Şimdi Ara

FREN SİSTEMİ ARIZASI

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
2.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi günler. Aracım 2016 KADJAR Dizel Otomatik

    Aracın şuana kadarki tüm safahatını anlatıyorum;


    1)18 Aralık 2021 tarihinde aracıma 4 adet kışlık lastik taktırdım ve o gün lastik basınç sensörleri ‘’lastik basınç öğrenme başarısız’’ hatası verdi ertesi gün kendi kendine düzeldi.


    2)20 Aralık 2021 tarihinde kış tatili için Bolu tarafında bir yerlere gittim, kalacağım otele giriş yaptım ertesi gün kar yağışı başladı ve hava sıcaklığı -5 civarıydı. Etrafı gezme amacıyla yola çıktım. Yolda 5 cm civarı kar vardı tahmini 30-40 km gittikten sonra araç bir noktada hafif kaydı ve ‘’Fren sistemi arızası’’ ikazı verdi. Vakit kaybetmeden otele geri döndüm,


    3)Ertesi gün aracı çalıştırdığımda aynı arıza devam ediyordu.


    4)’’Fren sistemi arızalı’’ arızasından 2 gün sonra tekrar aracı çalıştırdığımda bu sefer sadece ‘’ Egzoz emisyon kontrol ettirin’’ uyarısı çıkıyordu fren arızası uyarısı gitmişti.


    5)Yine bir sonraki gün dönüş için yola çıkacağım esnada arabayı çalıştırdığımda hiçbir uyarı ya da arıza vermedi, 5-10 dk çalıştırdıktan sonra yola çıktım ve 1 km bile gitmeden tekrar ‘’Fren sistemi arızalı’’ ikazı verdi,


    6)En yakın sanayi Adapazarı’nda olduğu için oraya kadar bu şekilde devam ettim ve Renault özel servisine girdim. Aracın beynine bağlanıp bakmaya balıştığı esnada ABS sisteminin görünmediğini söyledi ve yetkili servise yönelendirdi. Yetkili servise gitmek üzere aracıma bindiğim esnada araç vitese geçmememeye başladı. Örneğin D vitese aldığımda D ışığı yanıp sönüyor ancak gaza bastığımda boşta çalışır gibi sadece devir artıyordu.


    7) Çekici çağırıp aracı Adapazarı’ndaki Ernaz Renault  Servisi’ne götürdük. Burda aracın ABS sistemine giden kablolarda bir sıkıntı olduğunu, tüm kabloların açılıp kontrol edileceği söylendi ve 1,5 iş günü sonunda arızanın giderildiği söylendi ve ücretini ödeyip aracımı teslim aldım. Yola çıktığımda araç menüleri arasında gezerken tekrar ‘lastik basınç öğrenme başarısız’ yazıyordu.


    8)25 Aralık 2021 tarihinde Ernaz Renault Servisi’nden aracımı teslim alarak İstanbul’a geldim. Araç 2 gün boyunca hiç kullanılmadı ve 27 Aralık günü yaşadığım şehir olan Keşan’a dönmek için yola çıktıktan yine 1 km sonra ‘’Fren sistemi arızalı’’ uyarısıyla karşılaştım ve Tekirdağ Buhari Renault Servisi’ne aracımı teslim ettim.

    Bugün 28 Aralık 2021 araçtaki sorun henüz bulunamadı.Daha önce başına gelmiş arkadaişlardan öneriler bekliyorum. Ayrıca Tekirdağ Buhari servisi aracı daha önce Ernaz Serviste yaptırdığımı bana arızanın giderildiğini söyledikleri için ücretini ödediğimi söylediğim zaman farklı servisler olduğunu burda yapılan işlemler için ayrı ücret alınacağını söylediler. Yani ilk servise ödediğim ücret boşa mı gitti yardımlarınızı ve yorumlarınızı bekliyorum.








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.