Şimdi Ara

FSB Değerleri Hızı Etkilermi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Amd anakartlarda en düşük fsb 2000 m/s iken İntel anakatlarda 1333. Bu ne anlama gelmektedir acaba. Pc bileşenlerinin daha hızlı çalışmasını sağlarmı fsb değerinin yüksek olması. Amd anakartlarda 5200 fsb değeri bile olan var. Bu durumda intelin nal toplaması gerermezmi eğer performansı etkiliyorsa. Vamıdır bir bilen. Açıkçası alttaki linkte birşeyler okudum ama genel performans hakkında bir sonuca varamadım.

    http://www.hardwareplus.com.tr/public/article/find/626/

    Bu konuyu güzel anlatan bir bilene şiddetle ihtiyacım vardır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi delidumrull -- 27 Temmuz 2008; 20:57:55 >



  • "Front Side Bus"

    Önkısım veriyolu taşıma hızı (sanırım kuzey köprüsü cpunun ön tarafı oluyor diye böyle söylediler), cpu nun kuzey köprüsü ile iletişim temel hızını ifade eder* conroe işlemcilerde 266 mhz athlonlarda 200mhz vs dir diğer tüm bileşenler doğrudan veya dolaylı bu hıza bağlıdır çünkü güney köprüsü de kuzey köprüsüne bağlıdır** ide pci gibi bileşenler de güney köprüsüne bağlıdır. o yüzden fsb hızının değiştirilmesi tüm sistemi etkileyebiliyor ve oc zor oluyordu ki nforce 3 ve viak8t800 e kadar bu chipsetler eşzamansız hız artırımına olanak sağladıklarından fsb hızını artırdığımızda, agp, pci, pci-e vs hızları sabit kalabildi ve oc keyifli olmaya başladı..

    ______not:
    *bu hız hipertransport gibi özel teknolojiler sayesinde 3-4- veya 5 katı şeklinde sistem bandgenişliğini artıracak şekilde tasarlanıyorlar, örneğin amd de 200*5 1000mhz hipertransport olarak ifade edilir
    ** memory ile iletişim de buna dahildir. ayrık durum amd 64 lerden itibaren memory controller cpu içine dahil edildiğinden intelin aksine amd lerde memory kuzey köprüsü tarafından değil doğrudan cpu trafından kontrol ediliyor. başka bir fark ise memory fsb hızı ile asynchronous ayarlanamıyor fakat bölenli çalışabiliyor(oc de momory limitine takılmamak için)

    KISACASI:

    Sistem veri yolu hızıdır ram ile cpu arasındaki bağlantı hızıdır intellerdeki 800/1066 fsb qdr hızını ifade eder amd lerde ise ht hızı olarak bilinir ht hızı 5'e bölündüğünde fsb hızı bulunur intellerde ise 4'e bölündüğünde.

    Donanımhaberden alıntıdır...




  • +1 emegıne saglık
  • fsb hızı baya etkiliyor
  • Yav şimdi bakıyorum intel anakartlar 1333 mhz. Amdler 2000 ila 5200 arasında fink atıyor. Ee bu rakamsal büyüklüğün bi etkisi yok o zaman. Ve fsb hızları intel anakartların 2 katı olduğu halde fiyat olarak AMD anakartlar daha ucuzlar.

    İşin aslı ben intele kıl kaptım 4 aylık sistemi değiştircem bu fsb olayına takıldım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: delidumrull

    Yav şimdi bakıyorum intel anakartlar 1333 mhz. Amdler 2000 ila 5200 arasında fink atıyor. Ee bu rakamsal büyüklüğün bi etkisi yok o zaman. Ve fsb hızları intel anakartların 2 katı olduğu halde fiyat olarak AMD anakartlar daha ucuzlar.

    İşin aslı ben intele kıl kaptım 4 aylık sistemi değiştircem bu fsb olayına takıldım.


    Mimarîleri alâkasız işlemcilerde bakacak şey olarak bula bula FSB'yi mi buldunuz?

    Kıl kapacak bir şey yok. O zaman AMD işlemcilerine de l2'si düşük diye kıl kapın. O derece mantıksız yani.



    quote:

    fsb hızı baya etkiliyor


    Ne kadar etkiliyor meselâ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 27 Temmuz 2008; 21:43:33 >
  • Evet amd lerdeki L2 olayıda kıl.. Gerçi sorunum anakarttan ama başlamışken işlemciyide bi araştırıyım dedim. P35 ten aşağısı intel de pek aklıma yatmıyor onlarda 120 $ gibi fiyatlarda. Ama amd ile aynı işi 80 $ lık kartlarla görebiliyorum.
  • Sadece fsb olarak düşünülmez ÖN CACHE leri amd nin hala cok düşük ve dengesiz bi çalışma seklı var mımarısıde cok farklı yanı bırcok sey var burda ıntelı daha iyi kılan 45nm mesela..

    Hiç takılma İNTEL
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.