Şimdi Ara

Fren tuttuktan sonra, fren geç bırakıyor. Lütfen Yardım... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
30.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Evet arabam skoda felicia 1997 model. fren pedalında da bi anormallik yok ve ben arabayı alınca böyle bişey yoktu. Benim elimde böyle oldu.
  • erdl_krts kullanıcısına yanıt
    Buyuk ihtimal bir tarafın diskini çıkartırken kaliper tijlerini yamulttular siz frenciye gidin kaliper tijlerine bir baksın.
  • Yukarda bir arkadaş güzel açıklamış. Siz de ön teker kuvvetle muhtemel diyorsunuz. O zaman önce ön iki tekeri krikoyla kaldırın. Araç boşta iken her iki tekeri elinizle zorlayın. Fark varsa sıkışan tekefin piston kafası geri boşalmıyordur. Sebebi sıkışmış, paslanmış pistonu geri çekmek için gerdirme yayının gücü yetmiyordur. Sıkışma ve paslanmanın giderilmesi lazım. Ya da gerrme yayı iyi takılmamıştır. Freni bırakınca bu yaylar balataları geri çekemiyordur. Eğer her iki teker aynı zorlanmaya maruz kalıyorsa garanti sonuç için arka tekerleklere de aynı muameleyi gerçekleştirin. Onlarda da aynı sorun varsa disk merkezi arızalıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isnilgiz -- 24 Aralık 2014; 2:06:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fren sorunu büyük bir bölümü halloldu. Sizde de aynı sıkıntı varsa usanmadan okuyun. İşinize yarayacak şeyler yazmış olabilirim. Günaydın arkadaşlar dün akşam işten çıktıktan sonra gittim arabamın lastiğini söktüm. Tabi öncesinde parçacıda bir tane balata temizleyicisi almıştım. Lastiği söktükten sonra kaliperi yerinden söktüm. balatalar boşa çıktı zaten. sonra kardeşim yanımdaydı freni pompalamasını söyledim. pompaladı ve pistonun gelmediğini fark ettim hemen hava alma vanasını açıp bir daha pompalamasını söyledim. pompaladı havasını aldıktan sonra piston yavaş yavaş çıkmaya başladı. piston paslı falan değildi. tertemizdi. yinede balata temizleyiciyle temizledim. etrafına iyice sıktım. bu sefer pistonu yerine almak için tekrar vanayı açtım ve pistonu bişeyin yardımıyla sıkıştırarak yerine koydum. Tabi bu arada piston geri giderken vanadan yağ boşalıyor yine. hemen hidrolik yağını tamamladım ki bir daha hava yapmasın. vel hasıl sunu sol tekerlek için yaptık sağ lastiğe geçince bijonlardan iki tanesi nasıl sıkışmışsa anlamadım ama bijon kolum kırıldı yinede açılmadı. dışardan balataya diske kalipere falan balata temizleyici sıkıp deneme sürüşüne çıktım. Sol tekerin azda olsa freni geç bıraktığı hissediliyor ama eskiye göre çok çok iyi. Bu güne kadar bu sıkıntım hep pistondanmış arkadaşlar. piston bir şekilde yerinde sıkışmış ve geri gelmiyormuş. Geri gelince de yerine gitmiyormuş. Bu fren işini azda olsa bizi yolda bırakmayacak kadar hallettik. Şimdi de sağ lastiğin bijonu canımı sıktı. Nasıl bijon kolunu kıracak kadar sıkışır anladım.




  • Bijon sıkıştığı zaman çekiçle üzerine vurduğunuzda bırakır ve rahatça sökebilirsiniz. Şimdi hep pnömatikle söküldüğü için çekiçle vurmaya gerek kalmıyor.
  • Skoda felicia '97 fren konusunda bize de zamaninda çektirdi baya arka frenlerden muayenede geçememiştik,250tl sıkışmış megersem ama genel olarak frenlerinden memnundum. Siz yine anliyormuşsunuz bizde olsaydi aynisi yine gdip şaşmaz sanayide öpülürdük.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar benim fren sanki yavaştan yavaştan yine eski haline dönüyor.Soğuttu beni gül gibi feliciamdan. Sanki yine geç bırakmaya başladı fren. Ya fren merkezinde sıkıntı var yada pistonun yerinde bir sıkıntı var diye düşünüyorum artık. Böyle devam ederse satacam felişimi.
  • Arkadaşlar fren sorunum tamamen çözüldü. Baktım olmuyor tamirciye gittim kimileri dedi tamir takımı alman lazım falan fistan. Başka bir tamirciye gittim adam lastiği söktü fren hortumunu çıkardı üfledi dediki fren hortumu al. 20 tl bir hortum aldım taktı ve fren yağını tamamlayıp havasını aldıktan sonra güle güle dedi. Fren taş gibi oldu vallah. Bir hortum nelere kadirmiş :)
  • erdl_krts kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun sana baştan tamirciye git demiştim ,biyerde tıkanıklık olabileceğini söylemiştim,az daha felişini satacaktın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haklısın Ufuk Bey. ne bileyim ya. tahmin edemedik hortumu. Kimileri dedi fren merkezi ölmüş kimileri dedi tamir takımı lazım. kimileri dedi pistonlar ölmüş. Bi hortum hepsini bitirdi.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.