Şimdi Ara

FreeSync destekli ilk Nvidia sürücüsü yayınlandı (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
344
Cevap
9
Favori
14.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: massacrer

    nVidia'nın belirttiği 12 monitörde GSync gibi çalışıyor. Kalanlarında zaten sertifikasyon yok yani tam anlamıyla beklentiyi karşılamaması normal hocam.
    Bizimkilere gelecekte ohoooo

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gsync çalışıyor diyenler %100 olarak çalıştığından eminseler, adaptive sync'in aktif olduğu andan aktif olmadığı ana geçerken ekranda kıpırdama ve renk değişikliği hissediyorlar mı acaba?
  • liberty_damn L kullanıcısına yanıt
    G-Sync'i kapatıp denediniz mi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sangokudbgt kullanıcısına yanıt
    Denediğim oyunların çoğunda ilk yüklemedeki ani fps değişikliklerinde parlaklık değişti yani "flicker" denilen şey oldu, bunlardan sadece birinde oyun içinde de oldu, diğerlerinde oyun içinde sorun yok. Monitör AOC C24G1, 144Hz.
    Yalnız bu monitörde LFC teknolojisi devreye giriyor, yani 144 fps altında tazeleme hızı sürekli değişiyor, dolayısıyla senkronizasyon devre dışı kalmıyor.
  • leventserdar kullanıcısına yanıt
    Peki flc devreye girdiği anda (belirli bir fps değerinde olur sürekli) bir parlaklık değişimi oluyor mu? Mesela benim monitör 48-144hz arası freesync diyor ama flc 55-56fps arasında devreye gidiyor ve girdiği anda bir parlaklık değişimi, renklerde de çok hafif ama anlaşılır bir değişim oluyor.

    nvidia pendulum kullanarak fps slider kısmından tam olarak hangi fps değerinde flc devreye girdiğini öğrenebilirsiniz deneme yanılma yolu ile



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sangokudbgt -- 19 Ocak 2019; 22:22:32 >
  • sangokudbgt kullanıcısına yanıt
    Nvidia test programında değer sabit 60 fps. Bunun altında mesela 59 olduğunda tazeleme hızı 118Hz, fakat 30-40 fps arası sabit olmayan bir değerin altında tazeleme hızı fps değerinin 3 katı oluyor, yani 30 fps = 90Hz şeklinde.
    Oyunlarda durum farklı, LFC yine 48-72 fps arası devreye giriyor ama sabit bir değer değil. 50 fps = 50Hz gördüğüm de oldu, 70 fps = 140Hz gördüğüm de, ani fps düşüşlerinde pat diye iki katına çıkıyor. 48 fps altında ise oyunlarda tazeleme hızı her zaman fps değerinin 3 katı şeklinde, bu da sabit değil ama 48'e çok yakın ve her zaman 48'den az.

    Yazdığım gibi oyun esnasında bir oyun haricinde görüntüde kıpırdama yok, ama yükleme ekranlarında özellikle ani fps değişikliklerinde (100'den 20'ye düşme gibi) sorun var. Oyun içi soruna rastladığım oyun sadece "borderless window" çalışıyor, "exclusive fullscreen" çalışmıyor, galiba sorunun kaynağı bu.




  • leventserdar kullanıcısına yanıt
    yok o sadece sabit bir fps'de hz değerini 2 katına veya 3 katına çıkartır. Başka türlü imkanı yok oyun olsun veya nvidia programı olsun.

    Mesela sallıyorum, 55fps=55hz olur. 54 fps=98hz olur.

    Ancak 45hz'e kadar 2 katı giderken 45'ten sonra 3 katına çıkarmaya başlar. Fps slider kısmından min ve max fps değerlerini aynı yazarsanız ekrana sürekli yazdığınız değer gelecektir.

    Bende hz değeri 2 katına çıktığı anda görüntüde flicker oluyor. Onun dışında renklerde hafif bir değişim oluyor (daha doğrusu gsync off rengine dönüyor)
  • -dehşet- kullanıcısına yanıt
    Oyunlarda performansta olumsuz bir etki görmeyince Unigine testlerini boşvermiştim, yazdığınızı okuyunca denedim ve evet Heaven testinde skor kayda değer şekilde düşüyor. Daha güncel olması sebebiyle Superposition testini de denedim, aynı oranda performans kaybı var yine.

    Denediğim oyunların hiç birinde olumsuz etkisi olmadı ama, bundan eminim.
  • sangokudbgt kullanıcısına yanıt
    Ters düşünüyorsun. LFC yeterince erken devreye girmeyince bunlar olur.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sangokudbgt kullanıcısına yanıt
    İyi de ben önümde gözümle gördüğümü yazıyorum, eşik değeri oyunlarda sabit değil. Uyduracak olsam niye bu kadar detaya gireyim?

