Şimdi Ara

FSX beni deli ediyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
8.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,

    Bende ATI Rodeon HD6850 ekran kartı
    i5 Core i5 CPU 760 2.8 GHz işlemci
    8GB DDR3 Ram bulunmakta

    FSX ve diğer eklentileri yükledim fakat İzmirdeki alelade bir scenery'de pistte yol alırken 10 fps alıyorum hava kötü olduğunda ve bulur arttığında düşünmek bile istemiyorum.
    Gittim binlerce forum araştırdım fsx.cfg'yi düzenledim birçok satırda oyanam yaptım bufferpools olsun autogenler olsun hiç kar etmiyor çözünürlüğü düşürüyorum artmıyor, çözünürlüğü full yapıyorum yine 10-12 hiç değişmiyor cfg'deki hiçbir düzenleme 1 derece bile oynatmıyor.

    Nolur biri bir yardım etsin sistemim mi kötü cfg'ye ne yapmam gerekiyor biri anlatsız zaten cfg'de yaptığım hiçbir düzenlem artı eksi bir işe yaramadı.



  • Merhaba Kardeş,

    Bende FSX kullanıyordum ama taki bugün öğlene kadar. Silme nedenim seninkine yakın. Durduk yere yeryüzü ve gökyüzünde kararmalar vs... vardı. Senin sitemin benimkinden iyi + son çıkan İzmir Landclass ve A. Menderes Havaalanı kullanıyordum ama FPS'De pek sorun yoktu.

    Gel gelelim FSX ve FPS çıkmazına! FSX işlemcinin modeline göre değil GHz'ine göre performans gösteriyor. Tweak filan gereği kadar işe yaramıyor. FSX'te iyi bir performans istiyorsan 3 GHz veya üstü performanslı bir işlemci ve ona yardımcı olacak bir ekran kartı gerek. Fazla uzatmadan şunu söyleyim; ya mükemmel bir donanım kur yada FSX alternatiflerine bak benim gibi! X-Plane'e geçmeyi düşünüyorum!!!
  • Bütün eklentiler yüklüyse 10fps normal.Fsx işlemciye yüklenir.Benim sistemde seninki ile aynı sayılır.Bende aynı durumdayım.Sana tavsiyem sadece belli başlı eklentileri yükle.Birde fsx.cfg affinitymask ayarını işlemcinin çekirdek sayısına göre ayarla.Fpsye baya etkisi oluyor bu ayarın.Memnun kalmazsan bunların sonucunda overclock yap.Işlemci hızın düşük sayılır fsx için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: daxtor55

    Bütün eklentiler yüklüyse 10fps normal.Fsx işlemciye yüklenir.Benim sistemde seninki ile aynı sayılır.Bende aynı durumdayım.Sana tavsiyem sadece belli başlı eklentileri yükle.Birde fsx.cfg affinitymask ayarını işlemcinin çekirdek sayısına göre ayarla.Fpsye baya etkisi oluyor bu ayarın.Memnun kalmazsan bunların sonucunda overclock yap.Işlemci hızın düşük sayılır fsx için.

    Hocam affinyty ayarlarının doğrusu nasıl olmalı o konuda kafam karıştı.

    Bir de şunu ekliyelim bendeki sorunda garip olan taraf şu, wilco airbus kullanıyorum 10 FPS PMDG kullanıyorum o da 10 FPS bir dengesizlik yok mu. Yani PMDG sistem gereksinimi çok daha yüksek olan bir uçak arada FPS farkı olması gerekir oysa bende eklenti farkı olmaksızın sabit.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tri_nitro_toluen


    quote:

    Orijinalden alıntı: daxtor55

    Bütün eklentiler yüklüyse 10fps normal.Fsx işlemciye yüklenir.Benim sistemde seninki ile aynı sayılır.Bende aynı durumdayım.Sana tavsiyem sadece belli başlı eklentileri yükle.Birde fsx.cfg affinitymask ayarını işlemcinin çekirdek sayısına göre ayarla.Fpsye baya etkisi oluyor bu ayarın.Memnun kalmazsan bunların sonucunda overclock yap.Işlemci hızın düşük sayılır fsx için.

