri bile low profil olarak satılabiliyor. Sizlerden sistem için aşağıda belirtilen ürünler için tavsiye beklemekteyim.

    ANAKART
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/anakart-mainboard/asrock-h81m-dgs-intel-1150-soket-ddr3-usb3-sata3-matx-anakart-haswell.html

    http://www.vatanbilgisayar.com/h81m-p32-intel-h81-soket-1150-ddr3-1600mhz-sata-30-usb-30-vga-anakart.html?srt=UP

    - itx anakart düşünmüyorum voltaj anlamında micro atx ile bir farkları yok. Ama ciddi fiyat farkları var.

    İŞLEMÇİ
    http://www.vatanbilgisayar.com/pentium-g3420-soket-1150-32ghz-3mb-cache-22nm-islemci.html

    RAM
    http://www.vatanbilgisayar.com/4gb-hyperx-genesis-ddr3-1600mhz-cl9-pc-ram.html

    KASA
    http://www.vatanbilgisayar.com/cmp-350-350w-midt-atx-siyah-kasa-9664.html?srt=UP#galeri

    Bu kasa hem sessiz hem kücük hemde rahat rahat 4 adet hatta normalde 5 adet hdd koyulabiliyor zaten anakart low profil olduğu için üzerinde 4 adet sata var.

    çizgi elektronik güç tüketimi 245 W ki cizginin ölçümlerine dikkaet ederseniz güvenlik için 20 w arttırılmış v.s yazıyor.

    Sistemin bana toplam maliyeti. 500 - 600 arasında olacak. elimde şuanda HDD mevcut. Neden eski bir pc kullanmıyorum onu da acıklayayım. Salonda gigabyte z87n anakart i5haswell işlemcili ve HTPC kasalı bir pc mevcut. Bluray film izliyorum (bazen 40GB üzeri olabiliyor) ses sitemine bağlı olduğu için DTS-HDMA DTS-TRUEHD sesler yüzünden veri aktarımı baya bir yüklü olabiliyor. Aynı zaman da torrent kullanıyorum hatta bu işelmelerin hepsini ac desdekli bir wi-fi sistemi ve gigabit lan ile sağlıyorum. Bunun yanı sıra eski bir pc al lan kartını değiştir derseniz o zamanda low profil olmaktan cıkıyor.

    Şuanki mevcut düzende 2 adet 1TB seagate green internal hdd 2 adet 500gb WD Black hdd, 1 adet seagate extarnal hdd var. Asus dsl n55u cihazına extarnal hdd bağlı sürekli aktif. diğerlerini ise sata dock station var sürekli ona takıp cıkartmak zorunda kalıyorum.

    yanılgılarım var ise düzeltirseniz sevinirim. amd sistem hic kullanmadığım için pc toplayamadım ama önerilere acığım. hiç bunlara bulaşma bu fiyatlara şöle bir sistem yapsan ya da şu cihazı satın alsan süper olur diyorsanız ona da acığım.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.