    Ek: Test programı fps değerini tabiri caizse doğrusal oranda azaltıp arttırıyor, sarkaçın sabit ivmeyle sağa sola hareketi gibi o sebeple değer sabit. Oyunlarda sürekli ani performans değişiklikleri oluyor, anladığım kadarıyla LFC bu durum oluştuğunda yine tabiri caizse vaziyeti kurtarmaya çalışıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leventserdar -- 19 Ocak 2019; 23:8:15 >
  • leventserdar kullanıcısına yanıt
    lfc ekrana gelen kare oranına bakar. Yani değişken bir değer değildir. 55fps'den az gelirse devreye gireceğim der ve girer mesela. Dolayısı ile değişken bir değer olmasına imkan olmaması lazım. Ayrıntılı bir inceleme yapan kanalda yok youtube'de maalesef freesync ile adaptive performanslarını inceleyen monitörlerin. (gerçi yapsalar bile ellerinde bulunan monitörler için geçerli olacak sadece)

    Kendi kendime testler yapıyorum kafama estikçe ama tek monitör ile doğru yargılarda bulunmak imkansız.
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    lfc devreye giriyorsa ben şahsi olarak adaptive sync aktif değil gözüyle bakıyorum. Yani amacımız zaten lfc olmadan oyun oynamak değil mi? (yani en düşük kare oranına kadar lfc'yi aktif etmemek)

    lfc hiç yoktan iyidir tabi, 144hz monitörde 144hz yerine 100hz vs. alacağız sonuçta ama senkronizasyonun mantığına ters bir durum var. Benim için amaç 1fps=1hz olması yönünde.

    Ha derseniz bütün monitörlerde bu zaten böyle ona bir şey diyemem daha önce bir gsync veya freesync tecrübem olmadı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sangokudbgt -- 19 Ocak 2019; 23:18:56 >
  • sangokudbgt kullanıcısına yanıt
    Ah, ne çektin be! LFC devreye giriyorsa gözleri bozuluyormuş. LFC parlaklığını olağan değere getiriyor, sıkıntın varsa CRU'dan eşiğini daha yukarı kaldır. Kimsenin 50 altında kullanmaması lazım, LCD'ler OLED gibi canının istediğinde ekranı tazeleyebileceğin aygıtlar değil.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    benim asıl sıkıntım lfc devreye girdiğinde renkler normale dönüyor. Ancak adaptive sync devrede iken görüntü çok ama çok az farklı bir renk tonu ile ekrana geliyor. Biraz daha soluk mavi tonlarda. Hani değişim olmasa fark bile etmeyiz ama oluyor sonuçta.

    Cru ile değeri düşürsem bile renk tonu aynı sonuçta. Diğer monitörler böyle mi çalışıyor ama sadece benim monitör mü bilemiyorum
  • Değeri düşürmeyeceksin yükselteceksin. Tarlada ferrari mi sürülür, 144Gz monitör ile 30Hz almaya bakıyorsunuz. Sizinkisi de ayrı bir mecra sanırım @gun Bey'den rica edelim de yeni bir "G-Sync LFC Kıroluğu" bölümü açtırsın.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://youtu.be/oT8f_1oRsLU
  • quote:

    Orijinalden alıntı: leventserdar

    Oyunlarda performansta olumsuz bir etki görmeyince Unigine testlerini boşvermiştim, yazdığınızı okuyunca denedim ve evet Heaven testinde skor kayda değer şekilde düşüyor. Daha güncel olması sebebiyle Superposition testini de denedim, aynı oranda performans kaybı var yine.

    Denediğim oyunların hiç birinde olumsuz etkisi olmadı ama, bundan eminim.
    GTA V'i G-Sync açık/kapalı test ettim. G-Sync açıkken rastgele bir biçimde test sahnelerinde kare/saniye oranını 70'e sabitledi.
    FreeSync destekli ilk Nvidia sürücüsü yayınlandı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -dehşet- -- 20 Ocak 2019; 1:16:54 >




  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    refresh rate oyunların çoğunda fps oranına göre 2 katı olacak ise ne anladım bu işten? Windows üzerinden sabitlerim 60-70-80hz'a vsync açarım artık neyse olur biter.

    hz=fps olması gerekiyor. Zaten görüntü en ideal haline bu şekilde geliyor sonuçta 2 katı olduktan sonra hiç bir anlamı kalmıyor. ben onu manuel olarak aşağı yukarı aynı ayara getirebilirim zaten.

    Bu mudur gsync, freesync, adaptive sync? Yani tamamen çöp söylediklerinize bakarsak.
  • -dehşet- kullanıcısına yanıt
    Üst üste bir kaç GTA V benchmark denemesi neticesinde son sahnede sizdeki gibi oldu, 91'den 71'e indi. Benchmark esnasında dikkatimi çekti zaten, sadece bu sahnede 70 fps civarında LFC devreye girdi, normalde oradan 90 fps seviyesine çıkması gerekirken 70-72 fps arasında takıldı.
    Bu arada oyun esnasında değil ama oyundan menüye geçince tazeleme hızı değiştikçe parlaklık da oynuyor.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.