    Hocam affinyty ayarlarının doğrusu nasıl olmalı o konuda kafam karıştı.

    Bir de şunu ekliyelim bendeki sorunda garip olan taraf şu, wilco airbus kullanıyorum 10 FPS PMDG kullanıyorum o da 10 FPS bir dengesizlik yok mu. Yani PMDG sistem gereksinimi çok daha yüksek olan bir uçak arada FPS farkı olması gerekir oysa bende eklenti farkı olmaksızın sabit.

    Benim işlemci 4 çekirdek affinitymask ayarım 14.Senin işlemcin kaç çekirdekse ona göre affinity ayarını 7 13 ve 15 olarak dene.Ben ilk 13 olarak ayarladığımda düşüktü fps 14 yaptığımda bir 5 fps katkısı oldu.Sende bu değerleri vererek deneyebilirsin.Aşağıda verdiğimi FSX.cfg de en son satıra ekle.
    [JOBSCHEDULER]
    AffinityMask=14
    FPS düşüklüğüne gelince süreklü 10 fps alıyorsan fsxteki ayarlarda fps sınırlaması 10 dur.Bunu ayarlara girerek unlimited yap.Asıl faydayı bu sağlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daxtor55 -- 25 Nisan 2013; 23:59:14 >




  • 1000 tl lik basit bir bilgisayarla rex + pmdg 737 + aerosoft antalyax + fs passingerx vc full grafikle de 25 fps üstü alıyorum hayal değil fsx çok hafif bir similasyon aslında adres : http: //www.turkishairforce.org/pmdg_737_ngx_kasmayan_pro_pack_cikti-t15850.0.html
  • Core2Duo E8400 işlemci, GTX460 ekran kartı 2GB ram ile full ayarlarda gayet sorunsuz takılıyorum.. Bazı yamaların grafikleri bozabildiğini biliyorum ama 10fps almana neden olabilecek herhangi bir sorun bilmiyorum. Yamalar olmaksızın temiz bir kurulum yaptığında da benzer bir sorun yaşıyorsan ekran kartı sürücü sorunu olabilir ya da daha "temiz" bir oyun kurman gerekebilir. Bazı senaryoları kurdum ama 737-800 dışında pek bir uçak kullanmayan ben, hiçbir şekilde sorun yaşamıyorum.
  • Şimdi bu FPS sorunuyla ilgili bir konu açmaya gelmiştim kii arkadaşın konusunu gördüm. Bilgisayarımda FSX + Acceleration yüklü. SP1 SP2 yüklemedim. Birde iris F-22 ve CaptainSim'in 767'si var. 767 uçarken hele çok fena fps düşüşleri yaşıyorum. Hadi 767 bir nevi anlaşılabilir yolcu kabini fln komple modellenmiş ama F-22 ile uçarken Friday Harbor'da falan takılmalar yaşıyorum. FPS Ölçmeye gerek bile duymadım zaten çok düşük olduğu anlaşılıyor.

    Sistemim şöyle;
    AMD FX-8350 X8 4.0 GHz
    Zotac GTX 670 4GB
    G.Skill 4x4 (16GB) 1600MHz RAM

    Artık oyunu komple silip X-Plane 10'a falan geçmeyi düşünüyorum ama o sim hakkında çok bilgim yok. Beklentilerimi karşılarmı emin değilim.
  • @sseerrddaarr Ben forumdan Yiğit Çiçekci

    ALINTIDIR...
    NetworkTR
    http://www.turkishariforce.org/

    PMDG 737 NGX Kasmayan Pro Pack


    Sonunda paylaşım aşamasına gelmiş bulunuyoruz..

    Öncelikle Sistem gereksinimlerinin Minimum Çift çekirdek 2.0 ve 2 GB Ram, 512 paylaşımsız ekran kartı olması gerekiyor..Bu sistem altındaki Pilotlarımızın Görüntü ayarlarını kısarak test etmeleri gerekiyor..

    PC'nizde FSX ve PMDG 737 NGX +SP1c'nin Yüklü olması ve Hard Diskinizde En Az 15 GB Boş alan olması Gerekmekte..

    PMDG 737 NGX bildigimiz üzere DTX formatında textureler yapıyor bunlarda 64 bit ile format işlemi görüyordu, Bu sebep ve teyyarenin çok yogun döngüsünde değişiklikler yapıldığı için Anlatımları,
    "Simülasyona Girmeden Önce yapılacaklar" ve "Simülasyona girdikten sonra yapılacaklar" olarak 2 ana başlıkta vereceğim..

    Yapılanlar
    Döngü birleşme noktaları uyarlandı
    64 bit olan texturelerin tamamı 4 ayrı program kullanılarak 32 bit ve DX09 veritabanında sorunsuz çalışacak hale getirildi..

    PMDG 737 NGX Pro Pack LİNK Premium
    http://www.4shared.com/rar/5lW4onCE/pmdg_ngx_pro_pack.html

    Auslogics Disk Defrag Programı LİNK
    http://www.warezturkey.net/program/18441-auslogics-disk-defrag-pro-v4.2.2.0.html

    Refreshlock Programı LİNK Premium
    http://www.4shared.com/rar/YSkEAIvX/refreshlock.html

    KURULUM

    SİMÜLASYONA GİRMEDEN ÖNCE
    1.Zipten Çıkan dosyaları Aynı isimdeki, Program Files\Microsoft Games\Microsoft Flight Simulator X\SimObjects\Airplanes\PMDG 737-800NGX WL ve PMDG 737-800NGX içersine Kopyalayın..

    2.Şimdi Auslogics Disk Defrag programı ne işe yarar, çok güçlü bir disk birleştirme programıdır, Microsoftun kendi işletim sistemindeki programı diski %30 hatayla birleştirirken bu program %100 birleştirme sağlamaktadır, peki neden birleştiriyoruz; Öncelikle şunu anlamamız gerekir, FSX Ekran kartın dan daha çok CPU'ya yüklenen bir Simülasyondur, Dolayısı ile Simülasyon açıldığında şu döngü hiç durmadan tekrarlanır, FSX CPU'dan görüntü dedigimiz resimleri İster CPU bunları eliyle koymuş gibi çok seri olarak vermek zorundadır, Nereye REM dediğimiz belleğe, Rem bunları en az 100 foto öncesinden hazır tutmakla yükümlüdür, Oda Ekran kartına sırası yani konumuna göre gönderir, Birleştirme olmadan yapılan her giriş bu döngüyü aksatır ve grafik zorlanmalarına yani kasılmalara yol açar, bu nedenle buradan kaynaklanacak bir sorunu "0"a indirgemek için bu programı indirip Aşağıdaki resimde gösterdiğim şekilde "İyileştir ve birleştir" seçeneğini seçerek birleştirmeyi başlatın, Parçalanmaya göre uzun sürebilir ancak bittiğinde sorunsuz bir diskimizin ve FSX için yaptığımız bu çalışmanın zemini olduğunu unutmayın..Birleştirme bitince PC Restart yapın..
     FSX beni deli ediyor


    Şimdi en önemli noktalardan birine geldik, MHZ Artırma, Bunun için FSX'i Açın FSX Freeware yani kendi uçaklarından birini seçin ve sime girin, Tam ekran sekmesinden FSX'i Pencere konumuna getirin, Sonra geniş pencere haline getirin. Böylece Masaüstünde yaptığımız MHZ değişikliği Direk FSX ekran yenileme hızınıda belirlemiş olacak, Kaç FPS'mi _? 15 civarı..
    Sonra FSX Ayarlarından Frameyi Full yapın..!!
    Şimdi FSX'i kapatın, böylece bundan sonra pencere modunda başlayacak..
    Bu Yenilemeyi bize, Referslock programı sağlayacak, Programı başlatın ve sisteminiz hangi çözünürtlükteyse onu bulup kaç bit olduğunu da bulun ve sağ üst köşedeki kutucuktan MHZ değerini 120(Ekran kartı 1 GB olanlar 150'yi deneyebilirler) olarak belirleyin ve save deyin, Mausunuz uçuşa geçti galiba. )) zamanla alışırsınız...
    Dikkat edilmesi gereken şey bu programı FSX'i kullanırken çalıştırmanız aksi taktirde CPU'yu yorabilir..

     FSX beni deli ediyor


    Evet bu işlemleri Yaptıysak

    SİMÜLASYONA GİRDİKTEN SONRA

    FSX ve ardından PMDG'nin bu çalışmayla yüklemiş olduğunuz teyyarelerinden birini (737-800 NGX= PEGASUS CLASİC veya NGX WL= THY WL) seçin, Sonra Sime girince Crack işlemi esnasında dokunmadan bekleyin, Bu arada FSX-CPU'dan, CPU-Rem'den, REM'de Ekran kartından gerekli Dosyaları istiyor bırakın bir dk kadar hepsi iyice kardeş olsun ..
    Sonra F9 tuşu ile VC görüntüsüne geçin ve dokunmayın Tüm textureler yerlerine oturunca teyyare sizin, Ancak yapmanız gereken bir kaç şey daha kaldı...

    Alttaki resimde gösterdigim Dom ışıklarını açarsanız tam performans vermektedir, buna ayit textureler daha iyi çalışmaktadır..

     FSX beni deli ediyor
     FSX beni deli ediyor
     FSX beni deli ediyor

    TEMEL SORULAR VE ÇÖZÜMLERİ

    Soru : İlk girdim ekran Pencere içinde karanlıktı.. _?
    ÇÖZÜM= S Tuşuna 3-4 defa basın bir kaç sn sonra ekran gelir..Tekrar girşinde bu sorun ortadan kalkar..
    Soru: Uçağı seçip girdigimde Crack işlemi olmuyor.._?
    ÇÖZÜM= Bunu, ilk girdiğiniz bir kaç defada yapabilir, cold&dark texturesini tanıyor..daha sonraki girişinizde düzelir..
    Soru: İlk girdiğimde azda olsa kasılmalar var.._?
    ÇÖZÜM= Tüm işlem ve programları çalıştırıp ve dom ışıkları yaktıysanız, kasılma kısmide olsa oluyorsa PC'yi 2 saat kadar kapatın sonra tekrar açın ve girin kasma azda olsa devam ediyorsa, sorunun bir kaç güne kadar tamamen ortadan kalktığını göreceksiniz..
    Soru: PMDG Sitesinden Yüklediğim Teyyarelerde de çalışırmı_?
    ÇÖZÜM= Temel Textureleri Aynı yerden alacağından sadece VC'de yazılımdan dolayı çok az kasmalar olabilir...

    IFLY 737 Sadece programları çalıştırsanız bile full akıcı uçuş imkanı vermektedir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Airbus- -- 13 Mayıs 2013; 20:26:26 >




  • FSX içindeki grafik,scenery vb. ayarlarını deneme yöntemiyle azaltın bizim havayolundaki pilot hocalar sağ olsunlar çok yardımcı oldular,http://vaps.hooxs.com/t2707-fsx-iniz-kasiyor-mu-iste-faydaly-fsx-ayarlary burdakileri yaparsanızda faydasını göreceğinizden eminim ama buradakilerdede fazla gelirse değerleri, FSX bozmayacak şekilde azaltın (default fsx.cfg masaüstüne kopyalayın kalsın beğenilmesse falan diye) . Herhangi bir havalimanında scenery yüklü ise uçağa dışarıdan fazla bakmamaya özen göster hem kasmaması için hemde gerçekçilik adına.. Birde CCleaner ile ve kendin, bilgisayardaki,masaüstündeki,FSX'te kullanmadığın uçakları temizle bunları yaptım çok faydasını gördüm daha değişik şeylerde bulabilirsin iyicene araştırırsan..




  • Merhabalar Benim Bilgisayarım fsx oynarken kasıyor napmam lazım?

    İşlemci: İntel Core i5 3317U 1.70ghz 4cpu
    4gb ram
    directx 11
    ekran kartı: intel hd grsphics 4000 2.8 gb
    Win7
    Sp1

    Lütfen yardım edin pmdg 737 ve 777 kullanıyorum kalite düşük
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.